Dodaj do ulubionych

CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJBUSY?

17.02.06, 08:45
Jak myślicie??? Słuspk potrzebuje na powrót swoich tramwajów albo chociaz
trolejbusów. Bierzmy przykład z innych miast, w Kielcach, Zielonej Góze i
Kielcach planują budowac linie trolejbusową, w Gdyni rozbudowywują linie
trolejbusową, w Lublińcu (prawdopodobnie) planują linie trolejbusową, w
Słubicach również zbudują tramwaj z Frenkfurtu n/O, podobne plany ma Cieszyn,
Radom i Tarnów. A my?? Zróbmy coś! ! mamuy bardzo duże szanse! Bo to będzie
przywrócenie tramwajó!! Rząd nam pomoże:)
Obserwuj wątek
    • slowiniec Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ 17.02.06, 08:46
      "Kielcach, Zielonej Góze i
      Kielcach"

miało być... "w Kielcach, Zielonej Górze i BIELSKU-B :) sorka za błąd:)
      • Gość: Kamil Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:25
        E tam! Co jesteś taki małostkowy? Metropoli słupskiej potrzeba metra!!!!!!!!
    • slowiniec Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ 17.02.06, 09:45
      a ty kamilku coś taki zazdrosny i zakompleksiony?? a może poprostu jestes z
      koszalina... ale skoro jestes z koszlaina to jestes i zakompleksiony i
      zazdrosny:)
      • Gość: Firefly Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: 195.136.35.* 17.02.06, 09:53
        Nie sądzę aby trolejbusy czy tramwaje wróciły na Słupskie ulice ,ale z tego co ostatni się słyszy jest wola na wprowadzenie w naszym miescie komunikacji opartej na ekologicznym paliwie czyli na etanolu.
        W ubiegłym tygodniu Dyrektor Generalny koncernu SCANIA-podpisał z miastem umowę o wprowadzeniu programu pilotazowego w naszym miescie.
        SCANIA bardzo serio traktuje program a Słupsk ma być takim poligonem doświadczalnym -z czego trzeba się cieszyć,bo być może będziemy pierwszym w naszym kraju i jednym z pierwszych miast w Europie gdzie autobusy przestaną kopcić.Nie mówię już o zyskach dla Słupskiej SCANI która ma się specjalizowac w ekologicznych autobusach.
      • Gość: Kamil Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:28
        Co wy z tym Koszalinem :) Nie jestem z żadnego Koszalina, ani ze Słupska, ale
        widze, ze temat tego pierwszego miasta jest waszym ulubionym. heheheh kompleksy
        jakieś? Oba te miasta to dziury, ale Słupsk jest dziurą jedyną w swoim rodzaju
        więc nie pieprz tu o tramwajach. Macie za wąskie ulice i wasze miasto jest za
        małe zeby to miało sens i sie opłacało

• Gość: Firefly Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: 195.136.35.* 17.02.06, 14:25
          Tak się składa że miasto Słupsk przez bardzo długi okres czasu posiadało tamwaje .Nawet jeden jeszcze się ostał jako swego rodzaju pomnik.
          Tak więc jesli przed wojną i kupę lat po wojnie po Słupsku jeżdziły tramwaje to znaczy ze taka mozliwość istniała bez wzgledu na szerokość ulic-bo te raczej teraz są szersze jak w latach pięćdziesiątych.
          Podstawowoą przyczyną tegop że nie bedzie tramwajów w Słupsku sa koszty takiej inwestycji a nie szerokość ulic.
          Konieczne by było połozenie torów ,trakcji,zakup wagonów itd..takich kosztów na dzień dzisiejszy nie udźwignie nawet Warszawa.Tramwaje są tam gdzie ich nie zlikwidowano ,ale jestem pewny że w innych miastach gdziue ich nie ma juz nie bedzie się inwestować w ten typ transportu.
          Faktycznie błędem było zrezygnowanie w naszym miescie z trajtków ,ale to już inna bajka .

Tutaj można pocztać o Słupskich tramwajach:
          www.slupsk.eco.pl/mzk.php?id=1436&str=0
          • Gość: Firefly Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: 195.136.35.* 17.02.06, 14:38
            Przepraszam za litrrówki ,ale pisałem w pośpiechu.

Ps.Swoją drogą ciekawe co Kamila fastynuje w takich dziurach jak Słupsk i Koszalin skoro tak chętnie zaglada na nasze forum -zapewne sam pochodzi z Nowego Yorku lub Paryża.....albo z Pcimia Dolnego i to są próby dowartościowania swojej osoby ;-)
            • Gość: wiem Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:09
              Kamil jest z Sianowa
        • Gość: Brad Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.173.wmc.com.pl 17.02.06, 15:47

Przez 50 lat się opłacało, a teraz nie?Zajrzyj matołku na stronę Barcelony to
          zobaczysz.Oni tam prują całóe ulice w centrum by odbudować linie tramwajowe.W
          Słupsku jeżdziły od 1910-1959 i czerwoni je zlikwidowali.
        • Gość: alfik Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.elb.vectranet.pl 18.02.06, 13:23
          Grudziadz akurat jest wielkosci Slupska,a Elbląg trochę większy.
    • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:36
      Uważam, że Słupsk powinien miec tramwaje. Wasze miasto jest bardzo rozległe, a
      w autobusach jest bardzo duży tłok. Mniejsze miasta niż Słupsk mają tramwaje
      czy trolejbusy więc wy tez możecie mieć:)

pozd z Częstochowy.
    • budrys77 Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ 18.02.06, 15:44
      >Zielonej Górze (...) planują budowac linie trolejbusową.

Ciekawe, że tam tego nie wiedzą:)))
      • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:30
        rozumiem budrysie że jestes z Gorzowa :):P
        • Gość: Margol :) Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:58
          Elbląg jest troche wiekszy od Słupska? przecież słupsk ma 97 tys mieszkańców a
          Elbląg 125 tys.
          Jakie mniejsze miasta od Słupska mają tramwaje ???/ Grudziądz to miasto
          porównywanle ale jest wieksze od Slupska!!!! (ma 98 tys. mieszkancow)

Słupsk jest rozległym miastem? ma ledwo 42 km. kw powierzchni...

Skoro 200-tysięczne Kielce o powierzchni ponad 100 km. kw i Kalisz 110
          tysięczne miasto o poiwerzchni ponad 70 km. kw nie mogą wybudować tramwajów
          (choć planują) to co dopiero w Słupsku.
          W słupsku nie potrzebne są tramwaje bo wszedzie mozna przejsc na piechote.

gdyby słupsk miał z 60 km. kw powierzchni to moznaby pomyslec.
          ps: i musiałby miec ze 105 tys a nie 97 tys. mieszkancow...
          • Gość: Firefly Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: 195.136.35.* 18.02.06, 19:30
            Cały czas mylicie pojęciea-97 tysiecy mieszkańców ma sam Słupsk ,tyle że do miasta Słupsk przylega jeszcze kilka miejscowości których nie włączono do niego.
            Inaczej było w wyżej wymienionych miejscowosciach gdzie okliczne wsie podołanczano do mista i teraz liczy to się całościowo.
            Gdyby do Słupska wliczyć przylegającą do niego Kobylnicę ,Siemianice ,Redzikowo,Ryczewo,Włynkówko i masę pomniejszych wsi które do niego przylegają Słupsk miałby spokojnie 125 tysięcy mieszkańców i prawie o 50% większą powierzchnię.
            Mówiąc o transporcie miejskim zapominacie jeszcze o Ustce która lezy kilkanaście kilometrów od Słupska (od centyrum ,a tak naprawdę bliżej) i kozysta z transportu Słupskiego.
            Nstępnym razem proponuje trochę pomyśleć zanim coś się powie !
    • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:39
      Lubliniec ma 90km kwadr powierzchni i będzie sobie budowac linie trolejbusową.
      Miasta mniejsze od Słupska, a posiadające tramwaje to: Będzin, Czeladź,
      Siemianowice, Świętochłowice, Mysłowice, Wojkowice. Miasta te są o
      kilkadziesiąt tysięcy mieszk. mniejsze niż Słupsk oraz mają tez dużo mniejsza
      powierzchnie.

I co z tego że są w GOP-ie....
      • Gość: alfik Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.elb.vectranet.pl 19.02.06, 10:28
        Tylko zapomnialas dodac,że miasta te sa integralna częscią wielkiego
        konglomeratu,jakim jest niewatpliwie GOP i spelniaja w tej strukturze jakby
        rodzaj dzielnicy,a nie samodzielnego organizmu miejskiego,to cos jak Warszawa-
        Wola,Mokotow itp...
        • Gość: Firefly Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: 195.136.35.* 19.02.06, 10:54
          To samo w stosunku do Słupska spełniaja Kobylnica ,Głobino,Siemianice ,Redzikowo Włynkówko ...itd(oczywiście na mniejsza skalę )
          Są to miejscowości stanowiące samodzielne obszary administracyjne ,ale nierozerwalnie związane ze Słupskiem nawet przez infrastrukturę miejską.
          W sumie do nazwijmy to "aglomeracji Słupskiej" spokojnie można wliczyć Ustkę która mimo że jest te kilkanascie kilometrów od Słupska to ma bardzo mocne związki z nami przez choćby komunikację miejską,zaopatrzenie,lecznictwo itd.
          Po za tym wydaje mi się ze ta dyskusja nic nie wnosi -bo w Słupsku tramwaje były ale się zbyły i ich już nigdy nie będzie .
          Różne miasta idą różnymi drogami jeśli idzie o komunikację.W Słupsku popełniono wielki błąd likwidując trakcję trolejbusową i tego się już nie da zmienić.
          Teraz podjeto decyzję o rozwijaniu transportu opartego na ekologicznych paliwach-pozyskano solidnego partnera (SCANIA)i miejmy nadzieję że to się uda .
          Tak więc odpuście sobie gdybanie w typie ten gorszy ,a ten lepszy ,ten ma stu mieszkańców więcej a ten mniej-bo te wasze dywagacje mają się tak do problemów transportowych jak pięść do nosa.

Pozdr.
          • Gość: asiaaaaaaaa Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:19
            Ty pseudo czestochowianko będzien i te co wymieniłas miasta maja tramwaje bo
            należa do aglomeracji Górnosląskiej... a to prawie 2 mln. mieszkancow..
            tramwaje w tych miastach lacza te miasta np. z katowicami...

słupsk 125 tys. mieszto gdy sie do niego dolaczy wioski? hhahahaha co najwyzej
            110 tys. miasto ale i tak nim nie bedzie bo nikt nie zamierza w granice SŁupska
            włączac zadnych miejscowosci...
            Słupsk ma 97 tys mieszkancow i tyle!!!! Po co na siłe dodawać mieszkancow
            slupska do statystyk od tego nas nie przybedzie!!!!!!!!!

Słupsk sie bardzo wyludnia...!!!
            • Gość: Firefly Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: 195.136.35.* 19.02.06, 13:03
              Ja na siłę niczego nie dołączyłem -takie są fakty-Słupsk jako jedno z niewielu miast w Polsce po reformie administracyjnej (kiedy powstawało 49 województw) nie został powiększony o okliczne miejscowości tak jak stało się to w innych miastach w naszym kraju.Obszar miasta jest dzisiaj taki jaki był praktycznie przed wojną. Natomiast faktem jest to ze do miasta przylegają miejscowości które są z jednej strony samodzielnymi obszarami administracyjnymi a z drugiej strony sa częścią aglomeracji .
              Chyba nie powiesz mmi ze taka Kobylnica, Siemianice itd nie są nierozerwalnie związane ze Słupskiem-ludzie tam mieszkający pracują w Słupsku,w Słupsku robią zakupy ,w Słupsku się leczą...itd u siebie tylko mieszkają .
              Zadaj sobie pytanie ilu Słupszczan osiedliło się pod miastem budując tam domy -np Krepa ,Kobylnica ,Siemianice -bo tam są tereny pod budowe których w mieście brak !
              Fakt może trochę przesadziłem z tymi 125 tysiącami ale bardziej miałem na myśli dwumiasto z Ustką jako wspólny organizm gospodarczo administracyjny.
              Faktem jednak jest to ze z przylegajacymi miejscowosciami bez Ustki Słupsk ma razem zdrowo ponad 110 tysięcy mieszkańców.
              Taki układ administracyjny z jednej strony jest dobry bo pozwala na samodzielne gosopdarowanie się w poszczególnych gminach-np gmina wiejska Słupsk to jedna z bogatszych gmin w kraju ,to samo dotyczy gminy Kobylnica.Z drugiej strony taki układ administyracyjny ogranicza możliwości rozwoju miasta bo już teraz w mieście zaczyna brakowac terenów pod budownictwo i deweloperzy oraz spółdzielnie muszą szukac gruntów po za miastem (Pierwsze osiedle powstaje juz na terenie gminy Słupsk ) i pewnie w kierunku Ustki miasto bedzie się rozwijało.
              Tak więc na problem trzeba spogladać szeroko a nie tylko z punktu widzenia samego miasta .
              Słupsk się wyludnia tak jak wiele miast w kraju -cóż nic na to się nie poradzi.Ale prawda jest reż taka że znaczna ilość ludzi ze Słupska przeprowadziła się (tak jak wyżej napisałem) np do Kobylnicy -realnie juz ich nie liczy się jako mieszkańców mista ,ale włąściwie to oni nigdzie nie odeszli.
      • Gość: łódzkie i jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:51
        I jeszcze Pabianice, Zgierz, Konstantynów Łódzki, Ozorków, Ksawerów,
        Lutomiersk, Kazimierz, Ignacew, Emilia, Słowik...

Wszystkie te miasta i miasteczka mają tramwaje :)
    • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 12:12
      alfiku i asiu, napisałam preciez na dole:
      "co z tego że są one w GOP-ie" :))))) czy jakoś tak:)

I mylisz sie, ponieważ tramwaje nie tylko łączą te miasta z Katowicami:) Są tez
      linie nie wyjeżdżające poza granice miasta, lub też łączece dwa miasta:)

P.S. aglomeracja katowicka ma dużo ponad 3mln. mieszk.
      • Gość: fgty Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 12:21
        aglomeracja katowicka nie ma nawet 2,5 mln. mieszkancow czestochowianko
        mieszkajaca w slupsku....
        slupsk to dziura wiec nie porównujmy jej do innych miast w tym wypoadku do GOP-
        u chociaż same Katowice to też dziura i wiocha... tyle tylko że się licza bo
        wokół siebie mają inne miasta...
        • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 14:00
          Katowice mają 340 tysiaków:) Częstochowa 250 i jest drugim (ludnościowo) i
          tzrecim (obszarowo) miastem w w.śląskim:P
          • Gość: Firefly Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: 195.136.35.* 19.02.06, 14:07
            Częstochowa jest OK -szkoda tylko że mi w tamtym roku na Stradomiu radio z samochodu ukradli !
            No ale czego się nie wybacza ziomkom :-)
            A na serio to bardzo lubię tamte okolice i prawie każego roku przemieszczam się po całej Jurze od Zawiercia aż po Wieluń,a Częstochowę odwiedzam z wielką przyjemnością !

Pozdr.
        • gryzli5 Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ 19.02.06, 14:15
          Skoro twierdzisz że Katowice to dziura i wiocha to pewnie mieszkasz w jakiejś metroplii na miarę Sianowa lub Sławna (bez urazy dla tych miast)
          Z twojego gadania wynika ze to Katowice są koło Chorzowa a nie odwrotnie !
          Same Katowice to prawie czterysta tysięcy ludzi i wielkie centrum przemysłowe,naukowe i administracyjne -dla porównania to prawie tyle i miało ,mieć to pożal się Boże smieszne województwo Środkowopomorskie.
          • Gość: rth Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 14:47
            kochanie ty moje z częstochowy... Katowice słoneczko ty moje mają 315 tys.
            mieszkańców a nie 340 tys.
            Katowice moje drogie dziecko to najbardziej wyludniajace sie miasto w Polsce.
            Pozdrawiam Cie... heh
    • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:03
      agl. katowicka liczy ponad 3mln. mieszk. radze sie podszkolić z gegry:P ja nie
      mieszkam w Słupsku, a szkoda, bo Słupsk jest bardzo ładnym miastem!

pzdry dla słupsczan:)
      • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:29
        Dobra a teraz wam wyznam prawde:D mieszkam w Słupsku. a to że tak wychwalałam
        Słupsk pisząc ze jestem z innego miasta to po to by zareklamować nasz zapyziały
        słupsk

ps: katowice maja 315 tys
        a ich aglomeracja 2 mln:)

nie zdałam z geografii w pierwszej klasie podstawówki :)
        • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:48
          co to jakaś nowa częstochowianka??? oooo, ktoś sie za mnie podaje:P:P:P:P:P
          • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 07:03
            i tak ci częstochowianko nikt nie uwierzy że jestes z Częstochowy:) W
            Częstochowie nie ma takich chamów jak ty:P Ty napewno jestes z Koszalina, czuć
            zakompleksienie:)

Mówie do tej nczęstochowianki która pisała, że Słupsk to dziura, gdyż to nie
            ja:) wystarczy popatrzeć na IP.
            • Gość: K-lin Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 08:16
              odpier..sie wreszcie od Koszalina. Zaglądam tutaj tylko dlatego, że wyczytałem
              na jednym z koszalińskich forów o tym co tu wypisujecie, a szczególnie ty i to
              jest prawda. Masz jakis problem z K-linem? Ktoś tam Ci wpier... spuścił? A może
              były chłop pochodzi z tego miasta? Widze że tu już od dłuższego czasu nikt z
              K-lina nie wpisywał się, a wy swoje, w co drugim poście słowo Koszalin,
              środkowopomorskie :)))Czy tu same dzieci piszą???? Ja pier... co za ściek
              • gryzli5 Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ 20.02.06, 08:56
                Może lepiej zajmij się własnym ściekiem ....a nam daj sie zajmować swoim .
                Jak np nie zaglądam fora Koszalińskie mimo że tow andre3b z kumpalmi obrabia nam dupę gdzie tylko może ( może to przez ten kaktus co mu ręce rośnie :-) ) .
                Pozdr dla bratniego Koszaina !
                • Gość: K-lin Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:46
                  jak nie zaglądasz to skąd wiesz że obrabia wam dupe ?:)) Z tego co zauważyłem to
                  tylko kopiuje czasami wasze wspaniałe wypociny na temat Koszalina i nawet ich
                  nie komentuje, bo komentarza te bzdety nie wymagają.Odpier.. sie wrescie od
                  Koszlina to bedzie spokój, a tak to ciągle prowokujecie.
                  • gryzli5 Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ 20.02.06, 10:54
                    Ci którzy częściej tutaj zaglądają wiedzą że wszystkie awantury Słupsko -Koszalińskie wynikały zwasze z prowokacyjnych postów kilku osób i to właśnie z Koszalina ,lub podających się za Koszalinian.
                    Zaczęło się od tego że to forum stło się platformą do uświadamiania nas Słupszczan do do pomysłu woj Środkowopomorskiego -sam andre jeszcze nie jest szkodliwy ,bo czasmi mądrze gada ,ale zaraz za nim ndciagnęła tutaj grupa kilku przeginaczy którzy rozpoczynali swoją gadką wszystkie konflikty -bardzo łatwo to sprawdzić -wystarczy przeanalizować poprzednie tematy i zobaczyć w czyim poscie padały pierwsze ostre słowa.
                    Ja osobiście nic przeciw Koszalinowio nie mam ,a nawet jeśli czasmi mnie poniosło to tylko dlatego ze do jednego z drugim nie można noramlnie mówić a trzeba zejść do jego poziomu.
                    Tak więc obstaję przy swoim -zajmijcie się Koszalinem ,a my zajmiemy się Słupskiem-i będzie dobrze-niech andre sobie szpieguje i wyłapuje wszystkie beee określenia na tym forum i publikuje je w swoim zamknietym kółku zainteresowań-jego sprawa-może sprawia mu to przyjemność ?
                    No i jeszcze jedno -prawda jest też taka że wcale nie wiadomo kto wypisuje tutaj bzdety na temat Koszalina -dla większości normalnych ludzi to są zwykłe prowokacje i wcale nie jestem pewny czy rozpoczynają je ludzie ze Słupska.
                    Każdy bzdurny temat który tutaj powstaje jest pisany w podobny sposób co oznacza ze pisze go ta sama osoba -zapewne ma potem kupe uciech kidy zaczyna się młyn.
                    • andre3b Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ 20.02.06, 11:58
                      W związku z tym, że zostałem przywołany do tablicy, chciałbym jeszcze raz
                      wypowiedziec się na tym zacnym forum:) Proponuje zawieszenie broni polegajacy na
                      tym że obie strony przestają reagowac w jakikolwiek sposób na zaczepki i
                      prowokacje takich osób jak Czestochowianka, Adek, hehehe, buahahah i jeszcze
                      paru innych. Zaraz zamykam wątek na forum w którym wklejaliśmy chamskie posty na
                      temat koszalina i tyle.
                      pozdrawiam normalnych forumowiczów ze słupska
                      • gryzli5 Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ 20.02.06, 12:41
                        I o to chodzi -howk !

Pozdr.
                      • Gość: wewq Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.wmc.net.pl 20.02.06, 14:39
                        Andre z 3 B bujaj się na swoje forum. Z ciebie jest straszna menda, tyle ci
                        powiem zakłamany chłoptasiu z koszalinka-)))
                        • Gość: szczyl Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 15:23
                          wewq IP: *.wmc.net.pl - daj sobie na luz małolacie
                          • akwabud czy reaktywują tramwaje - mam nadzieję że tak ... 21.02.06, 19:16
                            Proponuję niektórym niedowiarką wejść osobiście na forum Koszalina - adres w
                            podpisie Andre lub moim, i samemu sprawdzić o czym tam się pisze. I na 100 %
                            nieznajdziesz tam takiego chłamu jaki tu produkują goście. Osoby które nie mają
                            nic do ukrycia posługują się zarejestrowanymi loginami i z nimi warto
                            dyskutować. Mam propozycje do admina tego forum, wprowadzcie możliwość
                            wypowiedzi tylko zarejestrowanym userom, będzie więcej poważniejszych dyskusji.
                            Weszłem na ten temat tylko przez tytuł" Tramwaje słupskie" , jako że zbieram
                            wszelakie dane na temat takowych w Słupsku, Koszalinie czy Szczecinie.
                            Częściowy opis koszalińskich jest już na forum
                            centrum.easyisp.pl/viewtopic.php?t=102
                            W tej chwili gromadzę dane do tematu o słupskich. Wszystkich chętnych do
                            rzeczowej dyskusji o historii regionu , komunikacji na naszych ziemiach, czy
                            też wymiany rzeczowych uwag zapraszam do dyskusji. A małe dzieci niech zostaną
                            w swojej piaskownicy. szkoda tylko że tak ciekawy temat zepsuło kilku
                            małolatów, może moderator powinien interweniować ???
    • lublinczanka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ 20.02.06, 07:04
      oool, Częstochowinko, jak miło cie widzieć:)) Widze, że wychodzisz także poza
      forum "Częstochowa":) Ciesze sie że chociaz raz wyszłaś z domu:)

pozdr z Lublińca :)
      • Gość: alfik Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.elb.vectranet.pl 20.02.06, 16:16
        Lepiej wejdzcie na elblaską stronkę,w lewym ,gornym rogu kliknij na haslo
        trawmwaje.
        • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 17:47
          Ja mieszkam w Blachowni pod czestochową. a urodziłam sie w słupsku
          nie cierpie Koszalina
          • Gość: Częstochowianka Re: CZY W SŁUPSKU REAKTYWUJĄ TRAMWAJE ALBO TROLEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 07:15
            tego tez nie pisałam:PPP

WIdze, że na waszy forum też sie szerzy chmstwo...... forum Słupsk tez jest
            opanowane przez dzieci. No chyba, że to pisze ktoś z Koszalina, więcprosze nie
            ośmieszaj swojego miasta (bo na ciebie to już za poźno)

Musze Ci powiedziec człowieczku podający sie za mnie, że w Blachowni nigdy nie
            byłam:P Tylko przez nią przejeżdżałam, ale gdy wyjeżdzasz z Częstochowyw
            kierunku Lublińca to nie przejeżdżasz przez Blachownie tylko ją zahaczasz:)

Ja Koszalin lubie, nic do niego osobiście nie mam, tylko uważam że jest nudny i
            że to dziura, jeśli ktoś sie dobrze bawi w Koszalinie i mu to wystarczy to
            sorry ale na mam o czym z nim gadać... Poza tym Koszalin to poriwncja....:)

A Słupsk uwielbiam, co roku gdy jestes nad morzem w Mielnie jeżdże do Słupska.
            • Gość: Gość precz z prowokacjami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:19
              Koszalin to prowincja, a Słupsk nie? W Koszalinie się nudzisz,a w Słupsku
              świetnie sie bawisz? A może jakieś uzasadnienie? Jeżeli nie to zmykaj
              dziewczynko do piaskownicy, bo chyba masz niewiele ponad 10 lat :-)))) Boże ,
              kiedy w końcu takie napinające młotki przestaną tutaj pisać?
              • Gość: Częstochowianka Re: precz z prowokacjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:35
                Sorry Koszalin ma 106 tys. mieszkancow a Slupsk ledwo 97 tys. Pisząc prowincja
                miałam na mysli SŁupsk.
                Pozdrawiam z Blachowni... gdzie jestem blacharą :)
                • Gość: Częstochowianka Re: precz z prowokacjami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:56
                  Słupsk jest lepszy od Koszalina:)) a na tą idiotkę, a raczej idiote, gdyż to
                  trans podający sie za laske, nie zwracajcie uwagi:))) Ja nigdy nic złego nie
                  napisze o Słupsku:) Ja to miasto kocham!!!
                  • Gość: Częstochowianka Re: precz z prowokacjami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:32
                    Aha Przepraszam Koszalin, bo równiez to miasto kocham, ale kto się lubi ten się
                    czubi. Bardziej kocham Słupsk, ale w Koszalinie niestety jest więcej rozrywek,
                    więc prosze jeszcze raz o wybaczenie drodzy Koszalinnianie juz to sie więcej nie
                    powtórzy :-)
    • zuzanna6 Po co tramwaje... 24.02.06, 18:35
      no porównując oba miasta np. do Krakowa, to pewnie, że Słupsk i Koszalin to
      dziura

i mnie nie wkurzają wpisy, ze Słupsk to wiocha, pewnie ze tak

chyba nie sęk w tym na jakim zadupiu mieszkamy, tylko czy to swoje zadupie
      lubimy
      uwielbiam jeżdzić do Koszalina i Lęborka, to fajne miata, a Słupsk jest mi
      najbliższy bo tu sie urodziłam, tu mam rodzine i prace itd itp. i juz na wielu
      wątkach tłuamczyłam, że to bezsensowne bicie piany, normalni ludzie nie mają
      kompleksów i nie wpsuja się do tych głupich prowokacji, nie dajcie sie
      zwariować, nie odpowiadajcie na takie zaczepne wątki

a wracając do tematu, to ja uważam ze trolejbusy i tramwaje nie sa Słupskowi
      potrzebne, po co znowu orac miasto i po co znowu nowe wydatki, jeśli jest tyle
      potrzeb, za te pieniądze które można wydac na takie inwestycje, czy tworzenie
      nowego województwa to chyba lepiej biednym ludziom mieszkania pobudowac

a te autobusy na paliwo energetyczne - to jest to!
      nowoczesne autobusy w Słupsku, starostwo powiatowe podejmuje temat, by w
      okolicy uruchomic gorzelnie - ludzie bedą mieli pracę, a ekologicznym paliwem
      zainteresowane sa również kraje skandynawskie
      to daje nadzieje na lepszą komunikację, na nowe miejsca pracy i nawet na
      eksport, super sprawa
      po co bawic się w tramwaje, by co,udowadniac innym, ze Słupsk to nie wiocha?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka