Dodaj do ulubionych

Scieli nam wierzbe placzaca

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 20:12
Wczoraj szlam sobie chodnikiem obok "szafy" (dla niewtajemniczonych wiezowiec
przy Krolowej Jadwigi 1 i zorientowalam sie ze scieli rosnaca od
kilkudziesieciu lat wierzbe placzaca. Kojarzycie o ktora mi chodzi? Zostal
tylko kikut. Pomyslalam ze moze chora byla, ale dzisiaj ogladalam Dziennik
Słupski i tam powiedzieli ze sprawa jest badana bo ludzie widzieli jak scinali
ja ludzie z nieoznakowanego samochodu, tak jakby bedacego wlasnoscia prywatna.
Podejrzewa sie ze ktos scial ja w bialy dzien dla drewna...
Obserwuj wątek
    • Gość: Beki Re: Scieli nam wierzbe placzaca IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 00:16
      Wprawdzie nie wiem o ktora wierzbe chodzi, ale jestem sklonna w to uwierzyc.
      Przeciez kilkanascie miesiecy temu w Słupsku plaga było okradanie klatek
      schodowych z drewnuianych drzwi. I to tez bylo w bialy dzien.
    • Gość: Pamela Re: Scieli nam wierzbe placzaca IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 10:26
      Wiem nawet o ktora chodzi. Moze ja tylko przycieli. Przeciez teraz wszystkie
      drzewa w ten sposob tna, ze soatje tylko badyl. Wyglada to gorzej jakby drzew
      nie bylo.

W tym roku planowane jest czyszczenie generalne naszych laskow Polnocnego i
      Poludniowego. (To ciekawostka lekko zwiazana z tematem).
    • Gość: Denik Re: Scieli nam wierzbe placzaca IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 10:38
      Ja wczoraj też przechodziłem obok tego miejsca gdzie ścieli to drzewo. Jest ono
      całkowicie ścięte został tylko pieniek (może pół metrowej wysokości). Byłem
      trochę zdziwiony że takie piękne drzewo zostało wycięte :(
      • Gość: Nataliaa Re: Scieli nam wierzbe placzaca IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 12:52
        Pixi wyprzedziłaś mnie tym wątkiem. :)
        Chlip!To tylko tyle mogę powiedzieć.Z tym "drzewkiem" mam parę fajnych
        wspomnień. :((
    • Gość: Agrest Re: Scieli nam wierzbe placzaca IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 14:52
      Natali, to opowiedz nam jakas jedna historyje z ta wierzba.
      • Gość: Nataliaa Re: Scieli nam wierzbe placzaca IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 19:00
        Hm..no romantycznie kiedyś było. :)
        Jedna? No dobra.Kiedyś ,jak chodziłam jeszcze do podstawówki,śledziłam z
        koleżanką naszych kolegów.I schowałyśmy się za tą wierzbą.
        No i zauważyłyśmy jakiegoś ptaszka na wierzbie.Tak zaczęłyśmy się mu
        przyglądać,że zapomniałyśmy,iż śledzimy chłopaków.
        Koledzy nas zauważyli,a my zaczęłyśmy wymyślać,że nam koleżanka o tym ptaszku
        powiedziała i dlatego tu stoimy.Koledzy chyba uwierzyli.Mam nadzieję,hehe.
        • Gość: Pixi Re: Scieli nam wierzbe placzaca IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 20:42
          A ja jak szlam ta sciezka do Stodoly, to czesto maksymalnie sie prostowalam
          zeby zobaczyc czy jestem juz na tyle duza zeby mojej glowy dosiegnely jej
          bujajace sie galezie.
    • Gość: Agrest Re: Scieli nam wierzbe placzaca IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 19:19
      Wyglada na to ze nie tylko ta wierzbe. Przed Bankiem na 9-go Marca ktos scial
      jeden z tych swierkow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka