Dodaj do ulubionych

Morze Czy Gory???

IP: *.dialin.buffalo.edu 21.01.02, 04:15
Gdzie chetniej spedzacie czas latem - nad morzem czy w gorach??? Ja sie
wszedzie dobrze bawie, ale morze mialem "w zasiegu dziesiatki" przez cale
dziecinstwo, wiec teraz bardziej ciagnie mnie w gory, zwlaszcza w Bieszczady i
Beskid Niski. Zapraszam do dyskusji rowniez kolegow z Jasla.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pamela Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 18:17
      Dla mnie piekniejsze jest morze. Moze z przyzwyczajenia, nie wiem. Nie ciagnie
      mnie w gory. Morze ma swoj klimat. Uwielbiam spedzac czas na plazy albo
      spacerowac jesienia po chlodnych klifach.
      • Gość: Nataliaa Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 18:28
        Oto jest pytanie!
        To ja odpowiem tak:w dzień wolałabym góry,wieczorem morze. :)
        • Gość: Pixi Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 20:30
          A ja zdecydowanie morze (szczegolnie jesienia i zima, kiedys wiatr zamiata tam
          piach, liscie, a fale obmywaja pusta plaze). Wprost uwielbiam ten klimat. Moge
          sie wtedy przemieszczac godzinami. Nie cierpie natomiast morza latem przy
          skwarze i tlumie turystow.

Jesli gory natomiast to Sudety (jeleniogorskie)
    • shadok Re: Morze Czy Gory??? 21.01.02, 20:36
      Góry mam na wyciągnięcie ręki :-) Praktycznie kilka razy w roku jestem w
      Tatrach i Bieszczadach. O najbliższych okolicach nawet nie wspominam. Morze
      też lubię. Jak już pisałem szczególnie miła jest mi Ustka. I wcale nie chcę
      się tu przypodobać Kolegom ze Słupska. Szkoda tylko, że nasze morze jest
      przeważnie zimne :-(
    • Gość: Sabat Re: Morze Czy Gory??? IP: *.gdan.gazeta.pl 21.01.02, 20:42
      Przesada. Ostatnimi laty jest znacznie cieplejsze. Były wakacje kiedy tem.
      oscylowała w granicach 15-16 stop. i to jest zimno. ALe woda 18-19 stopni jest
      jak najbardziej ok. Ubiegłego lata bywało nawet 20 stąd opisywany sewgo czasu
      efekt pojawienia się w okolicy Helu świecących glonów. Niesamowite zjawisko.

Najprzyjemniejsza kapiel w morzu jest kiedy siąpi deszczyk i oczywiscie
      wieczorem po zapadnięciu zmierzchu. Woda wydaje się wtedy cieplejsza, z powodu
      różnicy temperatur. Chłodniejsze niż za dnia powietrze daje poczucie, że
      kapiemy się w wodzie tzw. podgrzewanej.
      • shadok Re: Morze Czy Gory??? 21.01.02, 20:45
        Może faktycznie trochę przesadziłem, ale musicie przyznać, że Bałtyk to nie
        Morze Śródziemne.
        • Gość: Sabat Re: Morze Czy Gory??? IP: *.gdan.gazeta.pl 21.01.02, 20:46
          Jak Bieszczady nie Himalaje
          • Gość: andy_sz Re: Morze Czy Gory??? IP: *.dialin.buffalo.edu 21.01.02, 20:50
            e tam, dla mnie Bieszczady , chociaz nie Himalaje, maja ten wspanialy klimat.
            I to jest to, idziesz z plecakiem i jedynym Twoim problemem sa dziurawe buty,
            a nie zadne szkoly roboty, szefowie itp. itd. A na koniec dnia dochodzisz do
            jakiejs wioski, siadasz na schodkach jakiegos odrapanego sklepiku GS owskiego,
            kupujesz jakies lokalne piwko i zaczynasz gadke z miejscowymi. Mi tam nie
            potrzeba wtedy zadnych Himalajow ani Alpow :-)
            • shadok Re: Morze Czy Gory??? 21.01.02, 20:52
              Bieszczady mają swój niepowtarzalny urok. Te góry na razie opierają się
              komercji. Jeździ tam trochę turystów, ale w porównaniu z Tatrami to jest
              pusto. Przyjeżdżajcie! Ze Słupska jest daleko, ale warto.
              • Gość: andy_sz Re: Morze Czy Gory??? IP: *.dialin.buffalo.edu 21.01.02, 20:57
                Znalem kiedys goscia ktory wchodzil na Sylwestra na Tarnice. Mowil ze cieszy
                sie po tym ze zyje, taka pogoda byla. Tam jest ciezkie podejscie nawet latem,
                a co dopiero zima. Ale to tylko swiadczy o tym jacy fascynaci tam jezdza, zeby
                nawet nowy rok przywitac w Biwszczadach.
                • shadok Re: Morze Czy Gory??? 21.01.02, 21:06
                  Też znam takiego. Tylko on wychodzi na niższe szczyty.
                  • Gość: Denik Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 22:04
                    Podoba mi się i tu i tu. Chociaż spacery po plaży o zachodzie słońca są bardzo
                    romantyczne.
                    Góry widziałem latem, chciałbym zobaczyć jak to jest pięknie zimą.
                    • Gość: nikka_ Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 22:19
                      Ja sie za bardzo nie moge wypowiadać bo nigdy nie byłam w gorach,ale dla mnie
                      morze jest najlepsze nie ma to jak spac sobie na plaży i czekac na wschód
                      słońca!!!
                      • Gość: Denik Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 22:30
                        no no no spać na plaży to musi być ciekawe !!
                        • Gość: nikka_ Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 22:39
                          Nio spanie na plązy jest niezwykle ciekawe ale pod warunkiem ze z kims
                          ciekawym!!!bo inaczej to mozna tylko okrrrrropnie zmarznać!!!
                          • Gość: Denik Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 22:41
                            A spałaś już z kimś ciekawym?
                            P.S tylko tego też nie pozostawiaj bez komentarza !!
                            • Gość: nikka_ Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 22:45
                              Tego to bym nie mogła zostawić bez komentarza.Jasne ze spałam zawsze znajdzie
                              sie jakiś "pustelnik"ktory chetnie rozpaliłby z tobą ognisko a potem wpatrywał
                              sie w nie az do rana.Denik tylko prosze bez zbreżnych mysli
                              • Gość: Denik Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 22:49
                                Pustelnik powiadasz???
    • Gość: Sabat Re: Morze Czy Gory??? IP: *.gdan.gazeta.pl 21.01.02, 22:49
      Zależy jaki ogień. Jeśli taki o jakim śpiewa Jim Morrison w piosence Light my
      fire to i ja bym miał zbereźne myśli.
      • Gość: Nataliaa Re: Morze Czy Gory??? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 19:00
        Sabat,Ty i bez piosenek masz zbreźne myśli. ;)
        • Gość: Sabat Re: Morze Czy Gory??? IP: *.gdan.gazeta.pl 22.01.02, 19:02
          Tak myślę Nataliaa że ty też. Tak odrobinkę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka