Gość: Pixi IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 22:41 Kto wymieni najwięcej spichlerzy w Słupsku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agrest Re: Spichrze słupskie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 23:19 Jeden to ten gdzie jest herbaciarnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Spichrze słupskie IP: *.dialin.buffalo.edu 23.01.02, 03:10 -Richtera, czyli herbaciarnia -na Partyzantow kolo aresztu -na Kopernika, naprzeciwko szpitala wiecej nia pamietam, ale chyba jakies jeszcze istnieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: Spichrze słupskie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 06:35 A kto to byl Richter? Ten spichlerz Richtera jest nieproporcjonalny. Nie wiem czy zauwazyliscie ze jak sie patrzy na niego od strony Garncarskiej, to widac ze nie jest na planie symetrycznego prostokata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Spichrze słupskie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 18:46 Jest jeszcze piaty: "Spichlerz Czerwony" - polozony jest na ulicy Sądowej i zbudowany calkowicie z nieotynkowanej cegly. Wciaz jest w uzyciu. Spichlerz Richtera - tam gdzie herbaciarnia, przy ulicy Mostnika Spichlerz na Kopernika (z 1810 roku). Wyglada jak duza kamienica frontem ustawiona do ulicy. Jest 5-pietrowy, i miesci sie tam obecnie hurtownia farb. Dla chcacych go odszukac wskazowka: jest otynkowany na rozowo. Spichlerz na Partyzantow z 1808 roku. Otynkowany na bialo, na poddaszu czesciowo drewniane sciany. 5-pietrowy. Sluzy za magazyn. Przydaloby sie go odnowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Spichrze słupskie IP: *.lib.buffalo.edu 23.01.02, 19:52 Czekaj Pati, ja cos sie nie moge doliczyc, na Partyzantow, na Sadowej, Richtera, na Kopernika, a gdzie piaty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Spichrze słupskie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 17:08 Moj ulubiony spichlerz to ten na Kopernika. Dlaczego? Bo ma ladny rozowiutki kolorek! :-) Poza tym przypomina mi najbardziej spichrze do jakich jestem przyzwyczajona jezdzac na wakacje do tesciow w Grudziadzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Spichrze słupskie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 18:14 Ten na Partyzantow co jakis czas zakryty jest rusztrowaniami. Kiedy juz mam nadzieje ze go beda odnawiac, okazuje sie ze chodzi tylko o naporawe dachu lub zalatanie tynku. Odpowiedz Link Zgłoś