Dodaj do ulubionych

Reksio komercyjny

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 11:02
Lubiliscie bajke Reksio? Dowiedzialam sie ze kloca sie o niego: wytwornia
filmow animowanych i wdowa po rysowniku. Poprzednio o ile pamietam chodzilo o
Bolka i Lolka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pamela Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 13:37
      Moje dziecko juz kompletnie nie zna tej bajki :-(

A ja z kolei nie zalapalam sie na podobno super bajke Jacek i Agatka czy cos
      takiego.
    • Gość: Beki Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 15:00
      Tez slyszalam o Jacku i Agatce. To starsze pokolenia lubily. Podobno to byla
      pierwsza popularna polska bajka czy cos takiego.
    • Gość: Jasio Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 16:16
      Moja ulubiona bajka byly Smurfy! A ulubionym Smurfem byl Maruda!
    • Gość: andy_sz Re: Reksio komercyjny IP: *.lib.buffalo.edu 28.01.02, 20:34
      Gdyby to ode mnie zalezalo to puszczalbym tylko tego typu bajki w telewizji,
      tzn bajki z idea, madre, uczace czegos dzieci. Reksio, Bolek i Lolek, Pomyslowy
      Dobromir, Porwanie Prof. Gabki, to byly super bajki, bez agresji, brutalnosci,
      bezsensownych i tanich gagow. A co jest teraz, jakas tania zachodnia lipa za
      ktora dzieci szaleja. Wszystko przez ta komercje i coraz gorsze telewizje
      nastawione na tani zysk.
      • Gość: Beki Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 21:09
        Andy, zapomniales o pszczolce Mai.
      • Gość: Beki Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 21:12
        Mam taki kanal (w sumie to nie wiem jaka jest jego nazwa, bo po logo trudno
        rozpoznac), w ktorym leca fantastyczne bajki dla dzieci (zagraniczne). Sa tak
        kolorowe, realistyczne (to znaczy dotycza czasow wspolczesnych), i tak pelene
        przygod, ze sama ogladam co po niektore z przyjemnoscia. Na przyklad jedna jest
        o takiej klasie malych naukowcow "w tytule jest autobus". Jej wychowawczynia
        jest szalona kobitka, ktora autobusem zabiera dzieci na wycieczki w kosmos lub
        do krainy mikroskopu (zmniejszajac autobus milion razy tak ze dzieci odkrywaja
        ze rzeczy zbudowane sa z czasteczek i atomow).
    • andy_sz Re: Reksio komercyjny 28.01.02, 21:17
      No, czasami sie jeszcze trafia jakies fajne bajki, ale w 85% to chaltura taka
      ze az szkoda ogladac. Jak bede mial dzieci to bede im puszczal tylko dobre
      bajki. A jak wy to robicie, mamy??? Czy pozwalacie ogladac waszym dziecom
      wszystko. Pamela i kto tam jeszcze ma pociechy (Julki chyba jeszcze za mlode :-)
      • Gość: Pati Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 23:06
        Julka juz ma dzieciaczka! (Z tego co pamietam).

Tez kojarze bajke o ktorej pisala Beki. Az sie samej chce ogladac.

Kiedys to byla tylko bajka a teraz oprocz bajki we wszystkich sklepach spotkac
        mozna cale arsenaly gadzetow zwiazanych z postaciami z danej kreskowki.
        Prawdziwy przemysl bajkowo-zabawkarski.
        • Gość: Beki Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 17:07
          A jak sie dzieciak uprze i zazyczy danego bajkowego idola z kiosku, to nie ma
          rady. Kupic trzeba bo inaczej i tupanie o asfalt i kladzenie sie na asfalcie
          grozi!
    • Gość: Pixi Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 18:12
      Moja najukochansza bajka byl Wilk i Zajac.
    • Gość: Agrest Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 18:19
      O!!!!!! Moja tez!!!!!!! Powiedzcie co znaczyly slowa Nu pagadij, czy jakos tak.
      • andy_sz Re: Reksio komercyjny 29.01.02, 20:38
        Faktycznie, to byl zelazny gwozdz programu telewizji lat 80. Naprawde nie
        wiesz co znaczy "Nu Pagadi" Agrest? Ja Ci pokaze! Pamietacie odcinek jak Wilk
        i Zajac byli na olimpiadzie, to chyba moj ulubiony.
        • Gość: Beki Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 20:49
          Ja lubilam wszystkie odcinki bez wyjatku (teraz juz bardzo duzo zapomnialam).
          Najbardziej pamietam jak jakas dziewczynka jechala autobusem do konca petli i
          tam spotkala tego wilka, nie cos mi sie poplatalo...
    • Gość: Agrest Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 21:13
      A ja mam nawet jeden komiks poswiecony Wilkowi i Zajacowi.
      • Gość: Pati Re: Reksio komercyjny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 21:51
        Pamietam ze ta bajka bardzo rzadko leciala, a jak leciala to wszystkie
        dzieciaki z podworka wrecz gonily do domow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka