sagittarius954 14.11.11, 08:32 www.youtube.com/watch?NR=1&v=AwTVLRXmgmI A my tu rozprawiamy o kilku zniszczeniach w Warszawie . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierogi_z_jagodami Re: Fukushima 14.11.11, 09:49 Ta pani jest od teorii spiskowych? Ale pewnie ma rację. Wie. Zatem cieszmy się życiem i głosujmy na mądrych pacyfistów. Są gdzieś tacy? Odpowiedz Link
eurytka Re: Fukushima 14.11.11, 09:50 Lepszy byłby przykład z trzęsieniami ziemi tam w Japonii i awarii elektrowni atomowych. Wcale nie narzekali, się nie oskarżali, tylko myśleli i działali jak z tego wyjść. U nich takie bezsensowne nap.....ki jak u nas, nie do pomyślenia nawet. Odpowiedz Link
misia007 Re: Fukushima 14.11.11, 09:52 Skoro i tak nie ma dla nas ratunku to warto zająć się czymś innym np.zniszczeniami w Wawie. Odpowiedz Link
filip505 Re: Fukushima 15.11.11, 04:55 ....a po co misiu,skoro koniec taki bliski, jednak mam nadzieje ze se jakos poradzimy, wiec usuwajcie te zniszczenia,swoja droga jak straty tylko 70 tys to za bardzo nie narozrabialiscie, Odpowiedz Link
misia007 Re: Fukushima 15.11.11, 10:40 Warto zając się czymśkolwiek aby nie myśleć o końcu. Odpowiedz Link
natla Re: Fukushima 15.11.11, 23:08 Tylko jak tu nie myśleć, skoro ciągle ktoś ubywa i to często z niższej półki...... Moi rówieśnicy ciągle wracają do tematu "końca". Ja wtedy wychodzę szukać życia. Już wiedzą o tym. Po co o tym dyskutować, myśleć, skoro i tak nieuchronnie wszystkich to czeka? Dla mnie to już nie jest problemem. Dla mnie problemem jest jak . A poniewaz odpowiedzi nie uzyskam, więc uciekam od dyskusji i rozmyślań. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Fukushima 16.11.11, 06:46 TO wszystko prawda . ale są jeszcze nastepcy . Po nas . Może dla nich warto upominać sie o zycie , jeśli dla nas jest już za późno . Odpowiedz Link
misia007 Re: Fukushima 16.11.11, 12:40 Może i warto tylko co my możemy.W Tokio od paru lat mieszkają nasi młodzi znajomi.Ona jest w końcówce ciąży,oby wszystko poszło dobrze. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Fukushima 16.11.11, 13:07 to juz raczej nie chęć a powinność . Nie dziwi mnie decyzja Niemiec o wygaszeniu reaktorów . Musimy tupac na rządy za traktowanie ludzi jak miesa armatniego i nie brania pod uwage naszego zdania . dziwnym wydaje się , niemozność zaistnienia takiej organizacji poza podziałami jednocząceej wszystkie inne organizacje i pojedynczych ludzi, mającej swój głos stale w Sejmie , poza wyborem, aby był słyszalny i aby przedstawiciele mogli przedstawiać nawet te głosy niezrzeszonych i małoliczących sie . Odpowiedz Link
misia007 Re: Fukushima 16.11.11, 13:19 Mnie to akurat nie dziwi bo zdania w tej sprawie są podzielone. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Fukushima 17.11.11, 00:34 sagittarius954 napisał: > (...) Nie dziwi mnie decyzja Niemiec o wygaszeniu reaktorow. (...) Sagi, rzad niemiecki caly czas byl za energia atomowa. Dopiero po katastrofie w Japonii pod naciskiem spoleczenstwa nagle zmienili decyzje. Postanowili o zamykaniu elektrowni atomowych. Oczywiscie, glownie chodzi o zachowanie popularnosci koalicji rzadzacej i wygranie nastepnych wyborow (w przyszlym roku). Teraz koncerny energetyczne odwoluja sie do trybunalu konstytucyjnego i domagaja sie od rzadu miliardowych odszkodowan. Odpowiedz Link