Dodaj do ulubionych

Witam Majowo.

01.05.14, 11:17
http://s19.rimg.info/23bfeac3f654067f913a2527a536744a.gif
http://i58.tinypic.com/w70foo.jpg
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Witam Majowo. 01.05.14, 12:14

Niech się święcą wszystkie dni Majowe.
      Słonecznie, ciepło , kwitnaco i pachnaco.
      Po wczorajszym spotkaniu z Forumkami z 40+ jeszcze nie ochłonęłam . Było wspaniale serdecznie wręcz rodzinnie.
      To już dziesięciolecie minęło .
      • iryska2604 Re: Witam Majowo. 01.05.14, 12:41
        Pamiętacie to hasło? Niech się święci 1 Maja !
        Dzis mi słońce strajkuje ale jeszcze jest ciepło. Ja mam dzis w to swięto pracy wybitną niechęć do robienia czegokolwiek, chyba przez ostatnie dni za bardzo dałam sobie w kosć. I chyba sobie poswiętuję na całego.
        • aga-kosa Re: Witam Majowo. 01.05.14, 13:06
          Powiesiliśmy flagę, pojechaliśmy do kościoła a nasz proboszcz pewnie nie uznaje tego święta bo dziś msza dopiero wieczorem. A mógłby uczcić Józefa Robotnika.
          W domu mamy gwarno - dzieci wybierają się na rowerową wycieczkę. Bez babci! smile aga
          • amityr Re: Witam Majowo. 01.05.14, 20:18
            Najpierw poszedłem bo dawno nie byłem na uroczystości związane ze świętem pracy. Patrzę i patrzę a tu taka mała grupka osób prawie wszystko w moim wieku.Młodych na palcach policzysz. Teraz jestem na wsi w drugim moim domu. Włączyłem kompa i skojarzyły mi się dwa widoki . Jak jechałem do Lekarzewic, to po obu stronach szosy łany żółtych kwiatów rzepaku, właśnie jak na obrazku Forum iryski. Boże a jaki cudny zapach. A jeszcze koło domu te rozkwitające bzy i prawie zakwitła kalina.
            • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 01.05.14, 20:35
              Witam wszystkich też majowo, pogoda wręcz cudowna, ale od jutra ma się popsuć. Miłego dnia życzę.
              • engine8 Re: Witam Majowo. 02.05.14, 00:39
                U mnie tez - w tym tygodniu bylo +32 do +38C w dzien a 22 w nocy..
                Od jutra temp zacznie spadac codziennie az do 17 w przyszlym tygodniu a potem wroci do "normalnych" 22- 26C i mam nadzije ze tak sie utrzyma przez jakis czas.
                Nie lubie takich hustawek.
                • maria6450 Re: Witam Majowo. 02.05.14, 08:25
                  Szczęściarze, macie tak ciepło! U mnie w tej chwili 5 stopni, arktyczne powietrze, wczoraj był lodowaty chłód i w związku z tym siedzenie w domu, jutro ma być podobnie. Tak jest u mnie sad
                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 02.05.14, 09:42
                    Witam.. http://s17.rimg.info/cf3827c25066ed9dda65ed009078e16b.gif
                    Szczęsciem,że kaloryfery zaczęły trochę grzać,bo bym zamarazła.
                    Ma być 12st,ale na razie tylko 5.
                    http://i60.tinypic.com/2ypnt6c.gif
                    • iryska2604 Re: Witam Majowo. 02.05.14, 11:48
                      Mąż właśnie rozpalił w piecu. Mnie zimno nie jest ale on straszny zmarźluch. Na dworze też tylko 5 st. Ciekawe jak będzie jutro?
                      U nas wkoło takie zielonożółte szachownice,pięknie to wygląda...
                      • aga-kosa Re: Witam Majowo. 02.05.14, 12:40
                        Za naszymi oknami też szaro i leje.
                        Szkoda bo dzieci myślały dziś o wyjeździe rowerowym do muzeum młynarstwa a teraz w domu mam młyn.
                        Facet w niedalekiej odległości od wczoraj ma targi tulipanów i zaplanowane wiele atrakcji na wolnym powietrzu i teraz ma zagwozdkę. aga
                        • xy.5 Re: Witam Majowo. 02.05.14, 13:58
                          Witam,chłodno i u nas ale w końcu słonecznie od 2 godzin,jutro ma padać.Udanego wypoczynku!
                          • alfredka1 Re: Witam Majowo. 02.05.14, 16:02

Trochę słonecznie ale wiatr zimny. Co prawda, to z wczorajszym wiatrem nad Zalewem w Nowym Warpnie , to tylko lekki powiewek.
                            • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 02.05.14, 18:26
                              Brrrr jak zimno, zaledwie kilka stopni i już mnie zaczyna w gardle drapać.
                              Miłego dnia dla wszystkich, a sam mykam dalej do zajęć maszynowych.
                              • dwa-filary Re: Witam Majowo. 02.05.14, 19:17
                                U mnie też ciepłe kaloryfery, jak się okazało to mamy już centralne z pogodynka całoroczną, jak poniżej 10*C to się włącza automatycznie. Jest możliwość regulacji poboru ciepła smile Koty oblegają kaloryfery i są szczęśliwe smile
                                • iryska2604 Re: Witam Majowo. 02.05.14, 20:20
                                  A mój kot się najadł i poszedł znów sie szwendać. Ze mu nie zimno? Jest paskudnie.
                                  • amityr Re: Witam Majowo. 03.05.14, 09:36
                                    Przepraszam cię irysko ale może jednak zmienisz motto pod tym łanem rzepaku albo odwrotnie.
                                    • jaga_22 Re: Witam Majowo. 03.05.14, 09:57
                                      .http://s19.rimg.info/de20e04049eed142db4507f0f3084561.gif ... pochmurno i deszczyk pada,od wtorku ma być lepiej.

https://d.demotywatory.net/2273.jpg
                                      • xy.5 Re: Witam Majowo. 03.05.14, 10:36

Witam,u nas podobnie.Deszczyk niewielki pokropił przed 8 a teraz wiatr i zimno .Mam ciekawą książkę to poczytam z przyjemnością.Udanego dnia!
                                        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 03.05.14, 13:24
                                          Amityr, a tobie sie rzepak nie kojarzy z wiosną? Przyjdzie czas to zmienię.
                                          Patrzę za okno i widzę że zaczyna sie wypogadzać. Bardzo bym sie cieszyła. Miłego świętowania!
                                          • maria6450 Re: Witam Majowo. 03.05.14, 13:44
                                            U mnie nadal przenikliwy ziąb, ale z ciepłego wnętrza samochodu świat jest piękny, rzepakowo-zielony, jak najbardziej wiosennysmile
                                          • amityr Re: Witam Majowo. 03.05.14, 14:37
                                            iryska2604 napisała:

> Amityr, a tobie sie rzepak nie kojarzy z wiosną? Przyjdzie czas to zmienię.
                                            > Patrzę za okno i widzę że zaczyna sie wypogadzać. Bardzo bym sie cieszyła. Mił
                                            > ego świętowania!

Bardzo ale jak widzę rzepak a pod nim wiersz o jaśminie ,to jakoś tak ten rzepak ginie.????? I tyle.
    • grzech_o_1 Re: Witam Majowo. 03.05.14, 15:14
      Trochę ciepła i optymizmu przyda się.smile

Bo rzeczywistość? Brrrrrrrrrrrrr.......................sad
      • iryska2604 Re: Witam Majowo. 03.05.14, 18:12
        Przyjdzie czas na jaśmin. Coś ty taki dosłowny? Tymczasem z dzisiejszego spaceru
        http://i60.tinypic.com/scb39g.jpg
        • maria6450 Re: Witam Majowo. 03.05.14, 18:36
          Irysko, ten żółty krzaczek to żarnowiec?
          • aga-kosa Re: Witam Majowo. 03.05.14, 20:48
            W mojej Pyrlandii świeciło słońce a młódź spędziła czas na rowerach w parku krajobrazowym. smile aga
            • iryska2604 Re: Witam Majowo. 03.05.14, 22:34
              maria6450 03.05.14, 18:36 Odpowiedz
              Irysko, ten żółty krzaczek to żarnowiec?

Tak, tutaj co krok są te krzewy. Bardzo je lubię, maja taki piękny odcień żółci.
              • anoagata Re: Witam Majowo. 04.05.14, 08:36
                Niby to piękny miesiąc a taki wstrętny.
                Zimny,suchy i słońce już mierzi.

https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/crushcomp.gif
                • maria6450 Re: Witam Majowo. 04.05.14, 10:13
                  Jestem taka zła na siebie, dlaczego nie przykryłam roślinek, dlaczego nie wszystkie? Pomarzły biednesad
                  • xy.5 Re: Witam Majowo. 04.05.14, 10:32
                    Witam,zimno nadal i zanosi się na deszcz.Udanej niedzieli,moja będzie domowa z książka.
                    • jaga_22 Re: Witam Majowo. 04.05.14, 10:53
                      Ja też się wystraszyłam,bo z rana powiedzieli,że w Warszawie -1
                      ale nic się kwiatkom nie stało,piękne słonko i już na termometrze 14st.

http://i58.tinypic.com/xda4av.jpg
                      • aga-kosa Re: Witam Majowo. 04.05.14, 14:19
                        Dzieci nie ma chata wolna, cisza aż w uszach dzwoni.
                        Dopiero przy ich odjeździe zauważyłam, że jest zimno.
                        Najstarszy wnuk - siedemnastolatek zrobił na obiad popisowe danie: karkówka pieczona przez pięć godzin. Nikt nie narzekał, że porcja za duża. smile aga
                        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 04.05.14, 15:26
                          Tu też zimno ale jak ma być jak na Śnieżce spadł śnieg? Na noc pookrywałam rośliny na tarasie cienkimi szalami a begonie zabrałam do domu. Mam do wysadzenia rododendrony ale chyba poczekam az to zimno przejdzie.
                          • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 04.05.14, 15:45
                            Witam. U nas rano było biało od szronu, jutro bedę szacować szkody na ogrodzie.
                            Miłego dnia życzę i przetrwania nadchodzącej nocy, jeszcze zimnej, ale na ogrodników prognozy są optymistyczne.
                            • maria6450 Re: Witam Majowo. 04.05.14, 17:35
                              Tamaryszku, jak gardło?
                              • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 04.05.14, 19:00
                                Ani ciut od wczoraj nie boli, ale katar dostałam, jednak katar nie dokucza mi tak jak ból którego dzięki tobie się pozbyłamsmile
                                • maria6450 Re: Witam Majowo. 04.05.14, 19:31
                                  Cieszę się, że pomogłosmile
                                  • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 04.05.14, 19:46
                                    Ja też i w przyszłości zawsze będę tak robić. Dzięki smile
                                    • jaga_22 Re: Witam Majowo. 05.05.14, 11:33
                                      Witam słonecznie i pomidorkowo.

http://i60.tinypic.com/106jx93.jpg
                                      • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 05.05.14, 15:07
                                        Witam i znikam, bo połamało mnie jak mało kiedy. Gardło mnie nie boli, ale katar i kaszel dokuczają na tle szumu w głowie. Miłego dnia życzę.
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 05.05.14, 19:06
      Tamaryszku,pewnie Cię te ostatnie zimniska rozłożyły?
      Ja wczoraj wróciłam z długiego weekendu w górach a dzisiaj już zaliczyłam kolonoskopię /na szczęście pod narkozą/ i jest wszystko ok. Pozdrawiam wraz ze słonkiem ,które dziś się u mnie pojawiło.
      • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 06.05.14, 15:18
        To fajnie że wyniki ok i w ogóle że miałaś profilaktycznie takie badanie. Zdrówka na przyszłość!
        Ja dalej smarkam, mam tak mocno zawalony nos że aż mi policzki rozpiera, na dodatek mało płuc nie wypluję, ale tylko rano, teraz spokojniej.
        Miłego dnia dla wszystkich i dbajcie o zdrowie bo pogoda teraz zdradziecka, czego ja jestem przykłademwink
        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 06.05.14, 19:48
          Uffff...przyjemne badanie. Przerabiałam. Przy okazji - jako ze poszłam do szpitala górniczego to mi z rozpędu zrobili gastroskopię i USG a miałam skierowanie tylko na kolonoskopię. I kładą do szpitala na 3 dni. Coś mi sie na deszcz zaczęło zanosić a zostały mi jeszcze rododendrony do posadzenia.Napracowałam sie dzisiaj.
          • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 07.05.14, 15:38
            Dudnią wielkie krople deszczu, ale ciepło i przyjemnie. Ja wreszcie dochodzę do siebie po chorobie i nawet przy maszynie posiedziałam. Jutro mam zamiar sadzić fasolkę szparagową.
            Witam i miłego dnia życzę.
            • jaga_22 Re: Witam Majowo. 07.05.14, 16:26
              Posadziłam swoje pomidorki w większe donice i wystarczy
              kręgosłup rwie jak diabli,ale jestem zadowolona.mąż pyta
              po co mi te pomidory,przecież są w sklepie.Może do wąchania? https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/wink.gif
              • maria6450 Re: Witam Majowo. 07.05.14, 16:46
                O tak, zapach pomidorowych listków, zapach liści czarnej porzeczki, gorzki zapach chryzantem, uwielbiam.
                A ja kupiłam sobie dzisiaj oliwkową letnią spódnicę i cieszę się niąsmile
            • maria6450 Re: Witam Majowo. 07.05.14, 16:54
              tamaryszek44 napisała:

> Dudnią wielkie krople deszczu, ale ciepło i przyjemnie. Ja wreszcie dochodzę do
              > siebie po chorobie i nawet przy maszynie posiedziałam. Jutro mam zamiar sadzić
              > fasolkę szparagową.
              > Witam i miłego dnia życzę.

Jak to dobrze, że już czujesz się lepiej, ale może s ta fasolką jeszcze ciut poczekaj, fasolka nie zającsmile
              • maria6450 Re: Witam Majowo. 07.05.14, 16:55
                Ale byk, z tą fasolką oczywiściesmile
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 07.05.14, 17:02
      Lało dziś u mnie ale dosyć ciepło. Wokół pełno nachalnie kwitnących tamaryszków, które mi za każdym razem naszą Tamaryszkę przypominają.Serdeczności przesyłam.
      • jaga_22 Re: Witam Majowo. 07.05.14, 17:31
        No i rozpadało się. https://gify.magazynek.org/pictures/Natura/Deszcz/031.gif
        • aga-kosa Re: Witam Majowo. 07.05.14, 18:09
          Tamaryszku, Tombak zaleca "ssanie oleju" - jako cudowną pomoc. Weź łyżkę oleju słonecznikowego i trzymaj to w ustach 20 -30 min. Przesączając przez zęby. Wyplujesz biały "majonez" .Stosowałam przy bólu zatok.
          Też mam pochmurny dzień. Przed południem byłam na kijkach z psem i nazbierałam kwiat głogu dwuszyjkowego na nalewkę nasercową i kwiat kasztanowca. Też zalałam spirytusem.
          Syrop z mięty z cytryną dzieci zabrały wszystek i będę robiła kolejny. smile aga
          • iryska2604 Re: Witam Majowo. 07.05.14, 18:23
            Ponoć takie ssanie oleju zaleca dietetyk przy odchudzaniu. Ciekawe czy tak jest. U mnie tylko pokropiło.Dokupiłam jeszcze begonii i pomidorki koktajlowe ( żółte i czerwone) jakieś doniczkowe co zapomniałam nazwy i na rabatę.Wreszcie posadziłam te rododendrony i prosto z rabaty musiałam nurkować do wanny bo nie powiem co przypominałam - większość prac przeprowadzam na kolankach.
          • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 07.05.14, 19:00
            Maria napisała....
            >>Jak to dobrze, że już czujesz się lepiej, ale może s ta fasolką jeszcze ciut poczekaj, fasolka nie zając<<

Wiem że nie zając, ale ja jej tyle wsadzam co nic, zajmie mi to 15 min a pogoda ma być piękna.

Aga, ssanie oleju znałam, ale nie na ból zatok.Czy któraś z was to stosowała i pomogło? Jakoś mi się nie widzi robienie w buzi majonezuwink
            • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 08.05.14, 16:47
              Witam milutko. Ciepło mamy, ale pogoda w kratkę, raz słońce, raz deszczyk. Mimo to zdołałam posadzić fasolkę i posiać majeranek i bazylię no i truskawki oplewiłam. jak padało do przy maszynie miałam co robić.
              Miłego dnia dla wszystkich.
              Ps:
              Tak sobie myślę teraz o tym ssaniu oleju, aż zrobi się z niego majonezwink Jak ja niby miałabym to robić skoro nos miałam totalne zatkany i oddychałam buziąwink
              • jaga_22 Re: Witam Majowo. 08.05.14, 17:58
                Witam...po południu się wypogodziło i nawet mam słonko.
                Kto nie ma ogródka polecam bazylię ze sklepu
                Przesadziłam do doniczki i proszę jaka urosła i to w krótkim czasie.

http://i57.tinypic.com/sd1coz.jpg
                • iryska2604 Re: Witam Majowo. 08.05.14, 18:37
                  Ja mam na razie tylko jedną ,kupiłam rozsadę na targu. Te sklepowe jakoś słabo mi rosły.Ponoć bazylia odstrasza komary, nie cierpią jej zapachu. Posadzę pare doniczek i sprawdzę a jak nie to wreszcie może zrobię pesto. Rozplanowałam sobie na dzis pracę ale chyba organizm mi sie zbuntował i ogarnęła mnie taka niechęć że dałam sobie spokój.A co tam...
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 08.05.14, 19:56
      Ja stosuję to ssanie oleju na czczo .Nie patrzę na zegarek ot,kilka minut potrzymam go w ustach i
      pożuję go. Istotnie,wypluwa się potem taki biały płyn. Podobno ten olej wiąże toksyny i oczyszcza organizm a jeśli ma się jakąś infekcję, to ma to uzasadnienie. Do tego jest to korzystne dla przewodu pokarmowego.Potem zawsze myję zęby.
      Dobrego wieczoru....
      • xy.5 Re: Witam Majowo. 08.05.14, 20:34
        Dobry wieczór,oleju nie stosowałam.Co do ziół to mam na grządkach sadzonki bazylii zielonej i tej ciemnej oraz estragon i tymianek.Przezimowało mi oregano,wysiał się cząber i teraz małe sadzonki czekają na rozsadzenie,posiałam majeranek i melisę.Zamierzam posadzić miętę i szałwię lekarską.Czy ktoś ma jeszcze inne zioła na działce?
        • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 08.05.14, 21:03
          Z wieloletnich mam lubczyk, melisę, miętę i posiałam rozmaryn. Z jednorocznych majeranek i bazylie. Coś posiałam w zeszłym roku i zapomniałam na śmierć co, a w tym roku wzeszło więc coś wieloletniego, ale nie wiem co to, coś jakby mi pachnie na cząber, ale nie wiem. Może ktoś to rozpozna?
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/jf/ie/9lmq/No1vwBQ1a6HL7vUxcB.jpg
          • dorka556 Re: Witam Majowo. 08.05.14, 21:43
            Jaga, Tobie chyba i goły patyk zakwitnie. Ta bazylia jest imponująca. Też kupiłam w doniczce, zamiast urosnąć, zrobiła się rachityczna. W tym roku posiałam. Na razie dopiero wschodzi.
            Bardzo lubię bazylię (do pomidorów).
            • iryska2604 Re: Witam Majowo. 09.05.14, 09:57
              U mnie oregano rozrosło sie nawet na łące - imponująca kępa. Pozostałość po dawnym ogródku.
              A dziś nieciekawie za oknem...
              • jaga_22 Re: Witam Majowo. 09.05.14, 10:30
                Kupiłam drugą melisę i posadziłam dla syna,bo mówi,że u niego
                się nie udaje.Melisa potrzebuje dużo wody,nieraz 2 razy ją podlewam.
                A to moje pomidorki własnego siewu.

http://i60.tinypic.com/1jsw2e.jpg
                • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 09.05.14, 14:29
                  Ty Jagusia to lepszy masz ogródek na balkonie jak ja na grunciesmile
                  Witam serdecznie. Czekam na siostrunię swoją, ale co miałam do zrobienia, zrobiłam.
                  Miłego dnia wam życzę.
                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 09.05.14, 16:28
                    Tamaryszku,to taka namiastka ogródka,kiedyś go miałam,
                    a raczej działeczkę za miastem,ale niestety nie to zdrowie,
                    więc cieszę się tym co mam.Kiedyś kartofla posadziłam i miałam na obiad.big_grin.
                    • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 09.05.14, 18:56
                      Masz super pomysłysmile moja teściowa hoduje na balkonie pomidorki koktajlowe, bo je uwielbia, ale i fajnie zdobią.
                      • xy.5 Re: Witam Majowo. 09.05.14, 19:20
                        Witam wieczorkiem,dzisiaj zaliczyłam lekarza i zakupy,pozdrawiam.
                        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 10.05.14, 09:17
                          Który to dzis Ogrodnik? Tylko 10 stopni. I póki co -chmury wiszą. Ostatnio u mnie tak jest ze ranek dosc paskudny a potem się wypogadza. Tylko że mokro jakos sie zrobiło. Miłego weekendu zyczę, pogody na spacery i dobrego humoru.
                          • jaga_22 Re: Witam Majowo. 10.05.14, 12:15
                            Wyglądało,że będzie padało,ale się wypogodziło.
                            Miłej soboty.
                            https://images.paraorkut.com/img/graphicupload/user/4805/543/51ce7820704347c67ccef9fd4c59b33c.gif
                            • anoagata Re: Witam Majowo. 10.05.14, 13:02
                              Wreszcie pada deszcz no i jest.... https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/super.gif

• skuter44 Re: Witam Majowo. 10.05.14, 14:57
                            Ładnie. ok. 20 st. , małe zachmurzenie, wiaterek. Maj..... wiosna. Przymrozki chyba nie zaszkodziły. Choć ? wink ....nadchodzą ogrodnicy i zimna Zośka.
                            • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 10.05.14, 16:07
                              W tym roku nie bedzie zimno na zimnych ogrodników i mamy się nie obawiać, już po nich, były na początku maja.
                              Witam milutko. Dziś mąż miał nieprzyjemny wypadek. Kosiarka poharatała mu palucha. Paluch zeszyty, zastrzyk przeciw tężcowy zaliczony, ale weekend nie specjalnie się zaczął.
                              • aga-kosa Re: Witam Majowo. 10.05.14, 18:58
                                Tamaryszku, pewnie małżonek w kapciach kosił, tak jak mój kiedyś. Tez się skończyło szyciem i zastrzykami. Teraz już zakłada kamaszki. smile
                                Udało mi się wytłumaczyć mojemu mężczyźnie, że bez własnych ziemniaczków i ogórków też będziemy żyli i po raz pierwszy od 45 lat nie kopał na ogrodzie. Starość nie radość a te 25 ary co i rusz to jakieś większe do zagospodarowania. smile aga
                                • jaga_22 Re: Witam Majowo. 10.05.14, 19:06
                                  Pewnie będzie teraz ciężko z butem,a może i niemożliwe.
                                • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 10.05.14, 19:09
                                  Agusiu! mąż czasem kosi w laczkach, ale tym razem był w butach. But poharatany niesamowicie i żeby nie ten but to pewnie z palcem byłoby gorzej.
                                  Bez własnych ziemniaczków można żyć, kupicie na targu. Nie ma co na stare lata nadwyrężać swoje zdrowie.
                                  • xy.5 Re: Witam Majowo. 10.05.14, 19:57
                                    Witam,rano padało i wiało a teraz ładnie.Prace domowe wykonane i czas na świętowanie,pozdrawiam.
                                    • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 11.05.14, 10:23
                                      Witam w piekną niedzielę. Grilla sobie po południu zrobimy i posiedzimy na powietrzu bo na prawde ładnie. Miłego dnia wam życzę.
                                      • iryska2604 Re: Witam Majowo. 11.05.14, 11:20
                                        Słońce świeci pięknie, wczoraj przyjechało znienacka najmłodsze dziecko i lecę zaraz do kuchni. Pozdrawiam pieknie i zyczę miłej niedzieli.
                                        • xy.5 Re: Witam Majowo. 11.05.14, 11:37
                                          Witam,jeszcze moment i będzie padać.Póki co piekę ciasto,pozdrawiam.
                                          • aga-kosa Re: Witam Majowo. 11.05.14, 11:49
                                            Dzieci z naszej parafii miały dziś I Komunię. Ranek był w deszczu i dziesięcioro dzieci było niepocieszone, że TAKI DZIEŃ sad.
                                            Od godziny jest już słońce - pewnie od Iryski - i będą miały frajdę ciesząc się z prezentów.
                                            Mój pies też stara się mi po psiemu wytłumaczyć, że spacer będzie przyjemny. smile aha
                                            • iryska2604 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 11:42
                                              Dziwną mamy aurę w tym roku. Ranek zapłakany, deszczowy, trudno sie z betów wygrzebać i nic sie nie chce.Koło południa robi się jasniej, wychodzi nawet słońce - czasem na pół gwizdka a czasem całą gębą. A nie mogło by tak robić pobudki? Choć nienajgorszą pobudkę robią mi psiaki.Skąd one wiedzą że o 5-tej sasiadka wychodzi z domu bo ma I zmianę? Przecież w domu nie słychać. Zarzuciłam podomkę i wyszłam z nimi ( chyba w piątek) Ludzie, takiego ptasiego koncertu jak o tej godzinie to przez cały dzień nie usłyszysz!
                                              • xy.5 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 14:42
                                                Witam,u nas zimno i ciągle pada ale nic to przyszła kumpela na kawę z szarlotką a potem poszłyśmy do koleżanki z resztą szarlotki,dopiero wróciłam.Udanego tygodnia!
                                                • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 15:34
                                                  Witam milutko i zmykam na rower. rano było do dupki, ale teraz jest pięknie i chcę to wykorzystać. Dość się leniłam podczas choroby!
                                                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 16:24
                                                    Najważniejsze,że jesteś zdrowa Tamaryszku.Cała PRZYJEMNOŚĆ
                                                    grzebania w grządkach przed Tobą. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/biggrin.gif
                                                    Mam jeszcze 3 pomidorki koktajlowe do przesadzenia,ale dziś mi się nie chce.
                                                    Teraz swieci słonko,ale już padało 2 razy i to rzęsiście.
                                                    https://zdjecia.nurka.pl/images/img88.imageshack.us-img88-5941-dziendobryptaszekrozaaa.gif
                                                  • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 19:33
                                                    Niestety Jagusiu dostałam zadyszki aż do bólu w piersiach. Nie jestem jeszcze gotowa na rower bo z wielkim trudem przejechałam 25 km. Muszę całkiem wydobrzeć i postanowiłam odczekać do końca tygodnia.
                                                    Koktajlowe cudnie zdobią i można jej jeść, masz fajny pomysł.
                                                    A tu tęcza nad nami w tej chwili...
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/jf/ie/9lmq/AS3BTG5aSe8IbeBF2B.jpg
                                                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 19:42
                                                    Ojej...jaka piękna tęcza podwójna..
                                                    Masz rację Tamaryszko,jak nie jesteś całkiem zdrowa,to lepiej poczekać,robota nie zając.wink
                                                  • anoagata Re: Witam Majowo. 12.05.14, 21:43
                                                    ...'do dupki' napisała Tamaryszka,zgadzam się.
                                                    Jaguś ,poczekaj na dzień owocu to wtedy przesadzisz.

U mnie jakoś do dupki jest.
                                                  • iryska2604 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 22:00
                                                    Oj, tamaryszku- należy ci sie porządna bura bo kto to widział zeby po chorobie jechać 25 km? Nie wiesz ze trzeba trochę stopniować i nie mozna tak forsować organizmu. Uważaj bo przedobrzysz i co wtedy?
                                                  • anoagata Re: Witam Majowo. 12.05.14, 22:35
                                                    I co wtedy??
                                                    A no będzie do dupki,jak sama napisała.
                                                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 22:38
                                                    big_grinbig_grin do dupki
                                                  • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 22:37
                                                    Racja Irysko, durna ja, ale już nie mogłam się doczekać, a wiesz jak lubię jeździć, poza tym zgubiłam już 3,200 i to mnie jeszcze bardziej nakręca na jeżdżenie. Już będę grzecznawink odczekam aż mi całkiem przejdzie.
                                                  • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 22:39
                                                    Anoagatko, wychodzi na to że ja i tak jestem już do dupki.smile
                                                  • alfredka1 Re: Witam Majowo. 12.05.14, 22:43

zOSTAW TO CIELESNODUPKOWATE OKREŚLENIE DLA STAREJ tWEJ PRZYJACIÓŁKI - SZYMKA.
                                                  • anoagata Re: Witam Majowo. 12.05.14, 22:56
                                                    tamaryszek44 napisała:

> Anoagatko, wychodzi na to że ja i tak jestem już do dupki.smile
                                                    Tamaryszku,wychodzi na to że Ty jesteś super,mega super.
                                                    Te 3,200 to domyślam sie ze to utrara wagi ,to też super.
                                                    No i tego się trzymaj.
                                                  • dorka556 Re: Witam Majowo. 13.05.14, 06:47
                                                    Zimno. Zocha się rozpanoszyła, już nie wystarczą jej dotychczasowe 3 dni, potrzebuje całego m-ca. W górach codziennie dosypuje śniegu. Tu na dole grad i deszcz. Trzeba palić.

Miłego, ciepłego dnia i dobrego nastroju.
                                                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 13.05.14, 10:35
                                                    Witam http://s19.rimg.info/bf768e1907d1581b5b9f8aa7c15b485c.gif...trzymajcie się cieplutko,jest chłodniej ale u mnie całkiem,całkiem.
                                                    http://i62.tinypic.com/9hmkpj.jpg
                                                  • aga-kosa Re: Witam Majowo. 13.05.14, 13:24
                                                    Jeszcze będzie słonecznie, jeszcze będzie cudownieeeeeeeeeeee... smile
                                                    Odnośnie poprzednich wpisów; powiedzieć o kobiecie w naszym wieku, że się do d..y nadaje to komplement. wink)) aga
                                                  • anoagata Re: Witam Majowo. 13.05.14, 13:32
                                                    No i oj tam oj tam,masz racje Aga,bo chyba na 'dupie' cały świat stoi.

Piękny deszczyk pada,taki majowy,to może następnie coś posadzę bo dziś jest na kwiat,tak mówi księżycowy ogrodnik.

https://www.e-gify.pl/gify/praca/farmer/farmer2_%28www.e-gify.pl%29.gif
                                                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 13.05.14, 14:50
                                                    O matko, to dziś http://i62.tinypic.com/29osrc8.gif w takim razie przesadzę ostatnie pomidorki.
                                                  • iryska2604 Re: Witam Majowo. 13.05.14, 15:33
                                                    Coś sie w tej gazecie zmieniło, u was też? U mnie ten drugi ogrodnik podlewa co chwilę bez umiaru, za ciepło nie jest ale też nie tak zeby w piecu palić. Ja otwieram wszystko, mąz zamyka - ludzie , juz czasem myslę ze mu zostało prosić o zdrówko bo na resztę za późno.
                                                  • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 13.05.14, 18:14
                                                    Witam milutko. pogoda w kratkę ale jako tako można jej wybaczyć. Mi zmaina forum sie NIE PODOBA bo ja ogólnie żadnych zmian nie lubię. Zmieniłam w ustawieniach na stare to teraz nie mogę wybrać dużych liter.....no i to też jest do dupki.wink
                                                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 13.05.14, 18:31
                                                    Sami poprawili,tylko mniejszy tytuł Forum.
                                                  • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 14.05.14, 17:08
                                                    Witam miło. Jakieś czary czy cuś, bo zdaje mi się że już dziś się witałamwink
                                                  • anoagata Re: Witam Majowo. 15.05.14, 13:00
                                                    Jakoś zimno jest i to wszystko do dupki też jest ale i tak posieję dziś ogórki.

https://www.e-gify.pl/gify/rozne/praca/praca75.gif

• tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 15.05.14, 17:29
                                                    U nas wieje i niebo zaciąga się ciemnymi chmurami, ale nie padało. Witam serdecznie.
                                                  • iryska2604 Re: Witam Majowo. 15.05.14, 19:08
                                                    U mnie jak zwykle - trochę słońca, trochę chmur.Ale dzis nic nie padało. Na razie nic nie sadzę i nie sieję bo już dawno miałam zakaz od lekarza i wreszcie postanowiłam sie dostosować. Ile zresztą trzeba na nas dwoje? Kupiłam dziś pelargonie o bordowych kwiatach a drugie biało-różowe. Zeby jeszcze się zrobiło cieplej...Ponoć u dorci śnieg pada w Tatrach.
                                                  • alfredka1 Re: Witam Majowo. 15.05.14, 20:18

a trochę niżej, tak :
                                                    24tp.pl/index.php?mod=kamery&kam=zne
                                                  • maria6450 Re: Witam Majowo. 15.05.14, 21:55
                                                    U mnie zaczęto grzać, kaloryfery znów ciepłe. Najwyższy czas, w końcu to maj smile)
                                                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 16.05.14, 12:00
                                                    http://s5.rimg.info/b96ada7dffb67028f4476c33251fbc55.gif
                                                    Na szczęście u mnie też lekko grzeją.
                                                    A tak w ogóle...zimno mokro i wietrznie.

• anoagata Re: Witam Majowo. 16.05.14, 12:32
                                                    Za oknem zimnicy ciąg dalszy.
                                                  • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 16.05.14, 19:18
                                                    Witam. Byłam dziś na szczawiu i zawekowałam go na zimę na zupę szczawiową. Majowy szczaw jest najlepszy. Wekujecie?
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 16.05.14, 19:42
      Dziewczyny,toż to koniec świata jakiś czy co? Ciemno ,mokro i zimno.Brrrrrrrrrr............a moja wnuczka ma w niedzielę I Komunię św.! Oj,gorzej być nie może.
      • xy.5 Re: Witam Majowo. 16.05.14, 20:08
        Paskudnie i u nas chociaż już nie zimno ale ulewa i grad.
        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 16.05.14, 22:10
          Nie było kiedy nawet sie przywitać, mam dziś u siebie dziecko - więc wszystko na bok
          http://i58.tinypic.com/16iff5s.jpg

Kto powiedział ze tylko grabkami mozna? Jutro pojedziemy do ok-parku bo zbytnio pogoda nas nie rozpieszcza a energię gdzieś trzeba rozładować. Choć dziś u nas tylko troszkę wieczorem popadało.
          • maria6450 Re: Witam Majowo. 17.05.14, 07:25
            Jaka fajna pomocniczkasmile! Dobrej zabawy i dużo słońca w parku. W ogóle wszystkim dużo słońca i pogody.
            • iryska2604 Re: Witam Majowo. 17.05.14, 09:04
              Tego akurat dzisiaj nie mamy. Zaraz będziemy sie pomału szykować do wyjazdu.Inaczej mi sie dziecko zanudzi. Mamy nadzieje ze pogoda sie polepszy. Dobrego dnia !
              • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 17.05.14, 12:07
                Witam milutko. taką pomocnice to i ja bym chciała mieć, ale dzieci nie chcą mnie obdarować zywym sreberkiem. Zazdroszczę Iryskowink
                Miłego dnia mimo deszczu i chłodu, ale od przyszłego tygodnia zapowiadają nawet 30 stopni. Oby się sprawdziłosmile
                • jaga_22 Re: Witam Majowo. 17.05.14, 12:49
                  Witam i zmykam,bo Martynka przyjechała.
                  Iryska ma Izunię,ja mam swoją Martynkę.smile
                  • xy.5 Re: Witam Majowo. 17.05.14, 16:16
                    Witam,u nas chwilowa przerwa w ulewach.Mam za sobą dwie burze z ulewnymi deszczami.Czekamy na lepszą pogodę,udanej soboty.
                    • iryska2604 Re: Witam Majowo. 18.05.14, 08:51
                      Musiałam zapalić światło bo dosłownie szaro w domu.Przed godziną zaczęło okrutnie lać, wczoraj też trochę dało. Jeszcze trochę i wróci ciepełko - miejmy nadzieję.
                      • jaga_22 Re: Witam Majowo. 18.05.14, 10:50
                        Witam..http://s17.rimg.info/ffb21cef6f96ca6bcadc7600431e8f57.gif
                        ja już mam ciepełko i słoneczko.

http://i61.tinypic.com/atswec.jpg
                      • xy.5 Re: Witam Majowo. 18.05.14, 10:51
                        Witam,wczoraj lało prawie bez przerwy i przeszły 3 burze.Jakieś dwa kilometry od naszego domu
                        było oberwanie chmury i padał grad,ludziom zalało mieszkania i naniosło zmytej ze wzgórza gliny
                        w jednym mieszkaniu woda wyniosła ze sobą drobniejsze sprzęty.Dzisiaj od rana parno i duszno,
                        przypieka słońce tak jak przed burzą.Udanej niedzieli!
                        • maria6450 Re: Witam Majowo. 18.05.14, 13:34
                          U mnie przegląd orkiestr dętych i na te trąby, bębny, pompony deszcz, deszcz, deszcz.
                          • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 18.05.14, 17:37
                            Witam. Po ciemnej i deszczowej niedzieli teraz wyłoniło sie słońce i mam nadzieje że na dłużej pozostanie.
                            Miłego wieczoru życzę.
                            • iryska2604 Re: Witam Majowo. 18.05.14, 19:16
                              No - wyłoniło sie i za godzinkę znowu lało... Odpoczywam, dziecko pojechało. Coś mam dzis internet do kitu.
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 18.05.14, 19:50
      Witam po intensywnym dniu. Byłam na I Komunii św. mojej wnusi. Szczęśliwie dzisiaj cieplej i bez deszczu. Było uroczyście i wzruszająco. Teraz ledwie dycham z obżarstwa. Miłego wieczoru.
      • aga-kosa Re: Witam Majowo. 19.05.14, 09:03
        Byliśmy, widzieliśmy, wróciliśmy. smile
        Praga była wprawdzie bez słońca ale za to nie męcząca.
        Tylko w sobotę pod koniec zwiedzania rozpłakała się - jak by chciała zanucić polską piosenkę: (Warszawa) Praga jest smutna bez ciebie. Wczoraj nasz grupa miała okazję w górach Izerskich lepić kulki z mgły.
        Dla kogoś kto żył w pobliżu gór to normalne "dymienie gór" i mgła niczym mleko ale ci co zwykle żyją na nizinie byli zachwyceni. smile aga
        • xy.5 Re: Witam Majowo. 19.05.14, 10:11
          Witam,wreszcie słońce.Udanego dnia i całego tygodnia,pozdrawiam.
        • maria6450 Re: Witam Majowo. 19.05.14, 11:40
          aga-kosa napisała:

> Byliśmy, widzieliśmy, wróciliśmy. smile
          > Praga była wprawdzie bez słońca ale za to nie męcząca.
          > Tylko w sobotę pod koniec zwiedzania rozpłakała się - jak by chciała zanucić po
          > lską piosenkę: (Warszawa) Praga jest smutna bez ciebie. Wczoraj nasz grupa mia
          > ła okazję w górach Izerskich lepić kulki z mgły.
          > Dla kogoś kto żył w pobliżu gór to normalne "dymienie gór" i mgła niczym mleko
          > ale ci co zwykle żyją na nizinie byli zachwyceni. smile aga

Boże jak ja kocham góry, a przyszło mi żyć na nizinie, wśród płaskich krajobrazów sad
          • jaga_22 Re: Witam Majowo. 19.05.14, 12:14
            Wczoraj było ładnie,a dziś pięknie.

http://i61.tinypic.com/jzw2o3.jpg
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 19.05.14, 19:28
      Dzisiaj wymieniłam garderobę/z zimowej na letnią/,poprasowałam i jestem gotowa na przywitanie lata. Dzisiaj było cudnie! Oby tak dalej, czego Wam i sobie życzę.
      • iryska2604 Re: Witam Majowo. 19.05.14, 20:16
        A będzie jeszcze cieplej.Piękny tydzień przed nami. Zaliczyłam dzis fryzjera,popracowałam w ogrodzie (kosiłam trawnik) na allegro dostałam wreszcie lalkę Rarity i fajny namiot do ogrodu- bo przeciez zbliża sie Dzień Dziecka. Lalka miała być tylko ta. Aga najlepiej - zamiast prezentu babcia dofinansuje wycieczkę szkolną w ostatnich dniach maja. I bez kłopotu.
        • anoagata Re: Witam Majowo. 19.05.14, 21:41
          O tak pogoda i cudna i piękna.
          W sobotę byłam na tańcach i tak sie natańczyłam,że wczoraj musiałam być w pozycji cały dzień poziomej.
          Dziś nastał dzień pracowity.
          • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 20.05.14, 15:06
            Witam milutko w cudowny i słoneczny wtorek. Byłam jeszcze na szczawiu, piękny jest taki majowy. Zawekowałam, zjem i ruszam na rower.
            Miłego dnia am życzę.
            • iryska2604 Re: Witam Majowo. 20.05.14, 15:24
              Grzeje dziś jak diabli. W głębokim cieniu mam 27 stopni - już chyba zapomnieliśmy ten chłodek?
              • jaga_22 Re: Witam Majowo. 20.05.14, 15:58
                Anoagatko zaintrygowałaś mnie swoim tańcem,czy bierzesz udział w
                " taniec z gwiazdami?"
                Bardzo ciepło,jeszcze teraz w cieniu 25st.
                • xy.5 Re: Witam Majowo. 21.05.14, 09:30
                  Witam,środa też słoneczna.Jutro przyjadą dzieci,już się szykuję.Udanego dnia!
                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 21.05.14, 09:38
                    Witam http://s19.rimg.info/fe2e98791d06c38aa89a48786b842295.gif i miłej środy życzę.
                    Słonecznie i cieplutko.

http://i58.tinypic.com/23mvadg.jpg
                    • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 21.05.14, 14:04
                      Ale piękne .....Dalie? chyba tak mi się zdajewink
                      Witam upalnie. Zaraz zbieram się na rowerek a wam miłego dnia życzę.
                      • jaga_22 Re: Witam Majowo. 21.05.14, 14:13
                        Tak Tamaryszku to Dalie,nawet nie wiedziałam,
                        że są takie mikrusy

http://i58.tinypic.com/2a97b0k.jpg
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 21.05.14, 15:09
      Wszystkie dziewczyny w dobrym nastroju,ja też, to zasługa tej pięknej pogody.Pozdrawiam słonecznie i ......truskawkowo,właśnie pochłonęłam pół kilo a drugie pół czeka na swoją kolej.
      • iryska2604 Re: Witam Majowo. 21.05.14, 16:34
        U mnie upał... Zgrzałam sie dzis niemożebnie - musiałam jechać do swojej p.doktor,przy okazji zaliczyć parę sklepów i wyobraźcie sobie jaki mój mąz był szczęśliwy! Ale nie dałam się. A w głębokim cieniu 28. Dostałam skierowanie do diabetologa, mam na 16.06. Do tego namówiła mnie p.dr. na rehabilitację.Pojadę w poniedziałek do niej ,ustalą mi termin.I cieszę się bardzo bo mogę wreszcie skorzystać z programu "Dbając o zdrowie - rehabilitacja dla mieszkańców itp..., bo kiedyś nie było to mozliwe przy wysokiej sredniej.A teraz jest tak że ci z niskimi zarobkami dopłacają chyba 15 zł i tak do 90-ciu. Dopłacę i mam 20 zabiegów.I najważniejsze ze długo nie czekam na termin,moze juz w czerwcu będe miała zabiegi.
        • anoagata Re: Witam Majowo. 22.05.14, 09:04
          Była zimnica a teraz jest gorącz i przymusowe siedzenie tylko w chłodeczku.

Jaguś był taniec a gwiazdy to miałam w oczach od oświetlenia dyskotekowego.
          • jaga_22 Re: Witam Majowo. 22.05.14, 10:56
            No i ...http://s.rimg.info/7c5d59e4fb877a8c88966db73aa5dc31.gif Anoagatko.
            • aga-kosa Re: Witam Majowo. 22.05.14, 11:12
              Wczoraj byłam w Poznaniu. Odebrałam wyniki z MR i jest dobrze, byłam u pana endokrynologa - też zadowolony. Zapisałam się na 17 09 będę miała zrobione przez niego Usg no i wcześniej mam zrobić TSH.
              Teraz chcę się dodzwonić do poradni onkologicznej żeby przesunąć badanie z 15 09 na ranek 17 09. Będę miała wtedy dwa badania za jednym wyjazdem.
              Wczorajszy upał dał mi w kość.
              Dziś na obiad chłodnik z kalarepy i ogórków. Właśnie się chłodzi.
              Czereśnie mi dojrzewają. Ach, jak ja lubię te pierwsze jeszcze nie do końca dojrzałe. smile aga
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 22.05.14, 14:06
      Och,jak pięknie. Wróciłam z angielskiego, zjadłam obiad a na deser truskawki i leniuchuję do wieczora z pilatesem w roli głównej. Czyż nie piękne jest życie stypendystki ZUS?
      • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 22.05.14, 14:21
        Witam milutkosmile Truskawki zaczynają dojrzewać, och nie mogę się doczekać.
        Julinka, brawo dla ciebie stypendystkosmile
        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 22.05.14, 16:28
          Gdyby nie ten wiatr to chybabym sie wsciekła z gorąca. W cieniu mam 30 stopni. Wyjdę wieczorkiem, dokupiłam 2 krzaczki róż i rokitnik. Trzeba posadzić.
          • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 22.05.14, 16:33
            Ja zaraz wychodzę na rower, ale trasa wiedzie w tunelu drzew na mokradłach. Z wiatrem ścigać się nie będę, ale przejadę trasę jak codziennie. Jestem upartawink
            • jaga_22 Re: Witam Majowo. 22.05.14, 16:53
              Tak jak wczoraj 27 w cieniu do tej pory,ale wiaterek spory.
              Miłego popołudnia.
              • iryska2604 Re: Witam Majowo. 22.05.14, 19:13
                Nie wiem czy dzis to posadzę, dalej gorączka...
                • xy.5 Re: Witam Majowo. 22.05.14, 20:35
                  Witam,wreszcie zaliczyłam fryzjera a potem byłam u koleżanki,na zakupach i spacerku i dzień mi się skończył.
                  • anoagata Re: Witam Majowo. 23.05.14, 09:07
                    Żaby rozgościły sie w mojej szklarni na dobre.
                    Kotka porzuciła gdzieś kociaki lub ją ktoś pozbawił praw i nie odstępuje od mojej nogi.
                    Pralka zalała mi chałupę.
                    Pokopał mnie porządnie prąd.
                    To na dziś chyba dosyć.
                    Jednak za wcześnie rano wstałam.
                    Dobrego dnia !!
                    • maria6450 Re: Witam Majowo. 23.05.14, 09:20
                      Gorąco
                      Zakwitają piwonie
                      Opuszczone żaluzje
                      Kawa
                      Książka
                      Praca głębokim popołudniem

Dobrego dnia!

Anoagato, pozwoliłam sobie zastosować Twoją formę wpisu, podoba mi sięsmile
                    • aga-kosa Re: Witam Majowo. 23.05.14, 09:21
                      Anoagato, żaby to przyjazne istoty. Wpisz sobie w google hasło czym się żywią polskie żaby i je naprawdę polubisz a może któraś się w księcia zamieni.
                      Kotka nie porzuciła swoich dzieci - kocie mamy tego nie robią. Może zaczną gdzieś piskać będą a co do pozostałych nieszczęść to pozostało współczuć ale z doświadczenia wiem, że samo współczucie nie wystarczy. Trzeba kasy sad .
                      Dziś przygotowuję się do jutrzejszej olimpiady seniorów. Pogoda ładna to będę sprawdzać swoje możliwości. Nie będę strzelać bo mam jakiś nawyk: zamykam oczy w momencie pociągania za języczek spustowy. smile aga
                      • jaga_22 Re: Witam Majowo. 23.05.14, 09:35
                        Aga zazdroszę Ci Twojej olimpiady,pewnie niewiele bym mogła,
                        ale tymczasem powspominam moje olimpiady z czsów szkolnych.
                        Anoagatko tyle nieszczęść naraz? całe szczęście,że te kopy wytrzymałaś.
                        Nie wiem dlaczego moje piwonie nie zakwitły,a kwitły 3 lata z rzędu,czy
                        one mogą odpoczywać?
                        Za to pomidorki rosną jak na drożdżach. Oj przypomniało mi się,że chlebek rośnie.

http://i61.tinypic.com/jj3449.jpg
                        • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 23.05.14, 16:26
                          Anoagatko, mi wysiadła zmywarka i mam nadzieję że na tym koniec, no chyba że zaraz na rowerku zleje mnie burza, ale jak na razie 30 stopni i niebo czyste.
                          Jagusiu, twój tarasik to istna oazawink
                          Miłego dnia wam życzę.
                          • xy.5 Re: Witam Majowo. 23.05.14, 19:02
                            Witam się dopiero teraz,bo mimo upału urzędy,sklepy,zakupy a teraz w domku w większym gronie,bo nocą przyjechały dzieci,pozdrawiam.
                            • iryska2604 Re: Witam Majowo. 23.05.14, 20:15
                              U nas już rozlegają sie (na razie ) pomruki burzy.Jest tak parno że trudno wytrzymać. Dziś w cieniu miałam 31 stopni. Ciekawe czy gruchnie...Póki co porzesuwałam kwiaty żeby w razie silnego wiatru mi ich nie połamało. Kocham ciepło ale dzis to lekka przesada. Pamiętacie te lekkie majowe deszczyki, te wiosenne burze i zapach wiosny...Teraz niedługo chyba palmy nam urosną.
                              • jaga_22 Re: Witam Majowo. 23.05.14, 20:29
                                Okropnie mnie dziś nogi bolą,smaruję żelem chłodzącym,ale tylko trochę pomaga.A jutro dzieciaki przyjeżdżają.
                                • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 23.05.14, 20:41
                                  U mnie Irysku już pada i grzmi, rozkręca się ale nie gwałtownie. Nie wiem czy do ciebie dojdzie.
                                  • xy.5 Re: Witam Majowo. 24.05.14, 11:09
                                    Witam,upalnie nadal,świętujemy,bo dzieci jeszcze są;pozdrawiam.
                                    • iryska2604 Re: Witam Majowo. 24.05.14, 12:20
                                      Tamaryszku, doszło i do mnie (przeciez to niedaleko?) i do tej pory sie nie moze przetrzeć. Ale lało! Najważniejsze że jest ciepło. Czekam aż sie przetrze (własnie zaczyna) i mam troche pracy na rabatce.Potem przydałoby sie upiec coś z truskawkami...
                                      • maria6450 Re: Witam Majowo. 24.05.14, 15:34
                                        U mnie niestety susza i trzeba podlewać. Dobrego dnia.
                                        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 24.05.14, 21:22
                                          Dalej leje...
                                          • jaga_22 Re: Witam Majowo. 24.05.14, 21:29
                                            Strasznie mnie upał zmęczył idę spać,dobranoc.
                                              • anoagata Re: Witam Majowo. 24.05.14, 22:13
                                                No to śpij Jaguś dobrze. https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/61.gif

Sytuację opanowałam.
                                                Gorącz nadal,też podlewam .

Aga ten żabiniec nawet polubiłam ale najgorsze jest to ze ony są takie ziemiste,że ja ich jak pełzają,czy czasem podskoczą to ich nie widzę i czasem przy pieleniu pomidorów którą zagarnę lub nadepnę,no i rapuchę mieć w garści no to masakra.
                                                To tak jakby ktoś nie powinien wygrać wyborów jutro a wygra.
                                                • iryska2604 Re: Witam Majowo. 25.05.14, 14:15
                                                  Współczuję ci bo kiedyś też mi sie przy robótce przy kwiatkach takie coś z ziemi wylazło- chyba to była jakaś ropucha bo wielkie to było! Tak sie wystraszyłam ! Chyba sie wypadało, dzis fajna pogoda, nie za gorąco - w sam raz.
                                                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 25.05.14, 15:48
                                                    No i nie zdążyłam obejrzeć dobranocki Iryski, ani życzeń
                                                    dobrego snu Anoagatki.Dziś lepiej,ale jestem jak śnięta rybka,
                                                    zaraz sobie zrobię drugą kawę.
                                                    miłej niedzieli Wszystkim.

http://i61.tinypic.com/24gvqr6.jpg
                                                  • iryska2604 Re: Witam Majowo. 25.05.14, 18:29
                                                    Przy takich temperaturach nogi mnie bolą jak diabli. Niedawno wróciliśmy z głosowania, przy okazji wpadlismy do dziewczynek i zjedliśmy razem lody. Teraz ledwo sapiemy - ja i psy moje
                                                    .http://s15.rimg.info/dee581ad82d6456251559495e1d4ed6f.gif
                                                  • jaga_22 Re: Witam Majowo. 25.05.14, 18:45
                                                    Mam to samo,czyli rwące nogi.sad
                                                  • aga-kosa Re: Witam Majowo. 25.05.14, 19:46
                                                    W Persji przy pomocy żab leczy się anginę. Blisko ust chorego przystawia się wielką żabę i nakłania się chorego aby oddychał na nią. Serce żaby od tego zaczyna szybko bić a chory po ośmiu dziesięciu minutach czuje się lepiej - nawet jeśli wcześniej nie mógł jeść, pić czy mówić.
                                                    Żaba robi dwa - trzy skoki i zdycha.
                                                    Żaby są hodowane w okolicy Teheranu ale nie wiem jaka to rasa.
                                                    Pytałam zaprzyjaźnionego dr wet czy nie warto by było hodować takie żaby w Polsce ale mi uświadomił, że u nas żaby na zimę zasypiają a latem ludzie anginy nie mają... Szkoda. sad
                                                    Wróciliśmy z urodzin i przeczytałam tą smutną wiadomość o Generale. Cóż, takie jest życie. aga
                                                  • iryska2604 Re: Witam Majowo. 26.05.14, 08:53
                                                    E tam, mają...Sama miewałam anginę w lipcu. A z tymi żabami - to co jak szeroko otworzysz jamę ustną a ona ci wskoczy??? Pogoda piękna od rana, radośc z tego zmąciły mi wyniki z wyborów.A nuż...Nie biorę sie za robotę bo muszę jechać po wynik i potem do aquaparku rozpisać zabiegi. No to mam luz.
                                                  • anoagata Re: Witam Majowo. 26.05.14, 13:53
                                                    Wczoraj lało i grzmiało,były pioruny i pożary.
                                                    A dziś jest o tak;

https://www.e-gify.pl/gify/przyroda/pogoda/pogoda33.gif
                                                  • dorka556 Re: Witam Majowo. 26.05.14, 14:21
                                                    Dzisiaj było oberwanie chmury z gradem.
                                                    Jeszcze pada, nie mogę ocenić zniszczeń w ogrodzie.
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 26.05.14, 19:08
      Za mną piękny,słoneczny dzień. Złożyłam dziś wniosek do sanatorium, za miesiąc przyślą mi potwierdzenie z numerem oczekujących w kolejce. W dolnośląskim czeka się 2 lata. Ale zawsze jest na co czekać.
      • anoagata Re: Witam Majowo. 26.05.14, 21:45
        Dorka, moje wyrazy współczucia,wiem co to znaczy.

Doczytałam w Działkowcu o żabach,to mieszkaniec pożyteczny,tylko ze u mnie tyle sie namnożyło,ze już nie wiem czy mam więcej pomidorów czy więcej żabów.
        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 26.05.14, 22:08
          Kolejny upalny dzień za nami. Od środy ochłodzenie ponoć - czy to dobrze czy źle? Odebrałam wyniki z cukru, dosć fatalne. I staram się jak mogę. 16 mam wizytę u diabetologa więc może mi ustawi wreszcie jakoś leki. No i od 9.06 będe sie rehabilitować, wymasują mi ten słup z kręgami.
          • anoagata Re: Witam Majowo. 26.05.14, 22:18
            Irysko,to ile masz tego cukru w cukrze ????
            Ja robiłam badanie kilka tygodni temu i mam wynik 94 czegoś tam.
            • jaga_22 Re: Witam Majowo. 27.05.14, 09:41
              Anoagatko cukru w cukrze masz idealnie.
              A mojemu diabetolog zabrała leki i ma stosować się do diety.
              Nie wiem,czy to dobrze,bo jest łasy na słodkie i często nie wytrzymuje.
              wtedy mu cukier leci do góry,a jak się pilnuje,to 120, 140.
              Ciepło ,ale pochmurnie.U mnie też była wczoraj ulewa,ale krótko.

http://i60.tinypic.com/9fv9sj.gif
              • aga-kosa Re: Witam Majowo. 27.05.14, 10:09
                Słońce na niebie, ptaki na drzewach i od rana a w zasadzie od wczoraj energia mnie rozpiera.
                Nazbierałam wczoraj kwiatu akacji/robiny i kwiat czarnego bzu/hyćki. Nastawiłam na syrop i dziś mam to już w buteleczkach. Róża stulistna ma piękne pąki i trzeba będzie też zebrać. Ale dla odpoczynku to wezmę psa i pojadę do lasu zobaczyć czy u nas grzyby rosną. smile aga
                • maria6450 Re: Witam Majowo. 27.05.14, 12:54
                  U mnie jeżeli jakieś grzyby i urosły, to dzisiaj wymarzną, no ziąb po prostu.
                  Ciepła wszelakiego życzę.
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 27.05.14, 14:40
      U mnie wciąż jeszcze ciepło ale się chmurzy i pewnikiem poleje. Kupiłam kobiałkę truskawek i zamierzam je "przetworzyć". Dziś już są po 5 zł. Uwielbiam truskawki i przetwory z nich też.
    • iryska2604 Re: Witam Majowo. 27.05.14, 16:34
      No i dobrze, bo zawsze trzeba było najpierw lecieć do bankomatu. Truskawki po 5 ale trochę wykrzywiają buźkę bo mało słodkie. W sam raz dla takiego cukrzyka jak ja. Ostatnio na czczo mam 150 - 170 a co potem to nawet nie piszę. Słodyczy nie jadam, zwracam uwagę na indeks glikemiczny, ruszam się w miarę możliwości...Kto wie czy nie wyląduję na insulinie. Coś mruczy w oddali, idzie burza. Siostra dzwoniła ze tam pod Jelenią Górą gminy powysyłaly ostrzegawcze SMS-y (ulewy, grad, nawałnice). U nas mimo ze innej wody nie ma jak z góry-to juz ziemia chyba dostatecznie nasiąkła.
      • maria6450 Re: Witam Majowo. 29.05.14, 09:50
        Zimno, zimno, zimno, mróz...ciepłego dnia wszystkim smile.
        • anoagata Re: Witam Majowo. 29.05.14, 10:44
          No tak,zimnica zimnica jest.
          Chciałam coś pleć,czy wypleć ale zmarzłam w pazurki a we wełnianych rękawicach to nie da rady,
          • iryska2604 Re: Witam Majowo. 29.05.14, 11:41
            Rano było tylko 7 st. Ale popatrzyłam na prognozy i jeszcze trochę a znów sie wygrzejemy.
            Anoagatko, przestań pleć czy co tam robisz bo nam sie przeziębisz. U mnie tez trawa niemiłosiernie urosła i nie tak dawno golone żywopłoty domagaja sie poprawki. Poczekam.Miłego dnia.
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 29.05.14, 15:16
      U mnie też mokro i zimno. Z nadzieją na szybkie ciepełko pozdrawiam.
      • dorka556 Re: Witam Majowo. 29.05.14, 16:09
        U mnie ciepło.
        Napaliłam w kozie a przez zamknięte okna deszcz i wiatr niestraszny.
        To jest maj?
        • anoagata Re: Witam Majowo. 29.05.14, 16:42
          dorka556 napisała:

> U mnie ciepło.
          > Napaliłam w kozie a przez zamknięte okna deszcz i wiatr niestraszny.
          > To jest maj?

I tego się trzymajmy.
          A szczególnie tej kozy.
          • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 29.05.14, 21:47
            Wreszcie nam naprawili neta. Witam po przerwie i miłego wieczoru życzę.
            • iryska2604 Re: Witam Majowo. 29.05.14, 21:54
              No to fajnie. U mnie ciepło.mąż pali w piecu a ja otwieram okna.On chyba ocipiał.
              • anoagata Re: Witam Majowo. 29.05.14, 22:01
                iryska2604 napisała:

> No to fajnie. U mnie ciepło.mąż pali w piecu a ja otwieram okna.On chyba ocipi
                > ał.

Irysko mam identycznie.
                U mnie gorzej niż ocipiał,mogłabym napisać w rodzaju męskim ale nie napiszę.
                • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 29.05.14, 22:06
                  Ha ha ha, mój na szczęście jeszcze nie świruje, ale czasem jakby zadatki już miał, ino nie bardzo irytujące. Oby nie zbzikował.
                  • anoagata Re: Witam Majowo. 29.05.14, 22:21
                    tamaryszek44 napisała:

> Ha ha ha, mój na szczęście jeszcze nie świruje, ale czasem jakby zadatki już mi
                    > ał, ino nie bardzo irytujące. Oby nie zbzikował.

Tamarko,masz szczęście bo jeszcze wszystko przed Tobą....
                    • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 29.05.14, 22:30
                      No nie wiem czy to szczęście. Póki co jest ok, ale jak za kilka lat zbzikuje to ukatrupię i jużwink
                      • jaga_22 Re: Witam Majowo. 29.05.14, 23:07
                        Co z wami kobity? nam też niczego nie brakuje.
                        każdy może zbzikować,jest demokracja,czy nie.
                        • aga-kosa Re: Witam Majowo. 30.05.14, 08:43
                          My znacznie wcześniej przechodzimy swoje "trudne lata" i to są NASZE humory a mężczyźni swoje "męskie klimakterium mają w okolicy sześćdziesiątki i to są ICH humory nie do zniesienia dla normalnej kobiety. Łazi taki po domu i słychać jak on w środku mówi : _Daj mi w łeb bo się nie mogę pozbierać i łazi i mędzi i wszystko mu źle...
                          Na pocieszenie napiszę z czym się zgodzą dojrzałe mężatki - naszym panom to po dwóch latach przechodzi. smile
                          Wesoło mi dziś bo znów słońce za oknem. smile aga
                        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 30.05.14, 08:44
                          No niby jest... http://s14.rimg.info/48c25cad0a17b28850165c4f8a1a47ab.gifSłonko dziś swieci od rana i mam cichą nadzieję ,ze wytrzyma do wieczora. Pora chyba napełnić basen bo jak sie zaczną upały i dziecko przyjedzie to juz sie zdazy woda trochę nagrzać. Mnie czeka znów cięcie zywopłotu. Co on tak rośnie?
                        • jaga_22 Re: Witam Majowo. 30.05.14, 08:45
                          Witam w pochmurny poranek.Chyba wszyscy tak mają
                          mam nadzieję. http://s.rimg.info/2f1613cace2aa5473027286b3d93a1a1.gif
    • dwa-filary Re: Witam Majowo. 30.05.14, 10:51
      Dzien dobry, choc chłodny i pochmurny, ale w sercu jeszcze majwink
      • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 30.05.14, 13:45
        Witam milutko. Pogoda sie nieco polepszyła to zmykam na rower bo 2 dni nie byłam. Miłego dnia życzę.
        • iryska2604 Re: Witam Majowo. 30.05.14, 16:53
          U mnie do tej pory było pięknie - dopiero teraz jakieś chmurzyska przypłynęły.
          • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 30.05.14, 20:49
            A mnie jednak zlała niespodziewana ulewa i nie miałam gdzie się schronić. Teraz się wypogodziło.
    • julinka601 Re: Witam Majowo. 30.05.14, 21:45
      A mnie chyba łapie jakiś wirus bo w nocy mocno kaszlałam ,a teraz czuję się jakoś niepewnie,coś mi zalega w klatce piersiowej..........pożywiom,uwidim.
      • xy.5 Re: Witam Majowo. 30.05.14, 23:34
        Dobry wieczór,deszcz mnie przegonił z działki,potem zakupy,potem wpadły 4 koleżanki,potem do krawcowej a teraz trzeba się pakować przed wyjazdem do córki,doba jest z krótka.
        • aga-kosa Re: Witam Majowo. 31.05.14, 08:41
          Wygląda na to, że maj nam się słonecznie skończy. Wcześniejsze ciepło i nagłe oziębienie było powodem szybkiego przekwitania - ale czerwiec też ma swoje uroki. Akacje jak pisałam w pełnym kwieciu i lipa już się szykuje.
          Dziś dzień bociana - podali przed chwilka w radio. smile aga
          • jaga_22 Re: Witam Majowo. 31.05.14, 12:13
            Ostatni dzień maja z samego raniutka.
            witam i miłej niedzieli życzę.

http://i60.tinypic.com/e04q9z.jpg
            • iryska2604 Re: Witam Majowo. 31.05.14, 15:16
              Popatrzcie - jak ten czas szybko leci...Ja tak nie chcę !
              • xy.5 Re: Witam Majowo. 31.05.14, 18:17
                Witam,wczoraj wieczorem i nocą lało,jechałam do Lublina w deszczu.W Lublinie nie pada.Pozdrawiam.
                • jaga_22 Re: Witam Majowo. 31.05.14, 19:12
                  Cały dzień piękna pogoda.
                  Byłam na spacerku w Ogrodzie Botanicznym i Łazienkach Królewskich.

slajdzik.pl/slajd/lazienki-krolewskie-90187
                  • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 31.05.14, 21:06
                    Witam. U nas sobota była ciepła i słoneczna, a my pół dnia spędziliśmy na wsi u kuzynki.
                    Miłego wieczoru wam życzę.
                    • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 01.06.14, 14:35
                      https://id.joe.pl/sub_images/pictures/864f389b10e2a61a39df627f8a09ef56_th2.gif
                      • xy.5 Re: Witam Majowo. 02.06.14, 11:17
                        Witam,niedziela minęła milutko chociaż deszczowo.Pozdrawiam,udanego poniedziałku i całego tygodnia.
                        • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 02.06.14, 15:42
                          Witam milutko i zmykam na rower póki pogoda dopisuje. Miłego dnia i jak wyżejwink
                          • iryska2604 Re: Witam Majowo. 02.06.14, 19:17
                            Trochę zaczęło mżyć. Wątek powitalny zamienił nam sie w wątek meteo. To i dobrze bo wiemy gdzie świeci a gdzie leje. Dzzis znów goliłam żywopłot - on rośnie jak złe zielsko...
                            • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 03.06.14, 19:00
                              Witam. niby miało u nas padać a ledwie pokropiło. Mimo że nie planowałam wyrwałam się na rowersmile
                              • aga-kosa Re: Witam Majowo. 03.06.14, 19:07
                                Uprzejmie informuję, że mamy trzeci dzień czerwca.] smile
                                Kiedyś mi się zdarzyło, że zgubiłam cały miesiąc. Najgorsze, że składałam życzenia córce trzeciego października a ona się urodziła 3 09. Do dziś nie wiem jak to się stało. smile aga
                                • xy.5 Re: Witam Majowo. 03.06.14, 22:15
                                  No to jeszcze ja się przywitam w czerwcu majowo-dobry wieczór.
                                • alfredka1 Re: Witam Majowo. 04.06.14, 15:33

PROPONUJĘ NOWY WĄTEK :' WITAJMY SIE CZERWCOWO"
                                  • tamaryszek44 Re: Witam Majowo. 04.06.14, 18:14
                                    Ja też jestem za. Po co takie długie wątki.
                                    Mimo to witam i miłego popołudnia życzę a sama zmykam do maszyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka