eurytka 21.11.11, 10:19 Wyszła z cienia. Dziś w norze u Lisa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polnaro Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 13:06 Tu gdzie jestem nie ma tv. Liczę na komentarze. Ciekawe dlaczego 'wyszła'? Odpowiedz Link
filip505 Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 14:57 ....to chyba polnaro jest w lisa norze,skoro tam nawet tv nie dociera,walesowa ma dom. Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 16:10 Wałęsowie od lat już razem nie są, on na gorze przy komputerze, ona na dole przy garach, samotni tacy, mimo tylu dzieci, to sie w kobiecie żalu nauzbierało, redaktorowi naopowiadało, powstała książka, inny punkt widzenia, czemu aż pan Wałęsa sie zdziwił wiadomosci.wp.pl/title,Szczere-do-bolu-wyznanie-Danuty-Walesy,wid,13989620,wiadomosc.html?ticaid=1d6c1 Nora lisa dziś tv2, jest potem powtórka na tv Polonia. Można również oglądać w necie. www.tvp.pl/publicystyka/polityka/tomasz-lis-na-zywo Odpowiedz Link
misia007 Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 16:44 Jak widać nie można mieć wszystkiego.Wiedział to już Judym,rezygnując z uczucia dla pasji społecznikowskiej.Tylko w czym to powiedzmy wyznanie ma jej pomóc.??Ulży jej jak wszyscy będziemy znali jej sprawy rodzinne??? Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 16:48 Sobie dorobić parę groszy chce kobitka może? W mediach sie pokazać? Wyzwolić po prostu z poddaństwa i służenia celom wyższym? Chce być zauważona i doceniona, tak myślę. Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 18:13 I jeszcze pewnie dlatego, że u boku męża, nawet najsławniejszego, jeśli się nie pracowało, składek nie odprowadzało, to emerytury nie ma i własnych pieniążków sie nie ma. Podobnie pewnie pani Kwaśniewska, która w reklamach dorabia,chociaż kto tam wie, może jednak Pierwszym damom się ona należy? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 18:20 No prosze cię , już takiej sprawiedliwości w Polsce to nie ma .( na korzyśc dam ) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 18:23 Ciekawy jestem , jakbys tak w cieniu męża przez 40 lat była , nie chciałabys raz wyrzucić z siebie ? Poza tym , każdy albo większośc mysli że ona dama a na zakupy służące chadzają. Rzeczywistość była inna . Wypisz wymaluj , obraz kobiet wiekszości w małżeństwach . Zniknie troszke tej zazdrości , tyle że z komputerem nie wygra , cos o tym wiem Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 18:27 Wyszła z cienia , bo ostatecznie ciągle coś jej na drodze stawało, polityka, prezydentura , komputer , no i gdzie ten partner ? Mąż , kochanek , czuły, do wyjścia do pogadania o życiu codziennym , bez zacietrzewienia sie na sprawy wyższe . A on ciągle ucieka w swoje sprawy. Odpowiedz Link
amityr Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 20:47 Dlaczego D. Wałęsowa a nie D.Wałęsa ? A tak w ogóle to strasznie szczwana baba. Odpowiedz Link
filip505 Re: Danuta Wałęsowa 21.11.11, 21:52 .....widac przy garach tez sie mozna duzo nauczyc,a ksiazek naczytac, Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsowa 22.11.11, 06:34 filip505 napisał: > .....widac przy garach tez sie mozna duzo > nauczyc,a ksiazek naczytac, Jaka pogarda Nie przy samych garach toczyło się jej życie... No ale pacz pan, można Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 06:29 Sądzę, że teraz mogę ją nazwać Danuta Wałęsa po tym jak wyszła z cienia, pokazała sie w mediach i odważnie przedstawiła wszystko w książce. Podziwiam, że wytrzymała tak długo, bez żadnej pomocy, (on sekretarkę miał a ona nawet niani ani pomocy do kuchni?) Bardzo mądra i silna to kobieta dla mnie. Oczekuję amityr, że wyjaśnisz co to znaczy według ciebie: szczwana baba. amityr napisał: > Dlaczego D. Wałęsowa a nie D.Wałęsa ? > A tak w ogóle to strasznie szczwana baba. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 07:11 Sądzę, że teraz mogę ją nazwać Danuta Wałęsa o matko i córko Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 13:30 Nie sledze plotek z zycia towarzyskiego w polskiej prasie, nie wiem jak gleboki jest?, albo czy w ogole jest?, kryzys w malzenstwie Walesow. Moze wiec, to wyjscie z cienia i ksiazka Danuty, zostaly wczesniej uzgodnione z malzonkiem, bo wydanie ksiazki wiaze sie z finansowymi korzysciami, a tych nigdy za duzo i nigdy nie zaszkodzi finansowo sie podreperowac. Odpowiedz Link
polnaro Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 15:31 No nie! Czy to takie czasy, że każdy 'musi' książkę napisać? W wypadku Danuty to 'napisać' też nie bardzo prawdziwe. Przy takiej reklamie, to nawet ją sprzeda...., chyba. Jednak przed ocenianiem wypada poznać. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 16:15 Przypomniało mi sie jak kiedyś moja szwagierka powiedziała ,żeby napić sie mleka nie trzeba kupować krowy Prawda , żeby poznać co ja trapiło( Danutę W) wystarczy sie ożenić Odpowiedz Link
misia007 Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 17:23 Taa, przez chwile dłuższą ją oglądałam u Lisa i tak sobie myślę, że zamiast narodowi się wyżalać po fakcie mogla to wszystko Wałęsie wyartykułować ...w trakcie.Tej ósemki tez by nie musiała mieć gdyby nie chciała.A że w cieniu żyła, cóż cień prezydenta to był . Odpowiedz Link
amityr Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 17:36 misia007 napisała: > Taa, przez chwile dłuższą ją oglądałam u Lisa i tak sobie myślę, że zamiast nar > odowi się wyżalać po fakcie mogla to wszystko Wałęsie wyartykułować ...w trakci > e.Tej ósemki tez by nie musiała mieć gdyby nie chciała.A że w cieniu żyła, cóż > cień prezydenta to był . Zapomniałaś o Mieciu. Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 18:36 Na niektóre wypowiedzi, to ja poważnie robię buuuuuuuu Nie urodziła 8 dzieci, część przejęli na wychowanie po bracie Lecha, nie wiem ile dokładnie, coś jakby pól na pół. W pełni rozumiem tę kobietę i nawet podziwiam. Odpowiedz Link
amityr Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 18:40 eurytka napisała: > Na niektóre wypowiedzi, to ja poważnie robię buuuuuuuu > Nie urodziła 8 dzieci, część przejęli na wychowanie po bracie Lecha, > nie wiem ile dokładnie, coś jakby pól na pół. > W pełni rozumiem tę kobietę i nawet podziwiam. A Miecia ? Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 18:43 A co już nie wolno mieć kogo innego Mieciu był później, po prokreacji Odpowiedz Link
izis52 Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 19:05 Słuchając Danusi (książki nie czytałam), kompletnie nie zrozumiałam motywów i przesłania tej książki. Czy i jak wspierała męża i co poczytuje sobie za wkład w jego osiągnięcia ? Z jednej strony chwali się z godnego reprezentowania, nie męża lecz Polek w Sztokholmie przy odbieraniu Nobla dla niego, z drugiej twierdzi, że dom, a nie polityka to jej domena. Była twarda, ale też ma pewien niedosyt, co do ich wspólnego życia. W sumie nie dowiedziałam się dlaczego napisała, o ile zrobiła to faktycznie samodzielnie ? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 19:11 Zawsze podkreśla, że ona opowiadała, spisał to jakiś dziennikarz z Gdańska. Chętnie przeczytam i wtedy ocenię. Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsa 22.11.11, 20:30 Na lisie wczoraj przysnęłam nieco, gdyz późna to dla mnie pora i byłam zmeczona, rewelacji nie było tam. W zetce wypowiadała sie mądrze. Książke można czytać we fragmentach, trzeba sobie poszukać linków. Nie kupie, gdyż mam ważniejsze wydatki, i inne książki do kupienia , ale całość ogarniam i rozumiem, szczegóły nie sa dla mnie takie istotne. Odpowiedz Link
sarkissian Re: Danuta Wałęsa 23.11.11, 10:26 eurytka napisała: > Nie urodziła 8 dzieci, część przejęli na wychowanie po bracie Lecha, > nie wiem ile dokładnie, coś jakby pól na pół. Co ty powiesz? A u nas w maglu mówili, że siedmioro jest po koledze ze stoczni, którego zatłukła milicja, a jedno po księdzu Jankowskim. Natomiast te ośmioro, które urodziła Danuta to tak naprawdę zabrali kosmici. I komu tu wierzyć? Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsa 23.11.11, 14:37 sarkissian napisał: > Co ty powiesz? A u nas w maglu mówili, że siedmioro jest po koledze ze stoczni, > którego zatłukła milicja, a jedno po księdzu Jankowskim. Natomiast te ośmioro, > które urodziła Danuta to tak naprawdę zabrali kosmici. I komu tu wierzyć? No teraz faktów nie podają jako i ty też, dawniej były fakty ale się zbyły, każdy łże jak umie w tym medialnym tłumie. Od magla nie lepszyś ty hihihi Odpowiedz Link
sarkissian Re: Danuta Wałęsa 23.11.11, 15:45 Jedni podają, inni łykają i bez przetrawienia puszczają dalej. Zależy, na jaką się trafi gęś, albo kaczkę. Odpowiedz Link
amityr Re: Danuta Wałęsa 23.11.11, 18:28 Nie lubię gęsi i laczek . Wolę zdrowe ,młode kokoszki. Odpowiedz Link
eurytka Re: Danuta Wałęsa 23.11.11, 20:27 Na pewno te 8 dzieci, to nie wszystkie przez nią urodzone a wychowane. Na pewno Lech i Danuta nie maja ukończonych szkół średnich. Na pewno obydwoje nie są wykształciuchami. No i co? Pstro Odpowiedz Link
sarkissian Re: Danuta Wałęsa 23.11.11, 21:07 eurytka napisała: > Na pewno te 8 dzieci, to nie wszystkie przez nią urodzone a wychowane. > Na pewno Lech i Danuta nie maja ukończonych szkół średnich. > Na pewno obydwoje nie są wykształciuchami. Na pewno eurytka wie lepiej i ma na wszystko dowody nie do zbicia. Ale nie pokaże, bo zostawiła teczki z IPNu w taksówce Ryśka z Klanu, skąd wykradł je podstępnie szpieg z krainy Deszczowców - tajemniczy Don Pedro. Carrrramba! Odpowiedz Link
amityr Re: Danuta Wałęsa 23.11.11, 21:22 Widzę ,że Eurytka masz swojego wielbiciela.A pisałeś ,że się czepiają ,że cie nie lubią . No widzisz! Uśmiechnij się i tobie słoneczko zaświeciło. Miłego dnia Odpowiedz Link
sarkissian Re: Danuta Wałęsa 23.11.11, 22:54 amityr napisał: > Widzę ,że Eurytka masz swojego wielbiciela. Jeśli komuś wchodzę w paradę to sorry. Nowy tu jestem i nie znam tutejszych układów. Prawdę mówiąc nawet nie wiem, czy eurytka to postać wymyślona dla jaj, żeby interes się kręcił na forum, czy to tak na poważnie. Odpowiedz Link
eurytka Re: ad sarkissian 24.11.11, 06:38 sarkissian napisał: > amityr napisał: > > > Widzę ,że Eurytka masz swojego wielbiciela. > > Jeśli komuś wchodzę w paradę to sorry. Nowy tu jestem i nie znam tutejszych > układów. Prawdę mówiąc nawet nie wiem, czy eurytka to postać wymyślona dla jaj, > żeby interes się kręcił na forum, czy to tak na poważnie. Nie, nie wchodzisz. Amityr, to mój największy wielbiciel, przyjaciel i wróg, dlatego troszkę zazdrosny Ja jestem jak najbardziej postacią wymyśloną, fantastyczną ale nie dla jaj Jak sobie chcesz kręcić interesem na forum to się nie zgorszę choć własnego interesu w tym nie mam. P.S. L. i D. W. zamknęli wspólny warsztat po piątym dziecku, to wiem na pewno. Inne interesy kręcą nadal Odpowiedz Link
eurytka Re: niezły magiel 24.11.11, 12:49 rzeczywiście trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,10699125,Danuta_Walesa__ksiadz_Jankowski_sial_zgorszenie.html Odważna kobieta, podziwiam, ciekawe czy doczeka słów z ambony Odpowiedz Link
sarkissian co za pierdoły 24.11.11, 19:40 eurytka napisała: L. i D. W. zamknęli wspólny warsztat po piątym dziecku, > to wiem na pewno. Kobieto, pomyśl chwilę, zanim puścisz kolejną plotę. Widziałaś kiedyś, jak wygląda osiedle Zaspa, na którym mieszkali Wałęsowie w latach '80? Widziałaś, co się tam działo po sierpniu 80 roku, kiedy całą rodziną wychodzili co niedziela na mszę do nowo wybudowanego kościoła? Tłumy ludzi wylegały na balkony i wyglądały przez okna, żeby ich zobaczyć. Widziałaś materiały filmowe z brzuchatą Danką w roli głównej, kręcone w ich mieszkaniu przez dziesiątki ekip zagranicznych dziennikarzy, kiedy Lech był internowany? Wtedy właśnie, w styczniu 82 roku urodziła się Maria Wiktoria - siódme dziecko. Z tego brzucha uwiecznionego na dziesiątkach zdjęć i filmów się wzięła, nie z powietrza. Czy wyobrażasz sobie, że wcześniej, w 80 i później, w 85 roku nikt by nie zauważył pojawienia się kolejnych córek - Anny i Brygidy znikąd, gdyby ludzie nie widzieli Danuty w ciąży? Czy wyobrażasz sobie aferę na skalę światową, gdyby nagle w tej rodzinie, będącej wówczas na czołówkach wszystkich gazet pojawiły się nowe dzieci o niewiadomym pochodzeniu? Oni też mieli wścibskich sąsiadów żądnych plot i możesz być pewna, że gdyby prawdą było to, co mówisz cała Polska i świat, a nie tylko bywalczynie magla z pewnością zostałaby o tym poinformowana. Odpowiedz Link
eurytka Re: co za ... 24.11.11, 19:47 Udowodnij proszę! Samo gadanie na nic. Śledziłam kiedyś fakty z ich życia, szczególnie wówczas jak majtano mi tą ich wielodzietnością, stąd wiem. W necie wyczyszczone jak i teczki i inne fakty. Do mnie grzecznie proszę pisać, bo na niegrzeczne i zbyt impulsywne i nerwowe posty nie odpowiadam. Odpowiedz Link
sarkissian Re: co za ... 24.11.11, 20:16 Ja tobie mam udowadniać? A czy to ja puszczam ploty bez pokrycia? Sama sobie poszukaj dowodów, jest ich pełno, chociażby w necie. Masz dzieci? To udowodnij mi, że wszystkie są twoje, a nie adoptowane. I jeszcze, że Rakowski nie miał romansu z Hanką Banaszak. > Do mnie grzecznie proszę pisać, > bo na niegrzeczne i zbyt impulsywne i nerwowe posty nie odpowiadam. Trudno, przeżyję. Jak na razie to ty nazwałaś mnie z niewiadomego powodu agentem i burakiem. Było to chamskie. Miarkuj się więc i nie wymagaj nadmiernej grzeczności ode mnie. Odpowiedz Link
amityr Re: co za ... 24.11.11, 20:21 To się najbardziej nadaje do tego wątku. www.voila.pl/377/qdxrj/ Odpowiedz Link
eurytka Re: co za ... 24.11.11, 20:28 Skończmy tę dyskusję. Ja jestem bardzo złą i okrutną kobietą. po internetowych przejściach, zgorzkniałą, zarozumiałą, zakapior, nigdzie mnie nie chcą itp, itd Nic nie poradzę Samo zuo. Dyskusja ze mną jest niebezpieczna, bardzo,bardzo, każdy ci to powie. Swoich rodzonych dzieci mają pięcioro, resztę zaadaptowali po bracie pana Wałęsy. To jest moja wersja,o której kiedyś czytałam czy słyszałam i ja się jej trzymam. A ty trzymaj się prawdy swojej, ok? Odpowiedz Link
sarkissian Re: co za ... 24.11.11, 20:52 eurytka napisała: > Dyskusja ze mną jest niebezpieczna, bardzo,bardzo, każdy ci to powie. Z tego, co zauważyłem dyskusja z tobą jest żadna. Zero argumentów, ignorowanie argumentów i pytań rozmówcy i sprowadzanie każdego tematu do własnej osoby. Pewnie, gdyby ktoś zapodał newsa, że pod Wawelem wylądowały zielone ludziki napisałabyś, że kiełbasa w twojej lodówce też zzieleniała. Nie dziwi mnie więc, że nigdzie cię nie chcą, ani opinia, którą się cieszysz. Wstawianie po każdym zdaniu wyszczerzonej paszczy niewiele pomoże. Odpowiedz Link
eurytka Re: co za ... 25.11.11, 00:06 Ostrzegałam Było mnie słuchać! A nie mówiłam Identycznego typa niedawno się pozbyłam Jak i ten, wszedł tu po raz pierwszy i oznajmił, że moja wiara jest słaba, gdyż ja beatyfikacji kotów nie uznaję. Tylko czekałam na następny o jakże mądry i pouczający post Od razu na wejściu zadzior Przyczepił się do mnie jak rzep i wybrzydza. Energie mi wysysa, normalnie wampir energetyczny. Idź do innej, milszej Nie masz za grosz poczucia humoru w każdym razie, jego poczuciem się różnimy. Buuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
sarkissian Re: co za ... 25.11.11, 10:20 "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem Żenada. Odpowiedz Link
eurytka Re: co za ... 25.11.11, 10:54 A własnymi słowy coś potrafisz napisać? Dlaczego podążasz zatem za idiotami > Poza postami czepialskimi, i komentowaniem jaka to ja jestem, nie masz mi nic do powiedzenia. buuuuuuuuuu O mnie dużo było, za dużo Nie potrzebuję jeszcze twoich opinii na mój temat, jestem dość samokrytyczna Może tak o tobie jako osobie, pogadamy? Nie wytrzymałeś?.> Czyżbym to znowu twoje imię wypowiedziała,, że znowu się zjawiasz i depczesz mi trollu po piętach? > Czego się w zamian spodziewasz? Dokąd tak za mną będziesz tropił i węszył i czepiał się archiwum x? Na świętą nie natrafiłeś więc uważaj, żebyś znowu nie musiał skomleć na moderacji>) To co ty robisz od lat pod różnymi nickami na wszystkich forach wobec mojej osoby, to jest właśnie nękanie, archiwum x. Ja sie tylko bronię. Odpowiedz Link
sarkissian Re: co za ... 25.11.11, 12:26 eurytka napisała: > A własnymi słowy coś potrafisz napisać? Tak. Myślę, że powinnaś przestać pić, albo zmienić leki. Odpowiedz Link
archi_wum_x Re: co za ... 27.11.11, 12:26 Dokąd tak za mną będziesz tropił i węszył i czepiał się archiwum x? Na świętą nie natrafiłeś więc uważaj, żebyś znowu nie musiał skomleć na moderacji>suspicioussuspicious)big_grinbig_grinbig_grin To co ty robisz od lat pod różnymi nickami na wszystkich forach wobec mojej osoby, to jest właśnie nękanie, archiwum x. Powiem krótko i już bez kurtuazji: o d p i e r d o l s i ę o d e m n i e. forum.gazeta.pl/forum/w,654,130366057,130366057,Permanentne_naruszanie_netykiety.html Odpowiedz Link
eurytka Re: rzeczywiście pralnia brudów i magiel 28.11.11, 11:40 Wszystko jednak na sprzedaż, przykre A miłość? Miłość nie ma potwierdzeń - twierdzi L.Wałęsa i w tym do tego jego słowa o praktykującym katolicyzmie, obrzydliwe www.fakt.pl/artykuly,Walesa-krytykuje-zone-za-ksiazke,137975,0,9,1,0,0,0.html Nigdy nie czułam sympatii do Wałęsy a po przeczytaniu tego ich magla na łamach prasy, to już do obydwojga czuję niechęć. Mam dość zasypywania mnie ich brudami, kłamstwami i przekrętami. Masz racje Amityr. Odpowiedz Link
eurytka Re: ad amityr 24.11.11, 06:23 amityr napisał: > Widzę ,że Eurytka masz swojego wielbiciela.A pisałeś ,że się czepiają ,że cie > nie lubią . No widzisz! Uśmiechnij się i tobie słoneczko zaświeciło. > Miłego dnia P.S No widzisz amityr jak zazdrośc od razu wstępuje w ciebie Sam niedawno mnie potępiałeś Dzięki za tak piękne słoneczko Ja puszczam malutkie oczka dwa i aż jestem zawstydzona Odpowiedz Link