goskaa.l 14.02.06, 06:49 Proponuję w tym wątku umieszczać otrzymywane przez nas w poczcie łańcuszki szczęścia. Jednym wpisem "załatwimy" wtedy wiele przesyłek. Oczywiście, tylko te, które nie zawierają żadnych gróźb. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goskaa.l Irlandzkie życzenia 14.02.06, 06:50 Nazywał sie Fleming i byl biednym szkockim farmerem. Pewnego dnia, gdy ciezko pracowal w polu, uslyszal wolanie o pomoc dobiegajace z pobliskich bagien. Pobiegl tam i znalazl przestraszonego chlopca, którego uratowal od smierci. Nastepnego dnia przed dom farmera zajechal powóz. Wysiadl z niego elegancki gentleman, który przedstawil sie jako ojciec uratowanego chlopca. Powiedzial farmerowi, ze chce zaplacic za uratowanie syna. Ten odrzekl, ze zaplaty nie przyjmie, gdyz uratowal chlopca nie dla pieniedzy. W tym momencie do domu wszedl syn farmera, Alexander. 'Czy to twój syn?' - zapytal gentelman. 'Tak, to mój syn' - odrzekl dumnie farmer. 'Mam oferte dla ciebie. Oplace jego nauke, aby zdobyl takie samo wyksztalcenie jak mój syn. I jesli chlopak jest taki jak jego ojciec, nie zmarnuje okazji i obaj bedziemy z niego dumni.' I tak sie stalo. Syn farmera ukonczyl najlepsze szkoly i stal się znany na calym swiecie jako sir Alexander Fleming, odkrywca penicyliny. Wiele lat pózniej ten sam chlopiec, który zostal uratowany z bagien, zachorowal na zapalenie pluc. Co uratowalo jego zycie? Penicylina. Nazwisko chlopca: sir Winston Churchill. Ktos kiedys powiedzial: wszystko powraca...Pracuj tak, jakbys nie potrzebowal pieniedzy. Kochaj tak, jakby nikt nigdy ciebie nie zranil. Tancz, jakby nikt na ciebie nie patrzyl. Spiewaj, jakby nikt cie nie sluchal. Zyj, jakby byl raj na ziemi. Wyslij to do kazdego, kogo uwazasz za przyjaciela. Irlandzkie zyczenie dla przyjaciela mówi: Niech zawsze będzie praca dla twoich rak. Niech w twoim portfelu zawsze będzie moneta albo dwie. Niech zawsze swieci slonce w twoim oknie. Niech przyjaciel zawsze będzie przy tobie. Niech po kazdym deszczu pojawia sie tecza. Niech Bóg napelni twe serce radoscia. Odpowiedz Link