Dodaj do ulubionych

Łańcuszki szczęścia

14.02.06, 06:49
Proponuję w tym wątku umieszczać otrzymywane przez nas w poczcie łańcuszki
szczęścia. Jednym wpisem "załatwimy" wtedy wiele przesyłek.
Oczywiście, tylko te, które nie zawierają żadnych gróźb.
Obserwuj wątek
    • goskaa.l Irlandzkie życzenia 14.02.06, 06:50
      Nazywał sie Fleming i byl biednym szkockim farmerem. Pewnego dnia, gdy ciezko
      pracowal w polu, uslyszal wolanie o pomoc dobiegajace z pobliskich bagien.
      Pobiegl tam i znalazl przestraszonego chlopca, którego uratowal od smierci.
      Nastepnego dnia przed dom farmera zajechal powóz. Wysiadl z niego elegancki
      gentleman, który przedstawil sie jako ojciec uratowanego chlopca. Powiedzial
      farmerowi, ze chce zaplacic za uratowanie syna. Ten odrzekl, ze zaplaty nie
      przyjmie, gdyz uratowal chlopca nie dla pieniedzy. W tym momencie do domu
      wszedl syn farmera, Alexander. 'Czy to twój syn?' - zapytal gentelman. 'Tak, to
      mój syn' - odrzekl dumnie farmer. 'Mam oferte dla ciebie. Oplace jego nauke,
      aby zdobyl takie samo wyksztalcenie jak mój syn. I jesli chlopak jest taki jak
      jego ojciec, nie zmarnuje okazji i obaj bedziemy z niego dumni.'
      I tak sie stalo. Syn farmera ukonczyl najlepsze szkoly i stal się znany na
      calym swiecie jako sir Alexander Fleming, odkrywca penicyliny. Wiele lat
      pózniej
      ten sam chlopiec, który zostal uratowany z bagien, zachorowal na zapalenie
      pluc. Co uratowalo jego zycie? Penicylina. Nazwisko chlopca: sir Winston
      Churchill. Ktos kiedys powiedzial: wszystko powraca...Pracuj tak, jakbys nie
      potrzebowal pieniedzy. Kochaj tak, jakby nikt nigdy ciebie nie zranil. Tancz,
      jakby nikt na ciebie nie patrzyl. Spiewaj, jakby nikt cie nie sluchal. Zyj,
      jakby byl raj na ziemi. Wyslij to do kazdego, kogo uwazasz za przyjaciela.
      Irlandzkie zyczenie dla przyjaciela mówi:
      Niech zawsze będzie praca dla twoich rak. Niech w twoim portfelu zawsze będzie
      moneta albo dwie. Niech zawsze swieci slonce w twoim oknie. Niech przyjaciel
      zawsze będzie przy tobie. Niech po kazdym deszczu pojawia sie tecza. Niech Bóg
      napelni twe serce radoscia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka