Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd......

06.06.06, 13:35
Otwieram nowy salonik. Zwróćcie uwagę na wystrój.....mnie się podoba, a Wam?
Moze mało przytulny, ale lubię takie, bo czyściutko wyglądają.
A tu link do starego saloniku wink)
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=42827224
Obserwuj wątek
    • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 06.06.06, 14:13
      puk..puk...już mnie chyba setny raz wywaliło i tylko świadomośc,że jednak cos
      mi powiewa na balkonie i schnie pozwala mi zachować tzw.stoicki spokój..
      Już mi ręczników brakowało - w zimie nie problem ze suszeniem,jest c.o. i
      schnie w mieszkaniu w razie czego,ale teraz w tej wilgoci - wszystko mokre
      było,śpiewałam sobie...."Kości moje mchem porosły...tralalala...."
      No,coś na rozgrzewkę do kawy - może krupniczku?
      Woda opada, ale brzegi wyglądają strasznie - a te ilości
      smieci,butelek,reklamówek powiewających na przybrzeznych krzewach obrzydzą
      wszystko.Czemu,pytam się czemu tak smiecimy?
      • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 06.06.06, 16:27
        Z przyzwyczajenia Danusiu ,z przyzwyczajenia...wszyscy cos wyrzucamy nie tam
        gdzie trzeba.Mieszkam na parterze więc rzucam na trawe oskubywane,przekwitłe
        kwiaty balkonowe,skazone liście.Muszę sie poprawić!

Krupniczku poprosze do poobiedniej kawy,jedyna przerwa.Od rana siedzę na balkonie
        i wsadzam nowo nabyte roslinki.Za chwile będę pomocą przy składaniu szafy.
        • mira54 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 06.06.06, 17:00
          Ja tez poprosze odrobinke krupniczku
          do kawy. Krystynko, czy już u Ciebie koniec remontu?
        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 06.06.06, 21:00
          No proszę krupniczek dawali, a mnie nie było. Trudno trzeba sie obejść smakiem.
          wypiję herbatę i pójdę pograć w kulki. Przecież raz mogę nie być w czołówce
          gaduł.
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 06.06.06, 21:37
            Ojej,też nie zdązylam na krupniksad zjadłam pomidorową,tez bardzo smaczna.
            Dzisiaj nawet herbaty nie piję,oddaję palmę''pierszeństwa''komuś innemu pójde
            zaraz do łóżka,rano muszę wcześnie wstać.
            • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 06.06.06, 21:42
              Ale Ty niekumata 'Krupniczek'zacną książeczką jest i te no jak to sie
              mówi 'walory' ma (smile))
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 10:04
      Dzień dobry Kundziu jedną małą kawę poproszę, szybko wypiję i pędzę, bo dziś
      mam masę roboty. Kochana Kundziu a nie wyszukałabyś gdzieś trochę krupniczku?
      Wpadnę wieczorkiem.
      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 10:17
        Hej, hej.....krupnik Kundziu jest na stryszku schowany smile
        Ja też grzmotnę sobie kawę na tarasie......och, jak cicho i przjemnie, tylko
        pitaszki świergolą......i do roboty......no dobra kundle, najpierw lecimy na
        spacerek. Pootwieraj Kundziu okna szeroko, ciepło sie robi i słońce świeci.
        • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 10:44
          Sprinty biegowe urzadzacie?
          jesli nie mam szans WAS dogonic to przynajmniej obudze w miedzyczasie
          (rozzczmycham kawa poranna ,do pionu powroce smile
          i pospiewam ,
          "jak dobrze wstac skoro swit,jutrzenki blask...lalasmile
          o taaaaak lwica i poranne wstawanie...
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 11:46
            Wojtusiu,zaraz nie kumatasmile) chciałam odwrócić uwagę od tego
            chlaństwa,ten..no...lektury znaczy siem....a na jedzeniu się skupićsmile)))))
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 11:50
              Tofiko,dzisiaj tez jestem ranny ptaszek,juz sobie nawet /pofruwałam/a śpiewam
              razem z Tobą''jak dobrze wstać skoro świt....trala..la..
              Kundziu,kawę proszę dużą,jak pięknie sloneczko grzeje,usiądę na tarasie z kawą
              na chwilkę i prasowanko na mnie czeka,potem na obiad trzeba cóś wymyśleć.
              • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 12:26
                Delwuniu,juz poracowalam w domku ,i teraz chwilke odpoczne tez na tarasie z
                Toba, pijac Herbatke hihi--odchudzajacasmile
                Tak pracujac rozmyslalam, "w kolko macieju roboty pelno mamy i mamy i tak
                wciaz.. ja tez , zaraz do obiadu zabieram,a jak...mi sie nie chce ..
                A moze poprosimy"Stoliczku nakryj sie...smile
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 16:40
                  Żeby tak można było Tofiko,cak,cak i obiadek gotowy,ale u mnie już po
                  obiadku,właśnie zaparzyłam świeżą kawę,może ktoś wleci i bdzie chciał,siadam
                  wygodnie na zasłużony odpoczynek,może uda się zdrzemnąć?chociaż chwilkę,jakiś
                  mam ciężki dzień dzisiaj a może to brak''procentów'' tak działa,chyba trzeba
                  coś poczytać,za chwilkęsmile))))
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 17:17
                    Ma ktoś ochotę na/pyffko/stawiam Tyskie po obiadku
                    smile))))
                    img345.imageshack.us/img345/9242/r3new7gw.jpg
                    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 17:20
                      O kawa i pyfffko, coś takiego. można klapnąć na chwilkę?
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 17:22
                        Witaj Danusiu,oczwiście siadaj proszę i wybieraj,wypiłam kawę teraz
                        mam/smaka/na browarek,na zdrówkosmile
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 17:25
                          Prosze Tofiko,po obiedzie to nektarsmile)))))))
                          img184.imageshack.us/img184/7388/pwio115dd.jpg
                        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 17:26
                          Chyba jednak jestem nałogowym czytaczem, bo nawet komputer wlączyłam, jak tylko
                          o pyffffku powiedziałaś. Dzięki Halutka. Toficzko z pijanką jest najlepsze
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 18:36
                            Pomagalam dzisiaj sąsiadce plewić ogródek i dostałam śliczne róze,przynoszę je
                            do gawiarenki,będzie przyjemniejsmile
                            img429.imageshack.us/img429/2946/odandrie1pa.jpg
                            • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 18:44
                              Helenko , dziekuje za ksiazeczke z podstawkasmile wygodniej czytacsmile
                              Piekne roże, (jaka praca,taka płaca)
                            • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 18:45
                              Ale piękne róże. No teraz w gawiarence jest przepięknie. Nic tylko siedzieć i
                              pić kawę lub herbatę.
                            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 18:57
                              Helenko, jak dobrze, że przyniosłaś róże. Dedykuj je urodzinowej Malwince.
                              A ja wznoszę toast .... na zdrowie Malwiny smile
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 19:07
                                To dla nasze kochanej Malwinki,wraz z najlepszymi zyczeniamismile)
                                img342.imageshack.us/img342/1304/s7792wz.jpg
                                I mały dodatek do kwiatów dla Malwinkismile)
                                img342.imageshack.us/img342/9238/amaretto3sw.jpg
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 20:34
                                  Pić albo nie pić,oto jest pytanie?????
                                  Gdzie solenizantka,gdzie goście? poczekam jeszcze troche i zaczynam imprezkę
                                  sama O!!!!
                                  smile)))
                    • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 17:21
                      Helenko , kusisz , jak Ci powiedziec? NE..
                      powolutku do szklaneczki takie pyszne z pijanka...
                      • mira54 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 20:40
                        Najlepsze zyczenia dla solenizantki,
                        pijemy zdrowko Malwinki.
                        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 20:52
                          Dziewczyny, a gdzie solenizantka, jest czy uciekła?
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 21:48
                            Solenizantki niet,Danutka jak zwykle zostałyśmy same,co nam zostało? wznieśc
                            toast i do łóżkowic,zdrowie solenizantki Danusiusmile)
                            • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 22:07
                              Malwiny dziś! - Heeeej sokoły!...wracajcie i Malwince spiewajcie!
                              Malwinko własnie wróciłam z tradycyjnego,środowego spotkania z piosenką
                              turystyczno-biesiadną - jeju, ale się darlismy!
                              Twoje zdrowie - deczko mi szumi bo była degustacja oryginalnej łąckiej
                              śliwowicy - a ma ona 70% - czyli wytrzeszcz oczu i zatchnięcie się murowane!
                              No to tą "co daje krzepę,krasi lica - nasza łącka śliwowica" - Sto lat!
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 22:14
      No to zdrowie Malwinki.
      Danusiu a tej łąckiej nie przyniosłaś troszeczkę?
      • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 22:48
        troszeczkę przyniosłam ...to nader ognista lektura i mogą być gorące wrażenia smile
        • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 07.06.06, 23:19
          Gdzieś u wschodnich braci tez lubia czytac(wink))))))
          www.joemonster.org/phorum/read.php?f=18&i=173416&t=173416
          z dedykacją dla gawiarenkiczek (smile))
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 12:13
            Dzięki Wojtkusmile ale mamy teraz zapas nowelek!!!! kurcze,jak my się wyrobimy z
            czytaniem???
            Ojej,jak du duszno,otwieram okna,zwierzaki na powietrze,Kundziu co Ty właściwie
            Tu robisz co? zwierzaki nie nakarmione,kawy nie ma,juz raz dostałaś
            ostrzeżenie,no dobrze juz dobrze,mnie też dzisiaj boli głowa.
            Kawa już pachnie,siadam na tarasie odsapne chwilkę i do zajęć.
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 12:14
              Acha,to do kawy/faworki/ i stawiam napoje,może ktoś spragniony za chwilkę tu
              przjdziesmile)
              img86.imageshack.us/img86/2971/chrust9dz.jpg
              img137.imageshack.us/img137/9972/199244es.jpg
              • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 13:20
                Halutka, aleś ładnie zarządziła, no jednak trzeba Kundzie raz za czas ustawić.
                Przed spaceren chętnie wypije kawę o i chrustem sie poczęstuję. Słoneczko
                świeci, więc trzeba troche robót domowych odwalić, ale to po spacerze.
                • mira54 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 14:02
                  Halutka, chruścik pyszniutki, kawke popijam,
                  jak milutko sie odpoczywa w Gawiarence.
                  Chwilka oddechu od obowiazków i dalej do pracy...
                  • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 14:40
                    Tu sie powitam z bywalcami gawiarenki.
                    Łapię kilka chrustów i dalej w droge.
                    Do wieczora.
                  • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 14:48
                    O dopadlo i mnie---logowanie za kazdym wejsciem,a TU?
                    tez obowiazuje logowanie w tym przeuroczym kawowo czytelniczym mniejscu?
                    Mnie tu nie ma,,ja miedzy brzozki na hamaczek legne..biedne brzozki i biedny
                    hamaczeksmile
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 16:34
                      Kundziuuuuuuuuu kawę,szybko bo mi głowa pęka!!!!
                      O rany,tak się rozdarłam a tu Tofika sobie drzemie,całe szczęście,nie obudziła
                      się uciekam cichutko,przysiądę koło basenu z kawąsmile
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 16:42
      Też poproszę kawę dużą i usiądę na chwilę, bo od rana bez przerwy chodzę.
      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 18:32
        Aleście mi zrobili frajdę....Hala faworkami, a Wojtek darmową księgarnią.
        Zaczynam od chrustu (bez 4 kawy) i idę do księgarni.....kosz biorę duży...kto
        idzie z mnąwink
        • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 19:13
          Po takim wypoczynku w hamaczku.........
          Mam sile i hart ducha nawet dwa kosze moge dzwignac Zurnaliiiiiiiiismile
          trzeba brac,, bo ni stad ni zowad zamkna graniczke i co ?polki biblioteki beda
          nam swiecic Oby NIE!pustkami,daja trzeba brac..chryscika na droge i w pierod
          szagajem,moze Reginke gdzies tam spotkamy?
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 20:01
            Poleżałam sobie nie mogłam spać,ale ból głowy przeszedł na szczęście.
            To ja tez biorę parę nowelek(ile zmieści się w koszu) i do drywutni,na
            zapasik,przydadzą się te woluminy wieczorkiem w fotelu bujanym poczytaćsmile)
            • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 20:20
              Helenko,dobrze ,ze glowka Ci uspokoila,
              ale pomysl drewutniowy dobry,
              nawet w cieplutka noc ksiezycowa jasna mozna tam pobywacsmile
              to taki zastepczy lokalik ,gramofon lub katarynke wlaczymy ..
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 22:08
      Co tu tak cicho. Psy i koty śpią, żółw przechadza się przed kominkiem. A
      mówiłam, że jak braknie Reni, to gawiarenka pajęczynami zarośnie. Pierwsze dni
      szło jeszcze siłą rozpędu, a teraz wszyscy zasypiają już o 20.
      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 22:18
        No smutasy straszn jesteście/śmy wink) Albo mamy chwilowy przesyt albo to pogoda
        albo za dużo czytania.wink
        Wiecie co? Włączę jakiegoś dobrego, starego rocka, otworzę koniak
        i zobyczymy....może to Was ruszy....smile
      • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 22:21
        Danusiu,o nie,nie ...
        zadne spanie ,kawą sen pogoniłam dzienny i teraz ..
        "dziś mam wolny wieczór ,pierwszy od miesiącasmileco by tu pod te chrusciki
        capnac? na smaczek ogrzewajacy?
        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 22:23
          O jak sie cieszę, że jeszcze nie śpicie, bo juz myślałam, że zostałam na forum
          sama. Może być koniaczek, może być kawa a muzyka obowiązkowa.
          • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 08.06.06, 22:33
            ....ale jakoś humoru na pogaduszki mi brak......
            • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 00:29
              Za stróża jestem taki nocny obchód robię,,,,,,,,cisza i spokój,,,,
              """Pogaśćie ognie
              odrzwia zawrzyjcie
              i o swych lubych
              śnijcie,,,,śnijcie,,,,,,,,,,,
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 10:58
      Otwieram okna wypuszczam zwierzaki na taras. No kawę też zaparzę i biegnę na
      zakupy. Nie lubię stać w sobotę w kilonetrowych kolejkach.
      O chyba jednak nie, bo lunęło deszczykiem.
      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 11:47
        Dobrze, że kawe nastawiłaś.....dorzucam na stół jeszcze borówkowe
        ciastka....nowe odkrycie.....kosztujcie, bo pychotka wink
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 16:18
          Witam bywalców gawiarenkismile)))
          O...ciasteczka mamy,jakie pyszne mniammm..mnniammm,dzięki Natluś,dzisiaj
          uciakam w cień,pod parasol z kawą i ciastkami,jak przyjemnie usiąść po gonitwie
          dziennej,właśnie zjadłam obiad,głowa nie /dymi/chwilka odpoczynku bardzo
          wskazanasmile))))
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 16:33
            Postawiłam stół z krzesełkami koło basenu,jaszcze tylko parasole zozstawić i
            pełan relakssmile))
            img488.imageshack.us/img488/190/200mz.jpg
            img488.imageshack.us/img488/2778/72jw.jpg
            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:16
              tak sobie wpadłem do Gawiarenki ale nie na kawkę pewnie wszyscy oglądają te
              koszmarki na WM a ja sobie posiedzę i popatrzę w dal...
            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:21
              Hela, ja siadam z dziką rozkoszą, ba, nawet popływam, ale innym pewnie za
              zimno wink))
              Sagi, uważaj na oczy, bo Ci chcą odlecieć....
              Przeszło?
              • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:24
                Pifffko Wam przyniosłam, bo co to za mecz bez pifffka ??? wink))
                Popijam teraz jedno, ale mam w zapasie jeszcze 3.....na każdą naszą ewentualną
                bramke.....jak będzie więcej bramek, to przejdę na powieść wink)
              • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:25
                Widzisz natlo tam daleko tą grupę drzew ...obok nich sarna stoi i mały koziołek
                ... i ten śpiew drzew , po prostu kojący...smile
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:30
                  Natluś,gdzie zimno? ja już nogi pomoczyłam i wyleguję sie tam z drugiej
                  strony,widzisz mnie? jak macham łapkami,Sagusiu rozstaw te parasolki,słonce na
                  cere mi szkodzi,mógbyś przynieśc mi piffko?
                • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:30
                  Dobra spadam ,do wieczorka, nie będę wam przeszkadzał w oglądaniu kopaczy.smile
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:31
                    A gdzie moje piffko!!!!!
                    • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:34
                      Helenko , dla Ciebie prosze pifko www.piwoharnas.pl/ może byćsmile
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:35
                        Wielkie dzięki Sagi,kochany jesteśsmile))))
                        • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:37
                          Co Ty delwa, ślepa jezdeś? Krzinka stoi pod stołem, a puszki oszronione. Ty nie
                          mocz nóg, tylko wskakuj.....wspaniała woda, a piwko na brzegu to cudo...wink)
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:40
                            Ale ja chciałam,żeby to pifffko mi Sagi podał osobiście do moich rączyneksmile))))
                            Jak mam wskakiwać? kurcze,pływać nie umiem i stroju nimomsmile
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:41
                              A Sagi za drzewem stoi/niby to sarenki podgląda/wstydzę siemsmile
                              • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:43
                                No skarbeczku jam siem odwrócem a ty wskakuj do basenikusmile))) No nareszcie
                                jakieś momenty będąsmile))
                            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:42
                              Słuchaj, Sagi poszedł był, więc na golasa, to dopiero frajda, ale idź na
                              płytkie, bo mi siem ratować ni w ząb nie chce...
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:44
                                Wiesz co by to było? Ło,matko delwa na golasa!!! przecież nie piłam tej
                                mieszanki marynarskiejsmile)
                                • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:46
                                  A co się Delwa przejmujesz....myśle ,że Sagi juz widział kobitę na golasa wink))
                                  a moze mu pomoże i przestanie wreszcie kląć? wink))
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:48
                                    Sagi,co Ci to skarbie? już pomagałam Ci kląć i co nie przeszło?
                                    smile))
                                    • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:50
                                      masz zakładaj Helenko tylko że to raczej dołóżka a nie do kąpieli...smile))))
                                      www.damska.bazarek.pl/
                                      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:53
                                        Ha, ha....mokry "podkoszulek", jeszcze lepszy niż golas wink))
                                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:55
                                        Dzięki,ale ja już nie wiem,czy mam ubrać bieliznę nocną,czy szlafroczek,czy
                                        sexi bieliznę o może bokserki?
                                        smile))
                                        • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 19:10
                                          No to nic nie ubieraj wink) w czym problem....dzieci tu niet, chyba, że któraś
                                          niepoważna wnuczęcię przyprowadzi wink
                        • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:41
                          Pij powoli bo zimne , wiesz mój brat kosztował kiedyś specjału marynarskiego na
                          redzie gdyńskiej : 1/3 szklanki piwa , 1/3 szklanki szampana , 1/3 szklanki
                          spirytusu , strasznie pomaga: bo nazajutrz musisz się pytać gdzie jesteś i co
                          wczoraj robiłeś smileTeż bym spróbował dzisiaj czegoś takiego ale jutro z rana
                          wsiadam w samochód tak więc zostanę przy pifku.smile
                          • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:45
                            ....."1/3 szklanki piwa , 1/3 szklanki szampana , 1/3 szklanki spirytusu"
                            ....kurcze, to właśnie dla Ciebie Zbyszku chyba dziś najlepsze, ale cóż, skoro
                            jedziesz.....
                            Tyyyy, nie podglądaj Delwy....a zresztą, moze Ci humor wróci, a Helence nie
                            ubędzie wink)
                • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 18:36
                  Widzę....oooo, uciekła.....to przez Ciebie, bo się tak nagle zerwałeś ....
                  i spadłeś....wink
                  • mira54 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 19:11
                    Piekłam dzisiaj rogaliczki kruche drożdżowe z dżemem
                    wiśniowym. Zapraszam wszystkich do skosztowania wraz
                    z herbatką wiśniową z rumem.
                    • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 19:19
                      Lakocie? Mireczko..pycha--rogaliczki pracowite a jakie dobre ..mniam...
                      chyba na kawe skusze. jakos tak bedzie najlepiej,
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 19:41
                        Dzięki Mireczko,rogaliki pyszne,ale się napracowałaś,uśiądż chwilę i odpocznij.
                        • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:14
                          Dewlwa, pogratuluj Staremu wink)
                          No to ja jednego rogala z wiśniamy....a mogę jeden na wynos? Mam obok łaucha na
                          takie rzeczy smile
                          Przyniosłam też trutkę na SZCZURY....moze sie przydać wink))
                          • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:19
                            Witam i ja z popoludniowa kawa, czekajac na meczsmile))
                            No i zawitalam, po kilkudnowej przerwie. Pozdrawiam serdecznie, podrzucam
                            ciasteczka domowe z bakaliami. Herbata z rumem tez wskazana, bo deczko zimno
                            bylo przez ostatnie dni i tutaj w Kijowie. Dzis juz ciepelko, jutro wyruszamy
                            na "podboj Ukrainy "...No i co wy na to ???? smile))
                            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:21
                              No wiedziałam, że przyjdziesz.....prawie w godzinę się
                              wstrzeliłam.....siadaj....o, tu masz nowelkę i opowiadaj smile
                              • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:21
                                ....tylko szybko, bo zaraz mecz wink)
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:25
                                  Witaj Reniusmile)))
                                  Siadaj z nami,widziałaś? ustawilam stolik z krzesełkami koło basenu i uzywamy
                                  ile wlezie,moczymy nogi i nie tylko,opowiadaj jak Ci bez nas?
                                  Natlus stary juz szampana /obalił/ czeka z następnymsmile)))
                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:34
                                    A za kim będzie kibicował wink)))))))))))))))
                                    Włączam TV i będę Wam na bieząco donosić wink
                                    Puszki czekają....mam nadzię, że je "obalę" wink)
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:45
                                      Też pytanko?????????
                                      Wiadomosmile)))))))))))))))
                                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:46
                                        Pod szampana,truskawki i lody,dobrze,ze jutro sobotasmile))))))
                                      • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:49
                                        Jak bez Was ????Nawet nie pytajcie....Dzis laptop zostal wprost wyrwany
                                        zieciowi....Coz tesciowej sie nie boi, to fakt...Ale pytal, czy nie plakalam
                                        juz za nim, tz, za laptopem smile))
                                        Kochany chlopak. Zostal ucalowany. Lece do tego stolika przy basenie ogladac
                                        mecz, ale i tu bede zagladala o jakis czas....Dobrze, ze ziec wrocil, ma
                                        chlopak szczescie smile))))
                                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:54
                                          Ucałuj go odemnie Reniusmile)))))
                                          • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 20:55
                                            Od mnie też smile
                                            Uważaj, bo wpadniesz z nim (laptopemwink) do wody i co?.....kicha!
                                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:01
                                              Piszesz? nie pij.Pijesz? odłóż laptopasmile))))))))))))
                                              • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:03
                                                Dobra jak Wy każecie ucałować zięcia to proszę poproś tegoż żeby ode mnie
                                                ucałował córkęsmile)))))))))
                                                • malwina52 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:16
                                                  jakie mile towarzystwo sie zebralo,
                                                  witam cieplutko smile)) i zaprasza na urodzinowa wodeczke i winko
                                                  no to Wasze zdrowie
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:23
                                                    Juz zostal ucalowany, zaraz w drzwiach...smile)Smial sie, ze to na pewno nie tylko
                                                    calusy za szczesliwy powrot smile) Wiedzial dokladnie o co mi najbardziej
                                                    chodzilo ...
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:25
                                                    Pełna rehabilitacjasmile))))

Ile godzin bije czas, ile lisci sypie las, tyle szczescia i słodyczy w dniu
                                                    urodzin Tobie zyczęsmile))
                                                    Wznoszę toast winkiem za Twoje zdrówko Malwinkosmile)
                                                  • malwina52 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:28
                                                    zeby prosto chodzic podrzucam jeszcze buteleczke,
                                                    moze juz zasluze na odpiecie z afiszasmile
                                                    Helenko podlewaj dobrze natli moze bedzie latwiejsza
                                                    do pertraktacji
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:32
                                                    Malwinko,Natla sama browar skubnęła i na mecz,ale jak wróci będzie
                                                    musiała /karniaka/zaliczyćsmile))

• regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:38
                                                    Malwinko, Twoje zdrowie smile)
                                                    Wlasnie dostalam drinka....Nie wiem, za ten gol Ekwadorczykow, czy traktowac go
                                                    jako "zaliczke", za ulozenie za chwilke, wnusi di snu...smile)
                                                    Zobaczymy, drink odstawiam, ide opowiadac bajke smile)
                                                    Zaraz wracam..Wieczor dzis nalezy do mnie smile)) Z Wami smile)
                                                  • malwina52 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:41
                                                    dzieki ja za mile towarzystwo forumkowe pije
                                                    i szefowa
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:42
                                                    Malwinko,przyniosłam coś na ząb,częstuj się proszęsmile)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:43
                                                    Czytam Was, zagladam wszedzie...W kazdy watek. Podziwiam, ale naklikaliscie.
                                                    Pojawilo sie kilka nowych watkow. Bardzo ciekawesmile)Zaraz postaram sie tam cos
                                                    skrobnac. Pojawily sie tez "nowe duszyczki", stary Trrol z ogonem rowniez nas
                                                    nawiedza...Czyi jest wszystko OK. Ciesze sie, ze jestem, ze moge z Wami
                                                    posiedziec poklikac, poczytac, przemyslec...A mam o czym , oj mam....
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:40
                                                    Nie wiem jak Wy,ale ja trochę zgłodniałam,może by coś lekkiego przegryść????
                                                    img168.imageshack.us/my.php?image=baklazan44wx.jpg
                                                    img168.imageshack.us/img168/6236/okon42kq.jpg

• malwina52 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 21:44
                                                    juz donosze paterke z owocami i lody
                                                    ale ze mnie gospodynismile))
                                                    za rzadko bywam w gawiarence
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 09.06.06, 23:36
                                                    Obiecałyście karniaka i co?.....
                                                    Sama sobie wezmę i na Twoje zdrowie "Odwieszona" wink))
                                                    O, coś się do mnie ciepłego przytula.....Busia Kesarii...siądziemy sobie na
                                                    kanapce obok siebie.....oooo, i chłopak Busi sie znalazł...ależ sie do niej
                                                    tuli....zostawię ich i pójdę spać po emocjach wieczoru.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 00:02
                                                    Dopijam swojego "karniaka". Mecz zakonczony, wnusia spi, goscie siedza. A ja z
                                                    drinkiem w reku, laptopem przed nosem, w tle leci muzyka z przyjecia weselnego
                                                    corki, ksiezyc nad nami pieknie swieci...Samo szczescie smile)
                                                    Kurcze, tak sobie siedze i mysle, jak dlugo i jak mocno mozna byc
                                                    szczesliwym ???Bo jestem...Z Wami, z najblizszymi...Nie martwie sie o jutro,
                                                    zdrowko odpukac dopisuje...Boze, czy ja snie...???
                                                    Nigdy o takim zyciu nie smialam marzyc, snic...Warto zyc, warto cierpiec, aby
                                                    tak zyc...:
                                                    Ale mnie wzielo na przemyslenia ocne, bo u mnie juz 1:01 smile)
                                                    Wiec dopijam, kierunek lazienka i dalej bede snic...smile)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 10:25
                                                    Zakonczylam wieczor a teraz witam Wszystkich poranna, pachnaca kawa smile)
                                                    Bo jak widze jeszcze nikt nie zrobil...Witam nowo przybyla Manie119 , bardzo
                                                    serdecznie, robila dzis w nocy za "nocnego Marka" smile)) Zostan, widzisz jak i w
                                                    nocy mozna cos ciekawego znalezc w sieci smile))Zwierzaki, swego i gawiarenkowe
                                                    juz wyprowadzone, teraz brykaja jak szalone. Pogoda przepiekna, juz jest +25,
                                                    zaraz wyruszamy na "podboj" Ukrainy. Wiec dopijam kawe i "cala na przod " !!!
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 11:31
                                                    A możebyś tak zasiadła na pupie przed kompem i jakiś reportaż skleciła....smile
                                                    Poszła sobie na podboje (tak mi się rymuje z oldboyewink), dobrze, ze choć kawę
                                                    zaparzyła.smile
                                                    Pieseczki, przymiosłam wam coś dobrego......no spoko, wszystkie dostaną !
                                                    Kicie mają mleczko, o proszę....żółwik sałatkę, a papużki jabłko. No, teraz
                                                    jest cisza i spokój, gadzina nakarmina, idę więc z kawą na taras......ładnie
                                                    jest i jeszcze fajnie chłodno.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:16
                                                    O rany,jeszcze dzisiaj w gawiarence nie byłam,zbyt piękna pogoda była,zeby
                                                    siedzieć w domu,ale zaparzyłam świeżą kawę,czujecie ten zapach ummmmm,lubie
                                                    zapach kawy,co tam,jutro można dłużej pospać, to kawę wypiję,herbatka tez jest
                                                    a jakże,napoje,woda mineralna i oczywiście nowelki,dla każdego coś
                                                    dobrego,acha, przyniosłam truskawki,świeżutkie prosto z /pola/sama
                                                    zrywałam,częstujcie się proszęsmile))
                                                    img140.imageshack.us/my.php?image=deserek7jc.jpg
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:28
                                                    Wiedziałam, wiedziałam, że tu gdzieś muszą byc truskawki.Ten ich zapach. To
                                                    moje naajukochańsze owoce, szkoda tylko, że sezon na nie taki krótki. Są takie
                                                    piekne, a jak smakują...
                                                    Witaj, Helenko. Sama tu jesteś?
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:34
                                                    Witaj babeczkosmile)
                                                    Też dopiero tu przybiegłam z truskawkami,ale już nie jestem samasmile)))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:40
                                                    Myslę,ze nie tylko Ciebie/przyciągnęłam/tutaj zapachem truskawek,kawą i
                                                    herbatką,zlecą sie tutaj napewno,nasi bywalcy,wracają ze spacerków,działek i
                                                    skusza sie na filiżankę heraty czy kawysmile))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:45
                                                    Zobacz,jak przyjemnie tutaj,wystawiłam stolik,krzesełka na powietrzu jest
                                                    bardzo przyjemniesmile
                                                    img91.imageshack.us/img91/3609/516au.jpg
                                                    A może gryla zrobimy?

img91.imageshack.us/img91/7567/40ua.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:47
                                                    O...jak miło się robi,witajciesmile)))))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:53
                                                    To ja posiedzę nad basenem, na jedzenie nie dam sie namówić. Ale jakbym mogła
                                                    do Gawiarenki nie zaglądnąć.
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:40
                                                    O matko , truskawki , takie dojrzałe , pachnące , ze śmietaną i cukrem to lepsze
                                                    od ..... tu nie dopowiem bo taka wyrazistość swoim smaku uzyskują tylko przy
                                                    pełnym słońcu i jakie to podniecające.....smile))))))))
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:42
      Truskawki? czy ktoś tu mówił o truskawkach? To ja sie zgłaszam. Wprawdzie pół
      sezonu mam uczulenie na truskawki, ale za to potem objadam się. O i kawa
      pachnie, a ja dzisiaj ziewam cały dzień.
      • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 21:56
        O, jak milo, że coraz nas więcej. A ja, kiedy łaopy po truskawki wyciagałam i
        już, już je miałam - to mnie wylogowało. I samkiem musiałam sie obejść aż do
        tego logowania. Ale nie rezygnuję, biorę cała garść, zanim znowu za drzwi mnie
        wyrzuci.
        • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 22:16
          No i dobrze, że sobie na taras wyszliście. Najważniejsze, że te truskawki
          zostały. O i śmietanka w lodówce? Jescze trochę, nie - dużo cukru. Wymieszam
          i .. Niech mi ktoś spróbuje odebrać. Dzielić się tez nie będę, bo zbyt je
          lubię. Pyszotka. Żałujcie, że Was nie ma.
          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 22:18
            E tam jesteśmy i podglądamy, jak wcinasz te truskawki. Chociaż ja wolę bez
            śmietanki i cukru. Ze śmietanką, to borówki, czyli czarne jagody czy jak to sie
            tam nazywa.
            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 22:27
              Ochinie to te owoce runa lesnego które zbieraliśmy jako dzieci i jakie były ze
              smietana bez cukru bo takie były słodkie , tylko gdzie dziś są?
              • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 22:34
                No cóż, choć widzieliście, to zjeść zdążyłam. I dalej uważam, że truskawki,
                śmietana i cukier to jest to.
                • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 22:43
                  A może takie? proszę

img84.imageshack.us/img84/1886/tgstrawberries4804809rm3tv.jpg
                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 22:49
                    Super są. Oczywiście, że nie odmówię. Dziekuę, Danusi, bardzo. Może herbatką
                    sie odwdzięczę?
                • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 22:43
                  Sagi, co to są ochinie? Albo ich nie pamiętam, albo w moim lesie nie rosły,
                  albo inaczej się naywały..
                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 22:52
                    To przynajmniej trzykrotnie większe owoce od jagód , słodkie jaśniejsze w
                    kolorze prawdopodobnie podobne do borówki amerykańskiej dlaczego ? bo jej
                    jeszcze nie widziałemsmile tylko słyszałem i ta słodycz ... płynąca gdy miażdżyło
                    sie ziarna zębami. Dzisiaj nie widziałem ich nigdzie w lesie widocznie po
                    wyrodzeniu znikły z lasów .smile))
                    • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 23:12
                      Tez dzis pojadlam czeresni i truskawek,transport wprost z Krymu. slodziudkie,
                      pachnace, miodzik wprost. wlasnie, wielka szkoda, ze sezon truskawkowo-
                      czeresniowy taki krotki..
                      • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 23:15
                        Chciałam Wam podrzucić troche czereśni, ale szpaki objadły
                        • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 23:16
                          Pewno, Danusiu, w drodze je zjadłaś a teraz na szpaki zrzucasz.
                          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 23:18
                            Ale one nie zaprzeczą, bo juz śpią, więc mogę powiedzieć, że to one
                            • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 23:21
                              I słusznie, niech będzie na nie. Najważniejsze, że dobre chęci wykazałaś.
                              Pojadłam pysznych truskawek, zobaczylam się z Wami, ale juz pora na mnie.
                              Żegnam tych, ktorzy pozostają i do jutra.
                          • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 23:25
                            e-baba napisała:

> Pewno, Danusiu, w drodze je zjadłaś a teraz na szpaki zrzucasz.

(wink))ależ E-babo szpak tyż człowiek i czeresnie lubi(smile))))))))))
                            • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 10.06.06, 23:28
                              Lubi, lubi, kiedyś widziałam jak napadły stragan owocowo-jarzynowy smile)))
                              • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 21:37
                                łółżeszsztyyyyyyyyyyyyyyyy, nikogo w gawiarence ni ma caluśki dzionek , siebie
                                rozumie moja niedziela pracująca ale że Wy Wy Was ni mo łółół ......STATYSTYK !
                                CHONO TU , widzisz kłóda na Gawiarence i napis zamkmniemte to otfołaniania .smile)))))
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 22:42
                                  Łoooooo matko!!!! rzeczywiście,przez cały dzień żywego ducha??????
                                  Kundzia ma wychodne co z naszymi zwierzakami? chodzcie moje biedactwa na mały
                                  spacerek,pochasjcie z pół godzinki ja posiedzę sobie na powietrzu z
                                  wodą ''mineralną''
                                  smile)
                                  • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 22:47
                                    o to i ja na chwilkę...slubny świętuje imieniny i nie może przestacsmile
                                    z tego wszystkiego to sie cos zrobiło z zamkiem od barku,że musiałam klapę
                                    przylepic tasmą i się wszyscy śmiali,że plomby nam komornik na barek założył,a
                                    na dodatek zepsuł się zawias w drzwiach wejściowych i groziło,że wszyscy goście
                                    zostaną na dłuuuuugo...ale jakos tak się uchyliły,że na wdechu sie przecisnęli
                                    na klatkę schodową, a ile rumoru przy tym było i smiechu...znowu opinia
                                    spaprana i do prezia spóldzielni doniosą smile
                                    • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:00
                                      A już miałam pożegnać się na dzisiaj, ale zobaczyłam Twój post, Danusiu. I
                                      brzuch mnie ze smiechu rozbolał. Fajną imprezę miałas, lubię takie. A sąsiedzi
                                      to po prostu Wam zazdroszczą gości, atmosfery i śmiechu. A ślubny niech sobie
                                      świętuje - w końcu ma świeto, a że raz w roku - to święto nalezy mu się. Oj,
                                      jescze się śmieję. A ten barek - cha, cha, cha!
                                      • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:10
                                        E, chyba Danusia do świetowania ślubnego się dołączyła. I słusznie, sam nie
                                        będzie się z niesprawnym bakiem szarpał. Bawcie się więc dobrze. Ja znikam,ale
                                        dalej się śmieję.
                                        • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:16
                                          jezdem...jezdem...ale...nie uwierzycie,że sie może cos takiego dziać jak w
                                          komediach albo w dobranocce pt.Sąsiedzi. No więc goście sie wycisnęli,slubny
                                          wlazł na taborecik i zaczął majstrowac przy naprawie drzwi i...oparł się o
                                          szafę z drzwiami przesuwanymi w przedpokoju ,no i się wahnął i wgniótł te drzwi
                                          przesuwane ..Teraz tak: barek - sie trzyma na tasmie klejącej, drzwi wejściowe
                                          na jednej zawiasie, a szafa w przedpokoju ma drzwi nie przesuwane tylko
                                          wyjmowane...i z tego wszystkiego nalalismy sobie i się też
                                          smiejemy...przynajmniej fachowiec nie będzie szedł do jednej usterki,nie?...
                                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:20
                                            Oj,nie nudzisz Ty się Danusiu,nie nudzisz,przy swoim męzusmile))))))))))
                                            Nie moge klikać...musze sie wyśmiaćsmile))))))
                                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:22
                                            Mireczko,a pifffkoo jest w drugiej lodówce,zobacz dobrze,sama tam wstawiłam
                                            pare buteleczek.
                                  • mira54 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 22:53
                                    Oj przydałoby mi się pifffko. Zerknę, może jest
                                    w lodówce? Cały dzień na słoneczku, głowa mnie troszkę boli,
                                    a pifffko byłoby mi chyba pomogło...
                                    • mira54 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:27
                                      Dzięki za podpowiedź, druga półeczka mówisz?
                                      Och jak przyjemnie, schłodzone pifffko,
                                      a jak smakuje o tej porze?
                                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:30
                                        Masz rację Mireczko,sama właśnie popijam z takkkkąąąąąą pianką, to taki
                                        dosypiaczsmile))
                                      • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:31
                                        Jak smakuje ? oooo.... różnie , spragniony poczuje słodycz , napojony gorycz ,
                                        niedopity obojętność, przepity ...nic nie poczujesmile)))))
                                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:37
                                          A jak Tobie smakuje Zbyszku?Ciekawa jestem jaka będzie opcjasmile)
                                          • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:43
                                            no i okazuje się że dla mnie nie ma opcji bom nienapojony to jednak syty ani
                                            nie dopity ani nie przepity smile)))))ech dola kierowcy...
                                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:46
                                              Moja połowa mówi to samosmile))))
                                              My to mamy fajnie,mamy....szoferów osobistychsmile
                                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:47
                                                Co sie dzieje z Dankarolcią,nie wpadnie na pifko? nadzwigała sie bidula mebli i
                                                nie ma siłsmile)
                                                • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:49
                                                  no to na balsam wileński zapraszam, - tylko 45 gradusów - raczej dobra prędkość?
                                                  po tych demolkach, o których niżej wspomniałam to mi luzik...
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:53
                                                    O,chętnie Danusiu,tylko szkoda,ze piłam pifko,może mi nie zaszkodzi? chyba sie
                                                    nie upiję co? bo mogę cóś zdemolowaćsmile))))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 00:22
                                                    Opiłam sie balsamu,pifka i ide do łóżeczka do jutrasmile
                                                    Nie zapomnijcie pozamykac okien i drzwi.
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 00:35
                                                    Helenko! Dzisiaj wszystko pozamykam,chociaz taka ciepła noc.
                                                    Okna zostawiam w pozycji uchylnej.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 17:24
                                                    Dobrze,ze Krystyna nie pozamykała okien wczorajbyło by tu bardzo
                                                    duszno,chodzcie maluszki na powietrze,poskubiecie sobie troche
                                                    trawki,przyniosłam świeżą sałatę dla was,ja poproszę Kundziu,mocna kawę,jestem
                                                    przy basenie posiedzę chwilę w cieniu na powietrzu,kawa smakuje mi
                                                    wybornie,Kundziu nie zapomnij wstawic do lodówki napoi,napewno przydą tu
                                                    spragnieni.
                                                    Może zdrzemnę się? tak tu cicho i spokojniesmile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 20:11
                                                    Dlaczego nikt mnie obudził? co ja bedę w nocy robić?kurcze,komary mnie
                                                    pogrysły,idę pod prysznic i zajrze tu póżniej.
                                            • kryzar Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:47
                                              a jeszcze przy herbacie z gorzką czekoladą. Poczułam brak magnezu. No i
                                              poczytuje troszkę gdzie i co słychać.
                                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:49
                                                A my tu sobie pyffkujemy Krysiu,nie masz ochoty na zimny browarek?smile))
                                              • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:53
                                                kryzar napisała:

> a jeszcze przy herbacie z gorzką czekoladą. Poczułam brak magnezu. No i
                                                > poczytuje troszkę gdzie i co słychać.

Ta herbata to gorzka czy słodka?I jeszcze poco ten magnes?Żeby łyżeczka nie
                                                spadła ze stołu?no nie wole piwo(wink)))))))))
                                        • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:40
                                          Przysiadam do Was z lekko schłodzonym,,,zaznaczam lekko .Nie smakuje mi piwo
                                          zimne takie lodowate traci smak,,,,no to po łyczku(smile))
                                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 11.06.06, 23:41
                                            Witaj Wojtku,miło,ze wpadłeś na pyfffkoo na zdrówkosmile)))
                                            • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 20:54
                                              Ale puchy! Przecież niemmozliwe, aby wszyscy przed telewizorem siedzieli? No
                                              cóż, przewietrzę troche, zwierzaki nakarmię, kawę zaparzę, a może i herbatkę
                                              zrobię. Może ktoś przyjdzie? Bo ile baba może sama do siebie gadać? Dziad gadał
                                              do obrazu, ale baba do czego...?
                                              • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 20:55
                                                Do mIĘ mówsmile)))))
                                                • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 20:59
                                                  Oj, wreszcie, dobra duszyczka sie pojawiła. Zaprzestaję więc z soba rozmowy, bo
                                                  juz nieciekawa była - po prostu sobie za często przytakiwałam. I dokąd by mnie
                                                  taki stan zaprowadził?
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:06
                                                    Ale gdzie reszta się podziewa? Tym bardziej, że pogoda paskudna i burza za
                                                    oknem (przynajmniej w Łodzi). Brr, niemiło. Łażą gdzies i łażą, zamiast tutaj
                                                    burze przeczekać i opowieści ciekawe i długie snuć..
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:26
                                                    No i przyszło mi dalej interesujące rozmowy z samą sobą prowadzić i zachwycać
                                                    się lekkością słów, poziomem wypowiedzi, doborem tematyki.. Tylko trudno mi
                                                    jakoś dyskusja idzie, bo cokolwiek bym nie powiedziala, to zawsze zgadzam sie z
                                                    przedmówcą.
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:27
                                                    Gdzie burza ? Czerwcowy wieczór cieply , na spacer chce się iść w towarzystwie
                                                    , a może zauważyłaś w którym kierunku ta burza podąża ??smile
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:28
                                                    Nie mogłem Ci odpowiedzieć wcześniej bo wnuczka po cartoonie latała aż
                                                    klawiatura się zagrzała od małych rączeksmile))))
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:29
                                                    Z północy na południe ona szła, o balkon mi nawet zaczepiła. Zagrzmiała groźnie
                                                    i poooszłaaa. Ale była.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:28
                                                    Dobry Wieczor...Dzien byl niezbyt dobrysad Lalo cala noc i dzis do wieczora.
                                                    Nietego sie dzis czulam, przelezalam do poludnia, cos serducho wysiadke
                                                    zrobilo.Ale zwalam to na zmiane pogody. Wnusia tez chora. Wczoraj dosc mily
                                                    dzien. Dzis niestety siedzenie w domu i tylko wieczorkiem wypad na kolacje, na
                                                    ostra meksykanska kuchnie. Posiedze deczko z Wami, wypije Herbate z cytryna i
                                                    sokiem malinowym. Wszystko opisze, tylko nie wiem kiedy. Dostep do kompa marny.
                                                    Ziec pracuje, nawet wieczorami...sad Przykro mi ale tak jest...
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:30
                                                    Wszystkie burze , lacznie z wczorajszym gradem, przejal teraz Kijow. Ale mam
                                                    nadzieje, ze od jutra pogoda poprawi sie. Trzymajcie kciuki..smile
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:31
                                                    Reniu, tak milo, żę zajrzałaś, choc na krótko, ale zawsze. Zmartwiłaś mnie tą
                                                    jakąś zarazą, co ci usiadła na serduchu. Może to rzecywiście cisnienie? Mama
                                                    nadzieję, że już lepiej. Wypij herbatkę, dobrą zaprzyłam. Cytrynki Ci tez
                                                    dorzucę. Usiądź z nami na chwilkę.
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:33
                                                    Ale rano tak pieknie było, wydawalo się,że lato wreszcie nadeszło. A to była
                                                    cisza przed burzą. Choć dalej jest parnie jakoś.
                                                  • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:38
                                                    witam, koniec demolki w domu/ odpukać!/ mój niezawodny,młody przyjaciel
                                                    wkroczył z kuferkiem narzędzi,wiertarą itp...ślubny pokrzykuje do telewizora, a
                                                    ja sobie klikam....mmmm...jak fajnie...
                                                    Reginko - a ja myślałam,że Ty dziś zasuwasz wszędzie - myslę,że to
                                                    aklimatyzacja i odreagowanie nadmiaru wrażeń ostatnich, a miałaś ich sporo.
                                                    Troszkę zwolnij...i czaju sobie naparz,absolutnie!
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:35
                                                    Renia Ty się nie martw tym że nie piszesz zostaw wszystko na powrót , wtedy juz
                                                    lato będzie zbliżało się ku końcowi i słońce szybciej zajdzie a my wtedy przy
                                                    kominku się rozsiądziemy A Ty będziesz mówiła mówiła i opsywała swoje przygody
                                                    wśród wampirówsmile)))))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:39
                                                    Witaj Reniu dzięki za to ciepełko coś nam podesłała. U mnie dzisiaj gorącobyło
                                                    to na herbatę gorącą i zimne pyfffko wpadłam
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:41
                                                    No dobra jak już Was tyle to ja lecę dalej , nie będę zabierał miejsca.smile)))))
                                                  • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:42
                                                    oooo,jaki tu ruch i Lolek z Dankorolką przyszedł! witamy!
                                                    jesli pozwolicie to będę zszywała bluzeczkę,którą wykonałam i niedługo Wam
                                                    zaprezentuję.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 21:49
                                                    Hej babo Twpja herbata jest rewelacyjna , a ty Danuś sie pospiesz z tym
                                                    zszywaniem , bo się nie mogę doczekać tego oglądania.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:02
                                                    Witaj Reniu,jak miło,ze zajrzałaś mimo złego samopoczucia,napewno to ciśnienie
                                                    tak działa,u mnie jest bardzo gorąco,aż słabo nawet w tej chwili jest 28+,nie
                                                    ma czym oddychać,zbiża sie ochłodzenie.Odpoczywaj Reniu nie przesilaj
                                                    organizmu,wszystko nam opiszesz jak wrocisz.
                                                    Herbatka pyszna Babko,ja poproszę jeszcze jedną z lodem.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:04
                                                    Ależ z Ciebie zdolniacha,sama wykonałaś,czekam na Twoje dzieło Malutkasmile))
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:06
                                                    Wreszcie ludno i gwarno, jak powinno być. Tylko czemu mnie wylogowało i
                                                    przywitac się z Wami nie dało?
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:11
                                                    Ale Ci sie rymłosmile)))witaj w klubie Babeczko mnie też wyrzuca za burtęsmile)))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:15
                                                    Dziś pewnietak jest, że wyrzuca za burtę co chwilę. No to może teraz coś
                                                    zimnego.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:17
                                                    Coś z lodem Danusiu co?prosilam Babeczke o zimną herbatę i.....trzeba sie
                                                    samemu odsłużyć Danusiu ide po zimne piffko do lodówki,przyniosę Ci też.
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:17
                                                    Bo te rymy tak same z siebie się chyba we mnie zaplęgły, jak tak długo sama z
                                                    soba rozmawiałam, a was nie było, nie było i nie było...
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:19
                                                    Znam ten ból,sama tak ze sobą rozmawiałam koło 17-stej,i poszłam pod drzewko
                                                    się zdrzemnąć.
                                                  • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:24
                                                    no to by było na tyle...oczki mi się mrużą...taka piosenka
                                                    była...doooobraaanoooc smile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:24
                                                    Halutka jesteś jedyna, dzięki na przyniesienie zimnego z lodówki. A jeszcze
                                                    muszę ci podziękować za tą stronkę z grami wczoraj jak weszłam to wyjść nie
                                                    mogłam.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:30
                                                    To ja sie cieszę,że sprawiłam Ci Danusiu frajdęsmile))))
                                                    Ja też wypije jednym tchem to zimne oiffko u mnie gorączka.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:34
                                                    U mnie było gorąco, ale wieczorem lunęło na chwilę i troche sie ochłodziło .
                                                    Ale przed snem coś zimnego wskazane.
                                                  • mania1119 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:45
                                                    Wiecie,jak sie zajrzy do Gawiarenki(choc tylko uchylilam drzwi) ,to naprawde
                                                    robi sie tak cieplutko czlowiekowi,i tak milo.Teraz to ja juz chyba pojde
                                                    spac,ale jeszcze tylko Wam powiem,ze u nas co roku sa ochinie-łochynie (no bo u
                                                    nas musi byc na :ło...).Amerykanskie borowki tez-i faktycznie sa podobne,tylko
                                                    lochynii ponoc nie nalezy naduzywac...bo sny sa potem szybkie i szalone...A
                                                    borowek amerykanskich nikt nie probuje naduzyc,ze wzgledu na...cene.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:50
                                                    Może by tak spróbować tych lochyni czy łochyni? i poszalec we sniesmile)))))))))
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:31
                                                    Czemu tak późno tu zaglądacie, kiedy ja juz muszę znikać? A tak dobrze mi z
                                                    Wami.
                                                    A znikam tak wcześnie, choć należę do tzw. sów i chętnie nawet i pół nocki bym
                                                    przegadała,ale przecież trzeba jakoś się na jutrzejszy dzień "pracowy" jakoś
                                                    się oporządzić.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:35
                                                    Jutro mogę mieć problem wieczorem, ale pojutrze będę wcześniej, przynajmniej
                                                    mam taką nadzieję wink
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:38
                                                    Bądź, bądź, bo o tej porze to niestety muszę już zmykać (kurcze, prawie jak
                                                    Kopciuszek). I w tej bajkowej scenerii pożegnam się dzisiaj. Do jutra lub
                                                    pojutrza...
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:41
                                                    Pa..pa..Babeczko spokojnej nocki życzę,ja jeszcze chwilkę posiedzę i tez znikam
                                                    do łóżeczka.
                                                  • mania1119 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:49
                                                    no i z wrodzonym sobie talentem narobilam na pozegnanie balaganu i wpakowalam
                                                    sie miedzy poprzednie posty.przepraszam.zapomnialam przejsc do
                                                    ostatniego.dobrej nocy wszystkim,teraz juz chyba nic nie narozrabiam.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:51
                                                    Mania tutaj wszysto wolno,nawet rozrabiaćsmile
                                                    Spokojnej nocki Ci zyczę nie /szalonej/
                                                    smile)))
                                                  • mania1119 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:54
                                                    del.wa.-tak szalalam w sobotnia noc po klawiaturze,az swit mnie zastal.Dzis od
                                                    godziny odchodze od komputera-ale w koncu musze!Dobrej nocy.To znaczy u nas
                                                    mowia łochynie,gorale namietnie zaczynaja od ło- łooo Jezu!
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 22:55
                                                    Ło,matko ale masz zdrowie Maniusmile)))))))
                                                  • mania1119 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 23:01
                                                    łoj,łoj,a potem sie sama stukam po głowie-i dalej robie to samo!Dobrej nocy...
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 23:41
                                                    mania1119 napisała:

> łoj,łoj,a potem sie sama stukam po głowie-i dalej robie to samo!Dobrej nocy...

Tak teraz wiem dlaczego mi obraz na monitorku skacze (smile))))))

Dobrej nocy , ja sobie jeszcze posiedzę mam zaległości w czytaniu(wink))) no
                                                    postów ,,,,,,żadnych książeczek
                                                    Wojciech
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 23:46
                                                    Wojtku , trafiłeś 81600 post , powodzeniasmile))
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 12.06.06, 23:58
                                                    sagittarius954 napisał:

> Wojtku , trafiłeś 81600 post , powodzeniasmile))
                                                    łomatko to dobrze czy źle? Trza zmykać do drewutni(wink))))))
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 11:21
      Otwieram szeroko okna, zwierzaki na taras, a na stole stawiam kawę.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 11:35
        Witaj Danutka,dzięki za kawę a co z Kundzią? znowu sie opiep.....czy leży pod
        parasolem z ksiązką? mała przerwa na kawę wskazana u mnie skwar już
        jest+28,dzisiaj nawet z domu nie wychodzę,ale podobno od jutra ochłodzenie.
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 11:39
          A Wojtek tak cichaczem jak wszyscy do łóżeczek to On sobie smyk do drewutni,
          niby czyta,bo to jakies tam zaległości ma....żeby znów nie było na nas!!!!!
          Nigdy nie wiadomo z kim Wojtuś drewutnie odwiedza??????
          smile)))
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 12:04
            No to ja idę za przykładem Kundzi,pod drzewko,na leżaczek z książeczką,prosze
            mniem nie budzić!!!! Jaby co...to przenieśc w bezpieczne miejscesmile)))))
            • mania1119 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 13:05
              a ja szybkie pozdrowienia dla wszystkich miedzy jedna praca a druga -ale przed
              nami 4 wolne dni.!Klawiatura sie zapali...
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 14:30
                Drzemka poobiednia dobrze mi zrobiła,to tylko 20min,nawet nie słyszałam jak
                Mania tu wpadła,chociaż podobno głośno krzyczała cos o zapaleniu klawiatutysmile)))
                Idę po jakis napój,straszna gorączka mam pragnienie.Kurcze a Kundzia dalej spi?
                smile)
                • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 17:19
                  Wpadłam na popołudniową herbatę, bo za niedługo przyjdzie fachowiec od
                  komputera i koniec klikania.
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 18:19
      Przyniosłam koszyczek truskawek i bukiet białych dzwonków. Mam nadzieję, że
      umilą Wam wieczór.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 18:32
        Dzięki Danutka,dzwoneczki pachną,tylko wdychać a truskawki pycha,dzisiaj nie
        mam apetytu z powodu skwaru u nas,także chętnie sie dobiorę do truskaweksmile
        • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 18:51
          Jeszcze tu zaglądnę, żeby Was pozdrowić i buziaka dać.....może małą kawę...
          i lece niestety, ale za to pojutrze......o la, la wink)))

....a zachowujcie się wink))
          • mira54 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 13.06.06, 22:59
            Poczytalam, co dzisiaj sie tutaj dzialo.
            Truskaweczki jeszcze dla mnie sa na sprobowanie,
            jakie slodziutkie, dzieki Danusiu za te pysznosci.
            Czas na mnie, bo padam ze zmeczenia.
            • kryzar Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 00:00
              też lubię truskawki, ale jeszcze łyk herbaty/gorzkiej, dobrej, pachnącej/ i idę spać. Dobranoc "nocnym markom"
              • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 12:20
                O Kundziu przestałaś strajkować?
                Okna pootwierane zwierzaki nakarmione i kawa zaparzona. Dzięki Kundziu za kawę.
                czy to tak tylko dziś czy na dłużej.
                • malwina52 lody dla ochlody 14.06.06, 12:23
                  przynioslam dla tych co sie mecza w upały smile
                  zapraszam
                  • mania1119 Re: lody dla ochlody 14.06.06, 12:29
                    Co to sa upaly?Ja wiem tylko co to jest zimno-i juz to czuje w ciele.
                    • dankarol Re: lody dla ochlody 14.06.06, 12:32
                      Maniu podsyłam Ci trochę ciepełka z Krakowa to szybko powinno dolecieć. O
                      Malwinko lody, no nie wiem czy w takim razie pójdę na spacer. Dzięki pyszne.
                      • del.wa.57 Re: lody dla ochlody 14.06.06, 12:51
                        Dzięki Malwinko,lody to to czego mi teraz trzeba,roztapiam sie jak /masełko/
                        Mania,odemnie troche dalej,ale chętnie podrzucę Ci słoneczkosmile)
                        • del.wa.57 Re: lody dla ochlody 14.06.06, 12:56
                          Teraz to napewno lodów nie braknie,dorzucam,pomietajcie wkładam do
                          lodówki,Kundziu już wróciłaś z balangi? a ładnie to tak? bez uprzedzenia znikać?
                          Tym razem darujemy Ci,ale będziesz musiała to/szeffowej/wytłumaczyć,masz
                          dywanik pewnysmile)
                          img102.imageshack.us/img102/8637/hiphop27ch.jpg
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 22:36
      Kundzia zimne pyfffko proszę, bo nerwowa atmosfera
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:07
        Bardzo nerwowa,chyba o coś /grubszego/ poproszę Kundzię,ale plama!!!!
        • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:20
          A kto wygrał? Dopiero wróciłam!
          Na ulicy nic nie widac.
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:23
            Niemcy 1-0 dostaliśmy po d...esad
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:24
              Jak się bawiłaś Krysiu?napewno jesteś zadowolona co?
          • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:25
            Zemścili się na naszych za Grunwald,,,,,nawet piwo mi przestało
            smakować,,,,,teraz pozostało pytanie //czy uda się naszym przegrać wszyskie 3
            mecze ???
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:29
              Uda się Wojtku uda,SMUTNE,ALE PRAWDZIWE,
              • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:30
                to wcale nie takie trudne przegrać wszystkie mecze, szczególnie dla naszych
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:33
                A ja juz szampana miałam otwierać.Wiesz co tu sie dzieje?? słyszę, mam okna
                pootwierane,wiesz jakie mam nerwy,że się tak cieszą,na naszych też mam
                nerwa,mógł być REMIS.
                • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:37
                  Krysiu nie przejmuj sie ja oglądałam tylko przez przypadek. piłka nożna to nie
                  jest moja ulubiona dyscyplina.
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:38
                  Dobrze Krystyno,że miałaś wesoły wieczór,ja też nie jestem kibicem,ale ten mecz
                  oglądałam.
                  • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:48
                    Kurcze Helenko !Faktycznie ci za Twoim oknem sie radują.Dobrze,ze nie spiewają!
                    Gdyby nie wyjscie tez bym oglądała.
                    Ale jezeli myslicie,ze jestem spokojna o nie!
                    Tak niewiele uzywam samochody a jutro akurat potrzebuje,bo jade do Gosi na
                    Dziewoklicz popływac na kajakach i co ....auto nie jest zatankowane.
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:54
                      Rano zatankujesz Krysiu i wiosłuj ile siłsmile)) a śpiewają,śpiewają mało.. drą
                      się mają z czego się cieszyć,ja też idę do wyrka,tylko jeszcze wychylę coś z
                      Danutką,tez z nami wzniesiesz toast Krysiu za przegrany mecz?
                      No to nasze zdrówko dziewczynysmile))
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:57
                        Wojtus walnij to piwo,jak stypa to stypasmile
                      • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:57
                        Zdrówko. Dzisiaj chyba popracowałam za dwa dni wink jutro komp odpocznie.
                      • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:58
                        Moze byc maslanką ?
                        Wlasnie musialam sobie nieco podjesc!
                        ! kromke ciemnego chleba z salami .Zgroza co?
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 00:04
                          Danutka,ktoś musi rekordy i statystyke robić no nie?
                          Krusiu,jaka zgroza,mnie jak weżmie głód to potrafię w nocy nawet coś pichcić bo
                          nie zasnęsmile
                          Może być pod maślankę,czemu nie każdy napój dobry.
                          • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 00:07

• krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 00:07
                            Czy nie powinnyscie już isc spac!Toast wypity.
                            Jestescie strasznie kochane gaduły.
                            Mnie juz nie ma.Pa!
                        • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 00:06
                          Wlaśnie wróciłem z nocnej "Żabki" kurna kolejka 'smutasów'hehehehe jeden gościu
                          tylko mamrotał /Janas złamas/dziś już jest czwartek nowy dzień. Zobaczymy czy
                          im się uda przegrać 3 mecz? (smile))))
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 00:09
                            Na lusiku Wojtuś,chłopaki zdolni to napewno im sie uda,coś tam z tej Żabki
                            przytargałeś hę? dasz łyka?
                            smile))))
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 00:11
                              Zaraz idziemy Krysiu,tylko jeszcze gazetkę przejrzęsmile)
                              Po sfermentowanej maślance to luzik....w kibe.....usmile))))
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 00:22
                                Dziewczyny poszły spać,Kundzia juz smacznie chrapie,na mnie tez czas,ide
                                pomarzyćsmile))))
                                Wojtuś,tylko sie nie upij i nie zapomnij pazamykać drzwismile
                                • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 00:32
                                  Nie zamykam drzwi ,coby było gdyby jakiś spóźniony gość przyczłapał do
                                  Gawiarenki,,,,,,,straszne tak czekać pod drzwiami w szlafroku i laczkach
                                  (wink))))))
                                  Dobranoc
                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 11:39
                                    No Kundziu pięknie pootwierałaś te okna. Widzę że sie starasz.
                                    Przyniosłam słoneczne irysy dla solenizantek
                                    img156.imageshack.us/img156/3901/ir41d7ly.jpg
                                    i może jakiś deserek
                                    img154.imageshack.us/img154/796/lodyancymon0fc.jpg
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 12:45
                                      Dzięki Danutka,kusząco wygląda deserek,Kundzia wstaw deser do lodówki,napewno
                                      po obiedzie każdy popróbuje,irysy pięknie sie prezentują a Kundzia dzisiaj
                                      na /chodzie/od rana,no super!!!kawa zaparzona w lodówce chłodzą się napoje,no
                                      może Natla odpuści Kundzi/bumelke/
                                      smile
                                      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 14:04
                                        Hej, nawet nie mam czasu Was posłuchać.....przyniosłam Wam campari, lodowatą
                                        wodę żródlaną i martinii.....mieszajcie i oziębiajcie trzewia....to tak, byście
                                        o mnie nie zapomnieli wink)))
                                        Do jutra - mam nadzieję...pa,pa.
                                        • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 14:24
                                          Witajcie, stawiam szampana na powitanie
                                          img154.imageshack.us/img154/9523/champageroses2zv.jpg
                                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 15.06.06, 15:54
                                            Wielkie dzięki Krise,napewno skorzystamy z tego/powitania/smile
                                            Teraz za gorąco jak sie trochę ochłodzi rozpracujemy szampana i Natli napojewink))
                                            • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 15.06.06, 15:56
                                              Helenko, klimatyzacje włączyłaś ?
                                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 15.06.06, 15:59
                                                Kurcze,spsuła się Malwinko,może Wojtek coś zaradzi jak zajrzy?
                                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 15.06.06, 16:00
                                                  Wybacz Wiktorio,juz nie pierwszy raz Was mylę.
                                                  • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 15.06.06, 16:08
                                                    Wybaczam Ci złotko wink))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 15.06.06, 16:13
                                                    Dzięki wielkie Wiktorio kochanasmile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 15.06.06, 22:53
                                                    No!!!może czas na camparii i martini Natlusi,szapanika Krise co??
                                                    schłodzone stoi w lodówce,nie wiem jak Wy,ja biore sie najpierw za
                                                    szampana,Kundziu szkło poproszę i moje okulary,co bym widziała ile mi
                                                    polewaszsmile))))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 15.06.06, 22:55
                                                    Może Danutka jeszcze się /załapie/jak ma już komputerek na chodziesmile)
                                                  • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 15.06.06, 22:55
                                                    Helenko, Kundzia jeszcze na wagarach! Proszę sobie radzić samemu! wink
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 15.06.06, 23:04
                                                    Wiktorio,Kundzia dzisiaj od rana na chodzie,Danutka jak przyszła z kwiatkami
                                                    rano to Kundzia juz przewietrzyła salony,zwierzaczki nakarmiła,teraz
                                                    dyżuruje,postraszyłyśmy ją,że bedzie wzywana na dywanik do derekcjismile))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 16.06.06, 13:28
                                                    Zajrzałam do gawiarenki i....oczom nie wierzę,zwierzaki buszują w ogrodzie,kawa
                                                    zaparzona,nawet filiżanki przygotowane stoją na tacy,,czyściutko,pachnie
                                                    wspaniale,kwiaty dostawione nawet okna wymyte,Kundzu odpocznij chwilę co Ci
                                                    jest? chora jesteś? acha,rozumiem spokojnie....rozejdzie się po
                                                    kościach,zobaczysz.Wiesz,Kundziu fajnie,że Ciebie tu mamy,kawę poproszę dużą
                                                    bez cukrusmile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.... 16.06.06, 15:41
                                                    Witaj Kundziu, kawę poproszę z kropelką mleczka i bez cukru. Tylko na chwilę
                                                    wpadłam i lecę dalej załatwiać różne rzeczy. O dzięki Kundziu.
            • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:32
              Wojtek sie martwi,nie jestem chyba patriotka,bo ani meczu nie oglądałam ani
              .....dalej nie powiem,Boje narazic sie kibicom.
              Jasne dziewczyny,ze zabawa z Piaskiem była przednia.Na tym swiecie funkcjonują
              nie tylko kibice sportowi.Mlodziezy na koncercie /męskiej również/ było o wiele
              więcej niż "naszej generacji".
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 14.06.06, 23:44
      prosto z lodówki wypita, to czas poszukać pieleszków. Jutro znowu mi rozbebeszą
      kompa, więc może jedną nowelkę za jutro wink
      • mira54 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 16.06.06, 19:35
        Cichutko tu dzisiaj, pewnie wszyscy na meczu w TV.
        Zapraszam na ciasto drozdzowe z marmolada rozana.
        Przykucne z herbatka na chwilke i do pakowania
        bagazu. Do uslyszenia w lipcu.
        • mania1119 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 16.06.06, 20:23
          No po prostu pycha!Ja dzis tez dlugo nie zabawie,bo moze uda mi sie pojsc
          wczesniej spac.Milego urlopu.
          • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 16.06.06, 22:49
            Wraciłam z imienin z darowanym ciastem
            zapraszam więc na sernik wiedeński i tradycyjnego torta.
            Zamiast odchudzac sie przed jutrzejszym weselem...no troche zjadłam
            resztę Wam przyniosłam do wieczornej herbaty.
    • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 17.06.06, 06:51
      Już parze kawę. Sprawdzę jeszcze, czy jest cukier i śmietanka - dla amatorów
      słodkiego i białego dodatku.
      Jeszcze tylko serwetki rozłożę na stoliku i chrupiace rogaliki na półmisku,
      postawię filiżanki i dzbanek z kawą. No i wszystko jest--proszę się czestować!
      smile)
      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 17.06.06, 09:11
        Rany! wspaniale, biała kawa i chrupiące rożki.....łapię filiżankę i rożka i
        lecę z piesami do ogrodu.....chyba się wyłożę na hamaku między brzózkami......
        oooo, jak dobrze, wypiję kawę i hlup do basenu......Kundziu, czy byłabyś tak
        grzeczna i włączyła cicho sonaty Bethovena?......o, super.....pięknie jest smile
        • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 17.06.06, 09:21
          Wojtek, juz jestem z "plackiem".....mozesz przestać wink)
          • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 17.06.06, 09:26
            natla napisała:

> Wojtek, juz jestem z "plackiem".....mozesz przestać wink)
            Ależ Szefofowo co Szefowa (wink)))))
            Stolatstolatstolat (smile))))))))
            Wojciech
            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 17.06.06, 09:29
              Lepiej byś pochwalił torta, a nie wydzierał się jak stare prześcieradło wink))
              • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 17.06.06, 09:52
                img83.imageshack.us/img83/5659/jdvera58uv.jpg
                img83.imageshack.us/img83/1334/p123qe.gif
        • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 17.06.06, 09:24
          Hmmmmmm kawa, Bethowen, sonata,,,,,coś mi się widzi ze nam szefowa w nastruj
          jakowyś wpadła ,,,,,,,,jusz uuuuciekammmmmmmmmmmm
          Miłego dnia (smile)))))))))))))
          • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006..... 17.06.06, 10:30
            Nic nie jem,nic nie piję...bo ide na slub i weselne przyjęcie.
            Teraz do fryzjera i taka wypindrzona udaję sie do fotografa,czas zrobic zdjęcie
            do nowego prawka,dowodu osobistego i paszportu.Zdjęcie musi być "dobre" bo dokumenty
            zostaną do póżnej starosci.
            Życzę dobrej zabawy na urodzinach Adminki.
            • graga21 Jeszcze mnie tu niebylo... 17.06.06, 11:02
              Witajcie, witajcie! Widzę, że nie wszystkich wywiało w Polskę. I jak
              sympatycznie: tort, pićko i cień pod drzewkami. O, nawet muzyczka jest
              1 jaka nastrojowa! Tobrze, że to nie Bach, bo mogłoby wyskoczyć coś dziwnego,
              jak komuś na innym forum (nie miałam co robic, wiec polatałam). Oto co
              pisze: "...znam taka osobę - mężatka, dzicko trzy lata, męża ma fajnego. Jak
              kiedyś byli u nas, to prezentowałem gościowi nowe kolumny. Akurat puściłem
              Bacha, patrzę, a dziecko jak automat buch na kolanka i rączki przed siebie."
              Nie ukryłam tu zadnego podtekstu, po prostu muzyka przypomniala mi tamto...
              Pa, pa, lece z moimi psami na spacer, bawcie sie dobrze!
              • malwina52 zdrowie Natli!!!!! 17.06.06, 11:36
                w samo poludnie smile))
                ale przy takim swiecie czas picia
                jest niewazny
                • natla Pijcie , pijcie!!!! 17.06.06, 12:45
                  ...........donaszam alkohole, bo krzinka piffka od Krise, choć świetna, działa
                  w przeciwnym kierunku i nie mogę się do niej dobrać wink)))
                  Na kredensie zimna płyta, sałatki, owoce i tort....proszę, to wszystko dla Was.
                  Barek otwarty i p. Witek z Kundzią mięszają drinki lub nie mieęszają ....wedle
                  uznania smile
                  • kesaira Re: Pijcie , pijcie!!!! 17.06.06, 12:57
                    Sto lat, sto lat niech zyje, zyje nam
                    Sa owoce - swietnie.
                    Te truskawki, pyszne, takie słodkie...
                    smile)
                • del.wa.57 Re: zdrowie Natli!!!!! 17.06.06, 13:03
                  O rany!!! jak pięknie stół ustrojony,jaka zastawa!!! białe obrusy!! jedzonko
                  pyszne,napoje,co za przyjęcie!!z napojami....poczekam,wypiję kawę i niech mi
                  przybędzie tu i tam....kawełek torcika urodzinowego proszę Kundziu.
                  Jadnak wypije zdrowie naszej szefowej,wznoszę toast lampką szampanasmile))
                  • natla Pijcie, pijcie ;)) 17.06.06, 13:11

• natla Re: Pijcie, pijcie ;)) 17.06.06, 13:12
                      Sie klikło...wink
                      Ja zmykam, bo potężna burza nadchodzi....do zobaczyska. smile
                      • leontynia Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 13:20
                        zakupy zrobine,obiadek nastawiony, teraz się mogę z Wami pogościćsmile)),ale tylko
                        chwilkę, u mnie cudne słonko,musze to wykorzystaćsmile
                        Natluś jak Ty mnie zobaczyłaś?smile))przez te kabelki?smile)))
                        dobrej zabawywink i...do miłego....
                        • del.wa.57 Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 14:38
                          O.... witaj Leosiu,jak miło,że wpadłaś wypić zdrowie naszej /derektorki/
                          To po lampeczce szampana za zdrówko Natli i pędż na słoneczkosmile)
                          • zlapalamoddech Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 16:59
                            Witam Wszystkich!
                            Długo mnie nie było.
                            Na ponowne wkupne przynoszę całą tacę świeżych rogalików.
                            Smacznego smile
                            Pozdrawiam Wszystkich!
                            • del.wa.57 Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 17:09
                              Witamy,witamy a gdzie to biegałaś,ze dopiero''złapalaś oddech''smile)))
                              Miło,że znalazłaś chwilę i wleciałaś do nas właśnie dzisiaj
                              na /szefofej/urodzinki.
                              • zlapalamoddech Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 17:10
                                Gapusia jestem, bo mogłam z tortem przylecieć!
                                • del.wa.57 Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 17:37
                                  Alutka,tortów ci u nas pod dostatkiem,nie widzisz? acha,Kundzia do lodówki
                                  wstawiłasmile)
                                  • zlapalamoddech Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 17:39
                                    To może śledziki przynieść?
                                    Akurat mam wink
                                    • ania091951 Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 17:43
                                      To ja do tych sledzikow Johnnie Walkera Wam podrzucam
                                      • zlapalamoddech Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 17:45
                                        Mam tekilę
                                        mogę przynieść!
                                        • del.wa.57 Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 17:47
                                          Piszę się na śledziki,ale imprezka sie szykujesmile)))))
                                          • del.wa.57 Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 17:50
                                            Pryniosłam gołąbki,nie będę gorszasmile)
                                            img128.imageshack.us/img128/3158/golabki45xg.jpg
                                            No i lody.
                                            img143.imageshack.us/img143/9521/luciano43qz.jpg
                                            • natla Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 18:06
                                              Dziewczyny...jesteście wspaniałe.....Jaś Wędrowniczek, śledziki,
                                              gołąbki....same moje ulubieńce wink))...no to ja do śledzików piffffko zimne
                                              podrzucam i idziemy pod brzózki poplotkować i poszaleć smile
                                              • zlapalamoddech Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 18:08
                                                Te gołąbki!
                                                Poczestowałam się, pycha!
                                                • del.wa.57 Re: Pijcie,pijcie;)) 17.06.06, 18:27
                                                  Kochana,wiadomo kto robił gołąbki no!!!a z nami Natluś to wiesz!!!!!konie
                                                  kraść,no to idziemy pod te brzózki,szkło z namismile)))
                                                  • regine Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 17.06.06, 18:47
                                                    Podrzucam salatke z kurczka wedzonego z ananasem, no i Szefowej
                                                    butelkegruzinskiego wina, wytrawne, czerwonepn. " Nie magu razczytati". Trudno,
                                                    nie znam gruzinskiego...smileAle dobre, bo juz pilam, z winnicy starej bo
                                                    istniejacej od 1803 roku, "Canepabi"(to napis po rosyjsku, ktory wszedzie jest
                                                    wszechobecny, i w mowie i w pismie). Ale winko z 1995 roku, czyli deczko
                                                    wylezakowane smileZdrowia !!! Bo wszystkim jest ono potrzebne !!!
                                                  • del.wa.57 Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 17.06.06, 19:03
                                                    Wow,Reniu super winko,pierwsza spróbowałam,witaj kochana,miło,ze wpadłas do nas
                                                    chodz pod brzózki Reniu tam jest całe towarzycho,sałatke tez zaraz popróbujęsmile)
                                                  • del.wa.57 Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 17.06.06, 20:27
                                                    Czas na kawę i ciasto,Kundziu przynieś torcik proszę i mocną kawę,jestem na
                                                    tarasie,acha,zaparz swieżą herbatkę,byc może ktoś będzie miał ochote na ten
                                                    aromatyczny napójsmile
                                                  • regine Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 17.06.06, 20:40
                                                    Na herbatke z cytryna i ja sie pisze...smile Na frasunek, podobno najlepsza, tak
                                                    mawiala moja babcia,. A wiedziala, co mowi. Herbate zawsze miala "pod reka",
                                                    powiedziala, ze to "jej napoj zycia". A przezyla lat 97 o swiatlym umysle,
                                                    choc nieco nogi odmawialy jej posluszenstwa. Wiec herbatka, leki(popijam zawsze
                                                    woda) i czas do lozka, bo u mnie juz ciemno...Sloneczko zaszlo, nie moge sie
                                                    tez tak forsowac "siedzeniem", w pizamie i szlafroku. Czas do lozka, niech
                                                    chorobsko wypoci sie smile)
                                                  • natla Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 17.06.06, 20:57
                                                    Bawcie się jak możecie, ja mam dalej gości, a poza tym muszę wyłączyć kompa, bo
                                                    okropna podobno burza idzie.....już mi telefonowali i kazali wyłączyć kabel
                                                    karty sieciowej, poza oczywiście kompem. Na razie. smile
                                                  • dankarol Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 17.06.06, 22:23
                                                    Człowiek na chwilkę na łono natury, a tu od razu bal. Kundziu namieszaj tam coś
                                                    to na zdrowie dedekcji poczytam.
                                                  • natla Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 17.06.06, 22:52
                                                    No, burza z pieronami przeszła....już dawno takiej u nas nie było....goście
                                                    poszli, a połowę czasu przestalismy na balkonie ze szklaneczkami w rękach
                                                    oczywiśxie smile)Efekty świetlne były niessamowite.....oczywiscie próbowałam foto,
                                                    ale gdzie tam, zame jakieś zygzaki wychodziły. Zrzucę do kompa, to zobaczę.
                                                    No to szklaneczkę namieszaną przez Kundzie też poproszę grzecznie i chwilkę
                                                    odsapnę. smile
                                                  • jana2706 Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 18.06.06, 07:00
                                                    to moze przygotuje Wszystkim sniadanie?
                                                  • natla Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 18.06.06, 07:10
                                                    Rany, Muraszka, świetna jesteś.....alllle pyszne śniadanie, nawet rożki Alutki
                                                    odświeżone i kawa i .......pije kawę i lecę na basen.....smile
                                                  • zlapalamoddech Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 18.06.06, 08:11
                                                    To i ja skorzystam z kawy i rogalików.
                                                    Chwilę posiedzę i lecę do pracy.
                                                    Dostałam niespodziewane polecenie wyjazdu.
                                                    Jutro rano jadę i muszę się przygotować merytorycznie.
                                                    A tak dobrze mi się wczoraj klikało smile
                                                  • krise1 Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 18.06.06, 09:45
                                                    img105.imageshack.us/img105/2531/jdbirthday34bo.jpg
                                                  • dankarol Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 18.06.06, 11:15
                                                    O jak miło śniadanko, kawa i słoneczko czego więcej człowiekowi cza
                                                  • natla Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 18.06.06, 11:42
                                                    .....cza, cza, cza wink))
                                                    Wziełam dziś na basen Topa i przepłynęłam 200m, więcej sie nie dało, bo moje
                                                    psisko było tak zestresowane nowościami (bulgotania, refleksy na ścianach, pani
                                                    nagle znika i tylko głowę jej widać.....no koszmar), że musiałam wyjść z wody.
                                                    Bałam się o jego zdrowie. W szatni juz był prawie normalny.
                                                    Teraz biorę piesy i do ogrodu z drugą kawą, a jakże, na hamak między
                                                    brzózkami. smile
                                                  • krista57 Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 18.06.06, 11:54
                                                    Już napłakałam sie w rękaw Malwinie jaka to jestem do niczego po weselu.
                                                    Zmęczona,niewyspana .Po powrocie do domu ,po przysnieciu,obudził mnie kurcz w
                                                    łydce.Dziewczyny! jaki to ból!
                                                    Nadal boje sie stanąć odwaznie na nogach....a wszystko przez buty na obcasach.
                                                    Weselisko było udane,oczywiscie z tańcamismile))
                                                  • natla Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 18.06.06, 12:36
                                                    Tak Krystynko, za mało tańczymy, po prostu te mięśnie nie pracują i potem
                                                    faktycznie łapią kurcze. Pewnie wiesz, ale na wszelki wypadek napiszę, że jak
                                                    łapie kurcz np. w łydce, to wtedy z całej siły należy podciągnąć do góry palce
                                                    stopy. Mija skurcz prawie natychmiast.
                                                  • kryzar skurcze 18.06.06, 12:57
                                                    w łydce- postawic cała stopę na zimną powierzchnie np w łazience i mocno stanąć. Pomaga. A skurcze mogą być spowodowane brakiem magnezu w organizmie, albo problemami zylnymi
                                                  • muraszka1 Re: Pijcie,pijcie i jedzcie :)) 18.06.06, 12:04
                                                    milo mi,ze sniadanie smakowalo wink
                                                  • kryzar wpadłąm na chwilkę do gawiarenki 18.06.06, 12:18
                                                    popytać czy mamy w forumowym gronie Elę, bo dziś imieniny obchodzą Elżbiety.
                                                    Jak jest to życzę zdrowia i radości, a ja lecę na spotkanie z moja Elą.
                                                  • natla Re: wpadłąm na chwilkę do gawiarenki 18.06.06, 12:36
                                                    Jest, Wirella, ale ona obchodzi zadeje się w listopadzie.
                                                  • del.wa.57 Re: wpadłąm na chwilkę do gawiarenki 18.06.06, 14:01
                                                    Witajcie kochani,wpadlam na chwilkę wypic kawę,Kundziu proszę szyciutko dużą
                                                    kawę z mlekiem,zajrze pod brzózkę,Natla drzemnie,nie przeszkadzam,wypije kawę i
                                                    bierzemy rowery i na przejażdżkę,wczoraj miałam z synem konferencję do 3-ciej w
                                                    nocy,skanowalismy stare zdjęcia,muszę wyjść na powietrze,rozruszać się
                                                    trochę,wpadnę wieczorkiemsmile
                                                  • dankarol Re: wpadłąm na chwilkę do gawiarenki 18.06.06, 15:03
                                                    Piękna pogoda, trzeba przewietrzyć futrzaka. Kundziu proszę o dużą kawę przed
                                                    spacerem.
                                                  • natla Re: wpadłąm na chwilkę do gawiarenki 18.06.06, 15:17
                                                    Ja przeiwtrzywałam już swojego, niejako ponadplanowo, gdyż musiałam isć do
                                                    sklepu. Dlaczego? Dostałam napadu na upieczenie placka. Totalna
                                                    improwizacja...wszystkiego zabrakło, bo forma za duża....no zUUUpEEEłnie jak
                                                    początkująca gospodyni wink)) Piecze sie. Jeżeli będzie zjadliwy, podrzucę do
                                                    Gawiarenki.
                                                    Teraz idę podrzemać pod brzózki......choć chętnie bym na rower poszła, ale
                                                    jeszcze ie mam napompowanych kół sad(((
                                                    Aha, a propoos roweru......mają przebudowywać moją ulicę i podobno będzie
                                                    jezdnia, pas zieleni, chodnik i.....ścieżka rowerowa smile))))))))))))...ale sobie
                                                    pohulam...
    • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 15:18
      Przyniosłam koszyk truskawek.
      Dla smakoszy śmietanka 30% i cukier. Śmietankę już ubiłam. Truskawki umyłam.
      Salaterki stoją na podręcznym stoliku. Proszę brać! I na zdrowie!
      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 15:25
        Rany, czy ja tylko zdążę dolecieć spod tych brzózek!!!! Kesairo pilnuj jednej
        salaterki wink)
        • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 15:29
          Już chomikuje....
          • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 15:40
            ...no i przylazłam i zjadam truskawki po karczku z piwkiem (bez niczego), tylko
            czemu ogonki są? Aha, żeby śmietany nie używać wink))
            • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 15:42
              Otóż to !!
              jak ktos chce zjeść z cukrem i bitą sietaną -
              • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 15:46
                Idę na słoneczko, a potem jak zostanie choc jedna truskawka to rozgniotę ją
                dołożę śmietanki... i posmaruję buzię.
                smile)
                • malwina52 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 15:50
                  a mnie szcypia wszystkie owocowe maseczki,
                  mam za cienka skorkesmile)))
                  ale to faktycznie dobra pora zeby gebusi dostarczyc troche natury,
                  ale ale ja tu wpadlam na pourodzinowa kawe,
                  chlepne i lece Antosiowe zdrowko opijac,
                  milego gawiarenkowania
                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 16:00
                    Aleś Ty beeee, to antosiowe zdrówko będziesz *opijać*, a tu tylko pourodzinową
                    kawkę żłopiesz....
                    • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 16:25

Moze koniec juz tego imprezowania,dajcie Natli odpoczac
                      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 16:43
                        Coś Ty Aniu, one są niespożyte, zamiast się zająć czymś pożytecznym, ciągle
                        balangują...smile
                        • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 17:04
                          ...a nie wiesz, Natluś, że dopiero teraz mamy czas dla siebie. Po 50. to takie
                          nasze Babie Lato !
                          smile)
                          • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 17:07
                            ...no nie wstyd Ci? wink)
                            Rany, ile ja pożytecznych i społecznych rzeczy robię, bo nie umiem inaczej, ale
                            pobalangować, czy też żyć na luzie, czy czasem ponarzekać też lubię wink))
                          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 17:08
                            Oczywiście, teraz można zrobić coś dla przyjemności, a balangowanie jest
                            przyjemne, więc więc dlaczego nie?
                            Ja proszę truskaweczki bez śmietany. Ile trzeba zjeść truskawek, żeby przeszła
                            alergia?
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 18:19
                              Kundziu kochana,podaj buteleczkę wody...wody,mam straszne pragnienie,jazda na
                              rowerkach jest super,biore buteleczkę ze sobą i pod brzózki,Natla pewnie już
                              się dość wybyczyłasmilezajmę jej miejsce,zaraz pędzę powklejać zdjęcia z wycieczki
                              tylko odsapnę,kurcze..przydałby sie ktoś do wachlowaniasmile))
                              A truskawki miodzik,wszyscy już się częstowali? ja jak dosiąde to nie wiem czy
                              cos zostaniesmile)))
                            • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 18:23
                              No to dla przyjemnosci, dzis od tygodnia, "strzelilam" sobie spacerek.
                              Bylo cudownie, park, slonce, drzewa, fontanny, widok na cudowny Dniepr i po 3
                              godzinkach powrot na obiad. Teraz zasiadlam z kawa i odrobina winka(oj, jak sie
                              chcialo, mocno smile)). No i czas na poklikanie troszke z Wami. Nie wiem ile
                              trzeba zjesc truskawek, ale podobno duzo smile Tak robi moja siostra, zajada sie
                              nimi pomimo wysypki, po zakonczeniu sezonu, jest zadowolona, wysyp truskawek
                              sie konczy, drapanie tez, no i wysypka rowniez smile)
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 19:18
                                To miło Reniu,ze wracasz do zdrówka,spacerek napewno dobrze Ci zrobił w twką
                                piękną pogodę,ja tez przy winku i truskawkach odpoczywam po wycieczcesmile))
                                Danutka,spróbuj zjeśc na /dosiad/dwa kg,jak ja wczorajsmile)))
                                Na szczęscie nie dostałam,żadnej wysypki,tylko biegałam do toaletysmile)))
                                • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 19:36
                                  img366.imageshack.us/img366/4613/jdbirthday25fs.jpg
                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 19:53
                                    Krysiu tam w lodówce jest trochę schowane, przed łakomczuchami, to sie
                                    poczęstuj. Kundziu a ja poproszę coś z lodem, bo cieplutko.
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 19:57
                                      Kundziu,dla mnie też,dla mnie też,koniecznie coś z lodem,może to samo co
                                      Danusi,żebyś dwa razy nie chodziła,acha i truskawki dla Krysi,wcale nie
                                      jesteśmy /żarłoki/jak widzisz i lubimy się zdielić Krysiusmile))
                                      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 20:02
                                        Aaaaa, mam dziewczyny.....prawdziwy szampan z oszronionej butelki z truskawką
                                        w środku......mmmmmmmmmmmmm
                                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 20:12
                                          Dawaj,Natluś dawaj,o rany!!!! oszroniona butelka,daj potrzymam te buteleczkę i
                                          przytuję sie do niej,no wiesz!!! ja tylko chcę się ochłodzić,słowo i polizać
                                          ten szroniksmile))))
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 20:13
                                            Halutka to ty sie przytulaj, a ja łyknę trochę.
                                          • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 20:14
                                            O ja też "kocham" butelki i puszki z lodówki w lecie wink)))
                                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 20:56
                                              I już nie wiem,czy ja mam sie do tego szronu tylko przytulać? czy potrzymać w
                                              łapkach? czy otworzyć? Danutka,już nic nie wiem,czekaj ....a może pójdziemy z
                                              tym szronikiem za drewutnie Danusiu co? zabaczymy czy zwierzaki skubią sobie
                                              trawkę,co Ty na to?
                                              • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 21:23
                                                Ja Wam dam za drewutnię! Juz mi tu otwierać, póki szron żyje.....kurcgalopkiem!
                                                • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 21:50
                                                  Jeśli derekcja sie z nami podzieli to otworzymy.
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 22:00
                                                    Tyż poprosze "na frasynek dobry trunek".
                                                    Zaczyna mnie już trochę telepac...jak upiję nieco z tej oszronionej
                                                    to może przestanie,moze nie złapie mnie nocny skurcz,moze przespię całą noc...
                                                    Ale macie fajnie,że nic nie musicie ...
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 22:07
                                                    Krysiu,dla Ciebie to my tego oszronionego i bez /pozwolencji/ derekcji
                                                    otworzymy,nie /nerwuj sie/ dobrze mówić,wiem,samo się myśli,tak nocka będzie
                                                    trudna,ale już jutro poczujesz się lepiej,tak miałam jak musiałam iść na
                                                    chirurgię,rzucało mnie w przeddzień,ale jak byłam w szpitalu to tylko chciałam
                                                    mieć szybko/to za sobą/będzie dobrze Krysiu,musi być,teraz dostaniesz
                                                    dosypiacza i będziesz spała jak niemowlęsmile
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 22:12
                                                    Pewnie Helenko masz rację.Niby się nie boję smile))
                                                    Pewnie wiem,co mnie czeka.Ostatecznie przygotowuje sie od 1 maja.
                                                    Poproszę jeszcze....
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 22:18
                                                    Sie robi Krysiu,my tam będziemy razem z Tobą,ja napewno.
                                                    Żeby Ci się dobrze spało,jeszce jeden dosypiacz wskazanysmile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 22:01
                                                    Tak Danusiu w innym razie /szron nasz/smile)))))))))
                                    • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 20:00
                                      Przyniosłam Wam truskawki byki prosto z krzaka ze wsi....próbujcie, słodkie jak
                                      maliny, Krysiu, startuj, bo znów braknie...wink))
                                      Reginko, rzuć jakimś zdjeciem Dniepru....Fajnie, ze już zdrowa jesteś.
                                      • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 22:57
                                        Czyżby wszyscy wybyli, jak baba stęskniona tutaj wraca? No widać, że impreza
                                        wczorajsza bardzo udana była. Jeszcze confetti na podlodze, baloniki jakieś
                                        lekko wczorajsze. Jeszcze sprawdzę, czy coś niecoś zostało z wczoraj. O, jest,
                                        jest i to sporo tego niecosia. Tort, owszem, owszem, niczego sobie wygląda. I
                                        smakuje też całkiem całkiem. Pychota.
                                        Teraz trzeba by czymś popić. Przewidziałam, że trunki obalone w całości.
                                        Towarzystwo przecież nader literackie i oczytane jest. Przyniosłam z sobą
                                        troche bąbelków,żeby zdrowie Natli choć z opóźnieniem (usprawiedliwionym )
                                        wypić. I jak sie nikt nie napatoczy (a niech no ktoś zajrzy i to szybko) gotowa
                                        jestem maniakiem klasyki się uczynić. No, uwaga, otwieram pierwszą stronkę.
                                        • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 23:01
                                          Witaj czytelniczko.....juz mnię z drogi do wyrka wygwizdałaś......mogłabyś po
                                          nocach tak się nie tłuc.
                                          Dobra, daj rozdziałek......
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 23:03
                                            Chociaż karteczkę przed snem
                                          • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 23:07
                                            Natla, co za szczęście babę po nocy spotyka. Z samą Najważniejszą Osobą
                                            literaturę otwierać i pieknie akcentować każdy akapit. To otwieram - i jescze
                                            raz za Ciebie.
                                            Przeprasam, Natla, nie chciałam Cię z wyrka wyrywać, ale przecież wróciłam z
                                            łona (natury, natury!) to jak mogłabym nie zajrzec tutaj aby swą babską
                                            ciekawośc zapokoić - cjak tam wczoraj było.
                                            No otwieram drugi rozdział,i tez będę uciekała do wyrka (ale swojego
                                            oczywiście), bo i sama jestem wykończona. A i Tobie też wypoczynek po imprezie
                                            sie nalezy. Kiedys przeciez trzeba odpoczywać, no nie?
                                            No więc Natla, ostatni rozdział i na dziś czytania starczy. Dobranocka, ja tez
                                            padam na nos, ale- rozumiesz przeciez, że musiałam zajrzeć?
                                        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 23:02
                                          hej, hej sama czytasz? a ja ?
                                          • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 23:11
                                            Danusiu, dosiadaj się, dosiadaj. Dobrze, że na Ciebie zawsze można liczyc, że
                                            człowieka z tymi madrośćiami, od których nadmiary głowa boli, czlowieka nie
                                            zostawisz. Siadaj obok. Juz polewam, tfu, otwieram te książkę.
                                            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 23:18
                                              Ok.....strzemiennego, tj. zakończenie nowelki i lulu. smile
                                              Biedne Babsko jutro do roboty......
                                              • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 23:21
                                                No to przed snem ostatnia stronkę,
                                                • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 23:24
                                                  no to cyk i pa, pa. bo mnie jutro wołami z wyra nikt nie wyciągnie.... smile
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 18.06.06, 23:27
                                                    Kochane jesteście, że tak ze mną usiadłyście. Ja też juz znikam, bo faktycznie -
                                                    jutro arbajt. Tak sie rozochociłam przez te wolne dni i ten wyjazd, że o tej
                                                    skrzeczącej rzeczywistości zapomniałam. Więc ostatni akapit i zamykam te
                                                    książkę. Wam zycze dobrej nocy, sobie też i znikam. Do jutra do wieczorka.
    • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 04:37
      Przyniosłam swojskie kwaśnie mleko i śmietanę. Od wczoraj zostało jeszcze sporo
      truskawek, więc dzisiaj robie koktail truskawkowy. Jest już napełniony pełen
      dzban tych pyszności.
      Częstowac sie proszę, bo może braknąć...
      smile)
      • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 04:46

Ja pierwsza na koktail wpadne ,bo potem moze juz braknac
        • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 05:05
          Aniu, tak przed snem? wink)
          Kesairo, schowaj dla mnie trochę, bo przed pływaniem nie mogę się napychać.
          Prędko robię kawę i lecę......... O, dla Was też zrobiłam. smile
          • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 05:12
            dzieki za kawę, Natlo. Z przyjemnoscią sie napiję.
            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 05:27
              Pij, pj....i żebym miała co czytać jak wrócę wink))
              Pa.
              • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 05:35
                Do kawki podrzucam Wam kolacza i ide spac Dobranoc
                • ania091951 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 05:55

Gazetke do poczytania tez Wam podrzucam ,ze po angielsku to nie szkodzi jeszcze
                  raz mowie Wam dobranoc
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 09:54
                    O rany,dziewczyny!!!juz od wczesnego świtu koktaile robicie? Kesairko,spać nie
                    możesz czy co?
                    A za kawę dziękuję,chętnie wypiję to może oko mi się otworzy.Aniu,jak sie
                    wyśpisz poczytaj naszą podrzuciłam Ci Poradnk Domowy,swietna gazeta zawsze
                    kupuję,jest tam wszystkiego po trochę.
                    Idę z kawą na powietrze,posiedzę chwilkę i biegnę do obowiązków.
                    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 10:10
                      To ja poproszę najpierw kawę, a potem koktail. Słońce piękne , więc wybywam na
                      zewnątrz.
                    • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 10:16
                      Wyszaleliśmy sie z kundlem w pobliskim parku i tak po drodze przyszła nam
                      ochota niesamowita na jajecznicę, więc właśnie wsuwam z jednego jajka, a pies
                      w.ślizgiem dostał żółtko. smile
                      Może komuś jajeczniczki dorobić....pychota wink)
                      • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 10:31
                        Mnię połprołszę, tylko z 4 jaj i słoninką - pychotkasmile))))))))
                        • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 10:45
                          Się robi.....nawet na słonince, tylko jak się będzie tak długo smażyć, jak
                          długo się wątki otwierają, to na obiad dostaniesz. smile
                          Tylko z czterech? Mój sąsiad jada z ośmiu kilka rzy w tygodniu, nie ma do tego
                          woreczka.....nigdy nic nie wiadomo wink))
                          • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 16:13
                            Pozdrawiam,pozdrawiam - ale nie mam czasu,co jest normalne na emeryturze,nie?
                            Wpadnę jak się da wieczorkiem i jak się uda bo cos mi dziś znowu komp sie
                            buntuje, zardzewiał przez 4 dni nieużywania czy co?
                            A w ogóle to niech żyją truskawki - już sie drapię,ale jem i jem...
                            • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 19:31
                              Siądę sobie w kątku i coś przeczytam, smutny mam dziś dzień. Jutro będzie lepiej
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 20:39
                                Danutka,usiądę przy Tobie,potrzymam Cię za rękę,mam taki sam dzień dzisiaj i
                                jestem niewyspana,nie mogłam coś w nocy spać.
                                • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 21:19
                                  No to się posmućmy we trzy, bo mnie wykończył upał i 4h snu.....
                                  Ale wiecie co? Po piwku i do wyrka....jutro będzie lepiej wink)))
                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 21:22
                                    Dziewczyny, co z Wami? Wy bez usmiechu? Tak nie może być! Posuńcie się, siadam
                                    juz koło Was.Na poczatek usmiechnijcie sie do mnie, a póxniej jakos sie dalej
                                    rozkręci.
                                    • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 21:24
                                      A co ja mam powiedzieć? Po tych czterech wspaniałych dniach znów ganianka. A
                                      człowiek tak szybko przywyka do dobrego. No i co? Mam usiąść i sie zasmęcić? O
                                      nie, tak dalej nie może być! Ja, baba Wam to mówię!!!
                                      • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 22:02
                                        Może i dobrze, że poszły już spać. Piękne sny i jutro od rana znów będzie
                                        uśmiech.
                                    • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 22:08
                                      E-babo,juz koniec samotnych rozwazan ,jestem i malo ,ze jestem stosowna prace
                                      mam przy pogaduszkach , kobietki musza cos robic, bo glowki za male mamy
                                      do ,,wiekszych czytan, i prace mam korzystna wielce............
                                    • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 22:11
                                      Szybko ,wiec informuje,ze leciutka i przyjemna,,
                                      mam ogromny bukiet,,, z galezi lipy ,, a po co ,,by zapasy zrobic na zime ,,
                                      bedziemy urywac pachnace kwiaty lipy i je wysuszymy,tylko w cienie,, bo traca
                                      wartosc na slonku,, do pracy ,,wprawiamy raczeta....
                                      a ze mozna piffknac to wcale nie dziwne ,przeciez przy takich upalach ,, i my
                                      skusimy na ta mala jasna ksiazeczynkesmile
                                      • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 22:14
                                        Jak milo, że wpadłaś tutaj, Tofiko. Nie będe sama siedziała. Bo to smutno tak
                                        samej siedzieć. A że pracę przyniosłaś. Super. Już zasiadam i bierzemy sie do
                                        pracy.
                                      • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 22:16
                                        Wprawdzie milosnik literatury ze mnie wielki, ale dzisiaj książki nie otworzę,
                                        bo naczytałam sie przez dwa ostatnie dni z dawno nie widzianymi przyjaciółmi,
                                        to od litetaury dzisiaj odpocznę. Ale Ty poczytaj sobie, co tam lubisz, a ja Ci
                                        potowarzyszę. Taki ładny wieczór dzisiaj.
                                        • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 22:27
                                          nos mi swedzial,wiedzialam ,ze to nie na zlosci ,tylko naczytanko w gawiarence,
                                          zerkne do lodowki moze4 cosik szronem oziebilo,co bylo wczoraj w menii ...
                                          -jest jest,, pychota takie schlodzone
                                          Ebabo , no poprostu niebo w ..ge... na te pokilkodniowe czytaniasmileabysmy ,
                                          zapasy na herbatke lipowa zrobily!
                                          • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 22:41
                                            Lubię taka herbatkę, a ostatnio faktycznie imprez w Gawiarence nie brakowało.
                                            Oj, jakie imprezy tu bywały. Ale na pewno jeszcze będą. Oj, bedzie sie działo
                                            jeszcze. To i ta herbatka lipowa jak znalazł bedzie. Dobry pomysł miałaś.
                                            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 22:51
                                              To wyście już na herbatkę lipową spadły? Koniec świata....idę spać wink)))
                                              (wreszcie)
                                              • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 22:55
                                                Natlusiu, to tak na te smuty dzisiejsze. Chciałam Cię za łapke potrzymać, ale
                                                poszłaś sobie. Dobrze, że jescze zajrzałaś. Herbatka jest dobra, literatura z
                                                drewutni w takim nastroju, jak kobitki miałyście dzisiaj, nie ma racji butu.
                                                Czytać nalezy wtedy, kiedy humor jest dobry i wskazane jest lekko go poprawuić
                                                A jak nastrój taki ja dzis - to herbatka. Naleję Ci tej harneatki. Przed snem
                                                na zdrowie Ci pójdzie.
                                                • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 23:07
                                                  Natla wroc,przeciez jeszcze przed snem dopiero jedna nozke umylas,bo Cie
                                                  urodzinki Jozi wezwaly,i nie mow hop,ze juz nic tu ,tylko herbatka,
                                                  czasem sie nie mowi.. a Wie siesmiletzn,wszyscy wiedza co czynic w Gawiarencesmile
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 23:09
                                                    Możę i masz rację, Tofiko, że tak Natlę kuszisz? Popatrz, a ja jak taka
                                                    baba-znachorka, na lipę Ją naciagam?
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 23:16
                                                    Natlus,choć ,choć, my tak z e-baba tylko ,przeciez z drewutni wyszlysmy,
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 23:21
                                                    No, tak było, tak było.
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 23:37
                                                    Tofiko, miło się tu siedzi, ale i na mnie pora. Jutro dokończymy tę lipę, bo
                                                    jednak herbatka taka przydatna bardzo byc może. Dobranoc na dzisiaj.
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 19.06.06, 23:55
                                                    ebabo-milutkich snow, dziekuje rowniez,
                                                    oczywiscie "jutro tez bedzie dzien... Pa
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 10:09
                                                    Kundziu, jednak obronilas swoje papiery.. swiezutko ,czysciutko i az milo..
                                                    zwierzaczki dopatrzone..
                                                    , wstawiam kwiaty dzikiej rozy, pachnace ...
                                                    "calkiem zwyczajnie, zapraszam na pierwsza kawe... smile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 13:56
                                                    Milutko tutaj,a jak pachnie!! co to? róża,rzeczywiście Tofika przyniosła i cóś
                                                    mi lipą pachnie!!!lipowa herbatka jest super,szczególnie zimą.
                                                    Kundiu poproszę kawe z mleczkiem i posiedzę sobie pod brzózkami chwilę,jak
                                                    przyjemnie w cieniu posiedzieć.
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:00
                                                    ebabo,juz po pracy "lipowej" zrobilam zapasy , suszą ,pachną.. jeszcze pare dni
                                                    i do woreczka z plocienka na zas... oj przyda na zime jak znalaz,
                                              • ga10 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:59
                                                Cześć. Tak to ja... GA
                                                Wybaczcie mi milczenie. Było potrzebne. Fantastyczne jest to,
                                                że to co załozyłam w lutym-GAwiarenka istnieje. Istnieję równiez i ja.
                                                Rozwiodłam się, sprzedałam mieszkanie, znalazłam pracę, teraz kupiłam
                                                mieszkanie, właśnie je remontuję.
                                                Lęk jest potrzebny, by go przełamac,wtedy wszystko inne jest wiecej warte...
                                                mocniejsze... bardziej doceniane.
                                                Wam dziękuje, ze w poczatkach byłyscie ze mna a to bardzo ważne.
                                                mam nadzieję... bywać tu teraz częściej
                                                Stawiam kawę... szarlotkę i Pink Floyd
                                                • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:21
                                                  GA, Z UPOREM WIERZYŁAM W TWÓJ POWRÓT I BRONIŁAM GAWIARENKI JAK LWICA. BARDZO
                                                  SIĘ CIESZĘ, ŻE JESTEŚ ZNOWU Z NAMI........... (na to konto napisało mi się
                                                  dużymi literamiwink)))
                                                  Ale słuchaj....nie jest tak różowo z Twoją Gawiarenką....sad(, bo ona właściwie
                                                  stała się meliną pijacką, z "Drewutnianką" na czele.
                                                  My jednak cwani jesteśmy i wcale nie pijemy tylko czytamy. Bibliofilstwo
                                                  kwitnie wink)
                                                  No, kawę też czasem wypijemy i szarlotkę zjemy....dziś nawet z wielką
                                                  przyjemnością.
                                                  Gaguniu, martwiłam się o Ciebie. Sądziłam, że to chłopa chodzi, że wszystko się
                                                  wali. Ale już jesteś poza tym i wreszcie zaczniesz żyć smile)
                                                  No to trzeba otworzyć jakiś opasły tom...na Twoje zdrowie i zdrowie naszej
                                                  operowanej dziś Kristy. wink)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:29
                                                    Witam Ga założycielkę naszej czytelni(nie żadnej tam meliny Natluś)smile))))
                                                    Kesairko strażak nam niepotrzebny wskakuj do basenu,ja juz sie ochłodziłam i
                                                    poproszę coś z lodem na przywitanie założycielki i zdrówko nasze Krystynysmile)
                                                  • ga10 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:35
                                                    Dzięki Lwico!!!!!!!!!
                                                    Jestem szczęśliwa
                                                    A to uczucie warte wszystkich cierpień...
                                                    Melina pijacka!!!!!!!
                                                    Rozkosznie! dawno nie byłam
                                                    Tu przynajmniej nie jeździ się po pijaku
                                                    Hmmm... To może jednak wrócimy do herbatki???
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 19:52
      Otwieram biblioteczkę, bo za zdrowie i szybki powrót do nas Kristy trzeba
      poczytać
      • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 19:57
        Dankarol,
        jak najbardziej,sluszniesmile
        a i przyda sie czyms schlodzic po upalnym dniu,
        moze hycniemy do basenu?taka woda cieplutka, a co tak komary nawiedzaja, gdyby
        bzykaly o deszczu to tez bym sie cieszyla...
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:00
          Dobra i słuszna myśl Danutka,wrzucam parę ksiązek do lodówy i skaczę do wody z
          Tofiką,skaczesz Danutka? żywej duszy oprócz nas,to możemy sie trochę
          pochlapać,podglądaczy nie ma na szczęściesmile))
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:05
            Kolacyjka juz jest lekka i smacznasmile
            img154.imageshack.us/img154/5803/kolacja9wc.jpg
            Do kolacji buteleczka białego,juz schłodzone.
            img154.imageshack.us/img154/7817/biae7pl.png
            • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:15
              Witajcie, dziewczyny. Ale pracowite jesteście. Ja dopiero wróciłam z pracy, ale
              dobrym towarzystwem i kolacyjką z "popitką" nie pogardzę. Tofiko, dzięki, że tę
              lipę skończyłaś. Tylko wysuszyć. Pieknie pachnie.
              • regine Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:20
                Oj, nawachalam sie i ja dzis w poludnie, z godzine, lipowych zapachow. szlam ,
                dluga lipowa aleja, zapach miodu jeszcze czuje, ale pszczol nie slyszalam ani
                nie widzialam...U nas na lipach, podczas kwitnienia, az rojno bylko na
                drzewach. Tak lipa dobra na przeziebienia, kaszle, a miodzik lipowy to
                pychotka. Zapachu i smaku narobilas Toficzko smile)
                • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:22
                  Reniu, jak miło, że zajrzałaś tutaj. Jak zdrówko? Mam nadzieję, że już ok.
                  • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:40
                    Lody, lody,
                    komu lody dla ochłody ?
                    Przyniosłam termos z lodami. Czarki są już na stoliku...
                    Lody, lody dla ochłody...
                    • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:45
                      Ja, ja chcę! To znaczy poproszę. Pychota. Dzięki, Kesaira, lody to jest to, co
                      misie lubią najbardziej w taki dzień jak dziś.
                    • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:45
                      aLE DYLEMACIK...
                      zeby tylko zawsze takie bylysmile
                      czy? owoce Delwy,
                      czy Lody dla ochlody kesairy?
                      Jednak lody__pychotasmilei karteczka jedna tyci przeczytana,
                      Zdrowiej natychmiast Krista>>>
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:49
                        Tofiko i owoce o lody,dzięki Kesairko lody mniam...mniam...ale przyjemny
                        chłodzik w buziunismile)
                        • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:51
                          Jeszcze by się przydał strażak z sikawką...
                          • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:54
                            Co Ty, Helenko, jaki dylemat? Żadnego. Lody i owoce, oczywiście. No i dobra
                            literatura.
                            • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 20:55
                              Ja też żadnego dylematu nie widzę. Mieszamy owoce z lodami i mamy melbę...
                          • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:05
                            Kesairosmile).....
                            ale bylby strazak zazenowany...
                            fakt ..ciekawe na jaki charakterek strazaka trafilybysmysmile)
                            mocno lalby czy tak leciutko ?
                            a gdyby tak bbbb ostro, jejku gawiarenka mialaby dodatkowe okna i drzwismilepo
                            naszych ucieczkachsmile
                            • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:28
                              Toficzko, sadzisz, że by nam zaaplikował bicze wodne,
                              NAM, Matkom Polkom !!

Czy bylby zażenowany... nie wiem. Spod hełmu i kombinezonu nie wiem, czy bym
                              dostrzegła...

smile)))
                              • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:30
                                Marzy się Wam przystojny strażak??? I bicze wodne??? Czemu niewink))
                                • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:32
                                  No to widzę, że się rozbawiłyście....niestety z przykrością muszę Was pożegnać,
                                  bo to ranne wstawanie.....ech, lepiej nie mówić.
                                  Ale jaka frajda w wodzie smile)
                                  Pa, pa, bawcie się dobrze i zaopiekujcie Gąąąą wink))
                            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:29
                              Byśmy tylko takie dylematy miały.....dawajcie wszystkiego potroszeczke, bo znów
                              zrobię to co dziś w nocy....aż wstyd mi się przyznać....właściwie to powinnam
                              na wątku "Na co mam ochotę".
                              Otóż dziś o 3 w ncoy obudziła mnie burza i *MUSIAŁAM* zjeść lody. Wpakowałam
                              kulę jakiś brązowych, pysznych lodów, które leżały z pół roku w zamrażalniku i
                              dopiero poszłam dalej na 2 h spać.
                              Musi co tak się ma po pięćdziesiątce...wink)
                              No to zdrówko....
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:35
                                Chociaż...może jakiś przystojny strażak do wachlowania,kurcze,mamy tu Kundzę co
                                nam kawę parzy,wietrzy nasze salony,karmi zwierzaki to dlaczego nie możemy mieć
                                jakiegoś(wachlarza) tylko,żeby to eunuch nie byłsmile))))
                                Leżałybyśmy pod brzózkami a ON z takim wielllkkiiimmmm wachlarzem,odganiał by
                                od nas muchy,komary hmmmm,co Wy na to?
                                smile))
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:38
                                  No coś Ty Ga,herbata teraz w taką gorączkę? herbatkę zastawmy na zimę,Tofika
                                  nawet lipy już nasuszyła,przyda się.Teraz to tylko cóś z lodem z prądemsmile))
                                  • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:42
                                    No to na razie podsyłam Wam naszego Gawiarenkowego przystojniaka, p. Witka. On
                                    się do wszystkiego nadaje, nawet do wachlowania.
                                    Pa, pa.
                                    • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:55
                                      dobrze ze motorowe kaski mi zostaly, bo "junak juz dawno odjechal...
                                      a ja siem bac Kundzi, wrocila.. wiec gdzie nam bedzie pozwolone wachlowanie..
                                      kurzozniszczeniem nam pogrozi Kundziasmile
                                      Kundziu , my grzeczne---------gdy juz spimysmile
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:55
                                      No i mamy kogoś do wachlowania,super!!!!Sama derekcja nam pozwleństwo dała,mało
                                      tego,podrzuciła nam wachlarza P.Witka.Kurcze,ale przystojniak z niego,cho..cho..
                                      smile)
                                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 22:13
                                        Dobrze P.Witku odłóżmy to wachlowanie na jutro,Kundziu,proszę się nie spoufalać
                                        z P.Witkiem,musi byc sprawny na jutro,no!!! ja już uciekam do łazienki i
                                        jeszcze tylko malutkiego dosypiacza i już mnie niemasmile))
                                        • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 22:35
                                          No , w basenie było świetnie, to teraz przed snem jeszcze jedną karteczkę no
                                          dwie, góra cy, bo i za zdeowie Kristy, za założycielkę tego miłego przybytku, a
                                          za nas?
                              • tofika Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 21:37
                                joojku,
                                jak tu wszystko pokolei,(gdy pkp coraz bardziej bankrutuje)smile
                                wszystko mieszam i wszystko mi smakuje, oprocz zafrasowanego wielce strazaka..
                                bo nadal nie wiem czy lalby czy nie????????
                                ale, NASZ urok powalilby go na kolana z wysilku i bylby Naszsmile
                                MILY uprzejmy i wogole... taki tebestsmile
                                Natlus, spytalby ktos nas czego mu nie mamy? --przecie wszystko to nasz rajsmile))
                                • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 22:38
                                  Tofiko -
                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 22:57
                                    Atmosfera coraz badrziej luźna, a mnie obowiązki wzywają. Na odchodne jednak
                                    nie odmówię strzemienego i przyłacze sie do toastu za zdrowie Krysi.
                                    No i na mnie juz pora. Dobranoc, dziewczyny, a nie siedźcie tu za długo bo Was
                                    komary zjedzą żywcem.
                                    • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 20.06.06, 23:06
                                      Strażaka Wam sie zachciewa(wink)),,,,,Witaj Ga matko załozycielko Gawiarenki(smile))
                                      Pamiętacie może taką nowelke "O Wojtku co chciał być strażakiem???? "
                                      Zgubiłem sie na kilka dni(wink))) ale zaraz nadgonie 'czytanie'
                                      Wojciech
                                      • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 00:07
                                        'Czytelnia' opustoszała, więc na spokojnie za zdrowie i rekonwalscencję Kristy
                                        '''duże''' CYK,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,i co będę sobie żałował jeszcze raz
                                        CYK,,,,,TERAZ JUZ W POCZUCIU SPEŁNINEGO FORUMOWEGO OBOWIĄZKU(((dlaczego ja
                                        krzyczę???))ideęsssspaaaaaaaaććć
                                        Kto byl w Drewutni???????remanent mi siem nie zgadzywa!!!!
                                        • vogino55 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 00:37
                                          'Mala'(smile)))) popółnockowe CYK i znikam do 'łózia'ciiiiiiiii mnie tu nie
                                          było,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    • kesaira Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 08:40
      Zaparzam kawę i herbatę. Dodatkowo mietę, bo ochładza.
      Pamiętam dzień, w którym pierwszy raz piłam mięte jako popołudniowa herbatę.
      Było to jakies 30 lat temu, na Oksywiu, na którym spędzałam wakacje. Któregoś
      upalnego lipcowego popołudnia znajoma młoda meżatka, do której poszłam na kawę,
      zaskoczyła mnie i do szklanek z wrzątkiem włożyła po torebce herbaty.
      Zakomunikowała tylko ogolnikowo, że mąż wrócił wlaśnie z rejsu po morzach i
      oceanach świata - bo taką miał prace - i przywiózł m.in. równiez wyborną
      herbatę. Herbatę w saszetkach! Juz sama saszetka była novum, bo do tej pory
      herbatę parzyło się w czajniczku, albo po studencku, sypało trochę tych
      suszonych, siekanych listków wprost do szklanki. Jakież było moje zdziwienie,
      gdy herbata nie smakowala jak Ulung. Herbata miała smak mięty i była
      wyśmienita!
      Nigdy potem mięta nie smakowała mi tak jak owego lipcowego popoludnia.
      • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 08:56
        No widzisz co robi opakowanie? wink)
        A ja szybką kwakę poproszę i lecę ze psami na spacer, póki mozna jeszcze
        przeżyć.....choć nie jestem pewna....
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 12:36
          Kundziu kawę proszę,bedę na tarasie,dziękuje jesteś niezastąpiona Kundziu.
          Pamiętam herbatki parzone w małych dzbanuszkach,szczyt luksusu to był jak
          ktoś,gdzieś podał herbatę (w torebeczkach) ile z tym zaparzaniem zachodu
          było!!!!teraz szybko torebka do filiżanki,szklanki czy kubeczka i pijemysmile))
          Wojtuś,słowo nie byłam wczoraj w drewutni,Danutka też niewink))))
          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 12:45
            Kundziu kawę poproszę, o nie za mietową herbatkę bardzo dziękuję. Może ona i
            ochładza, ale ja jestem uczulona na mietę i na sam zapach czkawki dostaję. smile)
            A może jakieś lody by sie znalazły?
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 13:31
              Lody są Danutka w lodówce,Kundziu czy możesz podać Danusi lody? już za chwilę
              będziesz mogla sobie polizać Danutkasmile)))
    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 19:59
      Kundziu, czy zostało jeszcze troche tych lodów? Bardzo dobre były. Proszę o
      jedną porcję, będę w basenie. Tylko bez bitej śmietany.
      • maladanka Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 22:59
        wyrzucało mnie, ale co tam..nie dałam się..kawa mrozona może być?
        Koleżanki miłe, czy już wijecie wianeczki na sobotę?
        ...Wiła wianki i rzucała je do gotującej wody...wiła wianki i rzucała je do
        woooody!..
        Podobno ma byc do falującej, ale mnie sie zakodowało do gotującej!
        • bar_nata Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 21.06.06, 23:23
          To może i ja się załapię na jakoś kawusię.....może być mrożona. Odpłacę się
          pomocą przy wiciu wianków, choć za końcowy efekt nie ręcze bo cosik rączuchna
          ciężkawa i różnie może mi wyjść to plecenie .....chyba że trzy po trzy....
          • bar_nata Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 00:09
            ...chyba gawiarenka nieczynna z kawusi nicisad......pora na ziółka i
            lulu ....może jutro mi się uda.....papa
            • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 08:50
              Nikt tu jeszcze dziś nie zaglądał? Niesamowite.....włączam "baśke", stawiam
              zaparzoną kawę, śmietankę i "białą śmierć", rogaliki może podrzuci
              Złapałamoddech, ale na wszelki wypadek zostawiam ciepłe bułeczki, masło,
              szynkę, dżem,jajka po wiedeńsku i sok grejpfrutowy......Kundle, lecimy do ogrodu
              z kawą w dłoni, jak ze sztandarem wink))
              • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 14:15
                Co tu dzisiaj tak cicho, przecież to u mnie ma być burza. Ale jeszcze nie ma to
                na kawę przyszłam. Stoi kawka to sie poczęstuję, o bez cukru i bez mleczka.
                Bardzo dobra. A teraz nad basen, może burza nie przyjdzie.
                • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:23
                  img394.imageshack.us/img394/8480/kawa2s1kh.jpg
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:28
                    Witajcie dziewczyny,tez wpadłam na kawę,Kundziu kawę proszę i siadam pod
                    brzózki,muszę troche odpocząć,napracowałam sie dzisiaj,Danutka drzemie,okey nie
                    przeszkadzam jej,dołącze do Ciebie Krise przyniosłam truskawki,masz ochote?
                    • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:30
                      Hej Halutka zabierz te truskawki jak najdalej odemnie już jestem cała podrapana
                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:29
                    O Krysiu co ty tu tak sama siedzisz? Jest może jeszcze kawa? Chodź posiedzimy
                    nad basenem
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:31
                      Myślałam,ze śpisz Danutka,jasne że idziemy nad basen,Krysiu weż termos z
                      kawą,biore filiżanki i truskawki,Danutka chcesz coś zimnego z lodówki?
                      • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:34
                        Pytanie. Oczywiście, że coś z lodówki mile widziane.
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:37
                          Już Ci przyniosę z lodem oczywiście,kurcze,ja tez zaczynam sie drapać,czy to
                          zarażliwe? truskawki dalej żresmile))
                          • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:41
                            O dzięki Halutka za to z lodem. Ja też truskawki jem tylko w mniejszych
                            ilościach. Dobrze, że u mnie dzisuaj pod chmurką, to nie ma takiego upału.
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:48
                              U mnie dzisiaj znośnie,trochę wieje,popaduje z przerwami a te skwary to do Was
                              poszły,wygrzejcie sie trochę bo nie wiadomo jak to długo potrwa/to lato/
                              • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:54
                                Oj dzięki za truskawki, tak miałam na nie dziś ochotę. Wezme piwo z lodówki, bo
                                mężulek mi zostawił i już lecę.
                                • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:56
                                  Ale z basenu to chyba nici, bo coś zaczyna się chmurzyć i zerwał sie wiatr.
                                • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 17:56
                                  Krysiu weź od razu całą zgrzewkę, co będziemy tak latać, za ciepło na maraton wink
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 18:03
                                    Kompac sie nie będziemy,Krysiu posiadzimy na powietrzu,częstuj się do woli
                                    truskawkami,podobnie jak Danutka zaczynam sie drapać,och,jak przyjemnie a gdzie
                                    P.Witek? może by nas pobujał w foteliku co?,zdaje się ,że widziałam takie
                                    bujane fotele,tylko pytanie gdzie? w drewutni? kurcze,to moja sklerozasmile)))
                                    • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 18:08
                                      A po co nam foteliki, nie lepiej na materacu poleżeć lub w hamaku?
                                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 18:11
                                        Masz rację hamak!!! to jest to!!bierzemy zgrzewki ze soba i bujamy siesmile)))
                                      • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 18:12
                                        Piwo mam tylko "tatra" ono mi nie bardzo smakuje, ja wolę "gingera" ale z braku
                                        laku. Pijce na zdrowie, a jak zabraknie to zadzwonię do męża i jak będzie
                                        wracał z pracy, to dokupi.
                                        • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 18:15
                                          Truskaweczki pyszne, żeby tak bita smietanka do tego, bo gębę wykrzywiło potym
                                          piwie.
                                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 18:35
                                            Doniosłam bitą śmietankę/w areozolu/może być? Może byc tatra z lodem,chociaż
                                            wiesz co? zadzwoń do męza,narobiłaś mi smaku /gingerem/ lubię to pyffko,nie
                                            wykrzywia buzismile)))
                                            • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 18:42
                                              Po imprezce zostało mi malinowe i cytrusowe. Chcecie? bo ja za nim nie przepadam
                                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 19:02
                                                Ja chcę cytrusowe,malinowe próbowałam...eeee,eeee nie smakujecrying
                                              • krise1 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 19:06
                                                Danusiu ja takie lubię-dawaj, chaciaż trochę smak mi się poprawi.
                                                • natla Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 19:22
                                                  Gdzieście tę zgrzewkę schowały.....kutwy jedne.....
                                                  Hamak zajęły......(może się urwie pod trzema wink)))))))))))))))))))))))...idę
                                                  potaplać sie w basenie......aaaaaa, z odpowiednią nowelką oczywiście....
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 19:31
                                                    Natluś,jaką zgrzewkę??? żadnej nie zgrzewki nie było,Krysi Małżon ma
                                                    podrzucić....dopierosmile)))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - CZRWIEC 2006.....cd...... 22.06.06, 20:07
                                                    Macie tu i malinowe i cytrusowe a ja mogę tą niedobrą tatrę, chyba że derekcja
                                                    ją wyczytała
                                                  • natla Zawieście na 5 min pijaństwo i gadulstwo... 22.06.06, 20:10
                                                    .....przenoszę Was do nowego saloniku smile
                                                  • regine Re: Zawieście na 5 min pijaństwo i gadulstwo... 28.06.06, 20:46
                                                    Zawieszam smile)
                                                    Siadam z mrozona herbata cytrynaowa, o temperaturze "pokojowej" i patrze z
                                                    balkonu, z laptopem na kolanach, na rogalik ksiezyca. Tam u Was na "zachodzie
                                                    Europy", tez powinien sie pojawic. Smiesznie wyglada, taki cieniutki rogalik na
                                                    jeszcze jasnym niebie, pomimo, ze juz jest u mnie 21:45.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka