Dodaj do ulubionych

bolace stawy...

07.12.06, 08:17
inaczej reumatyzm
fakty.interia.pl/prasa/polityka/news/postawmy-na-stawy,824477
"Parlament Europejski ponad osiem miesięcy deliberował nad zatwierdzeniem
deklaracji wzywającej Komisję Europejską do nadania chorobom reumatycznym
priorytetowego znaczenia (taki status mają choroby serca i nowotwory), co
pozwala uzyskać wyodrębnione fundusze ze środków unijnych na badania naukowe.
Zdaniem prof. Jacka Szechińskiego, krajowego konsultanta w dziedzinie
reumatologii, trwało to tak długo, ponieważ choroby stawów nie są
śmiertelne: - Narosło wokół nich tyle błędnych skojarzeń, że umyka w zasadzie
to, co najważniejsze: niewłaściwie lub zbyt późne leczenie reumatyzmu
prowadzi do trwałego kalectwa, a to oznacza nie tylko cierpienie milionów
ludzi, lecz także niewyobrażalne koszty dla systemów ochrony zdrowia"

Ciesze sie bardzo, moze do reumatologa dostane sie bez skierowania i kolejek.
Obserwuj wątek
    • filomena1 Re: bolace stawy... 07.12.06, 08:46
      Malwino ogormnie dziekuje za ten link. . W kazdym razie nie jadajcie zoltek, ktore maja najwiecej owego
      kwasu gromadzacego sie w stawach, natomiast malo , jak najmniej , albo w ogole nie, czerwonego
      miesa.
      Eskimosi nie choruja na reumatyczne schorzenia, bo jedza mnostwo ryb zimnowodnych i pija tran,
      dlatego Omega 3 czyni cuda, a te lekarstwa o ktorych tu mowa potrzebuja wspolpracy ze zdrowa
      watraba.
      pozdrawiam.
      Fil.
      • tofika Re: rozgrzewamy nozki:)i nie tylko! 12.12.06, 08:07
        zagubily mi sie dobre rady na bolace stawy..nie moge wiec nic narazie wklikac,
        to inne podpowiedzi tym razem..
        buty powinnymiec szerokie czubki,by palce nie byly uciskane, gdy tak sie
        dzieje,nie doplywa do nich krewi nasila sie uczucie zimna,do butow (srodka)
        mozna wlozyc rozgrzewajaca wkladke z łuska gryki
        ~~~~~~~~~~
        zaoptrzmy sie w skarpety do zadan specjalnych, na dluzsze spacery zakladaj tzw
        termoskarpety-zatrzymujace cieplo,np z wloknami srebra, mozemy nosicdwie pary
        zwyklych luznych pozbawionych usciskajacego noge sciagacza.

Zimy nie widacsmile,ale jesli nadejdzie to moje wpisy moze"
        zmarzlaczkom "pomoga...smile
        bo jesli nozki nie marzna to stawy nasze zapominaja ze maja nam dokuczacsmile
        ach jeszcze o kolorach na cieple nozkismile
        ostra czerwien,nasycony pomaranczowynoszac bielizne , swetry ,skarpetki w tych
        kolorach , szybko zorientujemy ze przybywa nam energiismile
        • sagittarius954 Re: rozgrzewamy nozki:)i nie tylko! 12.12.06, 08:29
          Jak to nie widać zimy ... Wczoraj musiałem takie skrobanko na szybie zrobić
          wieczorem ,że hosmile
          Bark , to moja dolegliwość ,ciekawe że doskwiera szczególnie, gdy kładę rękę na
          drążku zmiany biegów ...smile Tylko proszę bez aluzjismile
          Tran , ryby , -każdy jada to do czego ma łatwy dostęp , ponieważ w wielu
          wypadkach ryby u nas przewyższają ceną mięso rybka traktowana jest jako rarytas
          . To byłoby nudno ciągle jeść wędzonego mintaja albo smażoną pangę .
          Kiedyś w aptekach były plastry rozgrzewające , ciekawe czy teraz są?
          • wiktoria53 Bóle kręgosłupa 12.12.06, 08:46
            Dziś w nocy miałam koszmar ze spaniem!Nawet godzinne siedzenie w fotelu
            niewiele pomogło. Może sie przepracowałam ?
            • tofika Re: Bóle kręgosłupa, i barku.. 12.12.06, 09:22
              Wlasnie czesto te nasilajace bole sa ,, nie do zniesienia, ja uzywam zel
              naproxsen , narazie caly czas mi to ratuje.. jest 5%lub 10%,
              pomaga mi na stawy, kregoslup i bark tez.. nie moge darowac ze mialam
              przygotowane specyfiki do zrobienia domowym sposobem z kasztana masdci , chyba
              tam byl dodatek bursztynu .. parafina zdaje sie.. poszukam ..powpisuje, bo te
              dolegliwosci sa niesamowite..
              tak,
              Wiktorio, tak moglo Ci tak bolec od przepracowania, niestety na raty trzeba
              robic, tzn,,ja ratuje w ten sposob .. wykonuje zmienne prace, po myciu
              dywanow .. staram odpoczac przy prasowaniu , na siedzaco -koniecznie i nogi
              wyzej, potem znow inna praca przy odkurzaniu juz inne cw ma kregoslup..pozniej
              mycie dzrzwi, wiec prosto- przykucniecia.. juz nie mozemy tak pracowac obficie
              jak to bywalo dawniej.. teraz czasem bywa taksmile
              galawa idziot a" 4litery ".. pażdziom" , nie ma cap carap i porobione...
              Sagi sa plastry, a ja ich nie moge uzywac, mam uczulenie na plastry,zaraz robia
              mi odparzone babelki na skorze..a moze przydaloby sie nam juz spac na
              przescieradle uszytym wypelnionym gorczyca, pomaga ponoc bbb na reumatyczne ..
              hm?
              • regine Re: Bóle kręgosłupa.. 13.12.06, 23:47
                Oj, dają się we znaki. Zwłaszcza gdy po nocy, trzeba zwlec się z łózka, kurcze
                blade nie można się rozruszać. Ale ogółnie nie jest źle. Bywało o wiele, wiele
                gorzej. A plastry rozgrzewające Sagi są, można kupić w aptekach. Tylko pomogą
                doraznie, rozgrzewając bolące miejsca. Na dłuższą metę nie da się z bolącym
                barkiem łazić. A gdzieś Ty tego śniegu i mrozu żeś nałapał ? U mnie nie było...
                A u Ciebie śnieg i mróz. To gdzie Ty właściwie mieszkasz ? Na biegunie ....?
                • kryzar Re: Bóle kręgosłupa.. 14.12.06, 00:15
                  zielnik.herbs2000.com/ziola/lisc_laurowy.htm
                  mnie się to podoba choć nie próbowałam,
                  • regine Re: Bóle kręgosłupa.. 14.12.06, 12:29
                    Poczytałam, faktycznie może liście laurowe pomogą. Mają faktycznie masę olejków
                    i ten aromat(którego jednak nie lubię). Ale, które leki sa dobre ? Zwłaszcza
                    przeciwbólowe, chodzi mi i smak.
                    A dziś bolą mnie wszystkie gnaty. Mogę wymienić wszystkie kostki z kośćca.
                    Makabra sad((
                    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Bóle kręgosłupa.. 14.12.06, 13:17
                      regine napisała:

> Poczytałam, faktycznie może liście laurowe pomogą.
                      liście laurowe skuteczniej pomogą na wołka zbożowego,niż na bóle kręgosłupa smile
                      • regine Re: Bóle kręgosłupa.. 14.12.06, 13:45
                        Dobrze wiedzieć. Ostatnio zakupiam orzechy włoskie, łuskane, zarażone wołkiem.
                        A zapach liści, może faktycznie pomóc. Bardzo długo wydzielają swój
                        specyficzny, ostry zapach.
                        • del.wa.57 Re: Bóle kręgosłupa.. 14.12.06, 16:32
                          Ból kręgoslupa to i mój dobry znajomy,chociaż wcale a wcale nie zabiegałam o tę
                          znajomośćsmile)
                          Gimnastyka,mnie pomaga gimnastyka,mam kasety ze specjalnymi ćwiczeniami,zebym
                          jeszcze to regularnie robiła to pewnie pozbyłabym sie /tej znajomosci/
                          A od paru dni mam cholerny ból nadgarstka lewej łapki,niech to!!!
                          Smaruje maściami i bandaż,troche pomaga.
                          • tofika Re: Bóle kręgosłupa.. 17.12.06, 15:41
                            wczoraj siegalam pozwykla maszynke do rozpoczecia robienia kielbasek,mam taki
                            metalowy rurek na ktory trzeba wlozyc jelitko.. NOsmile
                            i sluchajcie owszem z szafki i polki ledwo wygramolilam cos szczyknelo w
                            kregach ledzwiowych.. no i co sama raczkiem raczkiem stopniowo.. do wyprostu
                            doszlo ..pionu sylwetki, gdy by ktos nagral filmik, to peknac mozna bylo ze
                            smiechu.. ale co masazyk .. pokrzykiwania na meza, nie tam masuje z zelem..
                            stosowanym i za troche kielbaski juz susza do jutrzejszego wedzenia.. uparta
                            jestem bestia,, co mi tam taki bol.. smile))
                            • regine Re: Bóle kręgosłupa.. 27.12.06, 17:14
                              Daje mi w kość od wczoraj, cały kręgosłup, krąg po kręgu boli niesamowicie. Do
                              tego straszne kłopoty ze wstaniem, zwłaszcza rano, po spaniu, z łóżka. Makabra
                              dosłownie, o której zdawało mi się, że dawno zapomniałam. Wrócił ból jak
                              bummerang. Ale dopiero na jutro mam wizytę u lekarza...Najgorsze jest
                              podnoszenia ciała z poziomu do pionu. Potem już jak się rozchodzę jest "jak cię
                              mogę", czyli chodzę...smile
    • hanka93 Re: bolace stawy... 27.12.06, 20:41
      Wszystkie bóle nasilają sie po przeciążeniach w ciągu dnia,nieraz wystarczy
      analiza aktywności i juz jest poprawa.
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: bolace stawy... 05.12.16, 15:09
      wszystkie tego typu preparaty metabolizują się w kwasie żołądkowym. Do stawów nie TRAFIAJĄ. Pomagają na zawartość portfela niewątpliwie. No i wspomagają producenta.

kamyczek0879 napisał(a):

> Dobry preparat na stawy to m.in /maximumnutrition.pl/pl/regeneracja-i-ochrona-z
      > drowia/595-Universal-Jointment-OS.html , zawiera chrząstki rekina, glukozaminę,
      > chondroitynę, MSM, i siarę, wapn i magnez. Mojemu chłopakowi polecił to tern
      > er personalny, keidy zaczął mieć problemy ze stwami. Po jakimś zcasi ebranai t
      > ego poprawiło mu się.
      • filip505 Re: bolace stawy... 11.12.16, 04:10
        ......dodatnio czy ujemnie na ten portwel wplywaja????????,
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: bolace stawy... 12.12.16, 14:21
          ujemnie, ujemnie
    • car_fox Re: bolace stawy... 21.12.17, 04:27
      I pewnie pracujesz dla Aflofarm Farmacja ?

No i coz to za nowe metody leczenia? Idziemy do lekarza i kazemy sobie wypisac recepte na konkretny lek ponewaz dostalismy diagnoze od intrnauty - pracujacego podejrzeam dla przemyslu farmakologicznego???
      Wogole po co lekarz w takim razie?
      No i sa inne leki z tym samym skladnikiem czynnym..

Na przyszlosc podawaj wiecej informacji poniewaz ten wpis wyglada na reklame..
      bazalekow.mp.pl/lek/62094,Opokan-forte-tabletki
      • pandaber Re: bolace stawy... 21.12.17, 17:36
        Wpisz w gugla jej nick a dowiesz się że to spamerka.
    • kot404 Re: bolace stawy... 01.02.18, 20:47
      Bals Sulphur Gel, spróbuj
    • wojciech5454 Re: bolace stawy... 27.04.18, 07:05
      Z unią europejską jest tak że jak coś ma dobrego przyjść do polski to jest opóźniane , ale jak coś złego to w dwa tygodnie te prawo już jest w Polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka