maria_romanik 14.05.05, 20:28 Wybieram się na studia do Kanady, wobce czego potrzebne mi są dolary kanadyjskie. Czy lepiej je kupić teraz czy można jeszcze zaczekać?Czy kurs dolara kanadyjskiego bardzo wzrośnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekspertwgi Re: Pytanie do eksperta 23.05.05, 10:33 witam, na wstępie gratuluje wyjazdu na studia do Kanady; kurs CAD/PLN rośnie do początku marca, wzrost wartości dolara kanadyjskiego należy traktować jako pochodną osłabienia złotego względem euro czy dolara. Ponieważ wykresy kursów EUR/PLN i USD/PLN wskazują, że ostatni ruch jest przynajmniej silną korektą wcześniejszego umocnienia złotego, to każdorazowe spadki powinno wykorzystywać się do zakupów walut obcych, najlepiej w kilku częściach. oferty różnych kantorów może Pani sprawdzić w Internecie, np. www.kantory.pl. Nie wiem co rozumie Pani pod pojęciem bardzo dużego wzrostu, dla mnie mało realnym scenariuszem jest osłabienie się złotego na przestrzeni miesiąca o więcej niż 5 proc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś