jarkoni 22.06.05, 04:41 kontynuuję wątek poprzedni ale poważnie....Spełniamy marzenia czy umieramy powoli?? Wiem, że to szaleństwo, szukam szalonych ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezecnymen Re: kto chciałby 2..... 22.06.05, 07:20 przeczytałem topik n0.1 pomysł jest świetny, jeżeli masz miejsce pozostaja sprawy czysto techniczne, organizacyjne i logistyczne, zreszta jako businesman znasz to dokładnie ja niestety odpadam z powodów: -brak kapitału -zamierzam umrzeć z kredą w dłoni stojąc przy tablicy ale wsparcie duchowe, ew. reklama w lokalnych mediach macie bankowo pozdrawiam Odpowiedz Link
scriptus Re: kto chciałby 2..... 22.06.05, 08:23 Ja też z chęcią bym czmychnął gdzie pieprz rośnie, czasami, ale nie jestem sam. Mam obowiązki, jeszcze kilka latek, realnie sześć, siedem, od których nie mogę uciec: jeszcze nieletniego syna, któremu jestem potrzebny na codzień. Inaczej, jakąś kasę mam, doświadczenie w biznesie też, żonę, z którą nie wiadomo, jak długo jeszcze będę, firmę, której już też mam dość, warto by zrobić coś nowego . Być może kryzys wieku średniego. Za kilka latek, jak syn się usamodzielni a układy z moją żonką się nie poprawią, gotów jestem na każde szaleństwo na poważnie, nawet na knajpę z ogromnym bernardynem (podobno takie psisko zeżre więcej niż 12 letni chłopak, ale to nic, przecież mamy zarabiać...) i laseczkami gogo tańczącymi na rurze koło kominka w stroju skromnym, acz przyzwoitym (nie możemy przecież narażać naszej reputacji nawet na gigancie . W tym największy jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz... tfu, to nie to... Może zamiast laseczek sprowadzić z Bawarii taką kelnerkę, w dużym dekolcie biust naturalny numer sześć, w każdej ręce sześć litrowych kufli piwa, widziałem taką "Bertę", jak chodziła po sali, ale jak zamówiłem takie piwo, przyniósł mi je wychudzony kelner czułem się oszukany. Tym bardziej, że piwko kosztowało 18 marek Ale "Berta" była dobra, wręcz niepowtarzalna. Choć mi nie przyniosła piwa, było na co popatrzeć.... Ja pewnie bym dał rady wziąć najwyżej 3 - 4 litrowe kufle do każdej ręki, ponadto nie mam taaakiego biustu ;DDDDP Poważny pomysł mam jeden, ale mało czasu na realizację. Chyba zrobię jakiś biznesplan, jak wrócę za dwa i pół tygodnia znad morza )) muszę po prostu jeszcze przemyśleć trochę szczegółów. Pomysł jest też wariacki, nie wiem, czy w Polsce może wypalić, ale standartowe biznesy już wszyscy mają. Odpowiedz Link
phokara Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 10:38 Bezecny, zamontujemy Ci tam tablice, zebys mogl spokojnie (SPOKOJNIE) umrzec z kreda w dloni (albo czym innym). Kapital mozesz wniesc w postaci harowy fizycznej. A poza tym skoro to ma byc terapia frustratow to terapeutow nam trzeba. Bezecnych tez. Odpowiedz Link
akacjax Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 10:47 Będą dwa etapy terapii. Pierwszy:przyjeżdża desperat/ka, sadza się ją przed komputer, a tam tylko jedna opcja-Forum:Rozwód..i co dalej? (Za ścianą terapeuci przy swoich kompach łagodzą netowo pierwsze objawy frustracji) Potem etap drugi: Terapeuci ujawniaja się-rozmowy przy ognisku. Istnieje wariant dodatkowy dla nie dajacych się oswoić-płaczalnia, samotnia bez dostępu do wieści ze świata. Czasem za oknem pojawia się tablica, przy niej bezecny zapisuje kredą list, który mu plathess dyktuje..do żon... (nie nabijam się, po prostu myślę, że najlepszy interes to mogłabym z Wami zrobić gdybyśmy napisali książkę albo sztukę-komedię na podstawie naszych przeżyć z morałem i sprzedali prawa autorskie do Hollywoodu.) Odpowiedz Link
julka1800 Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 10:52 poza tym Bezecny nie napisł co bedzie trzymał w drugiej rączce ))) i moze kto bedzie lezał obok, może jakas Pani od WF-u -))))))) Odpowiedz Link
julka1800 Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 10:54 upssss Bezecny napisał "stojąc przy tablicy" a ja juz na myśli miałam pozycje horyzontalną, nie wiedzieć czemu ))) Odpowiedz Link
bezecnymen Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 11:31 wiedzieć czemu oj wiedzieć DDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
julka1800 Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 15:42 ... jasnowidz jakis jestes czy co ? wiesz lepiej niz ja ))) Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 15:52 kurde (pardąsik)...ten znowu rozbezecnił całą poważną rozmowę hehehe....Psuja psuja psuja Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 15:55 julka uważaj, a jak Cię weźmie do odpowiedzi?? Przygotowana jesteś??) Odpowiedz Link
bezecnymen sorry prezesie 22.06.05, 17:04 ale ja odpisałem poważnie...nie moja wina że niektórzy przy tablicy widzą mnie tylko w pozycji niekoniecznie pedagogizującej dziecięcia niewinne Odpowiedz Link
bezecnymen Re: sorry 23.06.05, 11:40 naprawdę?? zdajesz sie sugerować o Julko że moim głównym zajęciem i w dodatku płatnym jest uprawianie rozmaitych bezeceństw przy tablicy... zapewniam, że tak nie jest... no chyba żeby Odpowiedz Link
bezecnymen Re: sorry 23.06.05, 14:59 nie przejmuj się o nauczycielach opowiadają znacznie gorsze rzeczy niz takie żarciki Odpowiedz Link
phokara Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 11:16 Akacjax dobrze kombinujesz. Mysle, ze bestseller jest jeszcze lepszym rozwiazaniem (w sumie po co sie uzerac z frustratami i tak wlasnych problemow mamy tony). Kompilujemy posty z tego forum, dokladamy jakis watek przewodni z happy endem (jakas ajlawka romantyczna, zeby sie pozytywnie skonczylo) i juz. Sprzedajemy prawa, film kreca na tej podstawie... A my siedzimy sobie na wlosciach ziemskich i kontemplujemy sukces. Najwazniejsze to miec wizje. Odpowiedz Link
bezecnymen Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 11:35 a tak to chętnie bedę przyjeżdżał na gościnne występy w wakacje Odpowiedz Link
vertigo5 spełniamy marzenia ? 22.06.05, 07:49 a ja czasem marzę, że jesli - nie jest to nierealne - będę miał miał kościelne stwierdzenie nieważności małżeństwa to chyba nie będzie przeszkód abym wstąpił do zakonu kamedułów ! Wtedy zaznałbym totalnego wyciszenia, odciął się od marności i złudzeń, poddał niezmiennemu rytmowi i harmonii, kładł bym się spać o 21.00 i wstawał o 3.30... . Tylko czy w szkole nauczyciele uwierzyliby córce, że tato nie przychodzi na wywiadówki bo reguła kamedułów na to nie pozwala ??? I to jest problem DD Odpowiedz Link
akacjax Re: spełniamy marzenia ? 22.06.05, 08:49 Tatuś będzie się wyciszał i nie będzie pod reką dla córki! Verti! Ona jeszce długo będzie Cię potrzebować. A rytm wstawania to sobie budzikiem wyznacz! Odpowiedz Link
bezecnymen Re: spełniamy marzenia ? 22.06.05, 09:52 panie vertigo!!! larum grają!!! wróg w granicach!!! a ty się nie zrywasz? szabli nie chwytasz? Odpowiedz Link
phokara Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 10:34 Ja wszystko pisalam calkiem serio. Z latwoscia mi to zreszta przychodzi, bo szalenstwa to akurat mam w sobie nadmiar. To oznacza niestety, ze w kwestii organizacyjnej jestem dupa. Ale pomysly (niezle) przytrafiaja mi sie czesto. Wlasciwie z tego zyje... Wiec konkrety, prosze pana, konkrety. Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 11:21 jeśli to "proszę pana" było do mnie, to prosiłem panią o mail...Ja mówię absolutnie i śmiertelnie serio..Rozumiem scriptusa, też potrzebuję kilku lat jeszcze dla córek, ale myślałem nad tym, da się pogodzić jedno z drugim..Zresztą cała operacja nie może być ad hoc i natychmiast już się rzucamy...To co, omówimy to na gg "wspólniczko"?? Odpowiedz Link
scriptus Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 11:46 da se pogodzic interes w Wwie, jak wyjade nad morze lub w gory, to nie bede codziennie z dzieciaczkiem Odpowiedz Link
phokara Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 11:53 Wystarczy, ze mowisz serio, nie musi byc smiertelnie. Nie mozna dzialac na wariata, zgadzam sie. Zeby cos mialo sens to trzeba troche pokombinowac. Ja generalnie jestem w stanie podjac watek, potrzebny mi zyciowy 'Plan B' Pytania i konkrety - zapraszam na moj prv. mail gazetowy. GG w mojej korporacji nie wchodzi w gre (blokady totalne), a na domowym komputerze nie jestem w stanie zainstalowac programu, bo, cholera nie pamietam wlasnego hasla zabezpieczajacego (ktore zakladal moj byly, a niestety nie bede do niego w tej sprawie dzwonic, bardzo mi przykro) Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chciałby 2..... 22.06.05, 11:52 no cóż Lady Phokaro...Wysłałem mailem swój nr gg...Czas na rozmowę o szaleństwach i spełnianiu marzeń ) Bedę w domu kole 15, możemy wtedy startować, teraz popracuję trochę... Odpowiedz Link
phokara Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 11:57 przeczytaj moj poprzedni post. I miej na wzgledzie, ze ja mam nienormowany czas pracy.Czytaj: nienormalny. O 15 to pije 2 kawe i jestem mniej wiecej w polowie harowki. I tez wracam do pracy, bo jak mnie wyleja to nie wiem, za co rozkrece biznes, o ktorym tu mowa. p. Odpowiedz Link
akacjax Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 12:07 Na potrzeby biznesu możesz w domu załozyć nowe gg Pomijam, że jest dość łatwo odkryć hasło na gg, Ja oczywiście nie pamiętam jak to sie robi(raz widziałam-syn w mgnieniu oka odkrył moje zapomniane hasło na gg, a także dostępowe do uzytkownika. Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 12:36 sprawdź pocztę Lady (tylko nie tę 301 hihi)... Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 16:10 coś o garbie mi się kojarzy odnosnie pracy....Lady Phokaro check your mailbox again...and keep smiling Odpowiedz Link
scriptus Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 15:54 ja tez serio, chcialbym prowadzic takie schronisko turystyczne, i miec wielkiego psa, te laski przy rurze juz niekoniecznie... Ale Berta do roznoszenia piwa powinna byc na wyposazeniu koniecznie... Ale to za kilka lat, mam juz nawet miejsce Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 16:15 ja też nie natychmiast jutro....masz miejsce?? Odbierz gg....Aaaa piwo mi wisisz Odpowiedz Link
scriptus Re: kto chcia?by 2..... 22.06.05, 16:34 gg mam w domu, zatem po 17stej , piwo, jasne, mam tu niewypita beczulke po targach, wpadnij do mnie na Jelonki Ale pospiesz sie, za tydzien juz nie bedzie , nie szkodzi, zawsze sie da kupic, ale juz nie beczkowe... Odpowiedz Link
erinna Re: kto chciałby 2..... 22.06.05, 17:45 Kuba, znikasz bez zapowiedzi. Tak sie nie robi! Moze zacznij nowe zycie od zmiany nastawienia do ludzi. Daj im szanse, bo nigdy nie przestaniesz sie bac. Pozdrawiam - Maja Odpowiedz Link
tricolour Uuuuuuu... 22.06.05, 18:25 ... nasz kolega narozrabiał? To niech się tłumaczy i przeprasza )) Odpowiedz Link
bezecnymen Re: Uuuuuuu... 22.06.05, 21:14 nooooooooo prezesiuniu kochanieńki....na dywanik zapraszamy Odpowiedz Link
singielka.w.zwiazku Re: kto chciałby 2..... 22.06.05, 19:07 ja chciałabym mieć dom na klifie morza czerwonego, psa labradora albo Goldena, uczyć Egipcjan, Jordańczyków lub Arabów z Sudii języka angielskiego i polskiego. PO południu wychodzić na nurkowania szkolić i sama pływać na rafach. wieczorem zasiadać w arabskiej knajpie i sączyć wino popalać sziszę zajadać się szwawermą i owocami. nocami szaleć w dyskotekach na plaży, a w weekendy być kochaną. Na starośc opisać to wszystko co zepsułam w życiu w książce kucharskiej. marzę też o poznaniu nowej osoby która była by najlepszym przyjacielem na świecei nigdy by mnie nie zraniła. ale to tylko marzenia......... do egiptu miałam jechac za kilka tyg. Odpowiedz Link
anja_pl Re: kto chciałby 2..... 22.06.05, 19:24 ja chętnie, ale nie mogę, musze zapewnić utrzymanie dzieciom... a pełnoletnie będą za dobrych kilka lat, też chciałam u mnie w domu coś rozkręcić, bo dom mam duży, ale funduszy brak i rynek lokalny troszkę jaby niezainteresowany, ale może dobra reklama by swoje zrobiła... ściągnęła by klientów z "daleka" Odpowiedz Link
scriptus Re: kto chciałby 2..... 22.06.05, 19:51 Widzę, że wszyscy jesteśmy związani bieżącą sytuacją, chyba tak naprawdę, to dzieciate dziewczyny nie mają jak "uciec gdzieś daleko", Plathes i ja też nie bardzo możemy, wszyscy deklarujemy ucieczkę w bliżej nieokreślonej przyszłości za kilka lat ... zostaje do ucieczki Bezecny, któremu potrzebna jest tylko kieszonkowa tablica i Jarkoni, który na pewno ma laptopa. Mam pomysł na nowy wątek, o ucieczce. Nazwę go "Bezludna Wyspa" i wcale nie uważam, że będzie to miejsce na niepoważne rozważania. Odpowiedz Link
phokara Re: kto chciałby 2..... 22.06.05, 20:08 no to czekamy na ten nowy watek. I Na Nine Terentiew. Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chciałby 2..... 23.06.05, 01:04 wątek "bezludna wyspa" jest niezły) A i tak przeforsuję swój pomysł...Lady odezwij się... Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chciałby 2..... 23.06.05, 02:23 a dwóch facetów ma bezecny plan) I nawet konkrety heh...ech te nocne Polaków rozmowy...Lady Phokara odezwij się...A jesli jeszcze ktoś szalony to zapraszam,zaczyna być poważnie... Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chcia?by 2..... 23.06.05, 18:34 Lady Phokara jestem tam gdzie i wczoraj i czekam...Rozmowa?? Odpowiedz Link
polna_skrzatka Re: kto chciałby 2..... 23.06.05, 11:11 ja moge otworzyc filie wlasnie postawilam wszystko na glowie i sie wyprowadzam z miasta. Kupilam ponad hektar pola i dom w okolicach miejscowosci sanatoryjnej i po prostu tryskam szczesciem ))))))))) Za tydzien juz bede tam mieszkac!! co prawda poki co brakuje mi kasy na dalsze inwestycje, ale powolutku powolutku i jakies bungalowy moge postawic Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chciałby 2..... 23.06.05, 13:49 heh może więcej szczegółów....Stawiam bungalowy dla rozwodzących się...Jestem specjalista Bob Budowniczy...Gdzie to jest?? Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chciałby 2..... 24.06.05, 01:40 phokara, anja, polna i wszyscy z szaleństwem w sercu choćby minimalnym...Nie odpuszczam tematu, mam konkretny pomysł i zrobię to...To wcale nie takie trudne..Zapraszam do rozmowy zainteresowanych..I nie mówię o ucieczce ani zostawianiu wszystkiego nagle, ale o zbudowaniu czegoś... Odpowiedz Link
akacjax Re: kto chciałby 2..... 24.06.05, 06:38 No to poważnie, czy masz rozdzielczość z żoną? Jeżeli nie, to do uzyskania (i uprawomocnienia się) rozwodu,ona będzie wspólnikiem podstawowym Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chciałby 2..... 26.06.05, 16:35 akacja nic na biegu, poczekam na koniec rozwodu, ale plany mam już teraz... Odpowiedz Link
polna_skrzatka Re: kto chciałby 2..... 24.06.05, 07:56 ani gory ani morze, a jednak kurort Szczegoly moge na priva, bo jednak wolalabym na forum zachowac resztki anonimowosci pzdr. dla wszystkich Bobow, i Budowniczych tez PS Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chciałby 2..... 26.06.05, 16:51 sprawdź mail,zaczynamy konkrety....To nie takie trudne, a pomysł dobry... Lady Phokaro też się odezwij... Pozdrawiam Odpowiedz Link
jarkoni Re: kto chciałby 2..... 26.06.05, 18:59 polna_skrzatko, phokaro, scriptus i kto jeszcze ma ochote uczestniczyc, proszę o głosy ...Nic na siłę ani biegiem, ale poważny ten pomysł jest... Odpowiedz Link
anja_pl Re: kto chciałby 2..... 26.06.05, 22:57 piszę do Ciebie, o piszę, a Ty nic a ja tu głos wydaję z siebie, a wszyscy są w siódmym niebie DD Odpowiedz Link
scriptus Re: kto chciałby 2..... 27.06.05, 12:47 jestem za, możemy na początek zamknięte i ukryte forum założyć, spotkać się, przemyśleć pomysły, może taka grupka zdeterminowanych życiowych rozbitków zrealizuje się na polu biznesu... Odpowiedz Link