Dodaj do ulubionych

wizy do Kanady

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 22:44
Jak myślicie czy to możliwe ,żeby znieśli wizy do Kanady?W Kanadzie tyle się o
tym mówi,a w Polsce jakby cisza na ten temat.Czy ktoś wie więcej na ten temat.
Obserwuj wątek
    • ouzothedrink Re: wizy do Kanady 04.01.08, 08:00
      A kogo to w Polsce może w ogóle obchodzić?

www.polskathetimes.pl/9,15687.htm

Raczej ciekawostka z ostatnich stron gazet dla II kat. obywateli.

Tu jest pokazany stosunek kanadoli do Polaków:

www.youtube.com/watch?v=ppjFalU7ZpI

Sam sobie odpowiedz, czy warto.
      • Gość: kacha Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:15
        Mnie to obchodzi czy zniosą wizy ,mam całą rodzinę w Kanadzie i chciałabym tam
        zamieszkać.Ale nie mam szans żeby zostać tam legalnie.Byłam tam na wakacjach ale
        wróciłam bo nie było podstaw żeby złożyć papiery na pobyt,a na czarno
        odpada.Więc dla mnie warto.
        • Gość: Maxim Re: wizy do Kanady IP: *.telia.com 04.01.08, 11:30
          Gość portalu: kacha napisał(a):

> Mnie to obchodzi czy zniosą wizy ,mam całą rodzinę w Kanadzie i
          chciałabym tam
          > zamieszkać.Ale nie mam szans żeby zostać tam legalnie.Byłam tam na
          wakacjach al
          > e
          > wróciłam bo nie było podstaw żeby złożyć papiery na pobyt,a na
          czarno
          > odpada.Więc dla mnie warto.

Co ma zniesienie wiz do prawa osiedlenia itp?
          • Gość: kacha Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 22:28
            Już widzę jak dostanę wizę razem z mężem i dzieckiem na stałe,a starać się na
            punkty to znajomość angielskiego czy nawet kasa to jeszcze za mało.
      • moj_vancouver Re: wizy do Kanady 04.01.08, 16:44
        Raczej ciekawostka z ostatnich stron gazet dla II kat. obywateli.
        > Tu jest pokazany stosunek kanadoli do Polaków:

Jak chcecie przyjechac na wakacje, to pewnie nikt wam wizy nie
        odmowi a jak po to, zeby na czarno pracowac za marny grosz, to radze
        sie zastanowic.
        I najlepiej, zeby nie przyjezdzaly skonczone przyglupki, bo to sie
        pozniej zle konczy....dla przyglupkow.
    • dradam2 Re: wizy do Kanady 04.01.08, 09:29
      nie slyszalem aby ktos sie bardzo zajmowal tutaj problemem wiz dla posiadaczy
      polskich paszportow. To tylko fragment wiekszego problemu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=71357404
      Pozdrawiam

dradam 1/2
    • rilch Re: wizy do Kanady 04.01.08, 17:14
      ja słyszałem, że coś znieśli dla polaków, chyba teraz można tam legalnie
      pracować jak w UK
      • burgerking1 Re: wizy do Kanady 04.01.08, 17:43
        a niby dlaczego mieli by zniesc ?? , przeciez Kanada nie jest
        zainteresowana przybyszami z Europy,wola brac ludzi z Haiti i
        Pakistanu
        • dradam2 Re: wizy do Kanady 04.01.08, 23:06
          burgerking1 napisał:

> (...)wola brac ludzi z Haiti i
          > Pakistanu

Wspomniane osoby wjezdzaja jako azylanci ( Haiti) lub PR lub posiadajac
          ministerial permits (posiadajac zatwierdzona oferte pracy).

Natomiast obywatele polscy wjezdzaja z wizami turystycznymi i usiluja podjac
          prace w Kanadzie, a takze pozostac w niej na stale.

Taka jest roznica.

Pozdrawiam

dradam 1/2
          • pawel22233 Re: wizy do Kanady 12.01.08, 22:58
            Ja slyszalem ze maja zniesc wizy do Kanady do polowy tego roku, ale nie jest to
            jeszcze takie pewne. Co do wyjazdu na stale to jest obecnie szansa nawet dla
            pracownikow niewykwalifikowanych i nie trzeba zbierac zadnych punktow. Obecnie
            jest ogromne zapotrzebowanie na pracownikow w prowincji Alberta. Szansa na
            wyjazd jest znalezienie pracy w Albercie jeszcze w Polsce i wyrobienie sobie
            work permit jak dostaniemy jakas oferte i zlozenie dokumentow o staly pobyt
            bedac i pracujac juz w Kanadzie.
    • wacek_z_portu Re: wizy do Kanady 13.01.08, 08:33
      Nawet jezeli zniosa, to wylacznie wizy turystyczne, Nie bedzie to
      oznaczalo, ze mozecie pracowac na czarno. Jak znajda was pracujacych
      na czarno deportuja do kraju i nigdy nie bedziecie mogli wjechac do
      Kanady. Poniewaz wiedza,po co chcecie zniesienia wiz i jakie
      wiekszosc z was ma zamiary wiz nigdy nie zniosa, to znaczy beda one
      tak dlugo dopoki polactwo sie panoszy na swiecie. Poniewaz polactwo
      jest niezniszczalne wiz nigdy nie zniosa.
      • maciekqbn Re: wizy do Kanady 13.01.08, 17:47
        wacek_z_portu napisał:

> Nawet jezeli zniosa, to wylacznie wizy turystyczne, Nie bedzie to
        > oznaczalo, ze mozecie pracowac na czarno. Jak znajda was
        pracujacych
        > na czarno deportuja do kraju i nigdy nie bedziecie mogli wjechac
        do
        > Kanady. Poniewaz wiedza,po co chcecie zniesienia wiz i jakie
        > wiekszosc z was ma zamiary wiz nigdy nie zniosa, to znaczy beda
        one
        > tak dlugo dopoki polactwo sie panoszy na swiecie. Poniewaz
        polactwo
        > jest niezniszczalne wiz nigdy nie zniosa.

Chyba tylko taki tępy buc jak ty by chciał pracować na czarno w
        Kanadzie. Albo inny kompletny idiota nie potrafiący liczyć. Faktem
        jest, że pewnie kilku takich się znajdzie.
        • Gość: pawel22233 Re: wizy do Kanady IP: *.cable.ubr08.croy.blueyonder.co.uk 13.01.08, 18:32
          Wielka mi Kanada ze nie chca ludzi pracujacych na czarno.
          Z praca jest tam krucho a jak jest to ciezka i za grosze.
          Nie mowcie mi ze Kanada to raj na ziemi.
          Mnie to wisi czy zniosa wizy zeby jechac tam czy nie. Nawet jezeli nie zniosa
          to dobrze dla ludzi ktorzy by pojechali tam i sie meczyli jak ja kiedy
          mieszkalem w Kanadzie.
          • Gość: kacha Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 17:13
            A kto mówi o pracy i to w dodatku na czarno!!!!Pracy to ja mam pod dostatkiem w
            Anglii,Holandii czy nawet w Polsce,ale jak się tam ma całą rodzinę to czasem by
            się chciało ich odwiedzić zobaczyć jak żyją.Wystarczy że przelot jest drogi,a
            wybrać się całą rodziną to koszt więc denerwuje mnie że wizy kosztują ,tak
            trudno je dostać i tyle z nimi stresu.Poza tym byłam tam dwa razy i wiem jak tam
            się żyje,ale na wakacyjny urlop można jechać.
          • Gość: Gewin Polacy! jeden drugiego utopiłby w łyżce wody IP: *.acn.waw.pl 18.01.08, 08:23
            Czytając cały ten wątek jedno się nasuwa. Polacy to beznadziejny naród. Jeden
            drugiego obwiesza wyzwiskami. Nie można już nawet zapytać o nic na forum, bo
            zaraz są wyzwiska, etc. Ludzie, ( mówię to do tych, którzy się najbardziej
            wymądrzają) macie kompleksy czy co? Jesteście pod pantoflem żony, czy mąż was
            prześladuje, że wyżywacie się tu na innych. Nie można już komuś dzisiaj
            normalnie odpowiedzieć? Jak Wam sie nie podoba czyjaś niewiedza to po co tu do
            cholery zaglądacie?!!!
      • ouzothedrink Re: wizy do Kanady 17.01.08, 10:27
        Chyba tylko ostatni kretyni chcieliby pracować na czarno między czarnymi,
        czerwonymi i żółtymi pracującymi na biało.

Problem kanadolskich wiz w Polsce mało kogo obchodzi, chyba już tylko rodziny
        tamtejszych nieudaczników.
        Jak jakiś nieudacznik koniecznie chce to może tam pojechać legalnie za punkty z
        ambasady i zostać już na lotnisku zataserowanym.

• Gość: oliwia Re: wizy do Kanady IP: *.centertel.pl 21.01.08, 13:08
          cytuje pana slowa -legalnie za punkty z ambasady- przepraszam bardzo
          co to znaczy? ja probowalam raz dostac wize wszyscy mowili ze na
          100% dostane a jednak mi odmowiono .spelniam wszystkie kryteria mam
          tam od 5 lat meza ktory pracuje legalnie i nie dostalam .
          • mrouzo Re: wizy do Kanady 21.01.08, 15:47
            Gość portalu: oliwia napisał(a):

> cytuje pana slowa -legalnie za punkty z ambasady- przepraszam bardzo
            > co to znaczy? ja probowalam raz dostac wize wszyscy mowili ze na
            > 100% dostane a jednak mi odmowiono .spelniam wszystkie kryteria mam
            > tam od 5 lat meza ktory pracuje legalnie i nie dostalam .

------------

Sama widzisz, dziecko co to za dziki kraj. Rozbija 5-cio letnie małżeństwa.
            Spróbuj wypełnić papiery na pobyt stały, a nie proś się o jakąś turystyczną
            wizę, bo to kanadoli tylko nakręca jak odmawiają.
            Normalni ludzie tam po prostu nie jeżdżą.

Punkty to po prostu na skilled workers:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=69251840
          • Gość: kacha Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 21:59
            osobiście poznałam kilka małżeństw tam w Kanadzie,które przyjechały na punkty.przecież jest na ten temat strona w necie.z grubsza chodzi o to aby zebrać odpowiednią ilość punktów,za wykształcenie ,za wiek ,za znajomość wielu języków,za gruby portfel,i wiele innych.nie wiem w których wypadkach to skutkuje ale wiem ,że ludzie tak wyjeżdżają i pracują tam legalnie ,dzieci ich chodzą do szkół i to nie ma nic wspólnego z wizą turystyczną proszę nie mylić.
          • Gość: kacha Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 22:03
            może miałaś pecha ,ale to frustrujące jak nie wiadomo co zrobić .pozdrawiam
            • Gość: Giość Re: wizy do Kanady IP: *.kat.3s.pl 25.01.08, 18:08
              To jak to będzie zniosą te wizy w tym stuleciu czy sie nie zanosi ?
              Pozdrawiam
              • Gość: kacha Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 18:30
                właściwie nie wiadomo czy coś robią w tej sprawie.na innym forum ludzie byli
                pewni że do połowy roku zniosą,ale jakby się coś działo to by chyba było
                słychać,a tu cisza.nie wiem nikt nic konkretnego nie wie,bo jak to tylko plota?
              • maciekqbn Re: wizy do Kanady 25.01.08, 22:47
                W tym roku raczej nie zniosą. Jedno jest pewne - prędzej czy później
                na pewno zniosą - bo taki jest wymóg EU wobec Kanady, by zachować
                ruch bezwizowy dla Kanadyjczyków odwiedzających EU.
                Jeszcze ze 2-3 lata temu wszystkie media by grzmiały o tym (w
                Polsce). Dzisiaj to tak naprawdę interesuje tylko osoby, które mają
                rodzinę w Kanadzie, ew. zamierzają się tam wybrać w celach
                turystycznych. Tylko się cieszyć, że wracamy do normalności.
                • Gość: kacha Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 10:09
                  miałam cichutką nadzieję ,że może do wakacji zniosą.
                  • Gość: Gość Re: wizy do Kanady IP: *.kat.3s.pl 26.01.08, 12:00
                    Czy wobec ewentualnego zniesienia wiz turystycznych nie będzie ciut łatwiej
                    osiedlić sie w Kanadzie?Czy polityka Kanady zmierza w kierunku zdecydowanego
                    odcięcia od fali emigracji czy wręcz odwrotnie?
                    • maciekqbn Re: wizy do Kanady 26.01.08, 23:10
                      Gość portalu: Gość napisał(a):

> Czy wobec ewentualnego zniesienia wiz turystycznych nie będzie
                      ciut łatwiej
                      > osiedlić sie w Kanadzie?Czy polityka Kanady zmierza w kierunku
                      zdecydowanego
                      > odcięcia od fali emigracji czy wręcz odwrotnie?

Wizy turystycznie maja się nijak do możliwości ewentualnego
                      osiedlenia się. Turystyczne, tzn. pojechać zobaczyć, wrócić. Żadnego
                      podejmowania pracy, żadnych prób pozostania na stałe/dłużej.
                      Czy to tak trudno zrozumieć ???

Kanada (czy USA) to nie EU. A widzę, że całkiem sporo osób nie
                      dostrzega 'drobnej' różnicy w przepisach określajacych co można
                      obywatelom Polski 'tu' (czyli w EU) a co 'tam' (czyli poza EU).
                  • Gość: gosc Re: wizy do Kanady IP: *.hsd1.ma.comcast.net 27.01.08, 03:20
                    Gość portalu: kacha napisał(a):

> miałam cichutką nadzieję ,że może do wakacji zniosą.

Ale sprecyzuj jakie wizy Cie obchodza. Bo na poczatku pisalas, ze masz cala
                    rodzine w Kanadzie i chcialabys tam zamieszkac, a potem, ze nie chesz tam
                    pracowac, bo pracy masz pod dostatkiem a Anglii i Holandii i chcesz pojechac do
                    Kanady tylko na wakacje. To wlasciwie o co pytasz - o wizy turystyczne,
                    pracownicze czy pozwolenie na staly pobyt?

Jesli nawet zniosa wizy turystyczne, to wlasciwie nic sie nie zmieni, tyle, ze
                    nie trzeba bedzie chodzic po stempel do ambasady. Ale dalej przeciez bedzie
                    kontrola na granicy. I zeby tam zamieszkac, bedziesz zmusiala przejsc przez te
                    sama procedure co teraz.
                    • Gość: Gość Re: wizy do Kanady IP: *.kat.3s.pl 27.01.08, 17:12
                      Przecież jeśli wiz nie będzie , znajdzie się tysiące chętnych którzy zostaną i
                      nie wrócą, pewnie będą chcieli legalizacji pobytu w każdy możliwy sposób. Ciekaw
                      jestem jak rząd Kanady poradzi sobie z tą sprawą.
                      • maciekqbn Re: wizy do Kanady 27.01.08, 21:38
                        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Przecież jeśli wiz nie będzie , znajdzie się tysiące chętnych
                        którzy zostaną i
                        > nie wrócą, pewnie będą chcieli legalizacji pobytu w każdy możliwy
                        sposób. Cieka
                        > w
                        > jestem jak rząd Kanady poradzi sobie z tą sprawą.

Deportując nielegali.
                        Jasne jak słońce, proste jak drut.

• katrina-5 Re: wizy do Kanady 05.02.08, 08:06
                          to zniosą te wizy czy nie ,bo ja się już pakuję.
                        • ratpole Re: wizy do Kanady 05.02.08, 10:12
                          maciekqbn napisał:

> Deportując nielegali.
                          > Jasne jak słońce, proste jak drut.

A jak zrobia tunel pod plotem i uciekna? hehe
                          Co ty kolezko tak lazisz po wszystkich forach majacych zwiazek z zagranica?
                          Przymierzasz sie do emigracji?
                          Koniecznie zacznij od kupna koszulki z najogromniejszym orelem na pierwsi hehe
                          • katrina-5 Re: wizy do Kanady 05.02.08, 11:49
                            orła to ja już mam i to nie tylko na koszulce!!!a swoją drogą nie pomyliłeś mnie
                            z kim innym????
                • ouzothedrink Re: wizy do Kanady 05.02.08, 13:51
                  maciekqbn napisał:

Dzisiaj to tak naprawdę interesuje tylko osoby, które mają
                  rodzinę w Kanadzie, ew. zamierzają się tam wybrać w celach
                  turystycznych.

---

No i starego to strasznie też kręci.
                  • Gość: oliwia Re: wizy do Kanady IP: *.centertel.pl 15.02.08, 10:12
                    szanowni zainteresowani wizami .dostalam taka wiadomosc od meza ze
                    na 99% zniosa wizy dokonca roku 2008 ,ale jest nadzieja ze moze to
                    byc nawet do czerwca tego roku . cos tam nie najlepiej z naszymi
                    paszportami i zabezpieczeniem granic tak tlumacza canadyjczycy bo
                    tak piewsza wersja byla zniesienia wiz marzec tego roku . widac ze
                    ociagaja sie i jak moga tak przedluzaja bysmy jednak jak najdluzej
                    siedzieli w kraju i tylko zyli marzeniami.nawet jak zniosa wizy i
                    tak nie wszystkich nas wpuszcza ,bo przeciezbedzie "odsiew " na
                    lotniskach .jednak pozdrawiam wszystkich pelna nadziei zyczac
                    powodzenia
                    • Gość: kacha Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 10:45
                      to jest dobra wiadomość oliwia. ostatnio wszystko ucichło na forum na ten
                      temat,ale tak sobie myślę,że chyba do wakacji nic z tego ,więc chcąc wyjechać w
                      lecie trzeba się starać o wizę na starych warunkach.ale mam pytanie? teraz
                      starając się o wizę turystyczną potrzebuję masę zaświadczeń do ambasady,z pracy,
                      z banku,od dziecka ze szkoły,i takie tam inne,żeby urzędnik uwierzył,że wrócę po
                      wakacjach.Załóżmy,że znieśli wizy,i teraz wszystko zależy od tych na lotnisku
                      np;w toronto,więc i tak potrzebuję te wszystkie papiery ,żeby go
                      przekonać.???czy jak to będzie?? ja dziękuję kupić bilety całej rodzinie i
                      wrócić sie z toronto z powrotem ,jakoś z warszawy bez wizy mniej żal.
                    • ratpole Re: wizy do Kanady 15.02.08, 14:52
                      Gość portalu: oliwia napisał(a):

> szanowni zainteresowani wizami .dostalam taka wiadomosc od meza ze
                      > na 99% zniosa wizy dokonca roku 2008 ,ale jest nadzieja ze moze to
                      > byc nawet do czerwca tego roku . cos tam nie najlepiej z naszymi
                      > paszportami i zabezpieczeniem granic tak tlumacza canadyjczycy bo
                      > tak piewsza wersja byla zniesienia wiz marzec tego roku . widac ze
                      > ociagaja sie i jak moga tak przedluzaja bysmy jednak jak najdluzej
                      > siedzieli w kraju i tylko zyli marzeniami.nawet jak zniosa wizy i
                      > tak nie wszystkich nas wpuszcza ,bo przeciezbedzie "odsiew " na
                      > lotniskach .jednak pozdrawiam wszystkich pelna nadziei zyczac
                      > powodzenia

A polactwo dalej kombinuje po swojemu. Zobaczycie zniesienie wiz jak swinia
                      niebo. Bezczelna franca ma nadzieje i powodzenia w przestepstwie zyczy. Tfu, bydlo
                      • Gość: myszka Re: wizy do Kanady a kwestia ojczyzny raptola IP: *.118-131-66.mc.videotron.ca 15.02.08, 14:56
                        raptole czy jeszcze jest obowiazek 3 letniej sluzby wojskowej w
                        twojej ojczyznie,idz tam strzelac do dzieci i spadaj z tego forum
                        • ratpole Re: wizy do Kanady a kwestia ojczyzny raptola 15.02.08, 15:05
                          Gość portalu: myszka napisał(a):

> raptole czy jeszcze jest obowiazek 3 letniej sluzby wojskowej w
                          > twojej ojczyznie,idz tam strzelac do dzieci i spadaj z tego forum

Hehehe myszka siedzi w bejzmencie na czarno i czeka zeby chlop, byly ZOMOwiec
                          dojechal na wizie turystycznej, bo ckni jej sie samej jak wraca noca ze
                          sprzatania domkow?
                          Myszka ty jestes z ostatniego desantu pielgrzymowiczow na dzien mlodziezy z
                          papiezem? Czy masz wielkiego bialego orla na swoim roboczym t-shircie?
                          Myszka, w mojej ojczyznie masonow i cyklistow nigdy nie bylo poboru. Idz sie
                          teraz wybrandzluj do kamery video i wyslij kasete staremu, bo on sie tam niezle
                          koorvi bez ciebie, ale za twoje pieniadze hehe
                          • Gość: myszka Re: wizy do Kanady a kwestia ojczyzny raptola IP: *.118-131-66.mc.videotron.ca 15.02.08, 15:35
                            no to teraz jak tam wrocisz to cie od razu capna i do woja -to ty
                            jednak jestes zdrajca,z mojej piwnicy zrobilam gym,zeby staremu
                            pokazac plaski brzuszek
                            • ratpole Re: wizy do Kanady a kwestia ojczyzny raptola 15.02.08, 15:47
                              Gość portalu: myszka napisał(a):

> no to teraz jak tam wrocisz to cie od razu capna i do woja -to ty
                              > jednak jestes zdrajca,z mojej piwnicy zrobilam gym,zeby staremu
                              > pokazac plaski brzuszek

W twoim wieku to mozesz mu najwyzej pokazac rozstepy, belzebubie zero zero
                              Na to nawet intensywna praca fizyczna przy sprzataniu zydowskich kibli nie pomaga
                              • Gość: oliwia Re: wizy do Kanady a kwestia ojczyzny raptola IP: *.centertel.pl 19.02.08, 12:04
                                myszka i inni normalni uzytkownicy tego forum ignorujcie co ten
                                bezmozgowy typ z malenkiej zacofanej wioski pisze nie dajcie sie
                                wciagnac w dyskusje on pewnie nawet nie wie gdzie canada lezy ...czy
                                inteligentny normalny swiatowy facet uzywa takich slow ...wstyd
                      • kejti.1 Re: wizy do Kanady 23.02.08, 21:10
                        Halo!!!czy to prawda,że od czwartku znoszą wizy???oliwia co ty na to???
                        • Gość: kacha Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 21:13
                          podobno!?czytałam o tym na innym forum.trochę nie chcę mi się wierzyć.
        • rastalioness Re: wizy do Kanady 26.02.08, 16:30
          No wiesz, jak chcesz pojechac tam za punkty to musisz byc wiecej niz
          udacznikiem, bo kryteria sa bardzo wysokie. Poza tym tylko wiza
          turystyczna zostanie zniesiona (jesli zostanie zniesiona). Niektore
          prowincje(jak Alberta)maja zapotrzebowanie na pracownikow, ale
          niestety niedobor zakwaterowania, co czyni je bardzo drogim i w
          sumie nie bardzo sie to wszystko oplaca. Ja takze potwierdzic musze,
          ze Kanada jest daleko od raju na ziemi, kokosow sie nie zarobi, wiec
          emigracja zarobkowa to bezsensowny pomysl.
    • Gość: AM Re: wizy do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 17:12
      Byłem w Kanadzie i muszę przyznać, że podobało mi się. Ale życie tam wygląda
      raczej nudno :)) praca, praca, praca, market, praca, karta visa, kredyt, praca,
      praca. Jeśli miałbym wybierać kraj do życia i bycia, to obydwie Ameryki
      omijałbym szerokim łukiem. Tam trochę od tego popkornu im się w głowach
      popieprzyło. Jak pogadasz z ludźmi tam na miejscu (klasą średnią), to ich
      opowieści odbiegają znacznie od krainy mlekiem i miodem płynącej.
      • kuba.perelski Re: wizy do Kanady 01.03.08, 18:11
        A ja bylem w albani i powiem ci ze ta europa to niezly syf.Jak wy
        tam zyjecie? Albanskie miasta sa brudne i nudne.Fuj
        =========
        Kanada jest wieksza niz Europa.Kanadyjskie provincje sa wikesze niz
        Polska.Jak piszesz o pobycie to napisz w jakim MIESCIE byles
        koles.Znajac polskich turystow to nalezaloby raczej znapisac w
        jakiej dzielnicy byli.
      • Gość: Jasia Re: wizy do Kanady IP: 62.13.173.* 01.03.08, 20:57
        Zgadzam sie ze Kanada jest ogolnie nudnym krajem do zycia. Prace
        mozna dostac dosyc dobra jak sie jest tam wyksztalconym i zna sie
        jezyk. Mieszkalam tam 15 lat to wiem co mowie. Jedyny plus to piekna
        przyroda, czyste powietrze.
        Osobiscie uwazam ze Europa ma o wiele wiecej do zaoferowania.
      • ratpole Re: wizy do Kanady 01.03.08, 21:22
        Gość portalu: AM napisał(a):

> Byłem w Kanadzie i muszę przyznać, że podobało mi się. Ale życie tam wygląda
        > raczej nudno :)) praca, praca, praca, market, praca, karta visa, kredyt, praca,
        > praca.

A powinno byc tak:
        zapic, ukrasc, sprzedac, dostac w ryja, dac po ryju, zapic, ukrasc, sprzedac,
        dostac w ryja, dac po ryju, zapic, ukrasc, sprzedac..... to rozumiem, this is
        living! hehe
    • zosiunia53 Re: wizy do Kanady 01.03.08, 19:21
      Dzisiaj zostaly zniesione wizy wjazdowe do Kanady dla obywateli
      polskich.
      • dradam121 Re: wizy do Kanady 02.03.08, 00:08
        tylko i wylacznie turystyczne.
        A i to przy wyjazdach trwajacych do 3 miesiecy.

www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2008/2008-03-01.asp
        Podobnie zniesiono dla obywateli Slowacji, Wegier i Litwy.

Pozdrawiam

dradam121
    • Gość: wosio Re: wizy do Kanady IP: *.cable.casema.nl 02.03.08, 19:16
      witam-zniesiono wizy na 100%,sam jestem w szoku!!!staram sie
      dowiedziec czegos o mozliwosciach zarobkowych i mieszkaniowych-moze
      ktos cos wie?
      • Gość: Dr.Who Re: wizy do Kanady IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.03.08, 21:09
        Gość portalu: wosio napisał(a):

> jestem w szoku!!!staram sie
        > dowiedziec czegos o mozliwosciach zarobkowych i mieszkaniowych-

Ty nie tylko w szoku. Ty sie z oslem na glowy pozamienial.
      • Gość: maple_leaf Re: wizy do Kanady IP: *.chello.pl 04.03.08, 16:02
        wosio, w jakiej branży pracujesz? roboty jest sporo, ale głównie dla
        inżynierów i wykwalifikowanych pracowników technicznych. Kasa lepsza
        niż w UK czy Irlandii, klimat też ;) Ale rodacy-malkontenci, których
        na forum pełno zawsze Ci powiedzą, że nie warto bo to, albo tamto...
        • Gość: Anka22 Re: wizy do Kanady IP: 212.160.251.* 04.03.08, 17:23
          Cześć!!!
          piszesz pozytywnie o pracy w Kanadzie dlatego chciałabym zapytać czy orientujesz
          się jak jest w Toronto jeśli chodzi o pracę i ile przeciętnie może zarobić tutaj
          pracownik fizyczny??
          Z góry dzięki za info, pozdro
        • borasca0107 Re: wizy do Kanady 04.03.08, 20:21
          Gość portalu: maple_leaf napisał(a):

> wosio, w jakiej branży pracujesz? roboty jest sporo,
          > ale głównie dla inżynierów i wykwalifikowanych pracowników
          > technicznych. Kasa lepsza niż w UK czy Irlandii, klimat też ;)
          > Ale rodacy-malkontenci, których na forum pełno zawsze Ci powiedzą,
          > że nie warto bo to, albo tamto...

oczywiście, że warto, ale wjeżdzając tutaj z pelnym kompletem
          dokumentów na pobyt staly w Kanadzie - czyli LEGALNIE - ale mam
          wrażenie, że niektórym coś się bardzo pokielbasilo - zniesienie wiz
          do Kanady TO NIE JEST WLĄCZENIE KANADY DO UNII EUROPEJSKIEJ - po
          zniesieniu wiz można tu tylko przyjechać na WAKACJE... do osiedlenia
          się i podjęcia legalnej dobrze platnej pracy taki turysta nie ma
          prawa - a na czarno to wątpię, aby tutaj ktoś się czegokolwiek
          dorobil oprócz odcisków, więc nie wprowadzaj ludzi w bląd.
          • Gość: Dr.Who Re: wizy do Kanady IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.03.08, 07:46
            Daremny trud borasca. Wystarczy, ze jeden nierozgarniety i zielony
            jak lisc klonowy napisze durnote, a juz bezrozumne anki, kaski i
            wosie sie zlatuja jak sepy wietrzace padline. Nie probuj odnosic sie
            do rozumu, bo zapytaja po ile za kilo.
            • Gość: Anka22 Re: wizy do Kanady IP: 212.160.251.* 09.03.08, 20:32
              Wybacz kolego ale nie pytam Ciebie o zdanie bo nie potrzebuję Twojej
              ironicznej opinii!!!!
              Trochę szacunku!!!
              PO PIERWSZE TO nie pytam o durnoty
              A PO DRUGIE mam możliwość LEGALNEGO WYJAZDU ORAZ pracy !!!
              Nie życzę SOBIE TAKICH EPITETóW !!!!!!!!!!!!
              zanim napiszesz znów coś głupiego i bez sensu zastanów się może, co??!!
              Jeszcze jedno: Mam prawo zapytać jak wyglądają te czy inne sprawy... przed
              rezerwacją lotu do Kanady!!
              • Gość: Dr.Who Re: wizy do Kanady IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.03.08, 02:01
                Eee, to juz zaczyna byc nudne. Zadnego eksajtmentu- wszystko
                przewidywalne na kilka ruchow do przodu. To jak granie w szachy z
                przedszkolakiem. No dobra Aniu zlamie zasade i Ci odpowiem.
                Teoretycznie masz do tego prawo. Jest po $5.50 za kilogram. Ale
                musisz sie spieszyc, bo bedzie na sejlu tylko do niedzieli wlacznie.
                • Gość: earltwo Re: wizy do Kanady IP: 75.153.205.* 11.03.08, 19:58
                  aniu, olej wschodnia kanade a szczegolnie toronto, tam mieszka
                  wiekszosc malkontentow i nieudacznikow. Pchaj sie do Alberty albo
                  Brytyjskiej Kolumbi. Powietrze lepsze, praca lepsza i ludzie lepsi.
                  A njzabawniejsze to to ze ci z Ontario nawet nie zrozumieja co pisze
                  i nie beda nawet wiedzieli co to jest Zachodnia Kanada, bo, widzisz,
                  dla nich zachodnia granica Prowincji Ontario to juz koniec swiata....
                  Pozdrawiam zapraszam i przyjemnego pobytu.
                  Mieszkam tu juz ponad 20 lat i jest w deseczke.
                  Earl.
                  • Gość: jojo Re: wizy do Kanady IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.03.08, 00:20
                    Toronto to fantastyczne miasto.
                    • Gość: oliwia Re: wizy do Kanady IP: *.centertel.pl 14.03.08, 10:44
                      witam wszystkich ponownie .jestem juz w canadzie ,ale zaczyna mi
                      brakowac przyjaciolek ,ktore zostaly w polsce. mieszkam w toronto
                      jezeli ktoras z pan ma ochote na pogaduchy i kawe zapraszam - jestem
                      po 40-stce mam meza i 2 dzieci. moj mail to : oliwwwia@tlen.pl
                      • kejti.1 Re: pytanie do oliwii 15.03.08, 16:26
                        rozumiem ,że wyjechałaś niedawno do kanady,czy jeszcze z wizą,czy już na nowych
                        warunkach?jeżeli bez wizy to jak to wszystko wygląda w praktyce???
                        • Gość: oliwia Re: pytanie do oliwii IP: *.dsl.bell.ca 02.04.08, 16:50
                          przylecialam kilka dni po zniesieniu wiz .przy wjezdzie trzymaj sie
                          scisle przepisow dotyczacych ilosci rzeczy jakie mozna ze soba
                          przywiezc tzn.alkoholu i papierosow oraz prezentow.podczas kontroli
                          zadaja ci kilka pytan dlaczego po co do kogo gdzie na ile
                          przylecialas do canady.trzeba odpowiadac rzeczowo krotko i na
                          temat .jezeli mialas odmowe wizy wczesniej powiedz prawde ja tak
                          zrobilam.z calego samolotu tylko 2 osoby wzieli na bok - nie wiem
                          czy na rozmowe czy na kontrole bagazu .na 99,9 % wjedziesz bez
                          problemu . pozdrawiam i zycze powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka