Dodaj do ulubionych

Film z PSB

09.11.04, 12:29
Ogladaliscie ten film? Znacie go? Podoba sie wam?
Obserwuj wątek
    • balshoy Re: Film z PSB 09.11.04, 23:15
      Ogładałem , znam i podoba mi się...oczywista; oglądałem nawet kilka razy,
      tylko,że nie znam tak dobrze angielskiego,żeby wszystko zrozumieć.Myślę jednak,
      że to coś dla fanów, na pewno nie zrobiono tego filmu z myślą o Oscarze...Choć
      kilka scenek jest naprawdę klimatycznych.To jeszcze nie był jednak taki popis
      gry aktorskiej jaki Neil i Chris dali w PERFORMANCE!Może na kolejnym zlocie uda
      mi się wreszcie zobaczyć ten film z tłumaczeniem ( wśród znanych mi fanów jest
      kilku, którzy biegle władają anglikiem). Można stwierdzić, że to moje
      dotychczasowe oglądanie było mniej więcej takie,jakbym oglądał MONTY PYTHONA
      (super!) śmiał się tylko z tego co widzę a nie rozumiał co mówią i o co im tak
      naprawdę chodzi.
      • rafi.raf Re: Film z PSB 10.11.04, 00:00
        No wlasnie... film sie podoba chyba tylko fanom. Chlopcy sie go ponoc wstydza
        (tak twierdzili w kilku wywiadach). Podobno zawinil scenarzysta i pycha
        chlopcow. byl to przeciez okres gdy gwiazdy wystepowaly w filmach (i nie zawsze
        to byl dobry pomysl; david bowie w "absolute beginners" na przykład).

jesli chodzi o teksty to chyba lepiej traktowac ten film jako zlepek roznych
        gagow anizeli calosc... gdyby nie najlepsze piosenki chlopcow wink
        • neila1 Re: Film z PSB 11.11.04, 19:57
          Zlepek ?? No nie, tak nie wolno powiedzieć. Może nie rozumiesz go do końca.
          • rafi.raf Re: Film z PSB 11.11.04, 21:58
            wiesz dlaczego mężczyzna wychodzący z domu pali się?

jest to nawiązanie do pożaru na king's cross station... podobno
    • neila1 Re: Film z PSB 11.11.04, 19:55
      Dla mnie - rewelacja smile)) Przynajmniej raz w tygodniu go sobie włączam, no i w
      efekcie znam go na pamięć ...
      A poza tym lubię filmy tego typu ( jeden z fanów PSB nawet coś wie na ten
      temat ;o) ).
      • rafi.raf Re: Film z PSB 11.11.04, 20:18
        bardzo mi odpowiadaja piosenki wlaczone do filmu. wydaje mi sie jednak, ze
        chlopcy mogliby zrobic teraz nowy film... strasznie ich malo na wizji... brakuje
        mi tego
        • neila1 Re: Film z PSB 11.11.04, 20:56
          Mnie też sad
    • krikra Re: Film z PSB 24.11.04, 14:17
      Filmu nie widziałam... straciłam coś? Warto go obejrzeć?
      Mógłby ktoś mnie oświecić, o czym to jest i tak dalej?
      • rafi.raf Re: Film z PSB 24.11.04, 16:55
        fragmenty filmu widac w teledysku always on my mind. o czym jest film... hmmm
        super pytanie. moze Neila przyblizy go Tobie. postaram sie zebrac i go
        streszczyc w miare logiczny sposob wink
        • krikra Re: Film z PSB 24.11.04, 18:37
          Always on my mind... aha, kojarzę... faktycznie, teledysk składa się ze zlepków
          scenek, nigdy nie wiedziałam do końca, czemu tak to wygląda. W końcu chłopaki
          mieli zawsze bardzo dopracowane i przemyślane teledyski, a ten taki chaotyczny.
          Teraz się wyjaśniło, heh
          OK, czekam więc cierpliwie na streszczenie, jeżeli to oczywiście nie kłopot smile

Nawiasem mówiąc, co Wy na to, gdyby Neil i Chris TERAZ zagrali w filmie? W
          normalnym, najzwyklejszym filmie, jako aktorzy. Do jakiego filmu by Wam
          pasowali, do jakich ról?
          Ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat.
          • rafi.raf Re: Film z PSB 24.11.04, 21:57
            chris wystapil w australijskiej telenoweli "neighbours". jechal ulica samochodem
            i zapytal sie o droge do studia - znam to tylko z oficjalnej strony. czekalem na
            ten odcinek ale nie udalo mi sie na niego trafic (do dzisiaj kreca tego tasiemca!).

wracajac do twojego pytania... chcialbym aby zagrali w filmie Petera
            Greenawaya... Neil mógłby zagrać jakiegoś wszechwiedzącego gościa, który gra w
            szachy, a chris... moze jego przeciwnika? wyobrazacie sobie film o grze w
            szachy? przesuwanie figur - motywy ruchow, krotkie scenki?

marze o tym...
            • krikra Re: Film z PSB 26.11.04, 13:09
              Na fabułę nie mam pomyslu, ale Neil z tym swoim dostojnym wyglądem pasowałby mi
              jak ulał do roli jakiegoś wojskowego albo innego przywódcy, może polityka wink)
              Co do Chrisa to chwilowo brak mi pomysłu...
          • anthares_psb Re: Film z PSB 25.01.05, 06:34
            > Nawiasem mówiąc, co Wy na to, gdyby Neil i Chris TERAZ zagrali w filmie? W
            > normalnym, najzwyklejszym filmie, jako aktorzy. Do jakiego filmu by Wam
            > pasowali, do jakich ról?

Grali w filmie "Scandal" epizodyczną rolę dziennikarzy w długich prochowcach i
            kapeluszach z lat '30. Podkładem muzycznym były także m.in. utwory PSB z
            płyty "Results" Lizy Minelli. Wątki tego filmu widać na koncercie "Performance".
    • balshoy Re: Film z PSB 26.11.04, 15:17
      no to ja zobaczyłbym ICH w czymś a'la ..ARCHIWUM X, ale najlepsi byliby z
      pewnością w jakiejś komedii bo mają duże poczucie humoru wink
      • krikra Re: Film z PSB 26.11.04, 22:49
        Balshoy, masz rację z tą komedią.. bardzo dobry pomysł. Nie ma to jak porządna
        brytyjska komedia.. big_grin
        A co do Archiwum... mówisz serio? Uwielbiam ten serial, ale czy N&C by tam
        pasowali? Archiwum jest strasznie poważne, nie wiem, czy by to fajnie wyszło.
        Chociaż kto wie.. wink
        • rafi.raf Re: Film z PSB 27.11.04, 20:37
          ostatnia seria archiwum X wcale nie była taka powazna... sadze, ze mogliby
          zagrac kosmitow - maja juz pewne doswiadczenie w tej materii.
          • krikra FBI ? ;)) 27.11.04, 22:31
            No tak, ostatnie odcinki X-files były już w zasadzie autoparodią, zamierzoną co
            prawda, ale zawsze. Niemniej jednak ogólny klimat Archiwum, nie licząc
            ostatnich sezonów, jest raczej śmiertelnie poważny. Nieraz aż do przesady (ale
            to oczywiście moje zdanie).

...heh, a jednak nie mogę sobie wyobrazić Neila jako agenta FBI... może prędzej
            Chrisa wink
    • krikra It couldn't happen here 23.01.05, 15:42
      W końcu obejrzałam ów słynny film. Też miałam niejakie problemy z należytym
      zrozumieniem wszystkich dialogów - w czym wcale nie pomogły mi napisy, bo były
      po japońsku smile)))
      Więc z konieczności patrzyłam sobie głównie na obrazki... strasznie dziwny ten
      film, choć nie powiem, by jakoś mnie ten fakt zaskoczył. W końcu to PSB...
      którzy z zasady są dziwni, no nie? ;0
      • rafi.raf Re: It couldn't happen here 23.01.05, 21:38
        krikra napisała:
        W końcu to PSB...
        > którzy z zasady są dziwni, no nie? ;0

chłopcy mówili, ze sa nudni (podczas promocji albumu behaviour) wink
        • krikra nudni? :)) 24.01.05, 00:28
          rafi.raf napisał:

> chłopcy mówili, ze sa nudni (podczas promocji albumu behaviour) wink

Taa... to tylko takie ściemnianie wink Zresztą nie wiem, może i przedtem byli
          nudni (ja znam ich w zasadzie od momentu błazeństw z czasów "Very", więc nie
          jestem obiektywna ;0 ), ale czyż potem nie zmienili na dobre stylu?
          "Performance", "Very" i tak dalej... gdzie się podziała dotychczasowa "nuda" ? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka