rafi.raf 09.11.04, 12:29 Ogladaliscie ten film? Znacie go? Podoba sie wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balshoy Re: Film z PSB 09.11.04, 23:15 Ogładałem , znam i podoba mi się...oczywista; oglądałem nawet kilka razy, tylko,że nie znam tak dobrze angielskiego,żeby wszystko zrozumieć.Myślę jednak, że to coś dla fanów, na pewno nie zrobiono tego filmu z myślą o Oscarze...Choć kilka scenek jest naprawdę klimatycznych.To jeszcze nie był jednak taki popis gry aktorskiej jaki Neil i Chris dali w PERFORMANCE!Może na kolejnym zlocie uda mi się wreszcie zobaczyć ten film z tłumaczeniem ( wśród znanych mi fanów jest kilku, którzy biegle władają anglikiem). Można stwierdzić, że to moje dotychczasowe oglądanie było mniej więcej takie,jakbym oglądał MONTY PYTHONA (super!) śmiał się tylko z tego co widzę a nie rozumiał co mówią i o co im tak naprawdę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Film z PSB 10.11.04, 00:00 No wlasnie... film sie podoba chyba tylko fanom. Chlopcy sie go ponoc wstydza (tak twierdzili w kilku wywiadach). Podobno zawinil scenarzysta i pycha chlopcow. byl to przeciez okres gdy gwiazdy wystepowaly w filmach (i nie zawsze to byl dobry pomysl; david bowie w "absolute beginners" na przykład). jesli chodzi o teksty to chyba lepiej traktowac ten film jako zlepek roznych gagow anizeli calosc... gdyby nie najlepsze piosenki chlopcow Odpowiedz Link Zgłoś
neila1 Re: Film z PSB 11.11.04, 19:57 Zlepek ?? No nie, tak nie wolno powiedzieć. Może nie rozumiesz go do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Film z PSB 11.11.04, 21:58 wiesz dlaczego mężczyzna wychodzący z domu pali się? jest to nawiązanie do pożaru na king's cross station... podobno Odpowiedz Link Zgłoś
neila1 Re: Film z PSB 11.11.04, 19:55 Dla mnie - rewelacja )) Przynajmniej raz w tygodniu go sobie włączam, no i w efekcie znam go na pamięć ... A poza tym lubię filmy tego typu ( jeden z fanów PSB nawet coś wie na ten temat ;o) ). Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Film z PSB 11.11.04, 20:18 bardzo mi odpowiadaja piosenki wlaczone do filmu. wydaje mi sie jednak, ze chlopcy mogliby zrobic teraz nowy film... strasznie ich malo na wizji... brakuje mi tego Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: Film z PSB 24.11.04, 14:17 Filmu nie widziałam... straciłam coś? Warto go obejrzeć? Mógłby ktoś mnie oświecić, o czym to jest i tak dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Film z PSB 24.11.04, 16:55 fragmenty filmu widac w teledysku always on my mind. o czym jest film... hmmm super pytanie. moze Neila przyblizy go Tobie. postaram sie zebrac i go streszczyc w miare logiczny sposob Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: Film z PSB 24.11.04, 18:37 Always on my mind... aha, kojarzę... faktycznie, teledysk składa się ze zlepków scenek, nigdy nie wiedziałam do końca, czemu tak to wygląda. W końcu chłopaki mieli zawsze bardzo dopracowane i przemyślane teledyski, a ten taki chaotyczny. Teraz się wyjaśniło, heh OK, czekam więc cierpliwie na streszczenie, jeżeli to oczywiście nie kłopot Nawiasem mówiąc, co Wy na to, gdyby Neil i Chris TERAZ zagrali w filmie? W normalnym, najzwyklejszym filmie, jako aktorzy. Do jakiego filmu by Wam pasowali, do jakich ról? Ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Film z PSB 24.11.04, 21:57 chris wystapil w australijskiej telenoweli "neighbours". jechal ulica samochodem i zapytal sie o droge do studia - znam to tylko z oficjalnej strony. czekalem na ten odcinek ale nie udalo mi sie na niego trafic (do dzisiaj kreca tego tasiemca!). wracajac do twojego pytania... chcialbym aby zagrali w filmie Petera Greenawaya... Neil mógłby zagrać jakiegoś wszechwiedzącego gościa, który gra w szachy, a chris... moze jego przeciwnika? wyobrazacie sobie film o grze w szachy? przesuwanie figur - motywy ruchow, krotkie scenki? marze o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: Film z PSB 26.11.04, 13:09 Na fabułę nie mam pomyslu, ale Neil z tym swoim dostojnym wyglądem pasowałby mi jak ulał do roli jakiegoś wojskowego albo innego przywódcy, może polityka ) Co do Chrisa to chwilowo brak mi pomysłu... Odpowiedz Link Zgłoś
anthares_psb Re: Film z PSB 25.01.05, 06:34 > Nawiasem mówiąc, co Wy na to, gdyby Neil i Chris TERAZ zagrali w filmie? W > normalnym, najzwyklejszym filmie, jako aktorzy. Do jakiego filmu by Wam > pasowali, do jakich ról? Grali w filmie "Scandal" epizodyczną rolę dziennikarzy w długich prochowcach i kapeluszach z lat '30. Podkładem muzycznym były także m.in. utwory PSB z płyty "Results" Lizy Minelli. Wątki tego filmu widać na koncercie "Performance". Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: Film z PSB 26.11.04, 15:17 no to ja zobaczyłbym ICH w czymś a'la ..ARCHIWUM X, ale najlepsi byliby z pewnością w jakiejś komedii bo mają duże poczucie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: Film z PSB 26.11.04, 22:49 Balshoy, masz rację z tą komedią.. bardzo dobry pomysł. Nie ma to jak porządna brytyjska komedia.. A co do Archiwum... mówisz serio? Uwielbiam ten serial, ale czy N&C by tam pasowali? Archiwum jest strasznie poważne, nie wiem, czy by to fajnie wyszło. Chociaż kto wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Film z PSB 27.11.04, 20:37 ostatnia seria archiwum X wcale nie była taka powazna... sadze, ze mogliby zagrac kosmitow - maja juz pewne doswiadczenie w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
krikra FBI ? ;)) 27.11.04, 22:31 No tak, ostatnie odcinki X-files były już w zasadzie autoparodią, zamierzoną co prawda, ale zawsze. Niemniej jednak ogólny klimat Archiwum, nie licząc ostatnich sezonów, jest raczej śmiertelnie poważny. Nieraz aż do przesady (ale to oczywiście moje zdanie). ...heh, a jednak nie mogę sobie wyobrazić Neila jako agenta FBI... może prędzej Chrisa Odpowiedz Link Zgłoś
krikra It couldn't happen here 23.01.05, 15:42 W końcu obejrzałam ów słynny film. Też miałam niejakie problemy z należytym zrozumieniem wszystkich dialogów - w czym wcale nie pomogły mi napisy, bo były po japońsku ))) Więc z konieczności patrzyłam sobie głównie na obrazki... strasznie dziwny ten film, choć nie powiem, by jakoś mnie ten fakt zaskoczył. W końcu to PSB... którzy z zasady są dziwni, no nie? ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: It couldn't happen here 23.01.05, 21:38 krikra napisała: W końcu to PSB... > którzy z zasady są dziwni, no nie? ;0 chłopcy mówili, ze sa nudni (podczas promocji albumu behaviour) Odpowiedz Link Zgłoś
krikra nudni? :)) 24.01.05, 00:28 rafi.raf napisał: > chłopcy mówili, ze sa nudni (podczas promocji albumu behaviour) Taa... to tylko takie ściemnianie Zresztą nie wiem, może i przedtem byli nudni (ja znam ich w zasadzie od momentu błazeństw z czasów "Very", więc nie jestem obiektywna ;0 ), ale czyż potem nie zmienili na dobre stylu? "Performance", "Very" i tak dalej... gdzie się podziała dotychczasowa "nuda" ? Odpowiedz Link Zgłoś