dafio1 13.03.06, 21:24 Jest 2.13 na osiołku. Dla mnie bomba!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verybilingual Re: I"M WITH STUPID 13.03.06, 22:32 Geniusz, szkoda że tak mało rozbudowany refren - aaaaaaaaaa i'm with stupid (BOŻE CZEMU JA NARZEKAM NA COŚ TAKIEGO!!) Gdyby była nagrana 15-20 lat temu byłaby pewnie megahitem a teraz? teraz też Jest naprawdę kapitalnie PSB w życiowej formie,klimaty z introspective zdecydowanie, szkoda że jakość nagrania taka słabiutka ale cóż możemy narzekać, poczekajmy jeszcze 2 miesiące Podobno miało wyjść promo, ta wersja która ja i dafio mamy (bo chyba mówimy to wersja z radia)spróbuje poszukać lepszej wersji, ale cieszmy się tym co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID 13.03.06, 23:01 Verybilingual, po raz kolejny mnie zadziwiasz. Jesteś młody wiekiem oraz stażem, co do bycia fanem PSB, ale jesteś na topie! Inni niech się się wstydzą! Starzy forumowicze, GDZIE JESTEŚCIE? Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: I"M WITH STUPID 14.03.06, 07:06 Pojawienie się w sieci I'm with stupid to już coś więc warto się dopisać i podzielić opianiami umieszczam tutaj tekst z oficjalnej strony jakby ktoś chciał pośpiewać sobie (jest dość sługi) Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid See you on the TV Call you every day Fly across the ocean Just to let you get your way No one understands me Where I'm coming from Why would I be with someone who's obviously so dumb? Love comes Love grows every time you rise to meet me take my hand to greet me Love comes Love grows and power can give a man much more than anybody knows Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid Before we ever met I thought like everybody did you were just a moron a billion-dollar kid You flew up all the way like a hawk chasing a dove I never thought that I would be a sacrifice in love It comes It grows and now we're tied together everybody knows Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid Is stupid really stupid or a different kind of smart? Do we really have a relationship so special in your heart? Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid I have to ask myself like any lover might: Have you made a fool of me? Are you not Mr Right? You grin I pose It's not about sincerity Everybody knows Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid Oh-oh, I'm with Stupid Is stupid really stupid or a different kind of smart? That's how you stole my heart I'm with Stupid Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID 14.03.06, 11:23 Do posłuchania w całości!!! tennant-lowe.com/psb.html. Wstukujecie i słuchacie. Miłych wrażeń Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: I"M WITH STUPID 14.03.06, 15:18 Może mi ktoś podesłać piosenkę bo zorbiłem tam konto przyszedł mi e-meil z hasłem i nickiem wpisuje tak jak ma byc i pisze że źle. drunk7_13@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kdx Re: I"M WITH STUPID 23.03.06, 16:56 Jak donosi strona główna PSB oficjalna premiera radiowa tego singla odbedzie w piatek 31 marca w BBC Radio 2. Od godz. 12 singiel bedzie ogólno dostepny rozglosniom radiowym. Ciekawe, kiedy usłyszymy go w polskich radiach? Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID 15.03.06, 16:55 Widzę, że na tym forum, nawet z okazji nowego singla PSB, z wyjątkiem "młodego" chlubnego wyjątku, czyli VERYBILINGUAL, nie ma z kim dyskutować. No właśnie, co fan powinien. Ale przecież to nie jest ważny temat. Rozumiem Was , WIELCY fani PSB. Tematy ważne dla WAS może pojawią się w 2020 roku. Jestem na tym forum 1.5 miesiąca, ale teraz przekonałem się że nie ma sensu tu zaglądać. Naprawdę, zawiodłem się. Pewnie jeszcze coś napiszę, ale jestem mocno ZNIESMACZONY. Aha, BALSHOY, Ciebie rozumiem, byłeś na koncercie DM. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocbor1 Re: I"M WITH STUPID 15.03.06, 20:47 Przecież nie kazdy moze ma stały dostęp do neta a moze wogóle go nie ma,i co czy to umiejsza w jego byciu fanem,czy to jakis dyshonor jeśli sie nie odpowie na jakiś post?? Może inni w przeciwieństwie do Ciebie nie dysponują nieograniczoną ilością czasu wolnego,bez obrazy oczywiście niektórzy mają jeszce szkołę.Mi naprzykład czesto pada net i nie mam tak częstej mżliwości zagladania czy też czytania wszystkiego co jest na forum,zresztą kiedyś forum działało całkiem prężnie i nikt nie wprowadzał zamieszania z tak błahego powodu jak brak odpowiedzia na brak posta, bycie fanem nie oznacza pisania na forum, za pisanie postów nie przybywa wiedzy czy nie uprawnia nas do nazywania siebie lepszymi ze względu na ilośc zdan jakie napisaliśmy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID 16.03.06, 07:57 Na pewno nie dysponuję nieograniczoną iloscią wolnego czasu, tylko ten czas znajduję. Zobacz swoj przykład - odezwałeś się, a jednak nie wypowiedziałeś w temacie singla. Nie wiem, czy już słyszałeś I'm with stupid, ale jeśli tak, to czemu nie napiszesz swoich odczuć, tylko piszesz o rzeczach, które wszyscy wiedzą. Ja też wiem, że nie wszyscy mają dostęp do kompa, stałe łącze, czas itp,itd. Ale jak w skali 40-milionowego kraju dyskutujemy o singlu poprzedzającym nową, po najdłuższej 4-letniej przerwie, studyjną płytę PSB odzywa się jedna osoba, no to z tym forum chyba jest coś nie tak. Bez obrazy, takie zdania jak Twoje, tylko przyczyniają się do utraty POWERA tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: I"M WITH STUPID 16.03.06, 16:00 dafio - wez czep sie kogos innego, jak ci nie odpowiada to nie musisz tu zagladac. jestes tu 1,5 miecha a juz narobiles wiecej rabanu niz ktokolwiek przed toba O czym ty chcesz dyskutowac??? o czyms czego jeszcze wiekszosc z nas nie slyszala? czy o tym ze ludzie nie maja czasu udzielac sie na forum? bo ja akurat czasu mam ostatnio bardzo malo na rzeczy niewazne (a forum jest dla mnie taka wlasnie rzecza) jak chcesz mnie gbura, WIELKIEGO fana obdarowac tym "cudem" to prosze bardzo eliks@gazeta.pl ale dla mnie to cos sie jeszcze nie ukazalo - tyle mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID 16.03.06, 16:28 Eliks, no tutaj w tym momencie trochę przesadziłeś. Jak nie chce Ci się gadać to nie gadaj, ale nie siej fermentu. Co Ty sobie myślisz, że to forum, to co , Twoja prywatna "własność". Myślisz,że jak jesteś na tym forum dłużej, to znaczy, że zjadłeś wszystkie rozumy. Jak dla Ciebie forum PSB jest nieważne, to się po prostu NIE ODZYWAJ, malowany fanie. CHAMSTWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: I"M WITH STUPID 16.03.06, 22:07 Dafio, zastanow sie zanim cos wyklepiesz, bo teraz to Ty przesadziles "malowany fanie"?? "CHAMSTWO"?? - czy to wszystko na co Cie stac? bo mam wrazenie ze tak - bo jak do tej pory poza madrzeniem sie i wytykaniem innym ich nie-fanowosci (no bo rzecz jasna Ty jestes wzorem metra wsrod tzw. fanow PSB) i ospalosci nic nie przeczytalem ciekawego forum nie jest moja wlasnoscia i nigdy nie twierdzilem ze bylo - i wcale nie jestem na nim znacznie dluzej niz Ty. ale bylem tu dostatecznie dlugo zeby sie przekonac, ze wsrod kulturalnych i wyluzowanych ludzi potrafi tez sie trafic taki ktos jak Ty. I Made My Excuses And Left Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: I"M WITH STUPID - wasze odczucia 15.03.06, 17:17 Spotkałem się na oficjalnym forum PSB z wieloma głosami że I'm with stupid jest podobno najlepszym singlem od czasu...Se A Vida E (That's The Way Life IS). Tak jak pisałem piosenka jest naprawdę dobra i nie dziwmy się 8 maja że będzie lecieć w RMF FM. Jak posłuchałem pierwszych 8 sekund to na początek myśle że to jakiś dance mix A Pain That i'm used to grupy Depeche Mode , straszny zgrzyt automatu perkusyjnego, po pierwszych 3 skojarzenie z La Isla Bonita Madonny , no ale wreszcie neil zaczyna swój popis, tak jak pisałem mało rozbudowany refren, ale w tych czasach to nie ma znaczenia myśle (crazy frog)Mam małe zastrzeżenie co do samej końcówki czy nie mogłoby sie tam wydarzyć jakieś BUM, ale stopniowe wyciszanie stupid też brzmi ciekawie. Do tego dochodzi świetna zwrotka, 1 dodam ponieważ dochodzi pod jej koniec do świetnego połączenia ,,przedrefrenu'' jak ja to nazywam czyli ostatnich kilku sekund przed refrenem (wiem że to moze wam się wydać skomplikowane)Potem to się już nie powtarza i piosenka staje się bardzij monotonna zwrotka- refren...Spodziewałem się też że bedzie to dośc długa piosenka, sądzac po tym ile tekstu wstawiłem, ale piosenka jest bardzo dynamiczna i nie ma tam dłużsych parti muzycznych.Myśle że dam tej piosence narazie 6, bo w 80% spełnia moje oczekiwania i ośmielę sie potwierdzić opinię że to najlepszy singiel od Se A...a nawet jeśli ktoś pomyśli że nie jest najlepszym singlem to myśle że jest najbardzij dynamiczna i pamiętajmy że 1 singiel nie może byc najlepszy nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID - wasze odczucia 15.03.06, 18:17 Jest to na pewno BARDZO MOCNY SINGIEL. Od wielu lat, przynajmniej 13-nastu Psb nie mieli tak mocnej piosenki na singlu. Słuchałem tego ok. 100 razy, jak na 2 dni chyba nieżle. Myślę, że jest to lepsze od DD, CYFH, SH, nie mówiąc o IDNWYWBICGIA, NYCB< H&D. Musi wytrzymać próbę czasu. Za ok. miesiac, dwa będzie można powiedzieć coś więcej. Na razie zdecydowanie w 1-rwszej dziesiątce singli PSB.Oczywiście nie wliczam do tych ostatnich 13-stu lat GO WEST. Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: I"M WITH STUPID - 15.03.06, 18:58 hey! ja właśnie dochodzę do siebie dopiero po koncercie..co prawda byłem w domu ok. 11 nawet tu zajrzałem ,ale potem uderzyłem w kimę próbowałem wejść na tę podaną stronę , ale coś tam szwankuje..nawet się zarejestrowałem jako Adam , ale dalej nigdzie nie mogę mimo tego wejsć ..bo gdzieś się gubi serwer...a przy okazji od rana 3 razy coś zaatakowało mi kompa ,czy to przy próbie wejścia w e-mule czy na tę stronę tennant-lowe.com nie wiem.. nie znam jeszcze i jak widzę nie mam możliwości tego na razie ściągnąć... gdyby ktoś zechciał podesłać z góry dziękuję balshoy@op.pl ps. koncert był zarąbiasty! byłem też na Służewcu , ale tu było o wiele lepsza atmosfera i znowu byłem ok. 10 metrów od sceny...na onecie są zdjęcia i relacja..swoją też tu gdzieś zamieszczę.. jeżeli jeszcze ktoś nie zna depeche mode radzę mu się zainteresować, bo na pewno nie pożałuje ) Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: I"M WITH STUPID - 16.03.06, 10:27 przesłuchani e nr 2 i nr3... jest co raz lepiej głos Neila zawsze się obroni, refren sam płynie, także nie ma problemu - da się nucić bo wpada w ucho ta piosenka pierwsze skojarzenie to Frankie Goes To Hollywood...czy nie za bardzo? wiadomo Trevor...ale... są momenty, gdy nie ma tego tła, perkusji i te wydają mi się najlepsze...myslę,mam nadzieję,że bedzie jakaś wersja, która będzie brzmiała surowiej, bardziej electro..nawet takie dzwięki, jakie wygenerowali w Pancerniku Patiomkinie a widzę podobieństwo choćby w I WANT IT ALL czy THE SINNER IN ME z ostatniej płyty DM...naprawdę , słyszę podobieństwo, szczególne końcowe freagmenty tych utworów... ale jest ciekawie bo to nowa piosenka PSB i jak zawsze...na pewno będąjeszcze inne interpretacje czytaj remixy...także powinno być dobrze ps. dziękuję wszystkim za przesłanie I'm With Stupid... i tym stałym bywalcom i ukrytym forumowiczom Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID - 16.03.06, 16:57 Piszę ten komentarz po odpowiedzi na post ELIKSA, który jest zwyczajnie chamski, i powiem szczerze jestem wkurzony. Ale do rzeczy. uważam, że w I'M WITH STUPID są bardzo refleksyjne zwrotki, z kolei refren bardzo prosty, ale niesamowicie dynamiczny, wpadający w ucho. Dwie przeciwności, a jaką tworzą wybuchową mieszankę. A te syntezatorowe tła. Po prostu delicje. Jeżeli chodzi o aranżacje Trevora Horna. Jestem zadowolony. Powinien częściej wspólpracowac z PSB, albo poszerzyć skład PSB ). To brzmi lepiej niż FGTH. Dlaczego? Dlatego, iż ta produkcja to jest mix PSB i Trevora Horna, słychać to wyrażnie, natomiast FGTH bez Trevora nic by nie znaczyli-to moje zdanie. PSB zawsze słynęli z rozbudowanych aranacji, dlatego w moim prywatnym rankingu są nr1, a DM nr2. DM są zbyt surowi, zbyt depresyjni, natomiast PSB wyraża w swej muzyce praktycznie wszystkie odczucia, dlatego muzę PSB kocham na 100%, a DM lubię na 75%. Reszta ma u mnie mniej niż 50%, także DM to u mnie zdecydowany nr 2. Myślę, Balshoy, że takie odczucia, jak przedstawiłes, iż I'M WITH STUPID powinno być aranżacyjnie bardziej surowe, pojawiły Ci się po koncercie DM. To normalne, ja jak byłem swego czasu w 1994 na koncercie Aerosmith, przez pare dni zastanawiałem sie jak by brzmiało PSB z mocniejszą gitarką. To normalne, cały czas masz to świeżo w pamięci. Uważam, że ta wersja I'M WITH STUPID jest bardzo dobra, a surowość innej wersji tylko jej zaszkodzi. Kocham te trąbki a la "wycie słonia", a perkusja moim zdaniem jest wymiatająca. Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: I"M WITH STUPID - 17.03.06, 11:04 Dafio - bardzo dziekuje za plik. muzyka lagodzi obyczaje, w dodatku taka. czesto polegam na pierwszym wrazeniu, nierzadko nieslusznie, a w tym momencie jest ono takie: Hit! od dawna nie bylo takiego kawalka, jezeli to tylko maly smaczek Fundamental - to juz jest dobrze. z kolei ja Introspective nie slysze tu w ogole - ta plyta byla zbyt dawno zeby ja teraz odgrzebywac. w moim odczuciu PSB dalej brna w kierunku ktory do tej pory wyznacza DISCO3 i ostatnie dwa single. I uwazam ze to dobry kierunek - trafiony w dziesiatke. Teraz poslucham kilka razy i dalej wypowiem sie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: I"M WITH STUPID - 17.03.06, 15:51 ok, kolejna obserwacja po kilku przesluchaniach przypomina ostatnie dokonania Madonny - dynamitowy pop refren od razu wpada w ucho i "chodzi za czlowiekiem" refren ciut za czesto powtarzany i troche za bardzo skontrastowany ze zwrotkami - podobnie jak w So Hard... Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID - 17.03.06, 19:32 Faktycznie, muzyka łagodzi obyczaje. Ja też się za bardzo uniosłem... Odpowiedz Link Zgłoś
j.wojak Hit ! 17.03.06, 23:33 Nareszcie dynamiczny, dancowo-elektroniczny utwór. Brakowało mi takiego od lat. Mam nadzieję, że będzie hitem. Wokal i aranżacja jakoś tak ładnie współgrają, linia melodyczna dość skomplikowana, do tego krótki, chwytliwy tytuł. Ciekawe, że przy całej tej dynamice główna perkusja jest dość delikatna, podkład też. B. dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 18.03.06, 11:35 być może słuchajac pierwszy raz faktycznie byłem pod wrażeniem koncertu..ale pisząc to co napisałem miałem na myśli takie klimaty PSB znane z choćby jack & jill party, sexy northerner, flamboyant - live from radio xfm, it's a sin electro wersję , czy remixy main teil czy walking on thin ice.. widać i słychać, że PSB potrafia tak grać a takię granie mnie kręci najbardziej. Oczywiście, bez dwóch zdań nowa piosenka również mi się podoba , choć już słuchając kolejny raz nie słyszę tak bardzo FGTH... Za to moja żona usłuszała najpierw " hałas" .na co ja to " najlepsze" a potem.no coż muszę jej puścić jeszcze kilka razy , bo to porównanie mi nie pasuje! ps. i panowie ( panie też ,tylko zaglądajcie tu ) ..nie kłócimy się...dziękuję SZANUJMY SIĘ ..ale widzę ,ze już ok Odpowiedz Link Zgłoś
johnny85 Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 19.03.06, 14:36 Na www.petshopboys-on-line.com pisze,że ten kawałek grają już niektóre radia w Niemczech,Szwecji,Chorwacji,Bułgarii i Hiszpanii.Pewnie w Polsce doczekamy go się najpóźniej jak to tylko możliwe.Na razie nie będę go ściągał.Poczekam aż będą go normalnie puszczać.Pamiętam jak jakieś 6 lat temu Santana wydał Supernatural.Pomyślałem wtedy,że pewnie PSB też prędzej czy później wydadzą taki super album,którym znowu zawojują wszystkie listy.Sądząc po Waszych radosnych komentarzach może moja "przepowiednia"właśnie zaczyna się powoli spełniać Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 19.03.06, 16:24 może jakaś oddolna akcja, fanów zespołu niszowego )? czemu nie uderzyć na listę w programie 3 PR? pewnie to jeszcze za wcześnie..ale zdziwiliby sie na głosy, na piosenkę, której jeszcze nikt nie lansuje... ale temat warty zastnowienia, jak nie, dziś to wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 19.03.06, 16:32 Z tego co wiem to fani DM organizowali takie akcje tzn głosowali masowo n a piosenki DM na liście 3 i w pewnym momencie wszystkie 3 były chyba w pierwszej 30 a niewiem czy teraz nawet A Pain That.. nadal jest 1. Gdybyśmy i my trochę włożyli energi to może za 3,4 miesiące tak jak w 1988 roku Rent i Always na pierwszym miejscu I'm with stupid a na drugim The Sodom Show Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 19.03.06, 18:24 Faktycznie, Balshoy, masz rację. Może jakieś e-maile do LP3, czemu tego jeszcze nie grają. Ta muza na to zasługuje. Mnie zupełnie opętało.Każdą odrobinę wolnego czasu wykorzystuję na słuchanie IWS. Chyba odpuszczę sobie 3 pierwsze pytania QUIZU, trudno niech inni będą lepsi. I'M WITH STUPID w tej chwili to nr 1!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j.wojak z niemieckiego radia 20.03.06, 10:30 Ja przez "osiołka" ściągnąłem właśnie nagranie z jakiegoś niemieckiego radia- słychać kawałek zapowiedzi. Jakość nagrania bdb. Odpowiedz Link Zgłoś
kocbor1 Re: I"M WITH STUPID - wasze odczucia 10.04.06, 19:44 Jak dla mnie ta piosenka czegoś nie ma. Melodia,refren łatwo w ucho wpadają,ale ta ''dzika '' perkusja troche mi sie nie podoba.Ale w gruncie rzeczy jest fajna i Neil sprawia takei wrażenie jakby wgl sie nie postarzał przez 20 lat cały czas spiewa tym samym głosem:] Pewnie w UK czy w Niemczech będzie wysoko bo któżby mógłby im zagrozic?chyba ze jakiś 50 cent czy inny Eminem z czymś nie wyskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kkokowski Re: I"M WITH STUPID 26.03.06, 16:26 Tez wczoraj nie wytzymalem i sciagnalem z sieci. Pierwsze wrazenie> Trevor Horn meets Modern Talking. Muzyka i spiew Neila sa fajne, nie podoba mi sie jednak tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: I"M WITH STUPID 27.03.06, 07:36 "modern talking" ..to samo powiedziała moja żona po pierszym przesłuchaniu aż głupio było mi o tym pisać, a chciałem "odwieść" ją od tego wrażenia.. no , ale w końcu ona ma słuch muzyczny a ja nie ... jednak piosenka wpadała już w jej ucho, bo nawet nuci to sobie... mnie też podoba sięcoraz bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID 27.03.06, 14:27 Modern Talking ( ( (((( :0 no nie, to chyba przesada. Nie obrażajcie PETóW i TREVORA. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: I"M WITH STUPID 27.03.06, 15:54 Popieram dafio nie, boże broń od tych niemieckich flanelowych koszul. W sieci (konkretnie Emeule) krąży już remiks, a może nawet remiksy I'm with stupid wykonane prawdopodobnie przez fanów np.Dj Rub Mix Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: I"M WITH STUPID 28.03.06, 10:00 co chcecie od Modern Talking? a czyja muzyka wypelniala dyskoteki pod koniec lat 80tych jeszcze bardziej niz PSB? no tak, ja tez wiem ze to kwas, ale ile milych wspomnien... Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 10.04.06, 18:51 czas wreszcie merytorycznie podejść do spraw, które nas interesują; podaję za stroną www.tennant-lowe.com link zapowiadający premierę klipu na Chnnel 4 w UK...już w WIELKI PIĄTEK a następnego dnia ma być do zobaczenia na w/w stronie www.channel4.com/music/features/R/rhcpvideo.html Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 10.04.06, 19:39 W Wielki Piątek czasu UK 23.45 czyli 0.45 czsu polskiego na Channel4 UK. Ale jest nowa wiadomość. Piątek na stronie Popjustice.com, czyli w internecie. I to jest super news Balshoy, bo na pewno do Popjustice łatwiej dotrzeć, niż do Channel4. Sie ma Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 11.04.06, 00:08 juz widze jak wszyscy zobacza - jak sie rzuca ludziska do ogladania z necie to zobaczymy tylko krztuszace sie plamy. chociaz wydaje mi sie ze klip powinna zamiescic OS - tam zawsze byly dobre transfery. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny85 Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 12.04.06, 21:56 IWS jest już do odsłuchania na oficjalnej stronie.Według mnie to brzmi tak sobie.List przebojów raczej nie zawojuje,a już na pewno nie w Polsce.Piosenka jest za mało dynamiczna,a głos Neila brzmi jakoś sztucznie."Flamboyant" był o wiele lepszy.No ale może nie będzie tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 12.04.06, 22:20 Widzę że mamy 1 osobę która krytycznie ocenia IWS, no bardzo ciekawe Johny poczekaj na 2,3 singiel z PSb będzie tak jak z DM - na koniec zostawiają 2 najlepsze single Mimo że IWS, napewno nie jest najlepszą piosenką z płyty to stawiam że w UK Chart spokojnie pierwsza 20 będzie, a potem tylko lepiej. Aha i niewiem o co ci chodzi johny z tym stucznym głosem, może refren - zbyt wysoko zaśpiewany, zresztą nie narzekaj bo podobno np. w Minimal jest dużo komputerowych wstawek Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 13.04.06, 08:00 Jeżeli chodzi o porównanie IWS z FLAMBOYANT, to chyba Johnny za mało słuchałeś IWS. Ja już słucham od miesiąca i song jest OK. Na pewno jest bardzo dynamiczny,bardziej niż FLAMBOYANT. A że głos Neila "brzmi jakoś sztucznie", to już naprawdę nie wiem o co Ci chodzi. IWS moim zdaniem jest świetnie zaśpiewane. Na pewno na płycie będzie(będą) lepsze song(songi) ale na pierwszy singiel IWS nadaje się bardzo dobrze. To jest najlepszy singiel od GO WEST, ludzie nie marudżmy, bo coś takiego jak IT'S A SIN czy AOMM to cuda, które rzadko się zdarzają. A listy przebojów w Polsce to jedno wielkie badziewie. Także tym bym się nie przejmował. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 13.04.06, 10:18 Zgadzam się w pełni z dafio, ale nawet czy jest to najlepszy singiel od czasów Go West, to chyba lekka przesada, przecież potem był np. Yesterday When I Was Mad, Paninaro 95 czy w końcu Se A Vida E...Widać dafio że pokochałeś ten utwór A propo listy, jaka lista w polsce jest czymś w stylu odpowiednika UK Chart lub Bilboard tzn najbardziej renomowaną i (wiarygdoną??) listą w polsce. Może LP 3? Bo napewno nie 30 ton . Nikt się nie przejmuję że w Polsce nie ma PL TOP bo fani tokio hotel wolą mieć pewne 1 miejsce na Bravo Polsat Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 13.04.06, 16:08 VB, jeśli chodzi o to jaki singiel od jakiegos czasu jest najlepszy, to jest to na pewno ocena subiektywna. Dla mnie IWS zdecydowanie od 1993 r. to najlepszy singiel PSB.Jest w nim prawie wszystko za co lubię PSB, tzn. przebojowośc, super aranżacje, dynamika, ironia w tekście itp, itd. Nie ma tylko tej magii, która była w latach 80-tych. Ale jak znam płyty PSB, taka piosenka, czyli kompletna będzie na FUNDAMENTAL. Se A Vida E jest też bardzo fajną piosenką, ale zaliczam ją do grona "cukierkowatych" piosenek PSB. Tak samo jak Miracles, czy Flamboyant. Nie ma w tych utworach tego przysłowiowego "kopa", niektórym aranżacje Tomcraft we Flamboyant mogą stwarzac takie wrażenie, tzn. że dodanie trochę techno do aranżacji PSB stworzy super dynamiczny song. Nic bardziej mylnego. Specjalnie dziś porównywałem IWS z Flamboyant. Flamboyant ma szybszy rytm, ale przez to wcale nie jest bardziej dynamiczny. IWS jest utrzymane w wolniejszym rytmie, ale przez moim zdaniem bardzo dobre aranżacje oraz niesamowite skondensowanie słów(nie ma prawie wcale partii muzycznych bez wokalu)otrzymujemy mieszankę prawie wybuchową. I tu jest też mini-wada IWS - ta piosenka jest za krótka. Ale prawie zawsze jest jakieś "ale". ) Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: I"M WITH STUPID a FLAMBOYANT 14.04.06, 00:04 ciężko mi wyobrazić sobie sytuację, że coś PSB mi się nie spodoba... po prostu jest to mało prawdopodobne I'WS już mnie przekonał, nie mam zastrzeżeń co do głosu Neila jest tak zwane, jak to nazywam, " przejście" w momencie ,gdy zaczyna śpiewać : 'Is stupid really stupid or a different kind of smart?" dla mnie to taki klasyczny patent PSB, który powoduje ,że piosenka nie jest jednostajna... ogólnie, jak widzimy, wszyscy mówią,że to powrót do stylistyki lat 80..a porównując to do FLAMBOYANT - ta piosenka w wersji singlowej brzmi nowocześniej, powiem szczerze, bardziej takie PSB lubię..i tu znowu się powtórzę, szczególnie podoba mi się wersja surowa.. i jeszcze jeden plus dla Flamboyant - bardzo podoba się mojemu 3 letniemu synkowi, który dzielnie wyśpiewuje refren )a do I'WS jakoś nie może się przekonać. acha..jedna rzecz ..jest taki remix I'WS, o którym wspominał verybilingual - remix niejakiego dj Ruba ... Rubto Brazylijczyk -szczególnie RADIO EDIT MIX jest bardzo treściwy i electro ..tu link do tej wersji...ciekawe ,czy wejdzie I'm with stupid (DJ Rub Radio Edit Mix) rapidshare.de/files/16839722/Pet_Shop_Boys_-_I_m_with_stupid__DJ_Rub_Radio_Edit_Mix_.mp3.html _________________ Odpowiedz Link Zgłoś
johnny85 Re: I"M WITH STUPID a FLAMBOYANT 14.04.06, 12:38 Wedłuh mnie IWS powinien mieć ten dynamiczny rytm,który jest w remiksie DJ RUB`a.Z głosem Neila chodzi mi o to,że śpiewa za wysoko.Mam wrażenie,że to już dzieło komputera.Mnie bardziej podobało się "I don`t know..." z Nightlife.Bardzo niedoceniana,a wysoko notowana piosenka PSB.Ale IWS ma to co mają wszystkie dobre piosenki PSB:po kilkukrotnym odsłuchaniu chodzi po głowie i nie chce z niej wyjść.Miałem nadzieję,że nowy singiel będzie czymś w klimacie nowych kawałków Madonny i stąd moje lekkie rozczarowanie.Szkoda,że Channel 4 jestkodowany przez Sky,ale może BBC Prime pokaże IWS zanim zaczną go puszczać nasze ambitne muzyczne telewizje. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: I"M WITH STUPID 14.04.06, 17:18 Teledysk do IWS będzie na stronie www.popjustice.com zaraz po premierze w Channel 4. Czyli ok 1 w nocy naszego czasu już w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: I"M WITH STUPID 18.04.06, 16:09 Nie miałam jeszcze okazji słyszeć IMS.. wiem, wstyd, no ale cóż.. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że jak pisałam w poprzednim temacie, ostatnio utonęłam po uszy w piosenkach Myslovitz.. tak iż PSB chwilowo zjechali na boczny tor.. zresztą są trochę sami temu winni Dobra, ale nie o tym miałam pisać. Dzis postaram się oczywiscie nadrobić i dopisać swoją opinię nt IWS. Bardzo mnie ciekawi, czy fajne, bo z opisów widzę, że niekoniecznie musi mi się spodobać.. obym się myliła. Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: I"M WITH STUPID 18.04.06, 19:51 powinno chyba wciaz wisiec na oficjalnej - transfer i jakosc miodzio, takze adres znasz... generalnie uwazam, ze IWS to dobry kick na sam poczatek, tzn. taka przystawka na zaostrzenie apetytu. jezeli okaze sie najlepszym kawalkiem na Fund - bede zawiedzony Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: I"M WITH STUPID - juz na allegro 19.04.06, 10:30 IWS juz sie pojawil na naszym nieodzalowanym serwisie aukcyjnym - co prawda to tylko promowka, ale zawsze - jezeli ktos jest zainteresowany www.allegro.pl/item99198890_pet_shop_boys_i_m_with_stupid_unikat_promo_bcm.html Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: I"M WITH STUPID - juz na allegro 19.04.06, 15:44 Narazie cena (moja zresztą ) to 20 zł , myśle że pójdzie jednak za 200 zł i zostanie kupiona przez jakiegoś maniaka takiego jak Arkadiusz111 albo ojciec.pl Gdybym wygrał w lotka.... Odpowiedz Link Zgłoś
eliks stali bywalcy allegro - czy sa wsrod nas...? 19.04.06, 18:23 hehehe, widze ze sledzimy te same aukcje ;]] wlasnie, juz dawno mialem zadac to pytanie - czy jest miedzy nami allegrowicz- ka poslugujacy/a sie nickiem AO48 ...? Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: stali bywalcy allegro - czy sa wsrod nas...? 19.04.06, 18:31 Ao48 mhmhmhm ma mnóstwo rarytasików i nie tylko Bardzo miła Pani, zawsze wszystko wytłumaczy i opisze, wyśle fotki itp Nie denerwuje się kiedy ja po raz 10 pytam ją czy ta płyta jest napewno nowa i nie ma ani jednej ryski (bo jestem strasznie wymagający) Ja mogę się zaliczyć do stałych bywalców na allegro, codziennie przeglądam aukcje i staram się często kupować, ale przez to że jestem wybredny, rezugnuje nawet z niektórych rarytasów Wszystkie CD PSB jakie posiadam są właśnie z Allegro, tylko DVD kupiłem w sklepie (prócz Somewhere) Na płytę jestem w stanie wydać (tylko?) 50zł Obecnie licytuje IWS i Introspective (w folii - mniam!), ale pewnie do skutku dojdzie transakcja tej drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: stali bywalcy allegro - czy sa wsrod nas...? 19.04.06, 21:22 kolekcja, bo tylko profesjonalnym kolekcjonerstwem jestem w stanie wytlumaczyc fakt posiadania przez pania ao48 poniektorych pozycji, naprawde robi wrazenie - ceny niestety tez. ale wiadomo - za rarytasy przez duze rrrrr trzeba placic. widzialem ostatnio ze japonski miracles zszedl za ponad 100 pln. o wielu wydawnictwach sprzedawanych przez ta pania nawet nie slyszalem, a ostatnio gdy zobaczylem trzycalowe aomm - skulilem sie w sobie. ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: stali bywalcy allegro - czy sa wsrod nas...? 03.05.06, 17:12 Na allegro jest już do kupienia IWS (maxi cd), ale bez folii więc chyba nie idę na to. Odpowiedz Link Zgłoś
krikra wysłuchałam, obejrzałam... reckę napisałam.. 20.04.06, 00:06 I oto jestem po pierwszych dwóch przesłuchaniach IWS. Wiecie co.. nie wiem, jak to powiedzieć, ale niespecjalnie mi się podoba.. Postaram się nie przeszarżowac z krytyką, ale... jakieś to takie, nie wiem jak to nazwać? ubogie jakby, brzmi cokolwiek oldskulowo, refren niezbyt wyszukany, choć faktem jest, że dość chwytliwy, słowem jak dla mnie jednak nie za dobrze. Może trzeba posłuchać kilkanaście razy, żeby "trafiło"? A może, chwilowo będąc w krańcowo odległych klimatach, nie potrafię należycie docenić tej piosenki.. Jak zwykle czas pokaże. BTW, video też widziałam. Nie wiem, czy ja mam tę uciętą wersję, ale N&C to tam za wiele nie ma (hmm.. chyba w ogóle ich nie ma?). Co do samego teledysku - pomysł ponabijania się z siebie jest jak najbardziej godny pochwały, wykonanie jest jednak takie sobie. Jakoś biednie to wygląda, tak amatorsko. No i czy to nie jest desperacja, brak pomysłów - wykorzystywanie swoich starych patentów? Dodam też, że mnie to video wcale nie śmieszyło. No nic, myślę, że reszta piosenek z nowej płyty będzie lepsza niż ten niewypał.. powiem Wam, że list przebojów to ten kawałek nie zawojuje, oj chyba nie ma szans.. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: wysłuchałam, obejrzałam... reckę napisałam.. 20.04.06, 12:28 Krikra, z tym "niewypałem" to bym uważał. Chyba było za dużo Myslovitz Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: wysłuchałam, obejrzałam... reckę napisałam.. 20.04.06, 19:50 dafio1 napisał: > Chyba było za dużo Myslovitz Tak, to bardzo możliwe Dlatego na wszelki wypadek zastrzegam się, żebyście nie brali zbyt serio mojej recki Ale video mi się zdecydowanie nie podoba. I akurat tego nic nie zmieni, bo filmik jest w końcu niezależny od muzy Denerwuje mnie tych dwóch palantów z teledysku, nie rozumiem, gdzie Wy tam widzicie jakiś brytyjski humor... Posłucham jeszcze trochę, zobaczę, może IWS jakoś do mnie "przemówi".. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny85 Re: wysłuchałam, obejrzałam... reckę napisałam.. 21.04.06, 22:46 Ja po pierwszym odsłuchaniu miałem takie same odczucia jak Krikra.Teledysku jeszcze nie widziałem.Teraz po kilkunastu odsłuchaniach chyba się do niego przekonałem,ale było mnóstwo lepszych piosenek PSB.Mam nadzieję,że na albumie będą lepsze piosenki,bo IWS coś brakuje,choć nie jestem w stanie do końca stwierdzić czego.Może brak mu "wykopu",albo ten zbyt piskliwy głos Neila.Byłem w Gliwicach i on wcale nie śpiewał takim głosem na żywo.Ale może to ja jestem zbyt marudny i szukam dziury w całym.Liczyłem na to,że piosenki z Fundamental będą podobne do tych z nowego albumu Madonny i chciałbym żeby na FUND był przynajmniej jeden typowo taneczny numer. Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy I'WS - W RADIO 24.04.06, 13:08 zaczynają puszczać singielek ..dziś po 8 rano słyszałem go w Radio Gdańsk... kto jeszcze w Polsce to słyszał w jakiejś polskiej stacji? Odpowiedz Link Zgłoś