Dodaj do ulubionych

I"M WITH STUPID

13.03.06, 21:24
Jest 2.13 na osiołku. Dla mnie bomba!!!
Obserwuj wątek
    • verybilingual Re: I"M WITH STUPID 13.03.06, 22:32
      Geniusz, szkoda że tak mało rozbudowany refren - aaaaaaaaaa i'm with stupid smile
      (BOŻE CZEMU JA NARZEKAM NA COŚ TAKIEGO!!) Gdyby była nagrana 15-20 lat temu
      byłaby pewnie megahitem a teraz? teraz teżbig_grin
      Jest naprawdę kapitalnie smile PSB w życiowej formie,klimaty z introspective
      zdecydowanie, szkoda że jakość nagrania taka słabiutka ale cóż możemy narzekać,
      poczekajmy jeszcze 2 miesiące smile
      Podobno miało wyjść promo, ta wersja która ja i dafio mamy (bo chyba mówimy to
      wersja z radia)spróbuje poszukać lepszej wersji, ale cieszmy się tym co mamy.
      • dafio1 Re: I"M WITH STUPID 13.03.06, 23:01
        Verybilingual, po raz kolejny mnie zadziwiasz. Jesteś młody wiekiem oraz
        stażem, co do bycia fanem PSB, ale jesteś na topie! Inni niech się się wstydzą!
        Starzy forumowicze, GDZIE JESTEŚCIE?
        • verybilingual Re: I"M WITH STUPID 14.03.06, 07:06
          Pojawienie się w sieci I'm with stupid to już coś więc warto się dopisać i
          podzielić opianiami umieszczam tutaj tekst z oficjalnej strony jakby ktoś
          chciał pośpiewać sobie tongue_out (jest dość sługi)

Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid

See you on the TV
          Call you every day
          Fly across the ocean
          Just to let you get your way
          No one understands me
          Where I'm coming from
          Why would I be with someone
          who's obviously so dumb?
          Love comes
          Love grows
          every time you rise to meet me
          take my hand to greet me
          Love comes
          Love grows
          and power can give a man
          much more than anybody knows

Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid

Before we ever met
          I thought like everybody did
          you were just a moron
          a billion-dollar kid
          You flew up all the way
          like a hawk chasing a dove
          I never thought that I would be
          a sacrifice in love
          It comes
          It grows
          and now we're tied together
          everybody knows

Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid

Is stupid really stupid
          or a different kind of smart?
          Do we really have a relationship
          so special in your heart?

Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid

I have to ask myself
          like any lover might:
          Have you made a fool of me?
          Are you not Mr Right?
          You grin
          I pose
          It's not about sincerity
          Everybody knows

Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid
          Oh-oh, I'm with Stupid

Is stupid really stupid
          or a different kind of smart?
          That's how you stole my heart
          I'm with Stupid
          • dafio1 Re: I"M WITH STUPID 14.03.06, 11:23
            Do posłuchania w całości!!! tennant-lowe.com/psb.html. Wstukujecie i słuchacie.
            Miłych wrażeń smile
            • verybilingual Re: I"M WITH STUPID 14.03.06, 15:18
              Może mi ktoś podesłać piosenkę bo zorbiłem tam konto przyszedł mi e-meil z
              hasłem i nickiem wpisuje tak jak ma byc i pisze że źle. drunk7_13@tlen.pl
      • kdx Re: I"M WITH STUPID 23.03.06, 16:56
        Jak donosi strona główna PSB oficjalna premiera radiowa tego singla odbedzie w
        piatek 31 marca w BBC Radio 2. Od godz. 12 singiel bedzie ogólno dostepny
        rozglosniom radiowym. Ciekawe, kiedy usłyszymy go w polskich radiach?
    • dafio1 Re: I"M WITH STUPID 15.03.06, 16:55
      Widzę, że na tym forum, nawet z okazji nowego singla PSB, z wyjątkiem "młodego"
      chlubnego wyjątku, czyli VERYBILINGUAL, nie ma z kim dyskutować. No właśnie, co
      fan powinien. Ale przecież to nie jest ważny temat. Rozumiem Was , WIELCY fani
      PSB. Tematy ważne dla WAS może pojawią się w 2020 roku. Jestem na tym forum 1.5
      miesiąca, ale teraz przekonałem się że nie ma sensu tu zaglądać. Naprawdę,
      zawiodłem się. Pewnie jeszcze coś napiszę, ale jestem mocno ZNIESMACZONY. Aha,
      BALSHOY, Ciebie rozumiem, byłeś na koncercie DM. Na razie.
      • kocbor1 Re: I"M WITH STUPID 15.03.06, 20:47
        Przecież nie kazdy moze ma stały dostęp do neta a moze wogóle go nie ma,i co
        czy to umiejsza w jego byciu fanem,czy to jakis dyshonor jeśli sie nie odpowie
        na jakiś post?? Może inni w przeciwieństwie do Ciebie nie dysponują
        nieograniczoną ilością czasu wolnego,bez obrazy oczywiście niektórzy mają
        jeszce szkołę.Mi naprzykład czesto pada net i nie mam tak częstej mżliwości
        zagladania czy też czytania wszystkiego co jest na forum,zresztą kiedyś forum
        działało całkiem prężnie i nikt nie wprowadzał zamieszania z tak błahego powodu
        jak brak odpowiedzia na brak posta, bycie fanem nie oznacza pisania na forum,
        za pisanie postów nie przybywa wiedzy czy nie uprawnia nas do nazywania siebie
        lepszymi ze względu na ilośc zdan jakie napisaliśmy na forum.
        • dafio1 Re: I"M WITH STUPID 16.03.06, 07:57
          Na pewno nie dysponuję nieograniczoną iloscią wolnego czasu, tylko ten czas
          znajduję. Zobacz swoj przykład - odezwałeś się, a jednak nie wypowiedziałeś w
          temacie singla. Nie wiem, czy już słyszałeś I'm with stupid, ale jeśli tak, to
          czemu nie napiszesz swoich odczuć, tylko piszesz o rzeczach, które wszyscy
          wiedzą. Ja też wiem, że nie wszyscy mają dostęp do kompa, stałe łącze, czas
          itp,itd. Ale jak w skali 40-milionowego kraju dyskutujemy o singlu
          poprzedzającym nową, po najdłuższej 4-letniej przerwie, studyjną płytę PSB
          odzywa się jedna osoba, no to z tym forum chyba jest coś nie tak. Bez obrazy,
          takie zdania jak Twoje, tylko przyczyniają się do utraty POWERA tego forum.
      • eliks Re: I"M WITH STUPID 16.03.06, 16:00
        dafio - wez czep sie kogos innego, jak ci nie odpowiada to nie musisz tu
        zagladac. jestes tu 1,5 miecha a juz narobiles wiecej rabanu niz ktokolwiek
        przed toba

O czym ty chcesz dyskutowac??? o czyms czego jeszcze wiekszosc z nas nie
        slyszala? czy o tym ze ludzie nie maja czasu udzielac sie na forum? bo ja
        akurat czasu mam ostatnio bardzo malo na rzeczy niewazne (a forum jest dla mnie
        taka wlasnie rzecza)

jak chcesz mnie gbura, WIELKIEGO fana obdarowac tym "cudem" to prosze bardzo
        eliks@gazeta.pl
        ale dla mnie to cos sie jeszcze nie ukazalo - tyle mam do powiedzenia.
        • dafio1 Re: I"M WITH STUPID 16.03.06, 16:28
          Eliks, no tutaj w tym momencie trochę przesadziłeś. Jak nie chce Ci się gadać
          to nie gadaj, ale nie siej fermentu. Co Ty sobie myślisz, że to forum, to co ,
          Twoja prywatna "własność". Myślisz,że jak jesteś na tym forum dłużej, to
          znaczy, że zjadłeś wszystkie rozumy. Jak dla Ciebie forum PSB jest nieważne, to
          się po prostu NIE ODZYWAJ, malowany fanie. CHAMSTWO!!!
          • eliks Re: I"M WITH STUPID 16.03.06, 22:07
            Dafio, zastanow sie zanim cos wyklepiesz, bo teraz to Ty przesadziles

"malowany fanie"?? "CHAMSTWO"?? - czy to wszystko na co Cie stac? bo mam
            wrazenie ze tak - bo jak do tej pory poza madrzeniem sie i wytykaniem innym ich
            nie-fanowosci (no bo rzecz jasna Ty jestes wzorem metra wsrod tzw. fanow PSB) i
            ospalosci nic nie przeczytalem ciekawego

forum nie jest moja wlasnoscia i nigdy nie twierdzilem ze bylo - i wcale nie
            jestem na nim znacznie dluzej niz Ty. ale bylem tu dostatecznie dlugo zeby sie
            przekonac, ze wsrod kulturalnych i wyluzowanych ludzi potrafi tez sie trafic
            taki ktos jak Ty.

I Made My Excuses And Left
    • verybilingual Re: I"M WITH STUPID - wasze odczucia 15.03.06, 17:17
      Spotkałem się na oficjalnym forum PSB z wieloma głosami że I'm with stupid jest
      podobno najlepszym singlem od czasu...Se A Vida E (That's The Way Life IS). Tak
      jak pisałem piosenka jest naprawdę dobra i nie dziwmy się 8 maja że będzie
      lecieć w RMF FM. Jak posłuchałem pierwszych 8 sekund to na początek myśle że to
      jakiś dance mix A Pain That i'm used to grupy Depeche Mode big_grin, straszny zgrzyt
      automatu perkusyjnego, po pierwszych 3 skojarzenie z La Isla Bonita Madonny big_grin,
      no ale wreszcie neil zaczyna swój popis, tak jak pisałem mało rozbudowany
      refren, ale w tych czasach to nie ma znaczenia myśle (crazy frog)Mam małe
      zastrzeżenie co do samej końcówki czy nie mogłoby sie tam wydarzyć jakieś BUM,
      ale stopniowe wyciszanie stupid też brzmi ciekawie. Do tego dochodzi świetna
      zwrotka, 1 dodam ponieważ dochodzi pod jej koniec do świetnego
      połączenia ,,przedrefrenu'' jak ja to nazywam czyli ostatnich kilku sekund
      przed refrenem (wiem że to moze wam się wydać skomplikowanetongue_out)Potem to się już
      nie powtarza i piosenka staje się bardzij monotonna zwrotka-
      refren...Spodziewałem się też że bedzie to dośc długa piosenka, sądzac po tym
      ile tekstu wstawiłem, ale piosenka jest bardzo dynamiczna i nie ma tam dłużsych
      parti muzycznych.Myśle że dam tej piosence narazie 6, bo w 80% spełnia moje
      oczekiwania i ośmielę sie potwierdzić opinię że to najlepszy singiel od Se
      A...a nawet jeśli ktoś pomyśli że nie jest najlepszym singlem to myśle że jest
      najbardzij dynamiczna i pamiętajmy że 1 singiel nie może byc najlepszy nigdy tongue_out
      • dafio1 Re: I"M WITH STUPID - wasze odczucia 15.03.06, 18:00
        c
      • dafio1 Re: I"M WITH STUPID - wasze odczucia 15.03.06, 18:17
        Jest to na pewno BARDZO MOCNY SINGIEL. Od wielu lat, przynajmniej 13-nastu Psb
        nie mieli tak mocnej piosenki na singlu. Słuchałem tego ok. 100 razy, jak na 2
        dni chyba nieżle. Myślę, że jest to lepsze od DD, CYFH, SH, nie mówiąc o
        IDNWYWBICGIA, NYCB< H&D. Musi wytrzymać próbę czasu. Za ok. miesiac, dwa będzie
        można powiedzieć coś więcej. Na razie zdecydowanie w 1-rwszej dziesiątce singli
        PSB.Oczywiście nie wliczam do tych ostatnich 13-stu lat GO WEST.
        • balshoy Re: I"M WITH STUPID - 15.03.06, 18:58
          hey! ja właśnie dochodzę do siebie dopiero po koncercie..co prawda byłem w domu
          ok. 11 nawet tu zajrzałem ,ale potem uderzyłem w kimę wink
          próbowałem wejść na tę podaną stronę , ale coś tam szwankuje..nawet się
          zarejestrowałem jako Adam , ale dalej nigdzie nie mogę mimo tego wejsć ..bo
          gdzieś się gubi serwer...a przy okazji od rana 3 razy coś zaatakowało mi
          kompa ,czy to przy próbie wejścia w e-mule czy na tę stronę tennant-lowe.com
          nie wiem..
          nie znam jeszcze i jak widzę nie mam możliwości tego na razie ściągnąć...
          gdyby ktoś zechciał podesłać z góry dziękuję
          balshoy@op.pl
          ps. koncert był zarąbiasty! byłem też na Służewcu , ale tu było o wiele lepsza
          atmosfera i znowu byłem ok. 10 metrów od sceny...na onecie są zdjęcia i
          relacja..swoją też tu gdzieś zamieszczę..
          jeżeli jeszcze ktoś nie zna depeche mode radzę mu się zainteresować, bo na
          pewno nie pożałuje wink)
          • balshoy Re: I"M WITH STUPID - 16.03.06, 10:27
            przesłuchani e nr 2 i nr3... jest co raz lepiej
            głos Neila zawsze się obroni, refren sam płynie, także nie ma problemu - da się
            nucić bo wpada w ucho ta piosenka
            pierwsze skojarzenie to Frankie Goes To Hollywood...czy nie za bardzo? wiadomo
            Trevor...ale...
            są momenty, gdy nie ma tego tła, perkusji i te wydają mi się
            najlepsze...myslę,mam nadzieję,że bedzie jakaś wersja, która będzie brzmiała
            surowiej, bardziej electro..nawet takie dzwięki, jakie wygenerowali w
            Pancerniku Patiomkinie a widzę podobieństwo choćby w I WANT IT ALL czy THE
            SINNER IN ME z ostatniej płyty DM...naprawdę , słyszę podobieństwo, szczególne
            końcowe freagmenty tych utworów...
            ale jest ciekawie bo to nowa piosenka PSB i jak zawsze...na pewno będąjeszcze
            inne interpretacje czytaj remixy...także powinno być dobrze wink
            ps. dziękuję wszystkim za przesłanie I'm With Stupid...
            i tym stałym bywalcom i ukrytym forumowiczom smile
            • dafio1 Re: I"M WITH STUPID - 16.03.06, 16:57
              Piszę ten komentarz po odpowiedzi na post ELIKSA, który jest zwyczajnie
              chamski, i powiem szczerze jestem wkurzony. Ale do rzeczy. uważam, że w I'M
              WITH STUPID są bardzo refleksyjne zwrotki, z kolei refren bardzo prosty, ale
              niesamowicie dynamiczny, wpadający w ucho. Dwie przeciwności, a jaką tworzą
              wybuchową mieszankę. A te syntezatorowe tła. Po prostu delicje. Jeżeli chodzi o
              aranżacje Trevora Horna. Jestem zadowolony. Powinien częściej wspólpracowac z
              PSB, albo poszerzyć skład PSB smile). To brzmi lepiej niż FGTH. Dlaczego? Dlatego,
              iż ta produkcja to jest mix PSB i Trevora Horna, słychać to wyrażnie, natomiast
              FGTH bez Trevora nic by nie znaczyli-to moje zdanie. PSB zawsze słynęli z
              rozbudowanych aranacji, dlatego w moim prywatnym rankingu są nr1, a DM nr2. DM
              są zbyt surowi, zbyt depresyjni, natomiast PSB wyraża w swej muzyce praktycznie
              wszystkie odczucia, dlatego muzę PSB kocham na 100%, a DM lubię na 75%. Reszta
              ma u mnie mniej niż 50%, także DM to u mnie zdecydowany nr 2. Myślę, Balshoy,
              że takie odczucia, jak przedstawiłes, iż I'M WITH STUPID powinno być
              aranżacyjnie bardziej surowe, pojawiły Ci się po koncercie DM. To normalne, ja
              jak byłem swego czasu w 1994 na koncercie Aerosmith, przez pare dni
              zastanawiałem sie jak by brzmiało PSB z mocniejszą gitarkąsmile. To normalne, cały
              czas masz to świeżo w pamięcismile. Uważam, że ta wersja I'M WITH STUPID jest
              bardzo dobra, a surowość innej wersji tylko jej zaszkodzi. Kocham te trąbki a
              la "wycie słonia", a perkusja moim zdaniem jest wymiatająca.
              • eliks Re: I"M WITH STUPID - 17.03.06, 11:04
                Dafio - bardzo dziekuje za plik. muzyka lagodzi obyczaje, w dodatku taka.

czesto polegam na pierwszym wrazeniu, nierzadko nieslusznie, a w tym momencie
                jest ono takie:

Hit! od dawna nie bylo takiego kawalka, jezeli to tylko maly smaczek
                Fundamental - to juz jest dobrze.

z kolei ja Introspective nie slysze tu w ogole - ta plyta byla zbyt dawno zeby
                ja teraz odgrzebywac. w moim odczuciu PSB dalej brna w kierunku ktory do tej
                pory wyznacza DISCO3 i ostatnie dwa single.

I uwazam ze to dobry kierunek - trafiony w dziesiatke.

Teraz poslucham kilka razy i dalej wypowiem sie wiecej.
                • eliks Re: I"M WITH STUPID - 17.03.06, 15:51
                  ok, kolejna obserwacja po kilku przesluchaniach

przypomina ostatnie dokonania Madonny - dynamitowy pop

refren od razu wpada w ucho i "chodzi za czlowiekiem"

refren ciut za czesto powtarzany i troche za bardzo skontrastowany ze
                  zwrotkami - podobnie jak w So Hard...
                  • dafio1 Re: I"M WITH STUPID - 17.03.06, 19:32
                    Faktycznie, muzyka łagodzi obyczaje. Ja też się za bardzo uniosłem... smile
      • j.wojak Hit ! 17.03.06, 23:33
        Nareszcie dynamiczny, dancowo-elektroniczny utwór. Brakowało mi takiego od lat.
        Mam nadzieję, że będzie hitem. Wokal i aranżacja jakoś tak ładnie współgrają,
        linia melodyczna dość skomplikowana, do tego krótki, chwytliwy tytuł. Ciekawe,
        że przy całej tej dynamice główna perkusja jest dość delikatna, podkład też. B.
        dobre!
        • balshoy Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 18.03.06, 11:35
          być może słuchajac pierwszy raz faktycznie byłem pod wrażeniem koncertu..ale
          pisząc to co napisałem miałem na myśli takie klimaty PSB znane z choćby jack &
          jill party, sexy northerner, flamboyant - live from radio xfm, it's a sin
          electro wersję , czy remixy main teil czy walking on thin ice..
          widać i słychać, że PSB potrafia tak grać a takię granie mnie kręci najbardziej.
          Oczywiście, bez dwóch zdań nowa piosenka również mi się podoba , choć już
          słuchając kolejny raz nie słyszę tak bardzo FGTH...
          Za to moja żona usłuszała najpierw " hałas" .na co ja to " najlepsze" a
          potem.no coż muszę jej puścić jeszcze kilka razy , bo to porównanie mi nie
          pasuje!
          ps. i panowie ( panie też ,tylko zaglądajcie tu ) ..nie kłócimy się...dziękuję
          SZANUJMY SIĘ ..ale widzę ,ze już ok wink
          • johnny85 Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 19.03.06, 14:36
            Na www.petshopboys-on-line.com pisze,że ten kawałek grają już niektóre radia w
            Niemczech,Szwecji,Chorwacji,Bułgarii i Hiszpanii.Pewnie w Polsce doczekamy go
            się najpóźniej jak to tylko możliwe.Na razie nie będę go ściągał.Poczekam aż
            będą go normalnie puszczać.Pamiętam jak jakieś 6 lat temu Santana wydał
            Supernatural.Pomyślałem wtedy,że pewnie PSB też prędzej czy później wydadzą taki
            super album,którym znowu zawojują wszystkie listy.Sądząc po Waszych radosnych
            komentarzach może moja "przepowiednia"smilewłaśnie zaczyna się powoli spełniaćsmile
            • balshoy Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 19.03.06, 16:24
              może jakaś oddolna akcja, fanów zespołu niszowego wink)?
              czemu nie uderzyć na listę w programie 3 PR?
              pewnie to jeszcze za wcześnie..ale zdziwiliby sie na głosy, na piosenkę, której
              jeszcze nikt nie lansuje...
              ale temat warty zastnowienia, jak nie, dziś to wkrótce smile
              • verybilingual Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 19.03.06, 16:32
                Z tego co wiem to fani DM organizowali takie akcje tzn głosowali masowo n a
                piosenki DM na liście 3 i w pewnym momencie wszystkie 3 były chyba w pierwszej
                30 a niewiem czy teraz nawet A Pain That.. nadal jest 1. Gdybyśmy i my trochę
                włożyli energi to może za 3,4 miesiące tak jak w 1988 roku Rent i Always na
                pierwszym miejscu I'm with stupid a na drugim The Sodom Show big_grin
              • dafio1 Re: Hit ! pożyjemy zobaczymy 19.03.06, 18:24
                Faktycznie, Balshoy, masz rację. Może jakieś e-maile do LP3, czemu tego jeszcze
                nie grają. Ta muza na to zasługuje. Mnie zupełnie opętało.Każdą odrobinę
                wolnego czasu wykorzystuję na słuchanie IWS. Chyba odpuszczę sobie 3 pierwsze
                pytania QUIZU, trudno niech inni będą lepsi. I'M WITH STUPID w tej chwili to nr
                1!!!
            • j.wojak z niemieckiego radia 20.03.06, 10:30
              Ja przez "osiołka" ściągnąłem właśnie nagranie z jakiegoś niemieckiego radia-
              słychać kawałek zapowiedzi. Jakość nagrania bdb.
      • kocbor1 Re: I"M WITH STUPID - wasze odczucia 10.04.06, 19:44
        Jak dla mnie ta piosenka czegoś nie ma. Melodia,refren łatwo w ucho wpadają,ale
        ta ''dzika '' perkusja troche mi sie nie podoba.Ale w gruncie rzeczy jest fajna
        i Neil sprawia takei wrażenie jakby wgl sie nie postarzał przez 20 lat cały
        czas spiewa tym samym głosem:] Pewnie w UK czy w Niemczech będzie wysoko bo
        któżby mógłby im zagrozic?chyba ze jakiś 50 cent czy inny Eminem z czymś nie
        wyskoczy.wink
    • kkokowski Re: I"M WITH STUPID 26.03.06, 16:26
      Tez wczoraj nie wytzymalem i sciagnalem z sieci. Pierwsze wrazenie> Trevor Horn
      meets Modern Talking. Muzyka i spiew Neila sa fajne, nie podoba mi sie jednak
      tekst.
      • balshoy Re: I"M WITH STUPID 27.03.06, 07:36
        "modern talking" ..to samo powiedziała moja żona po pierszym przesłuchaniu wink
        aż głupio było mi o tym pisać, a chciałem "odwieść" ją od tego wrażenia..
        no , ale w końcu ona ma słuch muzyczny a ja nie ...
        jednak piosenka wpadała już w jej ucho, bo nawet nuci to sobie...
        mnie też podoba sięcoraz bardziej
      • dafio1 Re: I"M WITH STUPID 27.03.06, 14:27
        Modern Talking sad( sad( sad(((( :0 no nie, to chyba przesada. Nie obrażajcie
        PETóW i TREVORA.
        • verybilingual Re: I"M WITH STUPID 27.03.06, 15:54
          Popieram dafio nie, boże broń od tych niemieckich flanelowych koszul.

W sieci (konkretnie Emeule) krąży już remiks, a może nawet remiksy I'm with
          stupid wykonane prawdopodobnie przez fanów np.Dj Rub Mix
          • eliks Re: I"M WITH STUPID 28.03.06, 10:00
            co chcecie od Modern Talking? a czyja muzyka wypelniala dyskoteki pod koniec
            lat 80tych jeszcze bardziej niz PSB?

no tak, ja tez wiem ze to kwas, ale ile milych wspomnien...
            • balshoy Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 10.04.06, 18:51
              czas wreszcie merytorycznie podejść do spraw, które nas interesują;
              podaję za stroną www.tennant-lowe.com link zapowiadający premierę klipu
              na Chnnel 4 w UK...już w WIELKI PIĄTEK a następnego dnia ma być do zobaczenia
              na w/w stronie

www.channel4.com/music/features/R/rhcpvideo.html
              • dafio1 Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 10.04.06, 19:39
                W Wielki Piątek czasu UK 23.45 czyli 0.45 czsu polskiego na Channel4 UK. Ale
                jest nowa wiadomość. Piątek na stronie Popjustice.com, czyli w internecie. I to
                jest super news Balshoy, bo na pewno do Popjustice łatwiej dotrzeć, niż do
                Channel4. Sie ma smile
                • eliks Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 11.04.06, 00:08
                  juz widze jak wszyscy zobacza - jak sie rzuca ludziska do ogladania z necie to
                  zobaczymy tylko krztuszace sie plamy. chociaz wydaje mi sie ze klip powinna
                  zamiescic OS - tam zawsze byly dobre transfery.
                  • johnny85 Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 12.04.06, 21:56
                    IWS jest już do odsłuchania na oficjalnej stronie.Według mnie to brzmi tak
                    sobie.List przebojów raczej nie zawojuje,a już na pewno nie w Polsce.Piosenka
                    jest za mało dynamiczna,a głos Neila brzmi jakoś sztucznie."Flamboyant" był o
                    wiele lepszy.No ale może nie będzie tak źle.
                    • verybilingual Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 12.04.06, 22:20
                      Widzę że mamy 1 osobę która krytycznie ocenia IWS, no bardzo ciekawe smile
                      Johny poczekaj na 2,3 singiel z PSb będzie tak jak z DM - na koniec zostawiają
                      2 najlepsze single big_grin

Mimo że IWS, napewno nie jest najlepszą piosenką z płyty to stawiam że w UK
                      Chart spokojnie pierwsza 20 będzie, a potem tylko lepiej. Aha i niewiem o co ci
                      chodzi johny z tym stucznym głosem, może refren - zbyt wysoko zaśpiewany,
                      zresztą nie narzekaj bo podobno np. w Minimal jest dużo komputerowych wstawek big_grin
                    • dafio1 Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 13.04.06, 08:00
                      Jeżeli chodzi o porównanie IWS z FLAMBOYANT, to chyba Johnny za mało słuchałeś
                      IWS. Ja już słucham od miesiąca i song jest OK. Na pewno jest bardzo
                      dynamiczny,bardziej niż FLAMBOYANT. A że głos Neila "brzmi jakoś sztucznie", to
                      już naprawdę nie wiem o co Ci chodzi. IWS moim zdaniem jest świetnie
                      zaśpiewane. Na pewno na płycie będzie(będą) lepsze song(songi) ale na pierwszy
                      singiel IWS nadaje się bardzo dobrze. To jest najlepszy singiel od GO WEST,
                      ludzie nie marudżmy, bo coś takiego jak IT'S A SIN czy AOMM to cuda, które
                      rzadko się zdarzają.
                      A listy przebojów w Polsce to jedno wielkie badziewie. Także tym bym się nie
                      przejmował.
                      • verybilingual Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 13.04.06, 10:18
                        Zgadzam się w pełni z dafio, ale nawet czy jest to najlepszy singiel od czasów
                        Go West, to chyba lekka przesada, przecież potem był np. Yesterday When I Was
                        Mad, Paninaro 95 czy w końcu Se A Vida E...Widać dafio że pokochałeś ten
                        utwór smile
                        A propo listy, jaka lista w polsce jest czymś w stylu odpowiednika UK Chart lub
                        Bilboard tzn najbardziej renomowaną i (wiarygdoną??) listą w polsce. Może LP 3?
                        Bo napewno nie 30 ton uncertain. Nikt się nie przejmuję że w Polsce nie ma PL TOP tongue_out
                        bo fani tokio hotel wolą mieć pewne 1 miejsce na Bravo Polsat uncertain uncertain uncertain
                        • dafio1 Re: I"M WITH STUPID - premiera clipu 13.04.06, 16:08
                          VB, jeśli chodzi o to jaki singiel od jakiegos czasu jest najlepszy, to jest to
                          na pewno ocena subiektywna. Dla mnie IWS zdecydowanie od 1993 r. to najlepszy
                          singiel PSB.Jest w nim prawie wszystko za co lubię PSB, tzn. przebojowośc,
                          super aranżacje, dynamika, ironia w tekście itp, itd. Nie ma tylko tej magii,
                          która była w latach 80-tych. Ale jak znam płyty PSB, taka piosenka, czyli
                          kompletna będzie na FUNDAMENTAL. Se A Vida E jest też bardzo fajną piosenką,
                          ale zaliczam ją do grona "cukierkowatych" piosenek PSB. Tak samo jak Miracles,
                          czy Flamboyant. Nie ma w tych utworach tego przysłowiowego "kopa", niektórym
                          aranżacje Tomcraft we Flamboyant mogą stwarzac takie wrażenie, tzn. że dodanie
                          trochę techno do aranżacji PSB stworzy super dynamiczny song. Nic bardziej
                          mylnego. Specjalnie dziś porównywałem IWS z Flamboyant. Flamboyant ma szybszy
                          rytm, ale przez to wcale nie jest bardziej dynamiczny. IWS jest utrzymane w
                          wolniejszym rytmie, ale przez moim zdaniem bardzo dobre aranżacje oraz
                          niesamowite skondensowanie słów(nie ma prawie wcale partii muzycznych bez
                          wokalu)otrzymujemy mieszankę prawie wybuchową. I tu jest też mini-wada IWS - ta
                          piosenka jest za krótka. Ale prawie zawsze jest jakieś "ale". smile)
                          • balshoy Re: I"M WITH STUPID a FLAMBOYANT 14.04.06, 00:04
                            ciężko mi wyobrazić sobie sytuację, że coś PSB mi się nie spodoba...
                            po prostu jest to mało prawdopodobne
                            I'WS już mnie przekonał, nie mam zastrzeżeń co do głosu Neila
                            jest tak zwane, jak to nazywam, " przejście" w momencie ,gdy zaczyna śpiewać :
                            'Is stupid really stupid
                            or a different kind of smart?"
                            dla mnie to taki klasyczny patent PSB, który powoduje ,że piosenka nie jest
                            jednostajna... ogólnie, jak widzimy, wszyscy mówią,że to powrót do stylistyki
                            lat 80..a porównując to do FLAMBOYANT - ta piosenka w wersji singlowej brzmi
                            nowocześniej, powiem szczerze, bardziej takie PSB lubię..i tu znowu się
                            powtórzę, szczególnie podoba mi się wersja surowa..
                            i jeszcze jeden plus dla Flamboyant - bardzo podoba się mojemu 3 letniemu
                            synkowi, który dzielnie wyśpiewuje refren smile)a do I'WS jakoś nie może się
                            przekonać.
                            acha..jedna rzecz ..jest taki remix I'WS, o którym wspominał verybilingual -
                            remix niejakiego dj Ruba ... Rubto Brazylijczyk -szczególnie RADIO EDIT MIX
                            jest bardzo treściwy i electro ..tu link do tej wersji...ciekawe ,czy wejdzie
                            I'm with stupid (DJ Rub Radio Edit Mix)
                            rapidshare.de/files/16839722/Pet_Shop_Boys_-_I_m_with_stupid__DJ_Rub_Radio_Edit_Mix_.mp3.html

• johnny85 Re: I"M WITH STUPID a FLAMBOYANT 14.04.06, 12:38
                              Wedłuh mnie IWS powinien mieć ten dynamiczny rytm,który jest w remiksie DJ
                              RUB`a.Z głosem Neila chodzi mi o to,że śpiewa za wysoko.Mam wrażenie,że to już
                              dzieło komputera.Mnie bardziej podobało się "I don`t know..." z Nightlife.Bardzo
                              niedoceniana,a wysoko notowana piosenka PSB.Ale IWS ma to co mają wszystkie
                              dobre piosenki PSB:po kilkukrotnym odsłuchaniu chodzi po głowie i nie chce z
                              niej wyjść.Miałem nadzieję,że nowy singiel będzie czymś w klimacie nowych
                              kawałków Madonny i stąd moje lekkie rozczarowanie.Szkoda,że Channel 4
                              jestkodowany przez Sky,ale może BBC Prime pokaże IWS zanim zaczną go puszczać
                              nasze ambitne muzyczne telewizje.
                              • dafio1 Re: I"M WITH STUPID 14.04.06, 17:18
                                Teledysk do IWS będzie na stronie www.popjustice.com zaraz po premierze w
                                Channel 4. Czyli ok 1 w nocy naszego czasu już w sobotę.
    • krikra Re: I"M WITH STUPID 18.04.06, 16:09
      Nie miałam jeszcze okazji słyszeć IMS.. wiem, wstyd, no ale cóż.. Na swoje
      usprawiedliwienie mam tylko to, że jak pisałam w poprzednim temacie, ostatnio
      utonęłam po uszy w piosenkach Myslovitz.. wink tak iż PSB chwilowo zjechali na
      boczny tor.. zresztą są trochę sami temu winniuncertain Dobra, ale nie o tym miałam pisać.
      Dzis postaram się oczywiscie nadrobić i dopisać swoją opinię nt IWS. Bardzo mnie
      ciekawi, czy fajne, bo z opisów widzę, że niekoniecznie musi mi się spodobać..
      obym się myliła.
      • eliks Re: I"M WITH STUPID 18.04.06, 19:51
        powinno chyba wciaz wisiec na oficjalnej - transfer i jakosc miodzio, takze
        adres znasz...

generalnie uwazam, ze IWS to dobry kick na sam poczatek, tzn. taka przystawka
        na zaostrzenie apetytu. jezeli okaze sie najlepszym kawalkiem na Fund - bede
        zawiedzony
    • eliks Re: I"M WITH STUPID - juz na allegro 19.04.06, 10:30
      IWS juz sie pojawil na naszym nieodzalowanym serwisie aukcyjnym - co prawda to
      tylko promowka, ale zawsze - jezeli ktos jest zainteresowany

www.allegro.pl/item99198890_pet_shop_boys_i_m_with_stupid_unikat_promo_bcm.html
      • verybilingual Re: I"M WITH STUPID - juz na allegro 19.04.06, 15:44
        Narazie cena (moja zresztą tongue_out) to 20 zł , myśle że pójdzie jednak za 200 zł i
        zostanie kupiona przez jakiegoś maniaka takiego jak Arkadiusz111 albo
        ojciec.pl uncertain Gdybym wygrał w lotka.... sad
        • eliks stali bywalcy allegro - czy sa wsrod nas...? 19.04.06, 18:23
          hehehe, widze ze sledzimy te same aukcje ;]]

wlasnie, juz dawno mialem zadac to pytanie - czy jest miedzy nami allegrowicz-
          ka poslugujacy/a sie nickiem AO48 ...?
          • verybilingual Re: stali bywalcy allegro - czy sa wsrod nas...? 19.04.06, 18:31
            Ao48 mhmhmhm ma mnóstwo rarytasików i nie tylko tongue_out Bardzo miła Pani, zawsze
            wszystko wytłumaczy i opisze, wyśle fotki itp Nie denerwuje się kiedy ja po raz
            10 pytam ją czy ta płyta jest napewno nowa i nie ma ani jednej ryski (bo jestem
            strasznie wymagający) tongue_out
            Ja mogę się zaliczyć do stałych bywalców na allegro, codziennie przeglądam
            aukcje i staram się często kupować, ale przez to że jestem wybredny, rezugnuje
            nawet z niektórych rarytasów tongue_out Wszystkie CD PSB jakie posiadam są właśnie z
            Allegro, tylko DVD kupiłem w sklepie (prócz Somewhere)
            Na płytę jestem w stanie wydać (tylko?) 50zł big_grin big_grin
            Obecnie licytuje IWS i Introspective (w folii - mniam!), ale pewnie do skutku
            dojdzie transakcja tej drugiej.
            • eliks Re: stali bywalcy allegro - czy sa wsrod nas...? 19.04.06, 21:22
              kolekcja, bo tylko profesjonalnym kolekcjonerstwem jestem w stanie wytlumaczyc
              fakt posiadania przez pania ao48 poniektorych pozycji, naprawde robi wrazenie -
              ceny niestety tez. ale wiadomo - za rarytasy przez duze rrrrr trzeba placic.
              widzialem ostatnio ze japonski miracles zszedl za ponad 100 pln. o wielu
              wydawnictwach sprzedawanych przez ta pania nawet nie slyszalem, a ostatnio gdy
              zobaczylem trzycalowe aomm - skulilem sie w sobie. ;]]
            • verybilingual Re: stali bywalcy allegro - czy sa wsrod nas...? 03.05.06, 17:12
              Na allegro jest już do kupienia IWS (maxi cd), ale bez folii więc chyba nie idę
              na to.
    • krikra wysłuchałam, obejrzałam... reckę napisałam.. 20.04.06, 00:06
      I oto jestem po pierwszych dwóch przesłuchaniach IWS. Wiecie co.. nie wiem, jak
      to powiedzieć, ale niespecjalnie mi się podoba.. Postaram się nie przeszarżowac
      z krytyką, ale... jakieś to takie, nie wiem jak to nazwać? ubogie jakby, brzmi
      cokolwiek oldskulowo, refren niezbyt wyszukany, choć faktem jest, że dość
      chwytliwy, słowem jak dla mnie jednak nie za dobrze. Może trzeba posłuchać
      kilkanaście razy, żeby "trafiło"? A może, chwilowo będąc w krańcowo odległych
      klimatach, nie potrafię należycie docenić tej piosenki.. Jak zwykle czas pokaże.

BTW, video też widziałam. Nie wiem, czy ja mam tę uciętą wersję, ale N&C to tam
      za wiele nie ma (hmm.. chyba w ogóle ich nie ma?). Co do samego teledysku -
      pomysł ponabijania się z siebie jest jak najbardziej godny pochwały, wykonanie
      jest jednak takie sobie. Jakoś biednie to wygląda, tak amatorsko. No i czy to
      nie jest desperacja, brak pomysłów - wykorzystywanie swoich starych patentów?
      Dodam też, że mnie to video wcale nie śmieszyło. No nic, myślę, że reszta
      piosenek z nowej płyty będzie lepsza niż ten niewypał.. powiem Wam, że list
      przebojów to ten kawałek nie zawojuje, oj chyba nie ma szans.. uncertain
      • dafio1 Re: wysłuchałam, obejrzałam... reckę napisałam.. 20.04.06, 12:28
        Krikra, z tym "niewypałem" to bym uważał. Chyba było za dużo Myslovitz smile
        • krikra Re: wysłuchałam, obejrzałam... reckę napisałam.. 20.04.06, 19:50
          dafio1 napisał:

> Chyba było za dużo Myslovitz smile

Tak, to bardzo możliwebig_grin
          Dlatego na wszelki wypadek zastrzegam się, żebyście nie brali zbyt serio mojej
          reckiwink Ale video mi się zdecydowanie nie podoba. I akurat tego nic nie zmieni,
          bo filmik jest w końcu niezależny od muzysad Denerwuje mnie tych dwóch palantów z
          teledysku, nie rozumiem, gdzie Wy tam widzicie jakiś brytyjski humor...
          Posłucham jeszcze trochę, zobaczę, może IWS jakoś do mnie "przemówi"..
          • johnny85 Re: wysłuchałam, obejrzałam... reckę napisałam.. 21.04.06, 22:46
            Ja po pierwszym odsłuchaniu miałem takie same odczucia jak Krikra.Teledysku
            jeszcze nie widziałem.Teraz po kilkunastu odsłuchaniach chyba się do niego
            przekonałem,ale było mnóstwo lepszych piosenek PSB.Mam nadzieję,że na albumie
            będą lepsze piosenki,bo IWS coś brakuje,choć nie jestem w stanie do końca
            stwierdzić czego.Może brak mu "wykopu",albo ten zbyt piskliwy głos Neila.Byłem w
            Gliwicach i on wcale nie śpiewał takim głosem na żywo.Ale może to ja jestem zbyt
            marudny i szukam dziury w całym.Liczyłem na to,że piosenki z Fundamental będą
            podobne do tych z nowego albumu Madonny i chciałbym żeby na FUND był
            przynajmniej jeden typowo taneczny numer.
            • balshoy I'WS - W RADIO 24.04.06, 13:08
              zaczynają puszczać singielek smile..dziś po 8 rano słyszałem go w Radio Gdańsk...
              kto jeszcze w Polsce to słyszał w jakiejś polskiej stacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka