Dodaj do ulubionych

TELEDYSK DO I'M WITH STUPID

17.03.06, 22:18
Główne role w nowym teledysku PSB grac będą David Walliams i Matt Lucas,
czyli LITTLE BRITAIN. Są to bohaterowie mającego olbrzymią oglądalność w
Anglii, serialu komicznego a la Benny Hill Show, przedstawiającego typowy
angielski humor. www.bbc.co.uk/comedy/littlebritain/
Obserwuj wątek
    • eliks Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 17.03.06, 22:33
      a propos teledyskow - czy ktos wie gdzie w LEGALNY sposob mozna zdobyc klipy do
      Miracles i Flamboyant? bo o ile mnie pamiec nie myli, to obie te pozycje
      zostaly pominiete na PopArt DVD?

dafio - brzmi dobrze, tylko jesli w glownych rolach wystapia "jacys" kolesie,
      to ludzie znowu powiedza ze mamy do czynienia z czyms w rodzaju Homy&Dry
      • verybilingual Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 17.03.06, 23:29
        Spokojnie eliks...jeśli są to komicyy a w dodatku dobrzy, a my wiemy o czym
        opowiada piosenka to myśle że raczej powinniśmy się spodziewać niezłego show na
        ekranie.
        PS - W legalny sposób hmm Miracles - raczej nie chyba że jakieś Macedońskie,
        trudno dostępne wydanie singla. Flamboyant - klip znajduję się na 2cd singla.
        • balshoy Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 18.03.06, 11:21
          aktorzy komediowi..to brzmi bardzo obiecująco!
          oczywiście to dobrze, że klip, mam nadzieję, już nie będzie aż tak
          artystyczny wink jak home&dry..niestety nie pomógł tej świetnej piosence;to już
          w mojej głowie "wykluły się" lepsze obrazy do tego utworu...
          wiecie, ja sobie tak trochę wkręcam...ale jestem ciekawy jaki teledysk zrobiłby
          dla PSB Anton Corbijn? (może nie jest to nawet takie niedorzeczne, skoro
          współpracuje teraz z new order przygotowując film o joy division) Anton jest
          odpowiedzialny za wizerunek depeche mode, autor ich wielu teledysków..są
          naprawdę ciekawe.
          • johnny85 Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 18.03.06, 23:45
            Mam nadzieję,że w tym teledysku jakieś fajne dziewczyny także się pojawią jak za
            najlepszych czasów(jak np.w Domino Dancing) i żeby go jeszcze puszczali nie
            tylko na VH1(mam na myśli Polskę oczywiście bo w UK będzie leciał wszędzie).
            • dafio1 Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 14.04.06, 21:17
              Na stronie www.chrislowe.co.uk/news.shtml teledysk do ściągnięcia. Mnie
              się podoba, a Ci dwaj komicy zagrali w teledysku "idiotycznie", czyli zgodnie z
              tytułem piosenki. Szkoda tylko, że są nawiązania do teledysku CYFH i GW, a nie
              zupełnie nowy scenariusz. Ale ogólnie jest śmieszne i chyba o to chodziło.
              • balshoy Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 15.04.06, 01:27
                właśnie obejrzałem sobie dwa razy...choć nie czegoś takiego się spodziewałem,
                skoro tekst ma być ponoć przytykiem do Busha i Blaira ( no to niezle ta myśl
                jest w klipie zakamuflowana, bo osobiście nie widzę odniesienia )ale wygląda
                ciekawie.. przede wszystkim autoironicznie;
                czyli pierwsza myśl...mało kto potrafi się tak śmiać z siebie.
                druga - w sumie fajny pomysł - przedstawiona sytuacja..dwóch fanów więzi PSB i
                pokazuje im inscenizacje klipów ...idole , związani, patrzą zdziwieni...
                na koniec jeden z fanatyków rzuca mieśmiale "kochamy was"
                cali PSB!
                • kocbor1 Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 15.04.06, 11:54
                  Bardzo fajnie to wyszło,choć rzeczywiście miała to być przeciezjakaś aluzja
                  do "Mordercy zza biurka" i jego wiernego towarzysza. To dobrze że PSB mają
                  dystans do tego co robią i potrafią smiać sie z samych siebie ,bo większość
                  artystów stara sie być wiarygodnych i kazda parodia wymierzona w ich kierunku
                  jest dla nich wielką obrazą, a tu prosze sparodiowali samych siebie i jeszcze
                  umiescili to w teledysku.Mogło być troche więcej nawiązań tez do innych klipów
                  ale i tak jest dobrze,po tym co wdizeliśmy w teledyskach do Release.
                • anthares_psb Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 15.04.06, 12:31
                  Jestem w szoku ! Utwór "I'm with stupid" daje wrażenie, że Neil i Chris są
                  znowu w wyśmienitej formie, a teledysk jest po prostu świetny. Obawiam się
                  tylko jednego, że w MTV, VIVA i tym podobnych stacjach telewizyjnych będzie
                  urywana końcówka.
                  Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych!
                  • kdx Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 15.04.06, 13:03
                    Ja również uważam, że teledysk jest świetny. Szczególnie końcówka i naprawde
                    szkoda by było, gdyby ją ucinali w TV!! Już nie moge sie doczekac reszty nowego
                    arsenału PSB.
                    • virtual_insanity Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 16.04.06, 18:48
                      po prostu teledysk powalił mnie na kolana. nie moge sie doczekac na następne..,
                      co tez ONI jeszcze wymyslą.....
              • verybilingual Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 16.04.06, 18:49
                Nieźle smile Sam nawet kilka razy uśmiechnąłem się choć nie zdarza mi się to
                patrząć nawet na najzabawniejsze kaberety i wysłuchując dobrych żartów (choć
                sam jestem bardzo wesołą i żartobliwą osobą - dziwne, prawda??) Klip się udał,
                mam nadzieję że PSB jeśli będą znów popularni nie będą tylko się kojarzyć z
                tymi dwoma idiotami big_grin Ja również mam nadzieję że klip nie będzie edytowany.
                ponieważ bez końcówki traci sens. Myśle że jednak nie ma się czego obawiać np.
                Coldplay - Talk (to pożarcie statku i wesołe gwizdy big_grin ) nie zostały wycięte, a
                przynajmniej nie przez VIVE. Mam tylko nadzieję że jest to ostatni klip z tymi
                panami, ponieważ co za dużo to nie zdrowo i czas wreszcie na klip z ,,pełnymi''
                PSB.
    • rafi.raf Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 16.04.06, 22:59
      teledysk jest fantastyczny! chlopcy pokazali (kolejny juz raz), ze potrafia sie
      z siebie smiac.

chlopcy puszczaja nim oczko do fanow. smieja sie z nich?
      • anthares_psb Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 17.04.06, 05:52
        rafi.raf napisał:

> teledysk jest fantastyczny! chlopcy pokazali (kolejny juz raz), ze potrafia
        sie
        > z siebie smiac.
        >
        > chlopcy puszczaja nim oczko do fanow. smieja sie z nich?

Nie chcę się bawić, ale się zabawię smile, w jakieś wywody pseudointelektualne o 5
        nad ranem w Święta. Przyszły mi na myśl dwie rzeczy, które moim zdaniem wiążą
        teledysk z tekstem:

- w czasie, gdy przyłączał się Blair do koalicji - do Busha w wojnie z Irakiem
        ("love comes, love grows") zwykli obywatele tylko się temu przyglądali, nie
        mogli nic zrobić (mieli związane ręce), nie mogli decydować, czy przyłączyć się
        do koalicji, czy nie. Byli biernymi widzami w teatrze, gdzie na scenie polityki
        działy się dziwne, głupie rzeczy, dwaj główni aktorzy tego przedstawienia
        wyszli na głupków. yło to idiotyczne przedstawienie. Później widzowie jeszcze
        dowiedzieli się prawdy, powoli wszyscy zaczęli mówić, że nie było żadnej broni
        jądrowej, że to był tylko pretekst dla "billion - dollar kid" - Bush dał się
        napuścić, jak głupiec, na różne, nieprawidziwe doniesienia wywiadu. Teraz Blair
        pyta się, jest trochę zagubiony, nieśmiało mówi, że szanuje głosy wyborców,
        szanuje obywateli ("I love you").

Druga myśl:

- może dla Neila i Chrisa najpopularniejsze teledyski "Go West" i "Can You
        Forgive Her?" mają być talizmanem, aby znowu być wysoko na listach
        popularności, przebojów, chcą przypomnieć się tymi teledyskami, mniej
        zaznajomieni słuchacze skojarzą sobie te videoclipy, które do tej pory są
        dobrym nośnikiem. Jak wiadomo PSB kojarzy się głównie z "Go West" i też w dużo
        krajach z "Can you forgive her?" i mało kto wie, że po "Go West" Pet Shop Boys
        coś wydał. Tak przynajmniej ja zauważyłem, pytając się osób wokół mnie.

W ogóle życzę Neilowi i Chrisowi dużo sukcesów, gdy pojawi się nowa
        płyta "Fundamental". Utwór "I'm with stupid" naprawdę im się udał.
        • balshoy Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 17.04.06, 12:11
          wow Jacek! ta interpretacja otworzyła mi oczy i..szczególnie, jeśli chodzi o
          ten pierwszy aspekt... bardzo dziękuję za wytłumaczenie!
          Jacek ,faktycznie porę na przemyślenia to wybrałeś nieźle wink
          • dafio1 Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 17.04.06, 17:09
            Wow!!! Anthares masz bardzo ciekawe i mądre przemyślenia, zgadzam się z Tobą,
            właśnie o to mogło chodzić PSB! O takiej godzinie takie przemyślenia to
            Mistrzostwo Świata! A tak przy okazji w teledysku najbardziej "rozwala" mnie ta
            sytuacja- chronologicznie, czas teledysku- 49 sek. kiedy "Chris" błagalnie
            patrzy się na "Neila", ten w 53 sek. pokazuje "Chrisowi", że ma dotknąć klawisz
            syntezatora i w 54 sek. w końcu "Chris Lowe" to robi. Kilka sekund, ale jak
            zagrane!!! To są niesamowici aktorzy, mam nadzieję, że kiedyś będą dostępni do
            oglądania na polskich kanałach Tv, na BBC PRIME z polskimi napisami widziałem
            ich już kilka razy. smile)
    • anthares_psb Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 17.04.06, 22:30
      Być może dlatego wszystkie dobre pomysły mam tylko w snach, które później
      zapominam wink.
      • acidpet Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 18.04.06, 11:43
        Hej!
        Teledysk SUPER!!! Moim zdaniem dobrze sie stalo ze nie poszli w doslowne
        nawiazanie do polityki, a czy wogole mozna mowic nawet o ukrytym nawiazaniu do
        dwoch panow B. Swoja droga to jest typowe dla nich pelno symboli w teledyskach
        koncertach wystepach ubiorze ktore sobie mozna tlumaczyc wyszukujac niewiadoma
        jakich powiazan a moze tak naprawde chodzi tylko o to by bylo smiesznie. Takie
        wrazenie mam po obejrzeniu Performence, kostiumy aranzacje itp rzeczy a jak
        leci Always ... po Nilu widac jak po nim to wszystko splynelo i jest to tylko
        zabawa, no ale dobra zabawa. Wracajac do Clipu to jak za starych dobrych czasow.
        Pozdrawiam Piotr
        A mam pytanie czy to prawda z tym koncertem Dicovery ze bedzie na DVD, ktos
        taka fame puscil, wiecie cos wiecej na ten temat?
        • verybilingual Re: Discovery Tour DVD 18.04.06, 12:04
          Ja widziałem taką informację na Wp muzyka, pisało też na Muzyka.onet, natomiast
          o ile się nie myle nie było nic na ten temat na żadnej stronie, a przynajmniej
          chyba nie na oficjalnej. Dołączam się więc do pytania Piotra smile
          • eliks Odpowiadam 18.04.06, 20:01
            acidpet, VB - to nie jest zadna plotka; to powiedzial sam Neil (Sam Neill?smile)))

byla taka wypowiedz, byc moze jest gdzies jeszcze w archiwum na OS - przy
            okazji reedycji DVD Performance Neil wspominal o dalszych planach
            wydawnicznych. wspomniane zostalo wlasnie DVD Discovery, a takze Further
            Listening do Nightlife
    • michal.kowalewski Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 19.04.06, 21:11
      "Little Britain" a la "Benny Hill Show"???
      Litości!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nie oglądałeś/oglądałaś pierwszego, czy drugiego? Czy żadnego?
      "Little Britain" jest pierwszorzędnym pamfletem na przywary społeczeństwa,
      stereotypy, klisze, tak zwane "dumy", subkultury, i politykę.
      Polecam gorąco, jeżeli tylko będziecie mieli okazję obejrzeć.
      Dwie pierwsze serie są do kupienia w boksie w Amazonie.
      • dafio1 Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 19.04.06, 22:53
        Michał, nie bądż aż tak dokładny, chodziło mi w tym momencie o specyficzny
        brytyjski humor. LITOŚĆI, nie rób ze mnie idioty(w nawiazaniu do nowej piosenki
        PSB). NIE MA DWÓCH TAKICH SAMYCH programów satyrycznych. A Benny Hill też jest
        OK. Choć na pewno bardziej "prostacki". smile
        • michal.kowalewski Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 19.04.06, 23:17
          dafio1 napisał:

> Michał, nie bądż aż tak dokładny, chodziło mi w tym momencie o specyficzny
          > brytyjski humor.

To trochę jak ze "specyficznym polskim humorem". Jest i Mru Mru, i Kryszak, i
          Starsi Panowie, i Mumio, i Szymborska w limerykach, i "kawa czy herbata", i
          rysunki w SE.
          Zestawienie "Little Britain" z Hillem Bennym uważam za ciężką obrazę.
          Ot, co.
          • dafio1 Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 20.04.06, 12:10
            Oj czepliwy, Michał jesteś. Takie dywagacje można kontynuować i kontynuować,
            nie mają one większego sensu, szczególnie na tym forum. Więc po co ta "ciężka
            obraza"? Dla mnie np. i Little Britain i Benny Hill są OK, choć intelektualnie
            na wyższym poziomie jest na pewno Little Britain.Ale i w pierwszym i drugim
            przypadku jest to brytyjski humor. Poza tym równie dobrze po Twojej wypowiedzi
            obrażeni mogli poczuć się fani Benny Hilla. Po co roztrząsać tak marginalne
            sprawy sad( ... pisz lepiej więcej o muzyce smile)
            • balshoy Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID do krikry 20.04.06, 19:29
              w sumie powinienem odesłać Cię do tego co napisał anthares czyli Jacek
              chyba nawet to przeczytałaś...
              jego spostrzeżenia wydają mi się bardzo trafne, choćby to że właśnie z tymi
              klipami jak CYFH? i GW kojarzą się PSB...a te faktycznie są
              takimi "wygłupami",że można im przypisać taką przenośnię , taką rolę jak
              opisuje to Jacek;
              z innej beczki...niektórzy mają takie wyobrażenie o PSB, jednoznaczne z muzyką
              disco, jakimiś przebierankami...
              Mam takiego kolegę, który niemal zawsze, gdy się spotkamy pyta:"TO TY JESZCZE
              ICH SŁUCHASZ?" na co ja :"coraz bardziej ich słucham!"
            • michal.kowalewski Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 20.04.06, 21:47
              dafio1 napisał:

> Oj czepliwy, Michał jesteś.

Istotnie. Zwłaszcza, jak ktoś pieprzy dyrdymały.

> (...) równie dobrze po Twojej wypowiedzi
              > obrażeni mogli poczuć się fani Benny Hilla.

Niech się czują.
              • dafio1 Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID do Michała 20.04.06, 22:05
                Człowieku, jesteś bardzo żle wychowany. AMEN ... skończ Te swoje śmieszne
                rozmyślania. :p
                • michal.kowalewski Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID do Michała 20.04.06, 22:28
                  dafio1 napisał:

> Człowieku, jesteś bardzo żle wychowany. AMEN ... skończ Te swoje śmieszne
                  > rozmyślania. :p

Oj, jak to fajnie, że napisałaś/napisałeś AMEN. Bo to oznacza, że bez naruszania
                  swojej godności, nie możesz się już odezwać w tej gałęzi wątku.
                  Co do mojego złego wychowania, to opinie są podzielone, więc nie masz racji, tak
                  automatycznie. A co do jakości rozmyślań: ja nie traktuję ich jako śmieszne. Jak
                  się nie dyskutuje o gustach, to potem wyrastają Benny Hill, Crazy Frog i Renia
                  Pączkowska.
                  • eliks Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID do Michała 20.04.06, 23:02
                    Michale, rozumiem ze ku pokrzepieniu serc wolalbys aby wszyscy zwolennicy Crazy
                    Frog zamiast glupiej zaby sluchali PSB ?
                    • michal.kowalewski Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID do Michała 20.04.06, 23:17
                      eliks napisał:

> Michale, rozumiem ze ku pokrzepieniu serc wolalbys aby wszyscy
                      > zwolennicy Crazy Frog zamiast glupiej zaby sluchali PSB?

Jak nie mogą Prince'a, to Pet Shop Boys przynajmniej, tak.
                      • eliks Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID do Michała 21.04.06, 00:00
                        michal.kowalewski napisał:

> Jak nie mogą Prince'a, to Pet Shop Boys przynajmniej, tak.

e, poprawianie gustow innym jeszcze nikomu na dobre nie wyszlo. poza tym frog
                        juz odszedl w zapomnienie, podobnie jak prince i benny hill - nie ma sie co
                        goraczkowac.
                        • michal.kowalewski Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID do Michała 21.04.06, 00:06
                          eliks napisał:

> e, poprawianie gustow innym jeszcze nikomu na dobre nie wyszlo.

Mam odmienne zdanie.

> poza tym frog
                          > juz odszedl w zapomnienie, podobnie jak prince

"Musicology" i "3121" to jest odejście w zapomnienie?
                          No to ja życzę wszystkim wykonawcom, co po dwadzieścia lat są na rynku, by w ten
                          sposób odchodzili w zapomnienie. Oby jak najdłużej odchodzili.
                          • eliks Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID do Michała 21.04.06, 07:38
                            michal.kowalewski napisał:

> > e, poprawianie gustow innym jeszcze nikomu na dobre nie wyszlo.
                            >
                            > Mam odmienne zdanie.

uwazasz ze ktos wezmie to na powaznie gdy wytkiesz mu jego "bledy" w
                            rozroznianiu muzyki dobrej i zlej ?

> > poza tym frog
                            > > juz odszedl w zapomnienie, podobnie jak prince
                            >
                            > "Musicology" i "3121" to jest odejście w zapomnienie?

Nie kwestionuje poziomu tych plyt. Mam na mysli szerokie ich rozpoznanie. PSB
                            niestety - a moze stety? - ciesza sie ostatnio takim samym zapomnieniem. mam
                            nadzieje, ze Fundamental to zmieni
                            • balshoy I'M WITH STUPID w TOTP! 22.04.06, 18:20
                              Już za tydzień,w sobotę PSB w TOP OF THE POPS!
                              nie jest to co prawda teledysk ani występ live też oczywiście nie smile
                              ale to zawsze jakaś namiastka ich występu..zresztą może okazać się dla kogoś
                              ciekawsza jak klip...
                              ja oczywiście będę tego wypatrywał...
                              • balshoy Re: I'M WITH STUPID w TOTP! 22.04.06, 20:28
                                sorry! wybaczcie..ktoś mi podrzucił to info..a przed momentem spojrzałem na
                                oficjalną...ten występ PSB w TOTP już jutro, w niedzielę 23 kwietnia...
                                • balshoy Re: I'M WITH STUPID w TOTP! 22.04.06, 23:11
                                  trochę mieszam, ale obie wiadomości mają chyba w sobie ziarno prawdy...
                                  nie widzę w niedzielnym programie bbc prime w ogóle TOTP...
                                  tak więc przypuszczam ,że chodzi o to ,że jutro PSB wystąpią tam, czyli
                                  nagrywają program ( żeby się tam znaleźć, widzowie najnormalniej w świecie
                                  kupują bilety) a jego emisja nastąpi w przyszłą sobotę..czy tak?
    • diesel46 Re: TELEDYSK DO I'M WITH STUPID 19.05.06, 13:49
      Coraz więcej szumu - widać, że kampania ruszyła. Można oglądać i głosować na
      Onecie :
      teledyski.onet.pl/10172,1224332,teledyski.html
      --
      Andrzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka