aniatko2 15.01.07, 21:38 czy ktos wie cos czy w arnhem sa msze swiete po angielsku (lub po polsku;))? lub gdzie mozna takie informacje uzyskac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: msza w ARNHEM? 15.01.07, 22:49 Sa polskie msze, o 9.30 w kazda niedziele, a raz w miesiacu po mszy spotkania w parafialnej kawiarence. Kościół św. Marcina, Steenstraat 7, 6828 CA Arnhem Wszystkie szczegolowe informacje znajdziesz na stronie www.parafiapolska.nl/ Odpowiedz Link
a.polonia Re: msza w ARNHEM? 18.01.07, 17:40 Tylko ostrzegam, nie siadaj w pierwszej lawce, bo ksiadz Aleksander zna chyba wszystkie twarze i tym, ktorych nie zna, daje reprymende, hehe. A przynajmniej takie sa moje doswiadczenia (2x dostalam prywatne kazanie od tego ksiedza, nigdy wiecej). Odpowiedz Link
aniatko2 Re: msza w ARNHEM? 19.01.07, 07:34 serio?;) z niby za co ta reprymenda? za to ze jestem goscinnie w arnhen? dziwne... Odpowiedz Link
agnieszkaela Re: msza w ARNHEM? 19.01.07, 13:07 Proboszczem jest teraz ks. Tadeusz Kozienski. Wszystko wyglada teraz o wiele... inaczej :-) niz za czasow ks. Aleksandra. Odpowiedz Link
a.polonia Re: msza w ARNHEM? 19.01.07, 19:55 Ale czy ks. Aleksander nadal odprawia msze? Nie no, skoro jestes goscinnie w Arnhem, to moze obejdzie sie bez reprymendy :)). Ja bylam z moja mama w zeszlym roku, sama nie chodze do kosciola i dostalo mi sie od tego ksiedza - w jednym zdaniu: dzisiejsi mlodzi ludzie to sodoma i gomora :) Odpowiedz Link
tijgertje Re: msza w ARNHEM? 19.01.07, 19:58 a.polonia napisała: dzisiejsi mlodzi > ludzie to sodoma i gomora :) A co, moze nie? :-)))) Odpowiedz Link
tijgertje Re: msza w ARNHEM? 19.01.07, 19:59 Pola, a tak w ogole, to ja cie cos ostartnio malo widze. Za malo! Na dywanik mi tu zaraz relacje noworoczne zdawac! :-))) Odpowiedz Link
a.polonia Re: msza w ARNHEM? 19.01.07, 23:34 o matko, juz lece na ten dywanik ;-) PS> ja sie nie poczuwam do tego, co powiedzial o mlodych ludziach ten ksiadz... narkotykow niet, oraz mam inne priorytety w zyciu niz kasa... Odpowiedz Link
tijgertje Re: msza w ARNHEM? 19.01.07, 23:40 Ja wcale nie twierdze, ze to, co ksiadz powiedzial, to akurat o tobie:-))) Ale jak tak widze czasem co tu "mlodsza mlodziez" wyprawia, slysze to i owo tez od ludzi, tow sumie cos w tym prawdy jest. Niestety:-( Odpowiedz Link