Dodaj do ulubionych

Sklep z herbatami

17.06.07, 15:45
Witam wszystkich!

Czy jest w Eindhoven jakis sklep z herbatami?
Cos jak Five O'clock w PL.
Z gory serdecznie dziekuje za podpowiedzi.

pozdrawiam,
Cyprian
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: Sklep z herbatami 17.06.07, 21:27
      Ghm... nie sądzę, a przynajmniej nie widziałam.
      Holendrzy to zdecydowanie kawosze i o dobrą herbatę u nich trudno, a najlepszy Picwick kupisz w każdym markecie ;)
    • mysza_33 Re: Sklep z herbatami 17.06.07, 23:25
      Też polecam Pickwika, mają takie fajne paczki po 4 smaki w jednej (tylko 2
      rodzaje niestety...), ale ja tu widziałam gdzieś, spacerując z małym wózkiem,
      herbaciarnię (a raczej dom herbaty czy jakoś tak... Tea hause), kurcze nie
      pamiętam gdzie to było? Jak raz jeszcze przyuważę to zapiszę sobie gdzie, ale
      chyba przy drodze wyjazdowej na Antwerpię. Mam nadzieję, że to nie był ha, ha,
      ha... dom uciech. Choć, kto wie, może się komu przyda...
      ;-)

Mysza
      • cyprian.pl Re: Sklep z herbatami 18.06.07, 20:23
        Pickwika juz odkrylem, dzieki :)
        Tylko, ze to sa herbaty czarne z dodatkami, a mi chodzi o zielone, czerwone, roibos, z ryzem, z kwiatkami z prawdziwymi owocami! :)))
        eeech.... chyba musze paczke z PCK zamowic...
        • mad_die Re: Sklep z herbatami 18.06.07, 21:47
          O to takie specyfiki są tu towarem deficytowym, niestety... Ja wożę pyszne herbatki z Polski - kupuję paczuszki po kilkanaście, kilkadziesiąt gramów i starcza na parę miesięcy.
          Jak chcesz super sklep z herbatami, to jedź do Brukseli! Mają tam herbaty z całego świata,do wyboru do koloru, ja kupiłam ostatnio pomarańczową - czarna z kawałkami pomarańczy :) pyyyyychota!
          Zaraz ide ją sobie zrobić :)
        • mysza_33 Re: A to mój małżon... 18.06.07, 23:33
          ... wynalazł sobie tu takie cudeńka. Poczekaj, zobaczę w szafce co to on nabył.
          A właśnie uwielbia zieloną, czerwoną i jakieś tam dziwne herbaty, bo ja zielonej
          nie znoszę i wszędzie nosem, a raczej językiem ją wyczuję, brrrr...
          No więc jedną jego ulubioną jest łącząca zieloną z czarną herbata herbata
          Pickwik Golden Darjeeling - listki w trójkątnych torebkach. Potem odkrył też
          Lipton w takich samych torebkach-kapkach: Infusion Tahiti i The Blanc White Tea,
          aha i jeszcze Pickwika Sweet Apple Cinnamon. Tą to ja nawet lubię w okragłych
          torebkach, w paczuszce się ją kupuje.

To tyle

miłego drinkowania ;-)

Mysza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka