Dodaj do ulubionych

Payback O co w tym chodzi?

26.10.12, 12:09
Witam
Czy mogłabym prosić o wytłumaczenie mi tak krowie na rowiesmile o co chodzi w tych punktach?
Trzeba miec jakąs kartę i w kazdym sklepie mi na nia napijaja punkty?Mam tylko Club card z Tesco a czytam, że mozna takimi punktami płacić tez w sklepach np. smyku
Opłaca się to ?
Proszę slicznie i bardzo dziekuje za wyjasnieniasmile
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 12:11
      A Google nic nie mówi w tym temacie?
      • olinkaokraglinkamama Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 12:16
        Weszłam na strone Payback ale nie jest moim zdaniem czytelna

Ps. Dzięki ze zechciałas mi pomóc
        • merci77 Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 12:28
          karte payback mozesz "wyrobic" w sklepach smyk,na allegro,na stacji benzynowej chyba BP-nie wiem tego dokladnie.Ja mam z allegro, kupujac rzeczy w necie w sklepach np tchibo,CA allegro,smyk itp za zakupy otrzymujesz punkty w zaleznosci jak dany sklep ma przelicznik 1zl=1pkt lub 2pkt lub 3 pkt, aby otrzymac pkt w niektorych sklepach nalezy wejsc do sklepu poprzez stronę paybak jak np w tchibo czy CA, kupujac na allegro po zakupie tez widnieje opcja do zaznaczenia "chce za zakup otrzymac podstawowe pkt payback",bo punkty mozna tez otrzymac bonusowe czyli wpisujac kody,ktore otrzymujesz na stronie paybacka po zarejestrowaniu swojej karty.Za rachunki w orange tez otrzymuje sie punkty,jesli nie jest to telefon na firme, aby je otrzymac trzeba zdeklarowac chęc na stronie orange. Wiele by pisac o sklepach w ktorych mozna zbierac pkt.Moze troszke objasnilam,ale jak juz karte sobie sprawisz i zarejestrujesz to w temacie się odnajdzieszsmile aby placic punktami to trzeba ich troszke nazbierac,ja mialam nieduzo za stowke i ostatnio wydalam wszystkie i zbieram od nowa,przelicznik na smyku chyba byl 100pkt=1zl albo 1000=1zł-nie pamietamsmile
    • ann1610 Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 12:30
      Generalnie rzecz biorąc jest to karta, na którą dostajesz punktu za zakupy u partnerów programu. Jeżeli robisz na co dzień zakupy w Realu, tankujesz na BP, to masz szanse uzbierać dużo punktów, jeśli nie, to zbierasz jakieś pojedyńcze punkty. Fajne nagrody są za zdobycie ilus tysiecy punktów. My zbieramy( bo zbiera cała rodzina, dostajesz w pakiecie dwie karty, ale możesz tez połączyć w jedno konto ileś 'starterów') od 3 lat prawie i mamy koło 1500 punktów. Z żadnymi zniżkami dla payback'owców sie nie spotkałam. Ale moja znajoma, która robi dużo zakupów w realu, odebrała juz kilka fajnych nagród.
      • kalina886 Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 12:43
        Dokładnie.
        Opłaca się jeśli często korzystasz ze sklepów są partnerami akcji lub tankujesz samochód na Bp.
        My od czasu do czasu robimy zakupy w Realu, smyku, empiku, na allegro i naliczają się nam punkty z sieci komórkowej Orange. Nie wychodzi tego dużo, ale zawsze coś.

Kolega np. ma kilka fajnych rzeczy z tego programu punktowego bo tankował dużo na BP (i to nie swój tylko firmowy, więc korzyść jeszcze większa tongue_out)
        • irima2 Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 13:53
          Chyba najbardziej opłaca się Payback jak ma się konto w WBK. Mam tam kartę płatniczą Payback i punkty dostaję za każdy zakup, przy którym płacę kartą. Jeżeli płace u partnerów programu to dodatkowo mi naliczają od nich.
      • mikaaan Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 16:41
        Ja mam kartę od 2 lat. W zeszłym roku przed świętami wymieniłam wszystkie punkty na bony do reala, więc zbieram nowe punkty od 10 miesięcy.
        Do zeszłego tygodnia miałam 25000, ale wydałam wszystkie w Smyku smile
        1500 o bardzo mało, tym bardziej że zbiera cała rodzina ... korzystasz z kodów promocyjnych?
        Ja swoje 25000 uzbierałam głownie na Allegro, w Smyku i Tchibo. Do Reala mama daleko, na BP nie tankuję.
        Bez korzystania z kodów to się kiepsko opłaca sad.
    • luiza765 Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 13:57
      Ja duzo kupuję na allegro, ale jkarte wyrobiłam z tydzien temu. jeszcze do mnie nie dotarła. Jesczze sie we wszystko nei wczytałam, nie wiem o co chodzi z tymi koadami.
      Nie przy każdej aukcji jest pokazana iklośc punktów. Na razie wiec czarna magia trochę
      • olinkaokraglinkamama Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 15:00
        Dzięki wielkiesmile
        Teraz już rozumiem jeszcze raz dzieki
    • ladydaisy Re: Payback O co w tym chodzi? 26.10.12, 17:29
      ja z pasją korzystam z payback-a od dawna. Za zakupy w realu i innych miejscach punktów mam niewiele, ale bazuję głównie na promocjach które od nich dostaje. Przelicznik najczęściej jest taki, że za wydane 2 zł jest 1 punkt. Jakiś czas temu dostałam rozliczenie roczne, 3000 nazbierałam na zakupach (głównie BP, real, trochę smyk, Empik, allegro) a 7500 miałam z promocji wink
      Warto pobrać aplikację na telefon dzięki której promocje się naliczają. Dzięki niej taki wynik. Nie muszę ciągle wchodzić na ich stronę internetowa, drukować kuponów powielających punkty. Korzystam z mobilnych wersji różnych aplikacji a ta przydaje mi się bardzo. Czasem stojąc do kasy aktywuję e-kupon. Nawet na urodziny 500 punktów dają ot tak, za zakupy za min 10 zł wink
      Nie płaciłam jeszcze punktami za zakupy w smyku, ale wybieram nagrody rzeczowe. Mp3, suszarka, elektroniczny termometr, waga, akcesoria dla dzieci udało mi się już odebrać od czasu jak korzystam z programu.
      O payback-u wiem sporo, za to clubcard to dla mnie magia wink punkty niby przyznają mi, ale nic nie dostaje. Może mam za mało punktów, ale za 2700 punktów coś chyba powinnam już dostać?
      Dla mnie regulamin clubcard jest dopiero niezrozumiały wink
      • magdagg2 clubcard 26.10.12, 20:09
        co 3 miesiace przesylaja bony.za zakupy daja 1pkt za kazde 2zł.
        za kazde 300 pkt jest chyba bon na 3 zł. bon jest wazny 2 lata.
        oprocz tego przesylaja znizki na rozne produkty, najczesciej takie malo potrzebne wink
        i kazdemu przesylaja 4 razy do roku, wiec juz powinnas dostac nie raz
        • kalina886 Re: clubcard 26.10.12, 20:36
          Mi właściwie przydają się tylko kupony zniżkowe na ubrania F&F.
          Ale co chwila zmieniają wartość od której są honorowane - oczywiście na wyższą. W tej chwli jest to chyba 80 zł.
          • ladydaisy Re: clubcard 26.10.12, 21:25
            no to fajnie uncertain punkty mi się ciągle dodają, ale nic nie dostaję do domu, a wypełniałam wszystko podczas zakładania karty. Muszę się tym zainteresować, poszukać jakiegoś kontaktu mailowego i ustalić co jest. W sklepie nic mi na kasie nie doradzą chyba.....
            Lada chwila będzie 3000 punktów, mimo tego że przelicznik nie powala, to warto to wykorzystać.
    • jordan-1 Re: Payback O co w tym chodzi? 31.01.19, 13:30
      Kiedy kilka lat temu przystępowałem do programu PAYBACK nagrody zarówno w BP jak i w innych można było uzyskać za dużo dużo mniej punktów i były bardziej atrakcyjne , niestety w tej chwili ten program lojalnościowy traci sens bo jest mniej punktów za więcej pieniędzy a więcej punktów za coraz to słabsze nagrody całe szczęście że nikt nic nie musi ........
      • emakowka Re: Payback O co w tym chodzi? 31.01.19, 19:28
        Nagrody faktycznie wychodzą bardzo drogo,ale zawsze można płacić punktami np. ja w Kauflandzie płacę nimi.
    • jordan-1 Re: Payback O co w tym chodzi? 27.02.20, 10:13
      Z początku PAYBACK BP był dobrą sprawą bo solidnie przyznawano punkty i dobre były nagrody za "przywiązanie" , obecnie wszyscy z tym programem związani oraz sklepy oszukują ile się da np: masz kupon aktywowany w aplikacji i podajesz kartę do skanowania z Kaufland 5x więcej P za zakupy za min 45 zł a otrzymujesz 13 P jak inaczej można nazwać taką operacje jak czyste chamstwo i nabijanie w tubę , albo inny przykład : masz kupon z PB na zakupy w Kaufland a tam skaner nie skanuje kodu kreskowego bo jest błędny to jak to można nazwać jak nie czyste chamstwo .......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka