14.08.11, 23:08
Gdzie ie w naszej okolicy mozna zrobić sobie tatuaż. Jaki jest koszt takiego dzieła w wymiarze 5x5 cm.
Obserwuj wątek
    • aureolka1 Re: Tatuarz. 15.08.11, 13:16
      To ja zadam dodatkowe pytanie, gdzie w naszym mieście można założyć sobie kolczyk w pępku?
      • adua Re: Tatuarz. 15.08.11, 16:14
        To ja Wam odpowiem wink. Zaklad kosmetyczny Agata Szalinska Olawa ul Chrobrego smile Za taki tatuaz zaplacilam chyba 40-50 zeta wink nie pamietam juz dokladnie ile.
    • dogbono166 Re: Tatuarz. 15.08.11, 16:48
      Tatuaz radze zrobic w profesjonalnym studio tatuazu, gdzie do jego wykonania uzywa sie nowych jednorazowych igiel (nie wczesniej uzywanych i potem sterylizowanych) a praca jest wykonana przez artyste tatuatora. W takim studio mozna rowniez wykonac piercing w kazdej, nawet intymnej czesci ciala.
      W studio, w ktorym sam sie regularnie tatuuje koszt tatuazu zaczyna sie od 200 zl, wiaze sie to samym kosztem nowych igiel, tusze, wazelina itd, wiec 50 zl to chyba sam material i narzedzia kosztuja. Polecam wiec to studio we Wroclawiu ( pierwsze w tym miescie, dziala od 1993 roku) na Kotlarskiej, mozna sie z nimi skontaktowac mailem, przeslac wzor i dostac ta droga odpowiedz o cenie.
      Na ich stronie dowiesz sie szczegolow.
      Pozdrawiam.
      • arnika222 Re: Tatuarz. 15.08.11, 21:57
        oczy bolą, 'tatuaż' a nie 'tatuarz'
    • norbert1253 Re: Tatuarz. 16.08.11, 10:03
      Całkowicie nie rozumiem tego zjawiska. Piękne ciała młodych dziewczyn i kobiet są oszpecane jakimiś koszmarnymi rysunkami na ciele. Faceci także wyglądają z nimi idiotycznie. Ciało ludzkie samo w sobie jest piękne.
      • dogbono166 Re: Tatuarz. 16.08.11, 14:03
        Hej, jesli nie rozumiesz tego zjawiska to sprobuje Ci wytlumaczyc.
        Otoz zrozum, ze sa ludzie, ktorych to kreci tak samo jak moze krecic:
        - noszenie bizuterii
        - golenie sie pod pachami
        - golenie nog
        - golenie narzadow plciowych
        - rozwija nie masy miesniowej do olbrzymich rozmiarow
        - powiekszanie piersi
        - odtluszczanie
        - opalanie sie na makrele w solarium
        - posiadanie bardzo dlugich paznokci
        - farbowanie wlosow
        - wyrywanie brwi i malowanie cienkiej kreski (sic) smile
        - botox
        - wycinanie zeber
        itd.....

Osobiscie uwazam, ze ciekawy tatuaz jest zjawiskiem pozytywnie estetycznym w porownaniu do solariowej makreli z dlugimi pazurami i kreska zamiast brwi. Ale o tylko moje zdanie.
        Piszesz, ze ciala sa oszpecone koszmarnymi rysunkami... Portret bliskiej Ci osoby wykonany na twoim ciele tez bylby koszmarnym rysunkiem?
        Pozdrawiam!
        • norbert1253 Re: Tatuarz. 16.08.11, 18:01
          I jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Wszystko to co wimieniłaś(eś) to także są bardzo „średnie” pomysły. Nadal się jednak upieram, że ciało ludzie samo w sobie jest tak piękne i nie potrzebuje takich ozdobników. Jak by nie było jest to ingerencją w organizm ludzki i stwarza zagrożenie dla zdrowia. Przecież swoją oryginalność można wyrazić ubraniem lub fryzurą (włosy odrastają). Mam znajomego, który ma wytatuowaną pierwszą literę imienia swojej byłej dziewczyny. Sęk w tym, że jego żoną jest inna kobieta. Czy widziałaś(eś) jak wygląda tatuaż na ciele starszej osoby? A kiedyś wszyscy będziemy starzy.
          • dogbono166 Re: Tatuarz. 16.08.11, 18:33
            Dobrze wykonany tatuaz z wiekiem traci ostrosc krawedzi oraz kolor, co glownie spowodowane jest promieniowaniem UV, ktore w przedawkowaniu jest bardziej niebezpieczne dla czlowieka niz tatuaz. O tatuaz trzeba dbac, osobiscie jestem narazony na nadmierne opalanie (praca na zewnatrz) wiec staram sie tatuaze przykrywac, w czasie letnim uzywam kremu z filtrem UV 50.
            "Jak by nie
            było jest to ingerencją w organizm ludzki i stwarza zagrożenie dla zdrowia."- Hmm... W niektorych przypadkach to prawda, w wiekszosci wiaze sie to z zakazeniem wirusowym watroby lub HIV, dlatego tatuaz wykonujemy w profesjonalnym studio, takim do jakiego wyzej podalem linka.
            Kazdy moze robic ze swoim cialem co chce. Picie wodki i palenie, jedzenie tlustej wieprzowiny, ogolnie niezdrowy tryb zycia zmierza do wiekszych problemow niz nieliczne te, ktore moga CIe spotkac po wykonaniu tatuazu.
            Przede wszystkim tatuaz jest dla odpowiedzialnych, robienie imion kochankow czesto okazuje sie bledem, ale na to tez jest sposob. Znajomemu polecam sesje laserowego wywabiania tatuazu, kosztuje mniej wiecej tyle co sam tatuaz.
            Osobiscie takze mam wytatuowane litery na nadgarstkach, z ktorych jestem dumny. Pierwsze litery imion moich rodzicow smile
            Co do wieku - osobiscie wyznaje zasade Carpe Diem wink
            Pozdrawiam serdecznie.
            • norbert1253 Re: Tatuarz. 16.08.11, 18:54
              Swojego zadania na temat tatuaży raczej nie zmienię. Jednak dzięki Tobie będę patrzył na nie trochę z innej perspektywy.
              Pozdrawiam
              • dogbono166 Re: Tatuarz. 16.08.11, 19:10
                Spoko, nalezysz do zdecydowanej wiekszosci, dla ktorej zdobienie ciala tatuazem nie jest szczytem estetyki smile Ciesze sie, ze moglismy wymienic poglady na ten temat.
                pozdro!
                • norbert1253 Re: Tatuarz. 16.08.11, 19:59
                  Jak to mówią gust nie podlega dyskusji. Dziękuję za dyskusję na poziomie.
                  Wszystkiego dobrego.
            • j.laskowice Re: Tatuaż. 16.08.11, 19:37
              Dyskusja, aż miło. Ja też nie jestem zwolennikiem takich ozdób. To co dziś ładnie wygląda, za 20-30 lat będzie wyglądać fatalnie.
      • przebudzonyx Re: Tatuarz. 17.08.11, 00:18
        Ciało jest piękne gdy jest zadbane, a takich nad stawem w Jelczu widuję coraz mniej wink

Tatuaż podobnie jak wyćwiczony mięsień - może być zdobiący lub szpecący wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka