Dodaj do ulubionych

Laskowicku budko-land

05.11.16, 20:34
Witajcie
Ostatnio zauważyłem że pod ,,starą"biedronką przybyło i jedną budkę, przyczepę jak zwał atak zwał wiadomo o co chodzi. Wygląda to tragicznie, niedługo zamiast normalnych budynków będziemy w mieście mieli tylko takie straszydła. Zauważyłem też pewną rzecz a mianowicie miejsce do którego są podłączone ścieki z tych budek czyli do tak zwanych deszczówek które odprowadzają wodę z dachu. Szczerze powiem że nie znam się czy jest to zgodne z prawem dlatego też proszę o wypowiedzenie się kogoś kto się na tym zna. Poniżej kilka zdj.

https://s1.fotowrzut.pl/3GG92BEMEP/1.jpg
https://s1.fotowrzut.pl/3GG92BEMEP/2.jpg
Obserwuj wątek
    • adkaa4 Re: Laskowicku budko-land 05.11.16, 20:38
      Przepraszam za literówkę w tytule postu. Miało być Laskowicki budko-land
    • deggial77 Re: Laskowicku budko-land 05.11.16, 20:50
      Gratuluję refleksu, ta budka stoi już co najmniej od pół roku. Brawo Ty. A poza tym skąd wiesz, że wpięte do deszczówki, ja rurę spustową widzę w trochę innym miejscu.
      • adkaa4 Re: Laskowicku budko-land 05.11.16, 20:55
        Czy mówimy o tej samej białej budce (nie z lodami) ?? Co do rur to proponuję rozejrzeć się następnym razem jak będziesz przed biedronką, to są rury od deszczówki.
        • adkaa4 Re: Laskowicku budko-land 05.11.16, 21:01
          Co do rur to masz racje deggial77 to jednak jest inna rura... najmocniej przepraszam i zwracam honor smile
    • brawo_ja Re: Laskowicku budko-land 19.11.16, 23:07
      Czekam na dzień, kiedy w końcu znikną obciachowe "Krupówki" i inne wszelakie "budki" w "centrum"... człowiek kupił mieszkanie w nowym bloku, myśląc, ze niedaleko Wrocławia, to jednak jakiś "poziom" będzie, ale tego poziomu jednak brak i wstyd kogokolwiek zaprosić z rodziny czy znajomych... jednym słowem żenada ta nasza "mieścina".
      • dorkasz1 Re: Laskowicku budko-land 20.11.16, 12:15
        Wielokrotnie, jak przechodziłam ulicą Bożka, zastanawiałam się co poeta/architekt miał na myśli projektując takie podcienie? Wiele myśli przychodziło mi do głowy, czasem jedne głupsze od drugich big_grin A może ktoś wie? I zaspokoi moją ciekawość?
        W sumie jakby zagospodarować tę przestrzeń i umożliwić na rozsądnych warunkach, przeprowadzkę z tych wszystkich strasznych budek, to widok miasta zdecydowanie by się poprawił.
        • artu.r.o Re: Laskowicku budko-land 20.11.16, 19:49
          Tam kiedyś były okna, witryny sklepu. A zadaszenie? Cholera wie po co

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka