Dodaj do ulubionych

do Hsynowiec

14.04.07, 11:34
Witaj! Wiem że twój synek ma rurke traechotomiczną. MOjemu synkowi tez to
grozi. Bylismy własnie na szpitalnej na laryngologii i po direktoskopii
dostalismy tragiczne wieści że Michał ma zwężęnie krtani i jedynym wysciem
jest traechotomia. Ja na razie nie chcę tak po prostu zgodzic sie na to i
myślę aby skonsultowa go w innym ośrodku. Wiem że poruszałaś juz ten temat i
padł namiar na Kajetany. Czy kontaktowałaś sie juz z nimi. Może byłaś juz na
wizycie. Ja też myśle żeby tam dotrzec. Prosże odpisz jeżeli masz jakieś
informacje.
pozdrawiamy
Sylwia i Michał
Obserwuj wątek
    • hsynowiec Re: do Hsynowiec 14.04.07, 11:42
      W Kajetanach nie byliśmy,ponoć oni są dobrzy ogólnie od laryngologii.Za tydzień
      w poniedziałek jedziemy do Warszawy na Litewska do Pani Dr Lidii Zawadzkiej na
      laryngologie.Ponoć jest to najlepsza Pani Doktor laryngolog od dzieci w
      Polsce.Jedziemy tam skonsultować naszą rurkę.Ja bym na twoim miejscu nie
      opierała sie na opinii laryngologii ze Szpitalnej.Mi osobiscie tam nie podoba
      się podejscie,Kubie nic się z krtanią nie dzieje i mimo to nie chcą tej rurki
      tam wyciągnąc.Jeżeli jesteś zainteresowana to to jest namiar na Panią Doktor z
      Litewskiej:
      Dr Lidia Zawadzka
      tel.022-5227423
      Najlepiej dzwonić o 8.30 rano bo wtedy jest największa szansa na złapanie Pani
      Dr.Terminy też nie są odległe,jak ja zadzwoniłam top za dwa tyg już mamy termin.
      A co do rurki to ja bym Wam radziła naprawdę skonsultować tą decyzje z innym
      lekarzem bo założenie takiej rurki to duży kłopot.Dla ciebie dla dziecka i duze
      koszty!!Jeżeli masz jeszczejakieś pytania to pisz.
      Mój mail hgenge@wp.pl,albo GG 7355407 albo na forum
      Hanka
    • michaleksylwi1 Re: do Hsynowiec 14.04.07, 12:59
      dzieki wielkie, na pewno w poniedziałek będe dzwonic do pani doktor. Ja niestety
      licze sie z taka mozliwościa umieszczenia rurki, bo zwężenie jest ogromne,
      Michał bardzo ciężko oddycha i krztusi się, jednak na pewno nie będe sie
      opierała na decyzji tylko jedngo szpitala czy tez lekarza .Jeszcze raz bardzo
      dziękuje ci na szybka odpowiedź. Bardzo bym prosiła cie także , żebys napisała
      jak tam po wizycie, jakie decyzje i wrażenia po prostu wszystko.
      pozdrawiamy
      Sylwia i Michał
      • hsynowiec Re: do Hsynowiec 14.04.07, 14:42
        Ok na pewno się odezwę,Ty też daj znać jak się dodzwonisz i co ustalisz.
        Nam w Poznaniu z laryngologii profesor powiedział ze mimo iż nie ma obrzeku
        krtani i nic złego sie nie dzieje to rurki Kubie nie wyciagną,może za kilka
        lat...I dlatego postanowiłam to skonsultować z innym lekarzem,tak na wszelki
        wypadek.
        Jakbyś jeszcze miała pytania to jestetm do dyspozycji
        Pozdrawiam
        'hanka
    • i.w.a Re: do Hsynowiec 15.04.07, 19:50
      hej Sylwia mam nadzieję że dotrzecie do innego lek.i decyaja o założeniu rurki
      okaże sie błedna z całego serca Wam tego zyczymy.pozdrawiamy Iwona i Wiki z
      Nowej Soli
    • michaleksylwi1 Re: do Hsynowiec 16.04.07, 09:46
      Dzieki! Ja też mam nadzieje że nie bedzie tej rurki, ale też nie mam złudzeń.
      Juz "przyzwycziłam się" że każda diagnoza jest niepomyślna, prawie zawsze
      najgorszy wariant. Trzymam sie tylko i wyłącznie dla Michała, on jest
      najważniejszy i dla niego przetrwam wszystko.Boże jakie to niesprawiedliwe!!!!!!!!!
      • hsynowiec Re: do Hsynowiec 16.04.07, 11:22
        Ja teżtrzymam kciuki aby wasze badania wyszły pomyślne,ale jakby co to zawsze
        służe pomocą i swoimi informacjami,Kuba ma rurkę od roku i czterech miesięcy
        więc trochę wiemy,gdzie,co można dostać wiec jestem do dyspozycji.
        Ale cały czas mam nadzieję ze może sie bez niej obędziecie,
        Ściskam mocno,trzymajcie się cieplutko
        HAnka
    • i.w.a Sylwia co u Was? 18.04.07, 10:06
      hej jak tam u Was skontaktowaliscie się z innym lek,jak się czuje Michałek,cały
      czas o WAs myśle,zwłaszca o Tobie jak musi być Tobie ciężko.ściskam mocno Iwona
      • michaleksylwi1 Re: Sylwia co u Was? 18.04.07, 10:51
        Na razie nie skontaktowałam sie jeszcze z innym lekarzem, chce żeby Michal
        odpoczął od badań, narkozy itp, bo bardzo przeżył direktoskopie i cały pobyt w
        szpitalu.Do Poznania na kolejna kontrole (direktoskopię) jedziemy w lipcu, do
        tego czasu na pewno chce miec inną opinię. Na dzień po powrocie ze szpitala
        Michal zaczął kaszlac, miał duzo wydzieliny, wystraszylam sie bo u niego każda
        infekcja gardla jest niebezpieczna. Na szczęscie to takie niegroxne
        przeziebienie. Na razie nic sie niedzieje, Michał wesoły, rozrabia, bawi się.
        Cieszymy się z każdego dnia razem i z tego co mamy.Wrócilismy do rehabilitacji,
        każdy pobyt w szpitalu troche go cofa tzn. osłabia. Dzięki za pamięc i miłe
        słowa, to dla mnie bardzo ważne.
        pozdrawiamy was gorąco
        Michal i Sylwia
        • i.w.a Re: Sylwia co u Was? 18.04.07, 12:12
          npisałam na priv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka