jacekmarmur 02.06.13, 21:18 Z siostrą zastanawiamy się jak w kamienicy można połączyć ogrzewanie gazowe (aby została woda) z piecem CO (ogrzewanie). Robiliście coś takiego? Macie pomysły? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawaler86 Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 03.06.13, 17:04 A po co ci gazowe jak zakładasz kocioł CO? Ja bardziej bym się zastanowił jaki porządny kocioł wybrać... Odpowiedz Link
jurek367 Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 10.03.15, 17:47 Z cyklu... nie rób tego w domu. Z gazem nie ma co igrać. Przecież wszystko musi zaakceptować kominiarz. Trzeba wykonać projekt. Nikt się na coś takiego nie zgodzi!!! Odpowiedz Link
izazalew Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 13.12.16, 07:16 Ja tam nie ufam w takich sprawach internetowi. Lepiej zaproś fachowców do siebie i zobaczysz, jak ktos się zna to jeszcze pewnie inne rozwiązanie ci podrzuci. Odpowiedz Link
konsultant_viessmann Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 13.12.16, 21:58 Witam ! Jeśli poszukujecie sprawdzonych fachowców to polecam tą stronę: www.viessmann.pl/pl/uslugi/najblizszy-partner.html Wystarczy wpisać swoją miejscowość i skontaktować się z najbliższym sprawdzonym instalatorem w Twojej okolicy. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link
marrioo-28 Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 30.12.16, 17:58 Sam będę musiał do nich zadzwonić i dowiedzieć się o szczegóły tej dzierżawy zbiornika LPG. Powiem szczerze, że jestem coraz bardziej zmęczony tradycyjnym sposobem ogrzewania domu i kotłem na węgiel. W związku z tym na pewno wolałabym ekologiczne rozwiązanie od AmeriGas. Odpowiedz Link
blondyneczka_83 Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 22.02.17, 19:03 Przede wszystkim tego typu zapytania powinno się kierować do fachowców, którzy się tym zajmują na co dzień. W Disanie oferują darmowe doradztwo oraz bogatą ofertę kotłów, grzejników, term, pomp etc. Poza tym fachowa pomoc, to także niższe rachunki! Odpowiedz Link
minow343 Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 26.03.18, 17:27 W Disanie otrzymałem fachową pomoc i kupiłem wszystko czego potrzebowałem. To kompletnie wyposażony sklep. Odpowiedz Link
khoter Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 15.09.17, 07:58 W naszej kamienicy wymieliśmy ogrzewanie z trzy lata temu. Zdecydowaliśmy się na kotłownię gazową instaltechnik.pl/poradnik/rozdzial-i-ogrzewanie-zrodlo-ciepla/ zasilaną kotłem kondensacyjnym. W naszym przypadku było to najbardziej korzystne rozwiązanie. Wszyscy są zadowoleni. Odpowiedz Link
morlintos Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 22.06.18, 10:21 A co na to spółdzielnia mieszkaniowa? Interesuje mnie to od strony prawa spółdzielczego - czy są w stanie narzucić rodzaj ogrzewania w domu? Odpowiedz Link
robzap Re: Ogrzewanie gazowe a piec co 24.10.20, 22:47 Lepszym rozwiązaniem bedzie pompa ciepła Odpowiedz Link