Dodaj do ulubionych

GWSP Mysłowice-opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 14:21
Witam
Chciałam prosić wszystkich obecnych lub byłych studentów o opinie na
temat w/w uczelni.
Podobnież nie jest wymagane zaliczanie różnic programowych na
studiach mgr, czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.interkonekt.pl 17.04.10, 14:58
      jak chcesz iść na studia magisterskie na pedagogikę to polecam Uniwersytet
      Śląski lub Wyższa Szkołę Humanitas w Sosnowcu. Na humanitas studiuje dziennie
      moja dziewczyna. Jest zadowolona. Otrzymuje stypendnium naukowe i nie płaci za
      czesne. Wykładowcy są wyrozumiali i bardzo dużo się tam nauczyła. O Mysłowicach
      mówi się tak jak o WSB w Dąbrowie :) czyli nie za fajnie. Pozdrawiam
      • Gość: Hadysz Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.chello.pl 09.05.10, 22:09
        Ja studiuje na GWSP i nie uważam że można tą szkołe porównać z Dąbrową. Wykładowcy są z UJ, UŚ i Akademi ekonomicznej. Wszystko zalezy do indywidualnego podejścia. Napewno nie trzeba płacić za wakacje jak w Humanitasie. Z resztą poprzednia opinia raczej nie nalezy do studenta a jedynie do znajomego osoby studjującej więc nie wydaje mi się wiarygodna. Ja jestem zadowolony. Co prawda jestem na licencjacie, ale jesli chodzi o kierunki pedagogiczne to jest to szkoła co najmniej interesujaca. Ze swojej strony polecam
      • Gość: karol Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 16:23
        GWSP - ma niski poziom nauczania, godziny pracy działu nauczania niedostosowanie do pracy studentów zaocznych, ogólnie bałagan w sekretariacie.
        • Gość: jol Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 16:25
          Zgadzam się. Lepiej złożyć papiery na UŚ
    • Gość: Ex student GWSP Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.chello.pl 17.05.10, 22:55
      Skończyłem licencjat na tej uczelni. Prawda jest taka, że każda szkoła ma gorszych, lepszych i bardzo dobrych wykładowców. Do niektórych egzaminów trzeba było się solidnie uczyć, a do niektórych trochę... Poziom wiedzy jaki uzyskałem w toku 3 lat edukacji, zależał głównie od mojej chęci do nauki. Niestety, dyplom uzyskały również osoby, które się "prześliznęły" dzięki sprytowi a nie zapałowi i swoim chęciom. Dzisiejsze realia życia są takie, że większość ludzi szuka "papierka", co niestety nie idzie w parze z posiadaną wiedzą. Smutne, ale jestem przekonany, że podobna sytuacja panuje na większości prywatnych jak i państwowych uczelni wyższych w naszym kraju. Kwestię wyboru - UŚ, GWSP, bądź innej uczelni moim zdaniem trzeba powiązać z ceną za semestr, dojazdem i tym w jakich dniach są wykłady. Nauczyć się można wszędzie - wystarczy chcieć.
    • Gość: m Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.oswiecim.vectranet.pl 21.06.10, 16:35
      Nie prawda, oczywiscie ze trzeba zaliczyc roznice, a po za tym cena za jeden
      przedmiot jest bardzo wysoka
    • Gość: jola Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 08:26
      jest ok, wiedza nabyta. Sprawą nieprzyjemną jest jednak to, iz
      szkoła ta zmienia np. nazwę specjalności w trakcie studiowania.
      A różnice programowe trzeba zaliczyć.
      • Gość: jedrek Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 16:44
        Ja polecam. Kończę już swoją edukację, więc mam jakieś rozeznanie. Nie miałem
        żadnych problemów, jak się uczyłem to zdawałem. Nikt nie próbował naciągać mnie
        na kasę. Większość osób z mojego roku jest zadowolona.
        • Gość: tuareg Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.chello.pl 29.09.10, 13:29
          To i tak dobrze, że tylko nazwę, a nie zakres materiałów czy w ogóle zajęcia. Bo i o takich przypadkach na innych uczelniach słyszałem
    • Gość: martinka Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 16:59
      Osobiście uważam, że to bardzo dobra uczelnia. Ocenia się rzeczywistą wiedzę a
      nie bierze oceny z kosmosu. Większość osób z mojego roku (jak i innych) jest
      tego samego zdania. Pozdrawiam! Marta z pedagogiki zdrowia.
      • Gość: Federrer Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 22:58
        Witam! Muszę sie tu wypowiedzieć ;) Dla mnie GWSP to przede wszystkim fajne wspomnienia ;) Najlepszy czas w moim życiu... Jeśli chodzi o uczelnię to przyznaję, że nie miałem na co narzekać. Zajęcia prowadzone w interesujący sposób, stypendia, egzaminy w zależności od wykładowcy ale jak przysiadłem to było ok.
        • Gość: wesoły.skrzat Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 09:06
          Studia to chyba dla wszystkich najlepszy czas więc nie jesteś osamotniony w swoich odczuciach ;) A jak jeszcze mieszka się w akademiku... Ja na GWSP nie narzekam, zawsze mogłoby być lepiej ale chyba coś ostatnio ruszyło z życiem studenckim bo przedtem było lipa.
          • Gość: uliiii Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 22:32
            A ja za parę dni zaczynam tam studia... I cały czas zastanawiam się, czy to był dobry krok. Pożyjemy zobaczymy...
            • Gość: ja88 Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 15:54
              uliiii a na jakim kierunku jesteś?
              • Gość: uliiii Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 21:45
                Pedagogika społeczna :)
                • Gość: rellllo Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 11:31
                  ja też pedagogika społęczna :) Dzienni czy zaocznie? Ja zaocznie... I Inauguracja już za nami :D
                  • Gość: Maks Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 23:45
                    Inauguracja była... A w temacie... Nie ma szału uczelnia jak inne fakt faktem że sporo ostatnio się inwestuje... ale czy to podwyższyło bardzo poziom nie wiem
            • wankoz Re: GWSP Mysłowice-opinie 28.09.10, 21:48
              Hej! Myślę że nie będziesz żałować. Jak się przyłożysz do nauki to będzie ok. Wykładowcy są w porządku (przeważnie) a do tego można załapać się na stypendia - wtedy to jest to całkiem spora ulga dla kieszeni. Coś o tym wiem bo udało mi się na 2 roku na pedagogice spełnić kryteria.
              • Gość: zdrowie Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 11:21
                Studiuje ktoś zdrowie publiczne? Bo na razie widzę głowie studentów pedagogiki :)
                • Gość: inin31 Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 12:16
                  Ja również jestem na kierunku zdrowie publiczne :) Na zajęciach widzę nas sporo a w internecie nikt się nie udziela. Czyżby na ten kierunek przyjmowali ludzi nielubiących internetowej przestrzeni? ;)
                  • Gość: refo Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 20:59
                    Dziwne... W końcu nawet synek Reni Jussis ma profil na facebooku ;)
                    • Gość: orins Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 10:55
                      A na naszej klasie? ;)
                      Pytanie do nowych studentów! Może w koncu zbierzemy się i zorganizujemy jakąś imprezę integracyjną?
                      • Gość: ? Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 12:07
                        Tylko gdzie? Ostatnio najlepszą knajpę zamkneli :(
                        • Gość: ortttttttttttttttt Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 13:52
                          Może pub 777 ? :D Jakby coś to ja tam jestem zawsze w piątki :D
                          • Gość: ulka Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 22:44
                            mi jakoś 777 nie odpowiada - dziwny klimat. Ale impreza by się przydała :) Widzę tyle interesujących panów z nowego roku a okazji by sie poznać nie ma ;)
                            • Gość: rollllr Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 00:01
                              Trochę odwagi ;) Panowie nie gryzą
                              • Gość: żuczek Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 12:53
                                Ktoś ma informację o konkursie z ing?
                                • Gość: pony Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 21:29
                                  O ING nie wiem ale jest chyba jakaś akcja na facebooku
                • Gość: teqiulla Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 12:13
                  Witam wszystkich studentów! Może ktoś z Was mi pomoże :) Jak wygląda sytuacja z naborem na uczelnię na semestr zimowy? Wiem, wiem ... moge zadzwonić do dziekanatu ale chciałbym usłyszeć coś z pierwszej ręki ;)
                  • Gość: tegin Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 14:01
                    no to wydaje mi się, że z pierwszej ręki to właśnie z dziekanatu, a nie od studentów;p a tak poważniej - chyba zostaje Ci właśnie dziekanat, bo tam udzielą Ci najpełniejszych info.
                    • Gość: kotiko Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 10:05
                      A ja myślę, że zawsze warto skonsultować opinie w dziekanacie z opinią studentów ;)
                      • Gość: DORKA64 Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: 88.135.176.* 10.06.11, 19:25
                        a ja właśnie mam szczęście kończyć już magisterkę. Było różnie...na początku nie mogłam zrozumieć sensu tych prac samokształceniowych-totalne nieporozumienie. Na uczelni nie ma absolutnie klimatu-ja studiuje zaocznie i mam porównanie z poprzednią uczelnia.W niedziele nie ma możliwości zjeść po godz 14.30, do tego zdarzają się okienka i wtedy jest koszmarnie.Co do wykładowców-to jak wszędzie, ale nie jest źle.Denerwuje mnie np.wyznaczanie egzaminu w ciągu tygodnia albo dzień po dniu. Jestem szczęśliwa, że już jestem prawie na ukończeniu-mega zmęczenie...
            • Gość: be Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 09:47
              nie polecam absolutnie! strata czasu, chyba że ktoś chce papier... żenująco niskie lub ściągnięte z internetu treści wykładów, zapychanie dziur w programie różnymi bzdetami...
    • Gość: kilim Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 09.02.11, 19:41
      szkola jest ok tylko ze za duzo wymagaja tzn na innych uczelviach nie ma np prac samokształceniowych czy innych tego typu bzdur
      • Gość: pepe Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 00:50
        Tu jest zdecydowanie za dużo bzdur i braków. Brak ksera w szkole na Wesołej, w siedzibie głównej jest ale w niedz.nieczynne! Brak biblioteki w siedzibie głównej, biblioteka na Wesołej czynna tylko 2 razy w tyg.i trzeba brać urlop aby z niej skorzystać-no chyba,że ktoś nie pracuje, problemy z parkingami w głównej, a o niektórych wykładowcach i ich zachowaniach, poziomie kultury i szacunku do studenta w trakcie egz.czy zaliczeń- zwłaszcza pani dr L i pan dr W, - lepiej nie wspominać....
        • Gość: Jacek Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 10:44
          Nie bedę się wdawał w długie polemiki... ale teraz jest olbrzymi parking i filia Biblioteki Ślaskiej na samej uczelni... A co do ludzi do Pani L nie znam ale Pan dr. W raczej nie zachowuje się chamsko...
          • musk-rat Re: GWSP Mysłowice-opinie 22.03.12, 09:44
            To jedna z niewielu uczelni z konkretnymi konsultacjami naukowymi i filią biblioteki śląskiej więc to są plusy - minusy fatalny samorząd aktywny tylko na imprezach. Poziom - ogólnie całkiem wysoki, jak na uczelnie prywatną niestawiającą bodajże od 1995 roku
            • Gość: Linn Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 00:20
              Bałagan kiepskie podejście do studentów. A z drugiej strony naprawdę wysoki poziom, konsultacje naukowe, biblioteka pedagogiczna w siedzibie uczelni aplikacja mobilna.... Trudno mi ocenić. Ja tam studiowałam i było na plus ale nie każdy musi być takiego zdania...
    • amoniak2 Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.03.11, 17:53

hmm
      • amoniak2 Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.03.11, 17:55
        dd
        • amoniak2 Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.03.11, 17:58
          dd
          • amoniak2 Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.03.11, 18:01

• amoniak2 Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.03.11, 18:03

• amoniak2 Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.03.11, 18:08
                ss
                • amoniak2 Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.03.11, 18:09

• amoniak2 Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.03.11, 18:10

• amoniak2 Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.03.11, 18:13

• Gość: pytam Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 22:36
                        Waham się pomiędzy GWSP a Ziętkiem? Która lepsza z tych dwóch?
                        • grulles Re: GWSP Mysłowice-opinie 29.05.11, 21:26
                          Ja wybieram sie na GWSP :D dlaczego? Byłam na obu uczelniach i lepszy klimat ma GWSP. Poza tym wydaje mi się,ze wykladowcy sa dobrzy tu i tu... Kiepscy zdarzają się wszedzie ;) plus jeszcze za opłaty.
                          • grulles Re: GWSP Mysłowice-opinie 29.05.11, 21:28
                            AA... I pozdrawiam ;) Jakby ktoś tez się wybierał to pisac na maila gazetowego :D
    • Gość: STUDENT GWSP Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 16:20
      GWSP - CZYLI GÓWNOWARTA WYŻSZA SZKOŁA PEDAGOGICZNA
      • Gość: pupur Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 14:43
        Ciekawa opinia...

Ale jakoś mnie nie odstrasza ;) Znam studentów, wiem że ogolnie są zadowoleni. Więc i ja dołączę do nich od nowego semestu :D
        • Gość: lsyrenka Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 17:54
          Oby nie było tak źle... o_o
          • Gość: aniaa Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.silesiamultimedia.com.pl 19.07.11, 15:58
            Mam pytanie do studentów GWSP. Czy to prawda, że zmieniaja specjalnosc w trakcie studiów.
            z góry dzieki za odpowiedz.
            • Gość: Lupus Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 14:24
              Nie słyszałem o zmianie specjalności w trakcie trwania studiów.
            • Gość: on Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 23:11
              Chyba,że kierunek w ogóle nie ruszy ze względu na brak chętnych ale ostatnio nie słyszałem o takiej sytuacji ( IV rok)
            • nosfera Re: GWSP Mysłowice-opinie 03.11.11, 23:03
              Ja o czymś takim nie słyszałam. A co do uczelni mogę ją polecić - naprawdę dużo się na niej dzieje ( w sensie pozytywnym ) jest dbałość o to by wszystko funkcjonowało jak naleźy ( co na uczelniach prywatnych takie częste nie jest ) wykładowycy.... jak wszędzie bo tak naprawdę to zawsze ci sami ludzie. Natomiast rektor to naprawdę fajny człowiek co się zdarza rzadko...
              • silverado4 Re: GWSP Mysłowice-opinie 29.07.12, 21:07
                Na przykład odbywają sie Juwenalia na których można zjeść kiełbaski... :-)
      • Gość: Kinis Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 20:15
        Wow ale głębokość argumentacji....
      • Gość: Monza Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.150.141.97.internetia.net.pl 30.03.12, 15:41
        Argument na poziomie przedszkola... Mnie jakoś nie przekonuje. Jeżeli masz jakieś konkretne powody to dobrze byłoby je przedstawić.

Ja zastanawiam się nad studiowaniem resocjalizacji właśnie na Górnośląskiej WSP lub na Uniwersytecie Śląskim. Z jednej strony mysłowicka uczelnia jest dla mnie wygodniejsza bo łatwiej mi dotrzeć a z drugiej strony Uniwersytet kusi swoją kadrą i prestiżem. Czy wykładowcy na Uniwersytecie również się pojawiają na GWSP i uczą na tym samym poziomie ? Jeżeli tak, to Mysłowice byłyby dobrym wyborem.
        • genova_z Re: GWSP Mysłowice-opinie 18.05.12, 15:19
          Tak, wielu z wykładowców na Górnośląskiej WSP wykłada również na Uniwersytecie Śląskim. Trzeba jednak się przykładać solidnie do nauki bo nie ma zmiłuj się i na sesji może noga się podwinąć jak się nie będzie człowiek uczył. Sam studiuję tam resocjalizację 1 rok, więc co nieco już tam przeżyłem i jak na razie nie mogę narzekać.
          • dequan Re: GWSP Mysłowice-opinie 29.05.12, 23:09
            Też mogę to potwierdzić z wykładowcami. Niektórzy z nich są też wykładowcami na innej uczelni jak właśnie Uniwerek. Tak się składa, że jestem studentką pedagogiki już na 2 roku i z perspektywy czasu jestem zadowolona. Fakt, że dają wycisk i są te prace samokształceniowe ale potem się to przydaje.
            Z ciekawostek na uczelni już niedługo juwenalia! Idzie ktoś może ? Sam program jaki widziałam na Facebooku (www.facebook.com/notes/g%C3%B3rno%C5%9Bl%C4%85ska-wy%C5%BCsza-szko%C5%82a-pedagogiczna-imienia-kardyna%C5%82a-augusta-hlonda/juwenalia-2012-program/380046625375038 ) wygląda ciekawie - będą m.in. Grzegorz Majzel Trio, Nienegatywni no i Głuchoniemi.
            • qua-nta Re: GWSP Mysłowice-opinie 30.08.12, 15:34
              Juwenalia były świetne - zwłaszcza TSSS nieźle dał czadu a Grzegorz Majzel Trio się całkiem fajnie słuchało. Uczelnia się całkiem stara o studentów - juwenalia dla mnie były strzałem w dziesiątkę. A jeszcze niedawno powstała apka mobilna(Android i Iphone) dla studentów - jak dla mnie jest całkiem przydatna bo pozwala sprawdzać co w wirtualnym dziekanacie na mnie czeka (a jestem tam na pedagogice).
              • kozza.k Re: GWSP Mysłowice-opinie 10.09.12, 10:20
                W sumie dobra uczelnia chociaż kryzys frekwencji też jej nie omija jak sądzę. Zbudowali niedawno aplikację mobilna dla studentów co jest całkiem fajną inicjatywą.
                • Gość: Eva Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 15:30
                  Dobra uczelnia ale wymagająca... są tacy którym się to raczej nie podobało. I nieco narzekali że muszą np czytać jakieś książki o pedagogice.... No bo niby po co... Nie po to poszli na uczelnie prywatną. Większość tych ludzi jakoś dziwnym trafem albo nie studiowała długo.... albo się baaardzo męczyła wylewając pomyje na GWSP w internecie....
                  • Gość: Oleńka Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 06:45
                    Mimo braków organizacyjnych to uczelnia, która można polecić moim zdaniem. Jak na prywatną uczelnie to poziom jest tam bardzo wysoki co wielu zniechęca do tej uczelni. Nie wiem czy w rejonie Katowic jest możliwość studiowania pedagogiki na tak wysokim poziomie.
                  • dr.ex Re: GWSP Mysłowice-opinie 17.02.13, 22:15
                    Uczelnia całkiem fajna - faktycznie wymagają sporo co odczułem na sesji ale wykładają tam konkrety. Teraz ostatnio uruchomili konkurs/akcję Pozytywy 2013 - możliwość bezpłatnych studiów w zamian za udział w określonych zajęciach pedagogicznych i społecznych (więcej tu: wsew.edu.pl/konkurs1.php). Ja już nie kwalifikuję się na to ale może ktoś już skorzystał ?
                    • Gość: Kamila Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 00:19
                      No właśnie czy ktoś z tego korzystał już? Wiem że są już wolontariusze ale proszę o informacje z pierwszej ręki.
                      • elerkaa Re: GWSP Mysłowice-opinie 02.04.13, 12:07
                        Czy ktoś wybiera się na studia podyplomowe?

Akcja Pozytywy interesująca - szkoda ,że czasu brak :| Darmowe studia podyplomowe byłyby jak znalazł...
    • Gość: Ola Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 10:41
      Nie idzcie do niej. Nie znam studenta, który poszedłby do tej szkoły jeszcze raz. Nie liczą się z nikim nawet z kobietą w ciąży. Uważam, że jest wiele szkół, które są na poziomie tej niestety tego brak.
      • Gość: adiK Re: GWSP Mysłowice-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.14, 19:53
        Koleżanko co Ty wygadujesz:) ja bardzo chętnie bym tam wrócił i sporo moich znajomych również:) wspominamy teraz z rozrzewnieniem czasy gwsp bo teraz przeżywamy masakrę na sum-ie:) i nie chodzi o poziom ale o podejście do studenta i klimat... w porównaniu do tego co teraz mamy, a gwsp to tam było super ekstra cool;)
        • kate.kato Re: GWSP Mysłowice-opinie 08.10.14, 10:28
          Ja za to studiowałam najpierw gdzie indziej, a dopiero na magisterce studiowałam na GWSP. W tym miesiącu zaczynam tam podyplomówkę, bo byłam bardzo zadowolona z ogólnego klimatu na magisterce i przede wszystkim z kadry. Co jakiś czas uczelnia organizuje konferencje i spotkania, które czasem są na prawdę bardzo ciekawe. Widać, że im się chce robić coś więcej oprócz prowadzenia zajęć i egzaminów.
    • Gość: Aneczka91 GWSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 19:55
      Nie polecam. Skończyłam już wiele szkół, a to najgorsza w moim życiu. Jedyne co zyskam to papier i tytuł mgr przed nazwiskiem. Nic nowego się nie dowiedziałam poza psychologią społeczną, z której było najwięcej zajęć. Metodyki bardzo mało. Przedmioty się powtarzają ale pod trochę zmienioną nazwą czyli strata czasu. Ze wszystkim bałagan i nigdy nic nie wiadomo zmiany w ostatniej chwili bardzo często. Bardzo duże wymagania co do dokumentacji z praktyki nawet jeśli się już pracuje w zawodzie nie wystarczy zwykłe zaświadczenie tylko cała wielka opinia o spełnionych efektach kształcenia. Tak naprawdę nikt nie sprawdzi czy praktyka się odbyła tylko czy się zgadza w papierach. W kolegium było pełno zajęć terenowych a na praktykach byłyśmy sprawdzane. A tu czysta teoria.
      • sandr.a.ka Re: GWSP 30.10.14, 14:46
        Ja za to polecam :) Dowiedziałam się tam wielu ciekawych rzeczy i poznałam mnóstwo wspaniałych osób. Teoria jest bardzo istotna. Jak można być dobrym nauczycielem bez dobrej znajomości teorii? :) Praktyka w tej pracy też jest niezwykle ważna i moim zdaniem jej nie brakowało.
    • grazka157 Re: GWSP Mysłowice-opinie 28.03.15, 23:40
      Jestem studentką drugiego roku studiów magisterskich na tej uczelni i nie narzekam. Na licencjacie byłam w Krakowie i generalnie jakichś wielkich różnic nie ma. Za to mam bliżej na uczelnie i generalnie studiowanie wychodzi taniej.
      • aisha435 Re: GWSP Mysłowice-opinie 22.06.15, 23:04
        Ja też nie narzekam. Oczywiście wszystko pewno zależy od tego kto jakie ma oczekiwania, bo wiadomo, że z tym jest różnie. Na upartego wiadomo, można by się przyczepić do paru rzeczy, ale tak całościowo patrząc, to nie na co narzekać. Z tego co słyszę od koleżanek, które są na innych uczelniach, to na prawdę nie jest źle.
    • kiniaws Re: GWSP Mysłowice-opinie 31.08.15, 21:34
      Jeżeli chodzi o moją bardzo ogólną ocenę uczelni, to jest pozytywna. Naukę na tej uczelni a ramach 2 stopniowych studiów mam już za sobą. Teraz powoli przymierzam się do studiów podyplomowych - również na tej uczelni, bo chcę dalej rozwijać się w podobnym kierunku :) Moim zdaniem dobrze przygotowała mnie do wykonywania zawodu. Były solidne podstawy teoretyczne, był też czas na praktyki. Kadra generalnie porządku, a budynek nie jest jakimś kolosem, co akurat dla mnie było plusem, bo nie musiałam jakoś specjalnie dużo się nachodzić. Bardzo szybko zleciały mi te studia ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka