03.04.09, 21:59
Dzisiaj odebrałam nowe wyniki badań <TSH-2,071(0,350-4,940) <T3
(trójjodotyronina całkowita)-90,55(58,00-159,00) dodam że T3 miałam robione ze
względu na tycie.Samopoczucie dziwne bo czuje się senna ale nie moge spać,nie
moge zmusić się do prostych czynności.Sucha skóra i włosy i ogólnie czuję się
taka przygaszona i bez energii(smutna) Mam wrażenie że czym dłużej choruje tym
bardziej robię się taka dziwna.Wizyte mam dopiero 17.04. Jestem na letroxie
100. Czy możecie mi coś doradzić
Obserwuj wątek
      • jurmik Re: wyniki 05.04.09, 13:17
        Jak chcesz, by Ci ocenić wyniki, to zrób wolną T3 i wolną T4 czyli
        FT4 i FT3, bo ocenia sie oba te wyniki razem, gdyż ważna jest
        proporcja, ile jest jednego, a ile drugiego, poza tym wyniki z
        literką F czyli wolne są bardziej wiarygodne (oczywiście przed
        pobraniem krwi nie bierze sie rano tabletki, pamiętasz o tym?). Zrób
        też prolaktynę, ona też wpływa na tycie. A TSH masz wcale nie
        najlepsze, mogłoby być niższe, byłoby lepiej.
        • ewcik035 Re: wyniki 05.04.09, 16:08
          to są wyniki z lutego wtedy też robiłam FT3 i FT4 prolaktyne nie wiem dlaczego
          endo dała mi skierowanie na T3? mówiła że ze względu na tycie ale nie wiem
          > to są wyniki






          TSH-4,508(0,350-4,940)
          FT3-2,96(1,71-3,71)
          FT4-1,21(0,70-1,48)




          Prolaktyna-420,00 (40,00-530,00)
          Kortyzol-183,00(79-388)
          Ferrytyna-69,80(5,00-148)


          z góry dziękuje
          • hashi-tess Re: wyniki 05.04.09, 22:01
            masz niską ferrytynę.
            Bez uzupełnienia żelaza NIE schudniesz,
            żadne badanie T3 nie pomoże.
            A swoją drogą ciekawa jestem
            po co p. dr to badanie?


            Przelicz wyniki na procenty.
            U góry jest podany link n/t.

            Pzdr
            Tess
    • ankus2 Re: wyniki 05.04.09, 14:03
      Cześć. Ja również mam takie objawy jak ty. Hashi leczę od 3 lat.
      Jestem na dawce Letrox 100. Zrobiła mi się taka dziwna ,
      nienaturalna niechęć do ludzi. Dawniej byłam duszą towarzystwa.
      Teraz nie lubię imprez, wogóle kontakty z ludźmi już mnie tak nie
      cieszą . Mam straszną zmienność nastrojów...Rano budzę się
      zadowolona, a już przed południem mam dość wszystkiego i wszystkich.
      Dziwna się zrobiłam...A wiesz co mnie wkurza najbardziej? Brak
      zrozumienia moich objawów chorobowych wśród znajomych i rodziny.
      Dlatego jak sobie pomyślę, że mam się im z czegos tłumaczyć napawa
      mnie to złością... Niczego nie moge Ci doradzić, ale wiedz, że nie
      jesteś samasmile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka