Gość: Marek IP: *.satfilm.net.pl 21.05.10, 12:41 Jak studiuje się w Poznaniu? Studiuję w Warszawie, ale jakoś zarówno kierunek studiów jak i miasto nie odpowiadają mi. Co sądzicie o mieście, tzn. ceny, komunikacja itp.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Re: Studia w Poznaniu IP: *.promax.media.pl 21.05.10, 22:10 poznań tez jest drogi, komunikacja moze i jest dobra itp ale duzo sobie licza, poza tym cenowo jest podobnie a miasto jak miasto, juz lepiej jest w wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilo Re: Studia w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 21.05.10, 22:48 Komunikacja miejska w Poznaniu to jedna wielka katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Studia w Poznaniu IP: *.satfilm.net.pl 22.05.10, 15:56 A jak wygląda tzw. życie studenckie? Bo nie wiem, czy ja tak słabo trafiłem, ale mam wrażenie,że w Warszawie wyścig zaczyna się już od pierwszego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luelle Re: Studia w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 17:40 Jestem z Poznania, więć może nie mam porównania, ale moim zdaniem Poznań jest ok. Puby, kluby, kawiarnie są, koncerty, wystawy, różne takie kulturalne przedsięwzięcia również. Co do cen, np. mieszkań, to chyba w większych i bardziej obleganych miastach, jak Wawa czy Kraków, są chyba dużo wyższe niż w Pniu, prawda? Co do komunikacji to na pewnych odcinkach regularnie kuleje, ale chyba nie jest tak źle. Najważniejsze miejsca są raczej w centrum, tak więc w tym obszarze to można na piechotę. Ceny biletów ciągle wzrastają, niestety:/ Ostatnio wprowadzili strefy, na tę główną miesięczna sieciówka kosztuje 40.50zł, pozostałe strefy to raczej takie podpoznańskie miejsca. Jeśli chodzi o rywalizację, to zależy jaka uczelnia, jaki wydział, kierunek, ludzie w grupie, wszędzie znajdziesz ludzi wszystkich rodzajów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Studia w Poznaniu IP: *.izacom.pl 24.05.10, 17:44 Osobiście dobrze mi się studiuje w Poznaniu , komunikacja owszem czasami zawodzi jak wszędzie ale nie jest fatalnie, a i ceny mieszkań nie są tragiczne, a czasami można trafić fajna okazję jeśli szuka się mieszkania z wyprzedzeniem.Na ludzi pewnie możesz trafić przeróżnie i tak na prawdę od tego będzie zależeć jak ci się będzie tu żyć. My się akurat bardzo zżyliśmy i nie ma mowy o żadnym wyścigu, ale zapewne różnie można trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Re: Studia w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 17:55 Są uczelnie, których należy unikać... Odpowiedz Link Zgłoś
ha.rry Re: Studia w Poznaniu 30.05.10, 21:21 No tak, do takich podobno można zaliczyć Wyższą Szkołę Bezpieczeństwa, która chyba już długo nie pociągnie sądząc po opinii studentów i wykładowców tam uczących. A odnośnie studiów i studiowania w Poznaniu to gorąco zapraszam na forum głównie poświęconemu temu miastu. -- Forum studenckie zielonekoziolki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś