Dodaj do ulubionych

Co wybrać??????????

IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.10, 18:30
Proszę was o pomoc!!!!
Nie wiem jakie studia mam wybrać i dlatego potrzebuje waszej pomocy...
Zastanawiam się czy wybrać się na Finanse i Rachunkowość czy na Inżynierie
Środowiska?
Po jakich studiach łatwiej mi będzie znaleźć pracę?
Potrzebuje waszej rady...
Obserwuj wątek
    • Gość: asdf Re: Co wybrać?????????? IP: 195.82.180.* 06.07.10, 18:36
      > Po jakich studiach łatwiej mi będzie znaleźć pracę?

Nie wiem, zapytaj na forum praca....
      • Gość: ---------- Re: Co wybrać?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 10:11
        Jedyne co można powiedzieć, to żebyś wybrała kierunek studiów, który Ciebie
        interesuje. Studia nie zagwarantują znalezienia pracy-możesz mieć 10 dobrych
        kierunków studiów i nie znajdziesz pracy, a ktoś inny po 1 słabszym kierunku
        załapie się do pracy. Najważniejsze to nauka tego co się lubi, bo inaczej
        psychicznie nie wytrzymasz na tych studiach. Znam osobę, która dostała się
        przykładowo na farmację i biologię o specjalności nauczycielskiej. Ludzie mówili
        do tej osoby ,,Po co masz pracować jako nauczyciel za kiepskie pieniądze,
        będziesz się użerać z wrednymi uczniami itp.,a po farmacji dostaniesz ciepłą
        posadkę w aptece za dobrą pensję, a poza tym farmacja i biologia mają trochę
        wspólnego ze sobą, to będzie ok". Ta osoba poszła na farmację, po niecałym roku
        rzuciła studia, poszła na biologię i miała rok w plecy. Więc radzę wybrać to co
        Ciebie interesuje. Branie studiów na zasadzie ,,Nie cierpię takich przedmiotów,
        ale cóż-będą za to dobre pieniądze" nic dobrego nie przyniesie
    • Gość: a Re: Co wybrać?????????? IP: *.128.21.2.static.crowley.pl 07.07.10, 13:13
      latwiej zdecydowanie po finansach
    • dystansownik Re: Co wybrać?????????? 07.07.10, 13:43
      > Nie wiem jakie studia mam wybrać i dlatego potrzebuje waszej pomocy...
      > Zastanawiam się czy wybrać się na Finanse i Rachunkowość czy na Inżynierie
      > Środowiska?
      > Po jakich studiach łatwiej mi będzie znaleźć pracę?

Osobiście doradziłbym studia, które Cię bardziej interesują, jednak z pośród
      tych dwóch jeśli naprawdę nie możesz się zdecydować, doradzałbym FiR.
      Czemu? To proste. IŚ jako kierunek techniczny, choć uznawany za jeden z
      łatwiejszych, wymaga sporych nakładów pracy, pod warunkiem, że podchodzisz do
      studiowania poważnie. Do tego, znalezienia pracy wcale nie gwarantuje, bo ten
      kierunek produkuje naprawdę ogromne ilości absolwentów.

Przykro to stwierdzić, ale żyjemy w kraju w którym trzeba 10% ludzi do
      wytworzenia czegoś, a 90% do całej machiny ekonomicznej, która ma to sprzedać.
      Dlatego o wiele więcej miejsc pracy jest w finansach niż na stanowiskach
      technicznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka