Dodaj do ulubionych

studia podyplomowe

IP: *.chello.pl 27.09.10, 19:38
Mam takie pytanie odnosnie studiow podyplomowych.Czy na takich stud otrzymuje sie legitymacje studencka???Z gory dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • wnukmarycha Re: studia podyplomowe 27.09.10, 19:50
      Gość portalu: ona napisał(a):

> Mam takie pytanie odnosnie studiow podyplomowych.Czy na takich stud otrzymuje s
      > ie legitymacje studencka???Z gory dzieki za odp.

Być może uczelnia wyda legitymację legitymacjopodobną, ale słuchacze studiów podyplomowych nie są studentami i uczestniczą nie w studiach, a w innej niż studia wyższe formie kształcenia przeznaczonej dla osób mających wykształcenie wyższe. Oznacza to zarazem, ze wydanie legitymacji studenckiej słuchaczom/uczestnikom studiów podyplomowych jest sprzeczne z prawem - nie będąc studentami, nie mogą otrzymać legitymacji studenckiej.
      • dorota_dorotka Re: studia podyplomowe 28.09.10, 08:12
        Jak napisała koleżanka powyżej - studia podyplomowe to nie są zwykłe studia, niestety :) Jest się słuchaczem, a nie studentem, a to różnica zasadnicza. Słuchacz studiów podyplomowych nie ma prawa do legitymacji studenckiej, a co za tym idzie zniżek w komunikacji zbiorowej. Z przywilejów właściwych studentom może skorzystać z zapisania się do biblioteki :)))
        Moja uczelnia nie wydaje żadnych legitymacji słuchaczom studiów podyplomowych, jedynie indeks i na życzenie zaświadczenie o studiowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka