Dodaj do ulubionych

na jakie studia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 19:42
Na jakie kierunki studiów można pojsc z rozszerzona geografia, wosem, i rozszerzonym angielskim?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: na jakie studia IP: 109.243.103.* 09.10.10, 21:07
      Może być anglistyka, filologia klasyczna, ukraińska, rosyjska, polonistyka, turystyka i rekreacja, pedagogika, archeologia, filozofia. Do tego na część kierunków technicznych jak fizyka czy chemia biorą wszystkich jak leci, że nawet nie trzeba mieć matury z matematyki czy fizyki
      • Gość: yoincik Re: na jakie studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 21:58
        widze duza rozbieznosc kierunków w twojej odpowiedzi. Byc moze dlatego ze nie napisalem czegos wiecej o mioch zainteresowaniach, czy jakiejkolwiek koncepcji na zycie. Takze interesuja mnie raczej kierunki scislej zwiazane ze stosunkami miedzyludzkimi, komunikacja interpersonalna (z tad ten wos), równiez sprawia mi duza radosc nauka z geografii. Gorzej idzie z matematyka lecz wiem ze "królowej nauk" w toku edykacji nie sposób przeskoczyc... Co teraz, gdzie? Czasu coraz mniej a wiem, ze to wazna decyzja, której nie moge podejmowac pochopnie.

Prosze o fachowe lub troche mniej fachowe porady, slowem "jest burza mozgow, kzdy pomysl jest dobry :DD
        • Gość: gość Re: na jakie studia IP: 188.33.157.* 09.10.10, 23:50
          Może jakaś socjologia (ale tam trzeba mieć zazwyczaj maturę z historii i WoS-u), może psychologia (tylko w tym roku na dzienne studia np. na UWr były 33 osoby na 1 miejsce, więc raczej jak coś, to studia wieczorowe). Albo może geografia czy geologia (tylko tu często wymagają np. matury z fizyki i geografii, chyba że wzięłabyś studia zaoczne, to wtedy zazwyczaj biorą ,,wszystkich jak leci"). Może praca socjalna czy doradztwo zawodowe? Albo resocjalizacja?
          • Gość: yoincik Re: na jakie studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 12:13
            Hmm... Widze ze troszke niefortunnie wybralem rozszerzenia na mature... Powaznie zastanawiam sie nad praca socjalna, o resocjalizacji musze jeszcze poczytac. Dzieki za pomoc. Moze ktos inny ma jakies ciekawe propozycje?
            • Gość: Adsd Re: na jakie studia IP: *.chello.pl 17.10.10, 19:59
              nie rozumiem. Kto wybiera kierunek matury POD kierunek studiów? Chyba powinno się robić odwrotnie...
              • Gość: Adsd Re: na jakie studia IP: *.chello.pl 17.10.10, 20:05
                Cholera, źle, rypnąłem się w pośpiechu w poprzednim poście. Miałem na myśli, że najpierw powinno się wybrać kierunek studiów, a dopiero potem myśleć co na maturze. A nie, że "na jakie studia mam iść, z takimi przedmiotami".
    • Gość: asdf z fusów wywróżyłem kierunek geografia, IP: 195.82.180.* 17.10.10, 20:49
      z kryształowej kuli, że na socjologię, a z kart wyszła mi psychologia.

Ale w sumie nie jestem fachowcem. Żeby zapoznać się z opiniami fachowców zapraszam na forum WRÓŻBIARSTWO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka