Dodaj do ulubionych

Opłaty na SWPS we Wroclawiu

IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.11, 21:56
Witam serdecznie!
Od października wybieram się na Psychologię dla Magistrów, nowy kierunek ma SWPS-ie we Wrocławiu. Mam kilka pytan do osób, ktore już studiują na tej Uczelni. Głównie chodzi mi o opłaty, a raczej pewne pozycje w tabeli opłat, ktorych nie rozumiem. Na psychologii dla magistrów jest tak samo, jak na ''normalnej'', dlatego może mi coś wyjaśnią te osoby, które już tam są.

1. Rozumiem, że płacę czesne, np. 6500 zl na raz i na caly rok mam spokój?
2. Co oznacza pozycja w tabeli opłat:

Kursy standardowe
Moduł specjalizacyjny 2 080 zł
Seminarium dyplomowe 830 zł
Pozostałe niesklasyfikowane
(np. wykład, ćwiczenia, seminarium, fakultet)
440 zł

czy to znaczy, ze za wybranie specjalizacji płacę 2 tysiące, za przyjście na seminarium magisterskie 830zł, a ZA KAŻDY WYKŁAD I KAŻDE ĆWICZENIA dodatkowo dopłacam 440zł?!?!?!?!?! Bo coś mi tu nie gra. Czy może to są oplaty za POWTARZANIE w-w zajęc?

Będę wdzięczny za odpowiedź, bo mam odlożone na koncie pieniądze, ale może się okazać, że i 100 tysięcy nie wystarczy na te studia w takich warunkach.....

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: Opłaty na SWPS we Wroclawiu IP: *.dsl.telepac.pt 28.04.11, 22:46
      Nie zal ci pieniedzy na nic nie warty dyplom?
      • r.richelieu Re: Opłaty na SWPS we Wroclawiu 28.04.11, 23:05
        Ładnie tak podcinać skrzydła każdemu studentowi, który tu napisze? Gdyby jednemu, ale nie, każdemu bez wyjątku, bo polskie szkoły są be, ale australijskie cacy. Nie każdy jest taki super genialny, oświecony, z pełną sakiewką jak, o Ty. Porządnie tłumaczyłeś w wątku o ekonomii i to się ceni, jednak takie notoryczne teksty, że nie warto.
        Sama powiem, jako przeciwnik szkół prywatnych, że SWPS to ścisła czołówka, może nie Wrocław, ale Warszawa, jednak to z pewnością nie jest szkoła-krzak, i jest lepsza niż państwowe psychologie gdzieś na rubieżach. Więc nie gadaj głupot, że nie warto wcale w Polsce, bo wniosek z twojego gadania jest taki, żeby wszyscy wyjechali. Dokąd? Na Madagaskar?
        • Gość: Kagan Re: Opłaty na SWPS we Wroclawiu IP: *.dsl.telepac.pt 28.04.11, 23:22
          Nie podcinam. Ten student ma zreszta calkiem sluszne wlasne watpliwosci.
          I niestety, ale w obecnej sytuacji upadku polskiej nauki polskiego i szkolnictwa wyzszego, nie ma sensu wydawac pieniedzy na dyplom polskiej wyzszej uczelni. Inaczej: mozna jeszcze studiowac w Polsce na uczelni panstwowej, ale bezsensem jest wydawanie pieniedzy na dyplom uczelni prywatnej, w tym tez i na moja byla alma mater w Lodzi, czyli AHE, ktora tez na 100% nie jest szkoła-krzak, gdyz Makary, w swoim czasie, wydal fortune na adaptacje dawnych budynkow fabrycznych na cele dydaktyczne (bo o badaniach naukowych to trudno dzis w Lodzi mowic).
          Pozdr.
          Kagan
          • Gość: Kagan PS IP: *.dsl.telepac.pt 28.04.11, 23:27
            Znikam na kilka dni z forum, gdyz bede w podrozy sluzbowej.
            • Gość: Robot Re: PS IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.11, 23:30
              Na litość boską, Kagan, pozwól się komukolwiek wypowiedzieć, proszę.

Wiem, wiem, że w Polsce studia są beznadziejne itd. Przyjąłem do wiadomości, za granicą jest lepiej, mialem okazję to przeczytać w kilkunastu innych wątkach. Ok, dziękuję Ci bardzo za dobre chęci i radę, życzę milej podróży. Naprawdę.

A teraz - czy jest ktoś z Wrocławskiego SWPS, kto mógłby się wypowiedzieć w w-w kwestiach MERYTORYCZNIE, tzn. podać konkrety. I nie będzie to Kagan?
              • Gość: Marta Re: PS IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.11, 08:02
                Robot:
                Nie pomogę Ci i chyba nikt Ci tu nie pomoże, bo psychologia dla mgr dopiero we Wrocku startuje, sama studiuję na zaocznych i tyle mogę powiedzieć, że żadnych opłat ukrytych nie ma. Opłaty dodatkowe są za powtarzane kursy (poprawki), albo za to, gdy się bierze dodatkową specjalność (tylko to jest od cholery dodatkowych zajęć i w trybie zaocznym cholernie trudno się z tym wyrobić). Najlepiej o szczegóły finansowe zapytaj bezpośrednio w biurze rekrutacji.

PS do r.richelieu - Twoje zastrzeżenie, że "może nie Wrocław, ale Warszawa - tak", to nic innego niż stereotyp. Pewnie nie wiesz, że to właśnie wydział swps we Wrocku jest na pierwszym miejscu w ocenie parametrycznej Ministra w naukach społecznych w PL.
                • Gość: Robot Re: PS IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.11, 09:14
                  O wieeeeelkie dzięki za odpowiedź. Ja oczywiście wiem, że Psychologia dla Magistrów jest po raz pierwszy, dlatego pytałem studentów zaocznych :)

Stokrotne dzięki za informacje i pomoc :) Kamień spadł mi z serca :D
                • Gość: Kagan Re: PS IP: *.dsl.telepac.pt 29.04.11, 10:15
                  A na ktorym miejscu jest w Europie? A na swiecie? Bo dzis tylko to sie liczy. Co z tego, ze Polonez byl kiedys najlepszym samochodem produkowanym w Polsce? I czemu tak sie bronicie przed naga prawda?
                  • Gość: Robot Re: PS IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.11, 10:59
                    Kagan, no na litość boską, ileż można? Ja już to wiem, naprawdę. I nic z tym nie zrobię, bo pracuję tutaj w Polsce, nie zamierzam stąd wyjeżdżać i będe tutaj studiował.

Nie potrzebuję rad dot. ogólnej kondycji Polskiego szkolnictwa wyższego, tylko konkretnych informacji o płatnościach na SWPS. Także dziękuję Ci za dobre słowo, ale proszę, jeśli nie posiadasz konkretnych informacji w tym i tylko w tym temacie, to nie pisz już, ok?
                    • Gość: Kagan Re: PS IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 19:03
                      Ja cie tylko przestrzegalem przed wyrzucaniem pieniedzy w bloto...
    • Gość: studentin Re: Opłaty na SWPS we Wroclawiu IP: *.play-internet.pl 29.04.11, 14:36
      Nie wiem, czy korzystasz z Fejsbuka. Widziałam, że SWPS ma dość rozbudowany profil na tym portalu, więc zawsze możesz zadać pytanie na forum, albo spróbować przydybać jakiegoś studenta. Wiem, że przedstawiciele samorządu dość szybko reagują na pytania, choć niektóre pytania niezbyt umiejętnie zbywają. Jeżeli nie będą chcieli Ci jednoznacznie odpowiedzieć, to będziesz przynajmniej wiedzieć, że coś nie gra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka