Dodaj do ulubionych

PP czy WSNHiD

IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 01:33
Witam,

Jestem tegorocznym maturzystą i (jak pewnie większość takowych osób) szukam odpowiedniej drogi na studia. Kierunek, który mnie interesuje to informatyka.
TYP1: Pasjonuje się grafiką komputerową, zawsze marzyłem o takiej specjalizacji (stąd wybór szkoły średniej). Dobre opinie zbiera poznańska WSNHiD i Informatyka na tej właśnie uczelni. Wykładowcy z PP, UAM, ZUT; dużo laboratoriów... no i świetne specjalzacje, m.in. właśnie grafika komputerowa (od 1st roku).
TYP2: Informatyka na Wydziale Informatyki na PP.

1) Czy ktoś studiuje grafike na WSNHiD? Jak oceniacie?
2) Ile prawdy w stwierdzeniu: "na pp sucha teoria"?
3) Co radzicie? Który typ lepszy?
Czekam na opinie.

Dodam: studia zaoczne; matma i infa podst. (licze na przyzwoite wyniki); prog w sredniej bez problemów.
Obserwuj wątek
    • olchia Re: PP czy WSNHiD 13.07.11, 19:51
      Chyba w każdej niepublicznej uczelni są wykładowcy z Państwowych uczelni.
      Ja 2 lata temu także chciałam iśc na grafikę (generalnie, grafika, modelowanie mnie interesuje) ale odbyłam darmowy kurs w Wyższej Szkole Komunikacji i Zarządzania www.wskiz.edu/index.php?option=com_content&task=view&id=2367&Itemid=393 był on prowadzony przez wykładowców ze Stanów zjednoczonych, więc także podszlifowałam język i po tym stwierdziłam, że nie ma sensu studiować grafiki (gdyż odbyłam ten kurs) i wybrałam inny kierunek studiów, a certyfikat który uzyskałam po szkoleniu, to dodatkowy atut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka