Dodaj do ulubionych

Hipologia i jeździectwo, UP Lublin

20.06.12, 16:57
Czeeesc, od tego roku na UP w Lublinie powstaje nowy kierunek - Hipologia i jeździectwo. Strasznie mnie to zainteresowało, bo konie fascynują mnie od dziecka ;) może ktoś coś wie na ten temat? Studiuje albo ma w planach zacząć?
czekam na odpowiedzi ;)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ginko Re: Hipologia i jeździectwo, UP Lublin IP: 87.246.216.* 21.06.12, 15:47
      ciocia.miecia napisał(a):

> Czeeesc, od tego roku na UP w Lublinie powstaje nowy kierunek - Hipologia i jeź
      > dziectwo.
      Strasznie mnie to zainteresowało, bo konie fascynują mnie od dziecka
      > ;) może ktoś coś wie na ten temat? Studiuje albo ma w planach zacząć?
      > czekam na odpowiedzi ;)
      > Pozdrawiam

Jak sama zauważyłaś jest to nowy kierunek, więc tego nikt nie studiuje jeszcze. Inna sprawa że to tylko zmiana nazwy kierunku - dotąd to samo można było studiować na kierunku Zootechnika o specjalności: hodowla koni i jeździectwo. Od tego roku z tej specjalności powstanie kierunek. O perspektywach pracy niestety nic nie wiem, ale wydaje się wybitnie hobbystyczny.
      • ciocia.miecia Re: Hipologia i jeździectwo, UP Lublin 21.06.12, 16:26
        wlasnie chodzilo mi o to czy ktos robil taka specjalizacje, bo ponoc otworzono dlatego ze bardzo duzo chetnych bylo na nia ;>
        • Gość: ginko Re: Hipologia i jeździectwo, UP Lublin IP: 87.246.216.* 21.06.12, 17:20
          ciocia.miecia napisał(a):

> wlasnie chodzilo mi o to czy ktos robil taka specjalizacje, bo ponoc otworzono
          > dlatego ze bardzo duzo chetnych bylo na nia ;>

Mam znajomą która studiuje ten kierunek, ale myślałem że kandydatów dużo nie ma, bo egzamin polega m.in. na ujeżdżaniu konia i jakieś stepy, kłusy, itp, więc to nie jest jednak kierunek dla większości ludzi. Ale pewnie tych miłośników koni jest na tyle dużo a miejsc mało, że i dostać się nie łatwo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka