Dodaj do ulubionych

Wydział na UŚ

IP: *.via.zamek.net.pl 18.07.12, 11:15
Mam głupie pytanie. Jeśli ktoś się zarejestrował na kierunek filologia polska i się na niego dostał, ale chce studiować na wydziale w Sosnowcu, to ma to zgłosić przy zapisie? Czy może trzeba było to wcześniej jakoś zaznaczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaja Re: Wydział na UŚ IP: *.ssnet.pl 18.07.12, 12:50
      ale filologia polska w ogóle jest w Sosnowcu? myslałam, ze tylko na placu Sejmu Śląskiego
      • goguskwabotyn Geografia? 18.07.12, 13:15
        W Sosnowcu na pewno jest Wydzial Nauk o Ziemi (zwany zyleta), moze to o to chodzi?
        • Gość: Kaja Re: Geografia? IP: *.ssnet.pl 18.07.12, 13:27
          hmm, skoro napisała, ze dostała się na filologie polska, to raczej nie chodzi jej o gografię. W Sosnowcu są na pewno filologie obce, a polska wydawało mi się, ze jest jedynie w Kato.
          • Gość: Taakaja Re: Geografia? IP: *.via.zamek.net.pl 18.07.12, 13:44
            Jest wydział filologiczny w Sosnowcu przy Grota Roweckiego, jest tam też filologia polska :)
            • Gość: Kaja Re: Geografia? IP: *.ssnet.pl 18.07.12, 14:00
              Jesteś pewna, bo na ich stronie o tym nie ma :P
              venus.fil.us.edu.pl/index2.php?s=instytuty
              jest podział na Sosnowiec i Katowice i oni tutaj wymieniają tylko filologie obce.
              • Gość: Taakaja Re: Geografia? IP: *.via.zamek.net.pl 18.07.12, 14:25
                Oj chyba po prostu źle zrozumiałam czytając na stronie irk.us.edu.pl/katalog.php?op=info&id=02-DZFLP07&kategoria= że jednostką prowadzącą jest wydział filologiczny. Dzięki za pomoc :)
                • kaja86 Re: Geografia? 18.07.12, 15:33
                  spoko, po prostu miałam różnyc znjamych na filologii, więc kojarzyłam, że tam są obce :P
    • another_story Re: Wydział na UŚ 18.07.12, 14:50
      Sprawa jest, zdaje się, bardziej skomplikowana - zamiejscowa polonistyka UŚ znajduje się podobno w Rybniku:
      www.ryb.us.edu.pl/index.php/plany-zaj
      Jeśli więc napiszesz, że chcesz do Sosnowca, mogą się czasem nie zgodzić.
      • kaja86 Re: Wydział na UŚ 18.07.12, 15:34
        another, nie zgodzą się przede wszystkim dlatego, ze w Sosnowcu w ogóle nie ma :P Do Rybnika chyba jest osobna rekrutacja tak w ogóle ;)
        • another_story Re: Wydział na UŚ 18.07.12, 16:04
          Kaja (serwus, serwus!), nie załapałaś mojego - jakże celnego i błyskotliwego - dowcipu. Ale jakoś nikt go nie łapie, zdążyłam się już przyzwyczaić ;>

Co do osobnej rekrutacji w Rybniku - nie wiem, czy takowa występuje, czy nie, i nie chce mi się już tego sprawdzać. Tak czy siak, jeśli autorka wątku szuka polonistycznej filii UŚ, znajdzie ją właśnie tam.
          • kaja86 Re: Wydział na UŚ 18.07.12, 16:28
            hahaha, faktycznie nie załapałam ;) po prostu ja łapię takie raczej proste dowcipy, a przy takich bardziej wyrafinowanych potrzebuję emotki :)))
          • Gość: Tawananna* Re: Wydział na UŚ IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.12, 16:39
            Jeśli w grę wchodzi przeniesienie się do Wielkopolski, to dodatkowa rekrutacja jest na filologię polską UAM w Kaliszu.
    • Gość: lala Re: Wydział na UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 12:06
      Dziewczyno, nie ma w sosnowcu filologi polskiej. Tam są filologie obcojęzyczne. FP jest w Katowicach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka