Dodaj do ulubionych

UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.12, 23:06
Czy ktos z tutaj obecnych studiował architekturę krajobrazu?
a może ktoś się wybiera w tym roku?
czekam na jakiekolwiek odpowiedzi, byle dot. powyższego tematu;p
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.98.ld.cust.t-mobile.co.uk 03.08.12, 17:06
      Ja zamierzam w tym roku zacząć AK.
      W którym akademiku lepiej zamieszkać n a Błoniach czy Fordonie ?
      • Gość: anix Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.12, 01:37
        Jak najbardziej w Akademiku na Błoniach!
        Nasz wydział znajduje się w centrum Bdg a z Fordonu jest zabyt daleko.
        • Gość: severusio Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 18:29
          Kiedys bylem u kuzyna w akademiku na Fordonie... Gdybym tam mieszkal na stale odwiezliby mnie w kaftaniku do psychiatryka. Jak macie zajecia w centrum to zdecydowanie Blonie. Mimo to i tak wolalbym stancje :) Ale Bydgoszcz to specyficzne miasto- jedni ja kochaja, inni nienawidza. No i najgorsze drogi (w sensie komunikacja- w Fordo...Bydgoszczy nie sposob sie nie zgubic =)

UTP, a tak wlasciwie ATR wyroslo z fili poznanskiej AR (i bydgoskiej WSI), wiec AK takie zle nie bedzie. Ale miejsce w rankingu uczelni technicznych nie powala, ale UKW jest gorsze. Ale jedno musze Brzydgoszczy przyznac- miasto sie rozwija i jest coraz lepiej. No i Camerimage. Ale mnie w Bdg brakuje mi jakiegos symbolu: Torun ma pierniki, Warszawa syrenke, Poznan koziolki, Krakow smoka, a Bydgoszcz spichlerze? Jakas legenda o Bydgoszczy by sie przydala... Wiem, wiem jestem dziwny :)
          • Gość: anix Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.12, 12:45
            rzeczywiście komunikacja pomiędzy fordonem a centrum jest masakryczna..i to nie tylko w godzinach szczytu:(
            Ja mieszkam w okolicach Bydgoszczy i bywam tam często i widać jak powoli się zmienia i rozwija..jednak tak jak mówisz severusio brakuje Bydgoszczy symbolu, lub czegoś konkretnego co by przyciągało nietutejszych..
            no tak to o Bydg, a ja chciałam zapytać o AK, jak to wygląda na UTP?
            Zastanawia mnie też czy może udałoby się zorganizować później jakies spotkanie integracyjne?jesli w ogole ktokolwiek byłby zainteresowany..poza mną:)
            • Gość: severusio Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajozbrau IP: *.play-internet.pl 06.08.12, 21:54
              Z UTP, jak to z UTP. Roznie. UTP jak kazda uczelnia techniczna ma bardzo lojalnych studentow, ale po wizycie na Kaliskiego troche w tych studentow zwatpilem. Ale z krytycznych opinii pamietam te, ze szkola idzie troche w strone wyzszej zawodowki- podobno niektorzy narzekaja na to, ze jest za malo matematyki i fizyki no i, ze przychylniej patrza na technikow. Jednak AiU podobno nie jest najlepsze, jednak warto pamietac, ze AK powstalo z fili AR, a AiU z WSI. Poza tym wada sa niskie progi- mnostwo kierunkow prowadzi drugi nabor. Nie pamietam, czy na AK tez, ale smiem myslec, ze nie, bo to raczej popularny kierunek.

ALE TO TYLKO ZASLYSZANE OPINIE!!

AK jest kierunkiem wybitnie zawodowym, bo szczerze mowiac nie wiem, co moze robic taki architekt poza (ale ze mnie podla swinia...) ustawianiem krzewow pani Jadzi. Studia raczej niewiele daja i znacznie wazniejsza jest praktyka...
              • Gość: anix Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajozbrau IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 09:19
                wszystko okaże się w praktyce..:]
                choć jestem bardzo ciekawa co do AK..
                Wcześniej studiowałam chwile na UKW zupełnie coś niezwiązanego z AK.
                pozostaje czekac do paź..
                • Gość: z. Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajozbrau IP: 192.8.46.* 07.08.12, 09:24
                  W Polsce mzoe i owszem jest to stawianie krzakow pani Jadzi ,zobaczcie sobie jak to wyglada na swiecie ..poczytajcie np o slynnych ogrodach otwartych w Singapurze..
                  • Gość: A Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajozbrau IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 11:47
                    No właśnie kto powiedział, że trzeba ograniczać się do Polski?
                    Jeśli ktoś ma ambicje i jest otwarty to zawsze sobie poradzi..
                    • Gość: Severusio Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.play-internet.pl 07.08.12, 17:33
                      Za kilka lat w Polsce tez tak bedzie. Komuny juz, chwala Bogu, nie ma- takie same domy to juz przeszlosc. Pan Jan chce miec ladny ogrod, burmistrz chce miec ladny park w swoim miescie, hotelarz chce miec dobry ogrod przy hotelu. Poza tym z roku na rok coraz dynamiczniej rozwija sie turystyka. Rynek bedzie sie rozwijal, no i pani Jadzia zawsze pozostanie, ale i tak wielu absolwentow moze nie znalezc pracy. Poza tym nie kazdy chce wyjezdzac do Singapuru i nie kazdego tam przyjma. Ale ustawiac krzewiki pani Heldze albo pani Jane, pani Nadiezdzie...
                      • Gość: z. Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 20:34
                        AK to nie tylko ogrody ,to też parki ,zoo ,ogrody wertykalne itd.
                        oczywiscie ,ze rynek jest nasycony ,wiec trzeba bedzie szukac innych alternatyw .Chce zwrocic tylko uwagę ,że macie blade pojecie czym tak naprawde jest AK i jak to wyglada w innych krajach i to jest przerazajace.
                        • Gość: anix Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 21:25
                          Ja nie mam praktycznie w ogóle pojęcia o AK i wiem o tym, nie piszę tutaj żeby ktoś mi to uświadamiał tylko po to aby dowiedziec się czegos wiecej o studiach.
                          Wiadomo, po studiach bywa różnie, ale jak na razie jeszcze ich nie zaczęłam, więc tak naprawdę zaczne martwić się tym później.
                          • Gość: z. Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 00:03
                            nie masz pojecia i zaczynasz studiować.
                            masakra jednym slowem
                            • Gość: anix Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.12, 08:59
                              Mam ogólne pojęcie, z tego co słyszałam od znajomych, z tego co czytałam. Dlatego wybrałam ten kierunek. Na studia idzie się po to żeby się czegoś dowiedzieć i nauczyć. I nie masz prawa nikogo oceniać. Po co tutaj piszesz? Chciałeś się powymądrzać?
                              Nie napisałeś niczego, co by dotyczyło studiów.
                              • Gość: z. Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: 192.8.46.* 08.08.12, 09:17
                                nie? to poczytaj troche co napisalam ,wytknelam wam bledy w rozumowaniu.Moze niekoniecznie tobie ale chlopaczkowi ,ktory pisal o ogrodach pani Jadzi.
                                • Gość: anix Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.12, 13:35
                                  No ok...a mogę zapytac czym się zajmujesz?
                                  • Gość: z. Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: 192.8.46.* 08.08.12, 13:49
                                    nie AK ale chcialabym wrocic do tego
                        • Gość: h Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.12, 01:39
                          AK to jednak lipa, ważniejsi są ogrodnicy. AK zaprojektuje a ogrodnik równie dobrze zaprojektuje (wystarczy program komputerowy) co i wykona i potem będzie się opiekował. No, ale inżynier ogrodnik to jest ktoś. Prócz tego może produkować rośliny.
            • Gość: a Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.cdma.centertel.pl 12.08.12, 13:10
              ja ide na ak w tym roku, i bardzo chetnie wybralabym sie na spotkanie integracyjne, poza tym, poza focusem kompletnie nie znam bydgoszczy ;p ale mysle, ze jakos sie dogadamy ;)
              • Gość: anix Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.12, 07:09
                o to jeśli chciałabyś się spotkać kiedyś to tutaj zostawiam moje GG:3307861
                możesz pisac nawet jak mnie nie będzie..to odpisze jak bd miała czas. Pozwiedzamy Bdg:D
                Pozdr;-)
                • Gość: nullkaa Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.play-internet.pl 28.09.12, 10:46
                  Hejka ,
                  Ja tez sie wybieram na ak :) wiec niedlugo sie poznamy :) ja od niedzieli bede w bydgoszczy wiec moze uda sie jakoś wieksza grupe nas zebrac i w niedziele jeszcze sie gdzies razem wybrać żeby nie było tak dretwo w poniedziałek ??? Jeszcze mam pytanie wie ktoś może coś o grupach ?? bo jest juz plan , byłam nawet w dziekanacie zobaczyć czy jest podział na grupy ,ale nigdzie nie ma xp wiec jak mamy iść w poniedziałek na zajęcia sporo sa one w grupach ??
                  Pozdrawiam :**
    • Gość: Remi Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.152.152.199.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.08.12, 22:48
      AK to bardzo fajny kierunek, ale myślę że obecnie to warto studiować albo budownictwo albo kierunki związane z informatyką (np. teleinformatykę na utp)
      zwłaszcza po kierunkach informatycznych można znaleźć ciekawą i dobrze płatną pracę, i w przyszłości to się nie zmieni bo komputery, Internet elektronika wszędzie wkraczają

a wbrew pozorom kierunki informatyczne nie są takie trudne i nie ma tam aż tak dużo zajęć jak na innych studiach technicznych czy przyrodniczych
      • Gość: Nie polecam telein Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.awacom.net 07.06.18, 08:21
        Nie polecam teleinformatyki na UTP w Bydgoszczy, paru wykładowców robi wszystko, żeby nabić sobie nowe grupy osobami powtarzającymi i mówią prawie wprost, że muszą oblewać, bo mają płacone od ilości grup. Inni wykładowcy robią o połowę mniej terminów zaliczeń niż powinno być (łącząc wszystkie grupy podczas zaliczenia) i jak masz warunek to nie masz żadnej alternatywy, bo masz 2. przedmioty w jednym czasie i wszystkie terminy zaliczeń przepadają. Na tym kierunku wszystko jest przeciwko studentom, obecnie 2. roczniki (prawie całe) powtarzają ostatni semestr i kolejny też ma małe szanse, żeby zdać terminowo (jak obleją przedostatni semestr to i tak muszą powtarzać). Studenci robią 2. razy dłużej studia niż powinni.
    • Gość: Gość Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.rt1.pogodna.net 13.09.12, 13:16
      Cześć, wybieram się również na AK;)
      • Gość: a. Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 09:35
        To super:)
        widzimy sie juz niedługo:)
        • Gość: Tycjan Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 20:58
          Witam, o której jutro idziecie na rozpoczecie ?
    • Gość: Xawia Re: UTP Bydgoszcz- Architektura krajobrazu IP: *.static.chello.nl 23.10.17, 23:00
      Pierwszy rok na tej uczelni zabił we mnie pasję do projektowania i zniechęcił do zostania architektem krajobrazu.
      Zakonczylam studia i poszłam na UG. Teraz jestem bardzo zadowoloną studentką :)
      Na pierwszym roku uczysz sie samego shitu który nigdy Ci się nie przyda w zawodzie, a zajęcia prowadzą nawiedzeni profesorowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka