Dodaj do ulubionych

Informatyka w Bydgoszczy

IP: *.152.145.25.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.08.12, 15:39
jestem na 3 roku informatyki w Bydgoszczy i mogę powiedzie, że na prawdę warto tu studiować ten kierunek. Już teraz mam dobrą pracę na 0,25 etatu i do tego stypendia, zdecydowanie wyższe niz na innych kierunkach
Obserwuj wątek
    • severusio Re: Informatyka w Bydgoszczy 15.08.12, 16:01
      Na pewno chodzi Ci o Wyższą Szkołę Gospodarki!
      • Gość: TREX Re: Informatyka w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 16:38
        KPSW
        • severusio Re: Informatyka w Bydgoszczy 15.08.12, 17:14
          Mam wielu znajomych na informatyce w Bydgoszczy i są bardzo zadowoleni... Ale na UTP, ewentualnie UKW, ale jak informatyk na uniwerku to już lepiej UMK
          • Gość: deddi Re: Informatyka w Bydgoszczy IP: *.152.146.247.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.08.12, 21:41
            informatyka (a właściwie teleinformatyka) na UTP jest naprawdę super

no i absolwenci są doceniani przez pracodawców, zwłaszcza tych ze znanych firm IT, które ostatni licznie tworzą oddziały w BDG dzięki czemu studenci zupełnie nie muszą się martwić o pracę i wynagrodzenia (a coś na ten temat wiem:)
            • Gość: Severusio Re: Informatyka w Bydgoszczy IP: *.play-internet.pl 16.08.12, 01:26
              UTP, mimo ze w rankingach jest slabe jest dobrym miejscem do studiowania, bo Bydgoszcz sie naprawde rozwija i miejsc pracy przybywa... A w Toruniu odwrotnie- uniwerek dobry, ale miasto nie wchlonie takiej liczby absolwentow, duzo studentow, w nieduzym miescie
              • Gość: CTU Re: Informatyka w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 09:07
                region, euroregion, ..., większość absolwentów wchłonie, UMK nie kształci przecież wyłącznie dla lokalnego rynku pracy, rusz się z małego miasteczka
                • Gość: severusio Re: Informatyka w Bydgoszczy IP: *.play-internet.pl 16.08.12, 10:48
                  No niby tak, ale na studiach, gdy szukamy miejsc do zdobycia doswiadczenia to nie za bardzo mozna wyjezdzac z Torunia no i nie wszedzie wszystkich chca. No i jeszcze jest UKW
                  • Gość: CTU Re: Informatyka w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 11:15
                    a dlaczegóż to?, kwestia mobilności a UMK mocno brzmi, poza tym buduje się drugi most, będzie łatwiej wyjechać ;-)
                    • Gość: SEMI Re: Informatyka w Bydgoszczy IP: *.183.168.70.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.08.12, 21:12
                      moim zdaniem to mniej istotne na jakiej uczelni się studiuje, ważne żeby wybrać dobry kierunek po którym jest prace, to jasne że największe szanse daje informatyka, ewentualnie elektronika czy mechatronika

inne kierunki -NULL :(
                    • Gość: severusio Re: Informatyka w Bydgoszczy IP: *.play-internet.pl 17.08.12, 00:30
                      Drugi most? A to zmienia postac rzeczy! Juz w przerwach miedzy literatura staropolska, a historia filozofii bede mogl jezdzic do GOKu w Lnianie :) Ale i tak po licencjacie emigracja na UAM/UW...

SEMI, akurat co do wspanialosci informatyki bym mogl nie posprzeczac. Ale mam gdzies to co mowisz (niekoniecznie dobry kierunek, ale za to z dobrej uczelni), tym bardziej, ze nie ma kierunku zapewniajacego prace (poza teologia kaplanska), wiec lepiej miec dobra uczelnie, bo kierunek dzis dawajacy swietna prace z miejsca za piec lat moze sie okazac fatalny. Dzis informatyka jest swietna, a za piec lat? Bedzie dyplom z niewiele wartej uczelni i niewiele wartego kierunku. Warto chocby pomyslec o budownictwie czy np. filologiach orientalnych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka