Dodaj do ulubionych

Chcę na studia

22.08.12, 00:41
Hej wszystkim właśnie dzisiaj zdawałam poprawkę z matmy no i już wiem że zdałam. Chcę się dostać na studia na uniwersytet rzeszowski na administrację ale kompletnie nie mam pojęcia jak się za to zabrać jakie dokumenty trzeba i gdzie się je składa i czy mogę jeszcze się załapać???
Obserwuj wątek
    • hawa.etc Re: Chcę na studia 22.08.12, 00:53
      Gratuluję zdanego egzaminu. Musisz się zarejestrować na stronie internetowej rekrutacji URz. Szczegóły znajdziesz na stronach uczelnianych.
    • another_story Re: Chcę na studia 22.08.12, 10:31
      O ile jeszcze są miejsca... Na dziennej polonistyce magisterskiej nie ma, co mnie niepomiernie zdziwiło; w Krakowie i Warszawie można się bez problemu załapać we wrześniu, a UR ma już komplet.
      • hawa.etc Re: Chcę na studia 22.08.12, 11:20
        W katalogu kierunków są filtry i można zaznaczyć sobie "studia pierwszego stopnia" i "aktualnie otwarta rejestracja". I administracja to pierwszy wynik, nawet stacjonarna.

Ps. Wybrałaś już miasto?
        • Gość: Tina Re: Chcę na studia IP: *.city.net.pl 22.08.12, 13:13
          Tak Rzeszów to moje miasto i tu się będę uczyć :) mam nadzieję że się dostanę czy dużo jest osób na ten kierunek ???
          • hawa.etc Re: Chcę na studia 22.08.12, 13:24
            Akurat tamten post był do Another_story, co wynika z drzewka :-) Tina, jeśli jesteś autorką wątku, to zdecyduj się na jeden nick. Nie wiem "ile jest osób na ten kierunek", podejrzewam, że niewiele, skoro za pierwszym razem nie wypełnili limitu.
        • another_story Re: Chcę na studia 22.08.12, 13:56
          Melduję, że wybrałam stolycę. Dostałam się w lipcu, ale coś mi się zakałapućkało i nie dowiozłam dokumentów. Nic to, jak zawsze wejdę oknem.
          Tawi namieszała mi w głowie Poznaniem, ale to byłoby trudne logistycznie. Dałam se siana.

Tina - zawsze możesz zadzwonić do komisji rekrutacyjnej (albo nawet się do nich przejść). Pewnie udostępniają takie dane.
          • Gość: <3Madzialenka<3 Re: Chcę na studia IP: *.city.net.pl 22.08.12, 14:08
            a jak już się ma świadectwo bo też zdawałałam poprawkę z matmy i wiem że zdałam to trzeba je zanieść tam gdzie się chce studiować??? czy jak to wygląda rejestruję się na tej stronie ale jeszcze nie mam tych wyników to nie mogę ich podać i jak się odbywa ta cała rekrutacja czy jak nie zostanę przyjęta to można się odwołać jakoś???
            • rei17 Re: Chcę na studia 22.08.12, 14:09
              Ups nie byłam zalogowana XD ale powyżej dobre pytanie też jestem ciekawa
              • another_story Re: Chcę na studia 22.08.12, 14:24
                1. Kiedy dostaniecie do ręki świadectwa?
                2. Kiedy upływa termin rejestracji elektronicznej?

Najbardziej optymalna kolejność działań: dostajecie świadectwo -> rejestrujecie się w necie -> postępujecie zgodnie z instrukcjami tam zawartymi.

Jeśli na UR przebiega to jakoś inaczej (np. rejestrujecie się już teraz, a brakujące dane uzupełniacie po otrzymaniu dokumentu), powinnyście mieć takie info na stronie rejestracyjnej.

A prawdę mówiąc, WSZYSTKIE szczegóły na pewno są na ich stronie; trzeba tylko poświęcić kilka chwil na lekturę.
            • hawa.etc Re: Chcę na studia 22.08.12, 14:29
              Jak to nie masz wyników? A kiedy będziesz miała? Rekrutacja rozstrzyga się chyba 14.09, wobec tego masz jeszcze czas. Jak będziesz miała wszystkie dane, to wpiszesz je w system, zapłacisz i pozostaje czekać do do wyników rekrutacji.
              • rei17 Re: Chcę na studia 22.08.12, 14:43
                13 są oficjalne wyniki
                • hawa.etc Re: Chcę na studia 22.08.12, 15:04
                  No, to zdążysz, ostatni dzień wnoszenia opłat to 14.09
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka