Gość: jaaa IP: *.hell.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 23:43 poszukuję sprawdzonego hotelu w Nicei, najlepiej z WiFi. Może ktoś coś zaproponować? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaaa Re: Nicea - sprawdzony hotel IP: *.hell.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:43 Odpowiedz Link Zgłoś
prado5 Hotel Excelsior ***. 02.01.06, 21:55 Sprawdzilem. Proponuje. 19 Avenue Durante tel. (33)492 472 472 Jedynka/dwojka - 90/120 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
preuser Re: Hotel Excelsior ***. 04.01.06, 08:31 Hotel Negresco*****, www.hotele24.pl/hotele_zagraniczne/index.php/francja/20348,hotel-negresco.html sprawdzony, wysmienity hotel, dostepne ceny juz od 330 euro/doba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Hotel Excelsior ***. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 08:50 sprawdzony a więc czy mógłbyś opisać wrażenia z Twojego pobytu w tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
preuser Re: Hotel Excelsior ***. 04.01.06, 11:19 jesli to do mnie, to o jakie wrazenia ci chodzi ? ps: jesli spisz za np. 330 euro/doba to chcac nie chcac, musisz miec przyjemne wrazenia a jesli placisz wiecej to i wrazenia powinny byc wieksze !!! napewno nie ma w serwisie dziewczyny lub chlopca do towarzystwa, to kosztuje ekstra, napewno w ich restauracji nie dostaniesz pizzy za 5-8 euro, na obiad nie zejdziesz w dzinsach idt.itp zreszta nie musisz jechac az tak daleko do Nice, probke wrazen mozesz przejsc w hotelu Bristol w W-wie, podobne typy hoteli i podobny standard, ceny tez niewiele sie roznia, no moze widok z okna nie ten sam ale bliskosc palacu prezydenckiego, moze zrekompensowac brak zapachu morza czy o to ci chodzilo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Hotel Excelsior ***. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:18 sprawdzony hotel to taki w którym ktoś był i może napisać coś więcej niż można znaleźć na stronie internetowej, niestety Ty w tym hotelu nie byłeś więc nic mądrego nie możesz napisać Odpowiedz Link Zgłoś
preuser Re: Hotel Excelsior ***. 10.01.06, 13:11 Gość portalu: jaaa napisał(a): > sprawdzony hotel to taki w którym ktoś był i może napisać coś więcej niż można > znaleźć na stronie internetowej, niestety Ty w tym hotelu nie byłeś więc nic > mądrego nie możesz napisać no wiec co zlociutka chcesz wiedziec ? no i ci odrazu odpowiem: wszystko jedno co napisze, Ty i tak tego nie sprawdzisz bo kto ci sponsoruje pobyt ? Odpowiedz Link Zgłoś
preuser Re: Hotel Excelsior ***. 10.01.06, 13:47 glupia sprawa, wiem iz trudno ale musisz sobie wyobrazic, ze w tym hotelu bylem Odpowiedz Link Zgłoś
prowansja49 Re: Nicea - sprawdzony hotel 04.01.06, 16:05 Przeczytałam odpowiedzi ....i poleceam sprawdzony Premiere Classe przy Promenade des Angles. Za 2. niewiele powyżej 40 €.Życzę przyjemnego pobytu. PS. Jeżeli polecę do NIce to znowu tam zamieszkam chociaż wolałabym Negresco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Nicea - sprawdzony hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:50 Szukaj na www.hotelowerezerwacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
preuser Re: Nicea - sprawdzony hotel 23.01.06, 10:32 zupelnie na serio, bez propozycji spania w Negresco jak rozumiec "poszukuję sprawdzonego hotelu" chodzi o to czy istnieje w rzeczywistosci ? wydaje mi sie to malo powazne, szczegolnie przy zapytaniach o hotele w Europie zachodniej ? rozumialbym takie pytanie gdyby chodzilo o Afryke, wschodnia Rosje, ewentualnie prowincjonalna Polske ale Europa, Francja, Nicea !!! stad moja propozycje hotelu Negresco, tam napewno maja standard odpowiadajacy cenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Nicea - sprawdzony hotel IP: *.hell.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:59 tam pewnie mają standard odpowiadający cenie ale czy to jest takie pewne w innych hotelach?? zawsze na stronie internetowej przedstawia się hotel z jak najlepszej strony, zdjęcia tylko piękne, niestety po przyjeździe dopiero widać co fotograf starannie usunął z kadru i jak faktycznie wyglądają pokoje i np. jaka jest w hotelu obsługa. zawsze lepiej znać opinie osób które były w hotelu i mają własne opinie o danym hotelu. tak więc kto coś może napisać o jakimś ciekawym, miłym, uroczym hotelu w Nicei. a może ktoś chce przestrzec przed wyjazdem do jakiegoś hotelu? czekam na wszelkie opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
preuser Re: Nicea - sprawdzony hotel 24.01.06, 11:24 napewno ci wiadomo, kazdy z osobna ma inne odczucie zadawalajacego standardu, jednemu wystarczy zwykla prycza, inny musi miec jeszcze cieplo, trzeci chce miec dobry serwis, czwarty widok na morze, piatemu przeszkadza zapach z kuchni a szosty jest z tego zadowolony itd.itp jak wiec widzisz standard to rzecz plynna, trudno uchwytna i najczesciej zalezy od wielkosci konta bankowego klienta pytanie o takie rzeczy jest malo powazne i chcac zaplacic 40 euro/doba/dwujka, czego ty oczekujesz ? dlatego wymienilem Negresco tam standard masz gwarantowany, ktory zadowali najbardziej wybrednych wiem, jestem za to krytykowany ale to zadne wywyzszanie sie, choc to jest tak postrzegane tylko patrzenie na sprawy realnie czlowieku zrozum, tam na zachodzie od dawna rzadzi pieniadz (u nas tez ale jak widac ludzie ciagle mysla po staremu, kiedys wszystko dawali ale o stadardzie lepiej nie wspomonac) i ten co go ma moze wymagac a ten co ma go malo musi sie zadawalic tym co mu podrzuca, czy to tak naprawde trudno pojac ? > tak więc kto coś może napisać o jakimś > ciekawym, miłym, uroczym hotelu w Nicei. moge ci taki zaproponowac, Hotel de Flore na Rue Maccarani, nowo odremontowany, pokoje dobrze wyposazone z ladna marmurowa lazienka, wyposazone w aircondition, telefon, minibar, TV-kolor i tylko 200 m od promenady a wiec i od plazy, w poblizu deptaka z cala gama sklepow cena pokoju jednoosobwego od okolo 85 euro dwujka od okolo 100 euro sniadanie w cenie pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Nicea - sprawdzony hotel 24.01.06, 18:48 Preuser jak zwylke,hm.......z taktem i wyczuciem i mało logicznie. "jak wiec widzisz standard to rzecz plynna, trudno uchwytna i najczesciej zalezy od wielkosci konta bankowego klienta" I tu się mylisz. Standart jak sama nazwa wskazuje oznacza coś podstawowego,określonego,przecietnego. Dla kazdej kategorii kryteria standartu będą oczywiście różne. Inne dla hotelu 5-cio , inne dla 3-y gwiadkowego i.t.d. Oznacza to ,że warunki w różnych hotelach,ale o tym samym standarcie będą podobne. Twierdzenie ,że standard zależy od portfela klinta jest bzdurą. Od portfela klienta zależy ,jaki standart hotelu wybierze ,ale ten standard będzie okreslony dla danej kategorii ,niezależnie od zasobności portfela. Poza tym Twoje rady są jak zwykle , niezwykle cenne tylko mało przydatne. Do autorki pytania -żałuje ,ale nie mogę Ci nic konkretnego poradzić ,a głos zabrałam tylko dla tego ,że Preuser mnie swoimi postami sprowokował. Radzę Ci przejrzec oferty mieszkań wakacyjnych ,bo cenowo mogą byc przystępniejsze niż hotele.Poza tym daja możliwość samodzielnego przygotowania posiłków , co przy cenach na LW jest istotne. Co do niespodzianek , o których nie ma w ofertach ,to niestety moga sie zdarzyć. Tzn. warunki bedą odpowiadały ofercie ,bo to łatwo zareklamować ,ale np obecność dyskoteki na dole czy wrzeszczące nad ranem mewy , to już loteria. Pozdrawiam i zycze udanego wyjazdu. Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
marusia811 Re: Nicea - sprawdzony hotel 24.01.06, 19:43 masz rację ale tylko częściowo, np. w Italii "określone standardy" hoteli to zjawisko raczej obce preuser chyba pisał, że Francja ma standardy ale jeśli jesteś taka biegła w branży hotelowej to powinno być ci wiadomo, że rozpiętości "standardu" bywają ogromne w zalenożci od tego, gdzie dany hotel się znajduje hotele danej kategorii muszą spełniać podstawowe wymagania, które z regóły nie są zbyt wymagające ale i nic więcej, reszta to dowolność rozpiętość cen w danej kategorii też bywa znaczna, nawet do 50% no tak ale to wszystko powinno być ci wiadomo jeśli zabierasz głos w sprawie, tylko powinnaś o tym napisać a nie krytykować bez konkretnych argumentów marusia Odpowiedz Link Zgłoś