Dodaj do ulubionych

medycyna 2005

IP: *.wola.net.pl / 217.96.45.* 07.07.04, 13:05
czy to prawda, ze w przyszlym roku limit miejsc na AM bedzie - 80% dla
zdajacych nowa mature a reszta - 20 dla tych ze stara???
Obserwuj wątek
    • Gość: córka_anioła Re: medycyna 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:33
      fajnie pomarzyć co? nie, punkty za test(bo to będą pisać starzy;) zostaną
      przeliczone na nową maturę) i przyjmą tych z najwieksza iloscią punktów. Ale i
      tak macie prosto co to jest zdać mature gdzie was wszyscy znają i przez całe
      liceum jedzie sie na opinii. Poradzicie sobie:) O rekrutacji na rok 2005/2006
      piszą np na wwww.cm-uj.krakow.pl
      • Gość: sierra nevada Re: medycyna 2005 IP: *.wola.net.pl / 217.96.45.* 07.07.04, 14:05
        ale to jest przeciez roznie-w katowicach bedzie sie pisalo uczelniany test, w
        krakowie ogolnoposki z 3 przedmiotow, w poznaniu z 2 przedmiotow do wyboru,
        podobno ma byc tak, ze liczba miejsc ma zalezec od tego, ile wplynelo podan ze
        stara a ile z nowa matura i zrobia proporcjonalnie. w warszawie tez bedzie
        uczelniany test. swoja droga niesprawiedliwe mi sie to wydaje!!!
        • Gość: córka_anioła Re: medycyna 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:44
          bo te przepisy cały czas sie zmieniają, wydaje mi sie ze w kraku jakos to
          sensownie zrobili i myślę, że chyba w całym kraju musi być jeden przepis bo
          inaczej byłoby to niesprawiedliwe. Ja zdawałamw tym roku i mam nadzieje ze w
          przyszłym juz nie bede musiała:)
      • Gość: aga Re: medycyna 2005 IP: *.icpnet.pl 07.07.04, 15:03
        Nikt nie będzie pisał testu. Dla tych ze starą maturą przygotują egzamin jak
        nowa, z bioli fizy i chemii, a ci z nową bedą zdawać rozrzeszoną biolę fizę i
        chemię, takie są ostateczne ustalenia, niestety:(
        • Gość: Kuba Re: medycyna 2005 IP: *.pronet.lublin.pl 07.07.04, 15:32
          Niedawno w jednej z lubelskiech gazet przecztytałem ogłoszenie AM w Lublinie
          n/t warunków przyszłorocznej rekrutacji. Podobno liczba miejsc dla kandydatów
          ze starą i nową maturą ma być ustalona proporcjonalnie do ilości złożonych
          podań od ludzi z poszczególnymi rodzajami matur. I ma to być podobno
          ogólnopolski egzamin testowy (biologia, chemia, fizyka, oraz sprawdzający
          zdolności intelektualne). Test ma trwać dwa dni (1 dzień- biologia i chemia), a
          drugiego dnia fizyka i test zdolności intelektualnych.
          • Gość: Kuba Re: medycyna 2005 IP: *.pronet.lublin.pl 07.07.04, 15:43
            Na stronie www.am.lublin.pl podane są dokładne warunki rekrutacji w roku 2005/06
        • Gość: córka_anioła Re: medycyna 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:20
          a gdziez to takie rewelacje???
          • Gość: Kuba Re: medycyna 2005 IP: *.pronet.lublin.pl 07.07.04, 16:28
            Takie rewelacje są na stronie AM w Lublinie w dziale mapa serwisu.
    • Gość: córka_anioła Re: medycyna 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:29
      COLLEGIUM MEDICUM UNIWERSYTETU JAGIELOŃSKIEGO W KRAKOWIE
      Zasady i tryb przyjęć na I rok studiów
      w roku akademickim 2005/2006

Studia dzienne

Na podstawie wyników tzw. "nowej matury" przyjmowani będą kandydaci,
      którzy w ramach egzaminu maturalnego zdawali egzamin z zakresu biologii, fizyki
      i chemii na poziomie rozszerzonym.
      W/w kandydatów obowiązywać będzie ogólnopolski egzamin oceniający sprawność
      intelektualną.

Kandydatów legitymujących się "starą maturą" obowiązuje ujednolicony w
      skali kraju egzamin testowy w uczelni o porównywalnym poziomie wiedzy z nową
      maturą z trzech przedmiotów: biologii, fizyki i chemii.
      Oceny z tego testu będą wystawiane na takich samych zasadach jak oceny
      egzaminu maturalnego.
      Kandydatów obowiązuje również test na określenie predyspozycji intelektualnych.
      Egzamin będzie zdawany w ciągu 2 dni. Pierwszy dzień - test z biologii i
      chemii. Drugi dzień - test z fizyki i test na określenie predyspozycji
      intelektualnych.

O kolejności umieszczenia na liście rankingowej decydować będzie suma
      punktów uzyskanych z matury lub egzaminu wraz z punktami z testu określającego
      predyspozycje intelektualne.

• Gość: sierra nevada Re: medycyna 2005 IP: *.wola.net.pl / 217.96.45.* 07.07.04, 16:40
        zgadzam sie, tak jest w Krakowie ale wejdz sobie na strony innych uczelni-np w
        Poznaniu-sa inne zasady-test z biologii obowiazkowo i z chemii lub fizyki do
        wyboru i test z predyspozycji intelektualnych, w Warszawie uczelniany egzamin-
        czyli sami profesorkowie z AM ukladaj swoj test, to samo w Katowicach.
        • Gość: córka_anioła Re: medycyna 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 17:04
          no to macie do wyboru do koloru:)
        • Gość: kamil Re: medycyna 2005 IP: *.icpnet.pl 07.07.04, 18:16
          Coś mi się wydaje, że jeszcze nie zrobili aktualki bo czytałem w Wyborczej, że
          to mają być zasady ogólnopolskie.
          • Gość: sierra nevada Re: medycyna 2005 IP: *.wola.net.pl / 217.96.45.* 07.07.04, 19:14
            no i dobrze
            • Gość: Kuba Re: medycyna 2005 IP: *.pronet.lublin.pl 07.07.04, 20:39
              Jasne, że dobrze. Ja zdaję w przyszłym roku i chciałbym już wiedzieć czego mam
              się spodziewać.
              • Gość: córka_anioła Re: medycyna 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 20:49
                wszystkim przyszłorocznym jak i sobie jutro życzę powodzenia:) tym bardziej ze
                wszyscy już znają wyniki w polsce tylko coś UJ milczy...
                • Gość: kkk Re: medycyna 2005 IP: *.wola.net.pl / 217.96.45.* 07.07.04, 22:13
                  przyda sie:)
                  • Gość: Kuba Re: medycyna 2005 IP: *.pronet.lublin.pl 07.07.04, 22:18
                    A może wiecie jak dokładnie ma to wyglądać (dla osób ze starą maturą).
                    Interesuje mnie, czy będzie to test jak do tej pory, czy może zadania otwarte?
                    Na stronie AM Lublin piszą, że test, w internecie znalazłem info,że egzamin,
                    więc sam już nie wiem... Napiszcie co wiecie, bo naprawdę zaczynam się już
                    niepokoić.
                    • Gość: courtney Re: medycyna 2005 IP: *.man.busko.pl 08.07.04, 07:39
                      ja myślę, że to będą zadania otwarte, inaczej nie rozkładaliby egzaminu na 2
                      dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka