Dodaj do ulubionych

praca za granicą

12.02.13, 11:09
Witam. Pisze,ponieważ chciałabym uzyskać porady, mianowicie..czy istnieje taki kierunek,który mi da szanse na pracę ZA GRANICĄ? Od razu mówię,ze wszystko co się wiąże z chemią i biologią-odpada. Zdaję geografię R,polski P, matme P i ang R. Geografia na większość technicznych,dużo czytam na ten temat, podobno robotyka daje szanse za granicą? Ktoś ma pojęcie w tym temacie? Z góry dziekuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: praca za granicą IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.13, 12:07
      "Za granicą" to bardzo ogólne pojęcie - chodzi Ci o kraje anglojęzyczne, czy w grę wchodzą też inne? Jeśli inne, to podstawą jest opanowanie języka.

Moim zdaniem jeśli poważnie myślisz o wyjeździe za granicę, najlepiej byłoby wyjechać już na studia - będziesz miała wtedy dyplom uznawany bez problemu w danym kraju, a w czasie studiów będziesz mogła stopniowo odnaleźć się na lokalnym rynku pracy.
      • gbugala Re: praca za granicą 12.02.13, 12:35
        Anglojęzyczne,konkretnie Australia. I odpada nauka za granicą, raz, że mnie nie stać,a dwa,że nie jestem wybitna,bym taką szansę dostała. Inne opcje? :) Może ktoś zna tamtejszy rynek,bo ja szukałam i jakoś mi to nie idzie.
        • Gość: Tawananna* Re: praca za granicą IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.13, 12:58
          Czasy się zmieniły, często nie trzeba być ani wybitnym, ani bogatym, żeby studiować za granicą. Tylko trochę odważniejszym od reszty :) Brałaś pod uwagę Szkocję?

W kwestii perspektyw zawodowych w Australii nie pomogę. Może stosowne służby publikują jakieś listy pożądanych zawodów u imigrantów?
          • gbugala Re: praca za granicą 12.02.13, 15:50
            Dziękuję Ci za odpowiedź. Szkocja no moze być,aczkolwiek bardziej bym stawiała na Australię,czy choćby Liechtenstein, ale tu już niemiecki dobrze by było znać,ja jestem w klasie z rozszerzonym niemieckim. Podobno kierunki typu robotyka,mechatronika wszędzie dają możliwości pracy? A może powinnam iść na to,co sprawi mi przyjemność i łatwo będzie mi szło? Ja jestem dobra z języków i geografii.
            • Gość: Tawananna* Re: praca za granicą IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.13, 16:10
              Szkocję miałam na myśli pod kątem studiów.

Liechtenstein jest maleńki jak na kierunek emigracji, i trochę czasu zajmie przystosowanie się do lokalnego dialektu.
              • gbugala Re: praca za granicą 12.02.13, 17:41
                pisałam juz-muszę studiować w PL,nie mam wyboru..tylko co,by miec prace za granica?
    • Gość: Magifski Re: praca za granicą IP: *.e-wro.net.pl 10.02.15, 20:37
      Znalezienie pracy za granicą wcale nie jest takie trudne. Na przykład Norwegia otwiera się na obcokrajowców, a tam są bardzo wysokie zarobki. Jeżeli chciałbyś tam pracę, to zgłoś się do tej firmy pracaidealna.pl/ która w znacznym stopniu pomaga znaleźć pracę w Norwegii. Parę złotych to nic w porównaniu do przyszłych zarobków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka