Dodaj do ulubionych

PW czy SGGW??Help!!!

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.04, 19:17
Dostałam się na Technologie chemiczna na PW i na Inzynierie środowiska na
SGGW.No i nie wiem co wybrać.mieszkam na woli więc bliżej mam na PW i wogóle
wydaje mi się,że polibuda jest bardziej prestiżowa.z drugiej strony SGGW jest
ciekawsze, bardziej wszechstronne i zdrowsze (te strrraszne laboratoria na
PW).tylko ten dojazd...co robić??
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: PW czy SGGW??Help!!! IP: *.crowley.pl 18.07.04, 20:12
      czesc!
      ja dostalam sie na sggw.uwazam, ze dojazd tam nie jest taki zly! chociaz
      mieszkam na drugim koncu wawy.poza tym sggw jest najbogatsza polska uczelnia-
      jesli ma to znaczenie..spodobalo mi sie tam jak bylam na egzaminach!wszystko
      jest na miejscu.maja basen, korty tenisowe,bank,fajna biblioteke, ladne
      budynki, wszystko jest zadbane.moja siostra tam studiuje i twierdzi, ze trudno
      tam zalatwiac tylko administracyjne sprawy ale to chyba tak wszedzie!co do
      politechniki to nic nie wiem. podobno trudno utrzymac sie na 1.roku-ale tak
      moze byc tez tu!
      zycze podjecia slusznej decyzji:)3maj sie!
      • Gość: tyle Re: PW czy SGGW??Help!!! IP: *.crowley.pl 18.07.04, 21:02
        chyba stopien "zamoznosci", tzw. lasery-bajery uczelni nie sa najwazniejsze.
        Nie zapominamy ze SGGW znajduje sie w czolowce uczelni; typu "zielonego";)
        A juz jako ciekawostke podam, ze przegladajac tegoroczny ranking Polityki, w
        rubryce Ekonomia-Zarzadzanie; studia w ramach innych wydzialow Wydzial
        Ekonomiczno-Rolniczy SGGW jest na pierwszym miejscu, a PW Wydzial Inzynierii
        Produkcjii na czwartym..co mnie dosc zdumialo..
        Ale to taka ciekawostka..w koncu to tylko jakis ranking;)

Proponuje przejrzec programy PW, SGGW..i na tym bazowac..
        dojazd..hmm - no, duza ta wawa.. coz robic..
    • Gość: aaa Re: PW czy SGGW??Help!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 23:16
      Tak się składa ze jestem w bardzo podobnej sytuacji, tez dostałam się na SGGW
      na inż. Środowiska i na Politechnikę tylko na inż. chemiczną i procesową. Ja
      również nie wiem na co się zdecydować. Z jednej strony Politechnika to bardziej
      prestiżowa uczelnia i wydaje mi się ze poziom na niej jest trochę wyższy zaś z
      drugiej obawiam się czy poradzę sobie na kierunku inż. chemicznej i procesowej
      ponoć nie jest to kierunek czysto chemiczny (nigdy nie miałam większych
      problemów z tym przedmiotem ale orłem tez nie byłam) ale i tak mam obawy czy
      tej chemii nie będzie za dużo.
      • Gość: jlive Re: PW czy SGGW??Help!!! IP: *.merck.pl / 212.244.157.* 19.07.04, 08:20
        tu moge Ci poradzić.idź na SGGW.inzynieria chem. i proces. to chyba najgorszy
        syf jaki jest.wiem,bo mam rodziców chemików i to był jedyny kierunek jaki mi
        odradzali.to straszne studia.
        • Gość: aaa Re: PW czy SGGW??Help!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 12:24
          Dzięki! Wybrałam SGGW a twoja wypowiedź tylko utwierdziła mnie w przekonaniu ze
          dobrze zrobilam. Mam nadzieje ze nie będę żałować.
          Życzę Ci powodzenia w dokonywaniu wyboru
          • Gość: jlive Re: PW czy SGGW??Help!!! IP: *.merck.pl / 212.244.157.* 19.07.04, 13:55
            to chyba się spotkamy,bo ja też wybrałam SGGW.no,prawie
            wybrałam...98%.heh,ciężkie jest zycie studenta ;)
            a wiesz,kiedy jest obóz roku "0" ??
            • Gość: aaa Re: PW czy SGGW??Help!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 20:19
              Niestety nie wiem nic na temat obozu
              • Gość: jlive Re: PW czy SGGW??Help!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 21:55
                hehe,dostałam sie jeszcze na chemię na UW...chyba zwariuje...
                • Gość: hmm Re: PW czy SGGW??Help!!! IP: *.crowley.pl 22.07.04, 22:21
                  hehe, nie dziwie sie..
                  To gratulacje!
                  Tu masz lepszy dojazd.. a co z programem studiow?:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka