Dodaj do ulubionych

AE katowice czy AE krakow

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:42
gdzie lepiej ,prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: AE katowice czy AE krakow 26.07.04, 01:57
      Z *zasłyszanych* przeze mnie opinii jednoznacznie wynika, że lepszy jest Kraków.
    • Gość: z Re: AE katowice czy AE krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:36
      Z tegorocznego rankingu obie uczelnie uplasowały się na tym samym miejscu w
      Polsce - nr 3.

Nikt Ci nie powie gdzie lepiej bo (szczerze w to wątpie) musiałaby być osoba
      która studiuje na obu uczelniach równocześnie, tylko taka może w miarę
      obiektywnie je ocenić.

Ja bym wybrała Kraków - z racji miasta, w którym się więcej dzieje i daje
      większe możliwości.

Absolwentka AE K-ce.
    • Gość: Ania Kraków IP: 195.150.115.* 26.07.04, 11:44
      AE Katowice to najgorsza uczelnia ekonomiczna w Polsce.
      Katowice to najbrzydsze miasto w Polsce.

Ale... jeśli zalezy ci tylko na dyplomie a nie na wiedzy to zdecydowanie
      Katowice. Miałam bardzo dużo znajomych na AE Kraków. Mieli mniej przedmiotów
      niż ja w Krakowie. Zdarzały się sesje w których nie mieli żadnego egzaminu, a
      ja w tym czasie miałam ich np. 6-7.
      • Gość: ! Re: Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 17:27
        Chyba ślepa ...

AE Kraków i Katowice równorzędne TRZECIE miejsce ze wszystkich szkół
        ekonomicznych w POLSCE.
        A poza tym, jaka to była uczelnia w K-cach gdzie NIBY nie ma egz. w sesji ???

Qrcze, to ja chyba byłam na innej katowickiej AE !
        • Gość: Ania Re: Kraków IP: 195.150.115.* 26.07.04, 19:11
          To była AE Katowice. Np. w sesji letniej w 1996 roku na kierunku międzynarodowe
          stosunki gospodarcze (czy jak to się tam u Was nazywało) nie było ANI JEDNEGO
          EGZAMINU. Miałam tam bardzo bliską koleżankę. Pamiętam to dokładnie.... bo
          dzięki temu miała wolne od połowy czerwca i mogła wyjechać na prawie 4 miesiące
          do pracy do Francji. Zresztą w każdej sesji występowały bardzo duże róznice w
          liczbie egzaminów.

A co do rankinków.... one niewiele mówią o uczelniach. Na prawdę trzeba
          porównać poziom absolwentów. A ja mam dość duże porównanie. Skończyłam AE
          Kraków, ale na AE Katowice miałam mnóstwo znajomych.
        • Gość: Pallo Re: Kraków IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 06.02.05, 19:56
          A ja wierzę, że na MSE (Międzynarodowe Stosunki Ekonomiczne) mogło w lecie 96
          nie być żadnego egzaminu! Na tej specjalności były wtedy (nie wiem jak jest
          teraz) takie luzy, że głowa boli, a studenci MSE wysoko zadzierali nosa, bo
          studiują Handel Zagraniczny. Mieszkaliśmy na kwaterze z kolesiem z MSE i on
          nigdy nic nie miał do roboty! Na tej specjalności studiowanie kończyło sie po
          drugim roku właśnie w momencie wyboru specjalności;-)
          Krzysiek, absolwent AE K-ce 1996
      • Gość: Magda Re: Kraków IP: *.j.syscomp.pl / *.crowley.pl 14.09.04, 23:58
        No jak sie zalicza w zerowce to mozna wyjechac na 4 miesiace,zahaczajac
        oczywiscie na nastepny semestr.Sesja jest ZAWSZE!!!I nie piernicz glupot bo
        nawet w prywatnych szkolach sa!Mi tez sie Katowice nie podobaja ale to nie
        znaczy ze sa tam najgorsze uczelnie,a znajomi naopowiadali Ci glupot i
        tyle...Ale przynajmniej potwierdza sie to ze w Krakowie studiuja "krolewny" i
        "krolewicze"...
      • Gość: tez ania Re: Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:11
        albo im sie wydawalo ze byli na ae...takie posty jak Twoje nic nie wnosza
    • Gość: Absolwent Re: AE katowice czy AE krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:54
      1. Poziom uczelni podobny

2. Klimat studiowania - pytanie retoryczne

Studia to nie tylko poziom uczelni. Katowice są po prostu brzydkie :( Poza tym
      na Śląsku większość studentów dojerzdża z regionu codziennie. Przez to nie ma
      specyficznego klimatu miasta studenckiego - po prostu stosunkowo nudno.
      Otoczenie to wielka sprawa podczas tych kilku lat. Natomiast na plus
      studiowania na Śląsku dałbym brak "królewien" i "królewiczów" :)

Absolwent AE Kraków mieszkający na Śląsku.

• Gość: Julka Re: AE katowice czy AE krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 20:40
      AE Krakow. Sama studjuje w kraku - polecam!!!
      • Gość: gaceqkos Re: AE katowice czy AE krakow IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 07.08.04, 07:18
        Krakow, Krakow, Krakow!!!
        Co to w ogole za pytanie???
      • toya1985 Re: AE katowice czy AE krakow 28.08.04, 15:33
        cześc, a można widzieć co studiujesz, bo ja właśnie dostalam się na AE do
        Krakowa na stosunki międzynarodowe i przydałoby mi się parę informacji
        • Gość: gaceqkos Re: AE katowice czy AE krakow IP: *.client.comcast.net 28.08.04, 18:54
          co chcesz wiedziec?
    • Gość: Krasnoludka AE Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 10:29
      Polecam:)
      • Gość: Adziusia Re: AE Poznań IP: 80.53.168.* 07.02.05, 13:47
        Popieram :)
        • Gość: lukasz Re: AE Poznań IP: *.osk.enformatic.pl 07.02.05, 16:11
          moze ktos podac linka do tegorocznego rankingu? albo chociaz jakie czasopismo
          takowy przeprowadzil?
    • Gość: Ank Re: AE katowice czy AE krakow IP: 80.51.233.* 08.02.05, 14:02
      Na Ae Katowice latwiej sie dostać, są prostsze i mniej zawile testy i nie ma
      takiej korupcji na na krakowskiej!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka