Dodaj do ulubionych

II kierunek czy I ;D

IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.13, 16:01
WItam,

Sprawa wyglada tak że jestem na studiach na jednej z Politechnik na I roku no i wiadomo oczywiscie został mi wrzesień tam ale nie w tym rzecz, problem polega na tym że bardzo chciałbym zmienić kierunek ( no i pewnie uczelnie) i tu zachodzą moje wątpliwosci co do tego. Więć tak chciałbym uderzać w rekrutację na innych uczelniach i tu własnie zachodzi pytanie czy mam wybierać I czy II kierunek ?( wiem że II jest płatny) chodzi mi o to że w wypadku mojego dostania się automatycznie wyciągam papiery z mojej dotychczasowej uczelni więc sam nie wiem jak to ma być i którą opcję wybrać. Orientuję się ktoś w tej kwesti :?

Pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Studentka Re: II kierunek czy I ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 14:44
      Będziesz musiał zapłacić za punkty ECTS, które zużyłeś na pierwszych studiach. Ilość tych punktów znajdziesz w programie studiów, a opłaty za jeden punkt w cenniki nowej uczelni. Być może będziesz musiał zapłacić za semestry. Zapłacisz w przypadku, kiedy będziesz się uczył przeciętnie i zaczniesz nowy kierunek. Jeżeli na drugim kierunku zdobędziesz stypendium rektora, nie będziesz musiał płacić (nie wiem, jak jest z innymi stypendiami). Jeśli część przedmiotów na drugim kierunku pokrywa się, to możesz spróbować się przenieść i nadrobić różnice programowe. Nie stracisz roku i nie będziesz musiał płacić. :)
      • Gość: Studentka Re: II kierunek czy I ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 14:48
        Teraz doczytałam, że kończysz pierwszy rok, więc jeśli będziesz płacił, to raczej tylko na 1 roku drugich studiów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka