Gość: stark IP: *.icpnet.pl 08.07.13, 12:39 Wybiera się ktoś? Jaki kierunek? A może znajdzie się ktoś już już studiuje/skończył i napisze coś na temat FiRu? Jak z nauką, wykładowcami, atmosferą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bonnie Re: UE Poznań IP: *.icpnet.pl 15.07.13, 21:23 może ktoś coś napisze o firze na wydziale zarządzania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: UE Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 21:31 Odradzam. Niczego bym nie wyniosla z tej uczelni, gdybym nie uczyla sie sama. Na zaliczenie starcza plik notatek 30 stron. Wykladowcy czesto nieprzyjemni, wrecz chamscy, uczelnia nie jest prostudencka, duzo ograniczen, traktuja studentow jak idiotow (czasem jak dzieci). Jezeli masz mozliwosc, wybierz SGH, UE Poznan jest po prostu fatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: UE Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 21:32 studiuję FiR na Ekonomii. Nie wiem jak z wydziałem zarządzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonnie Re: UE Poznań IP: *.icpnet.pl 15.07.13, 21:35 o wielkie dzięki za opinię! Wybieram się na WZ, tam z tego co przeglądałam są inni wykładowcy. Hm...wybrać już wybrałam, pytam już raczej z ciekawości, jak to będzie. A jak z poziomem języków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: UE Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 21:39 Z poziomem języków jest tak, że wręcz się uwsteczniłam (tego nie miałam czasu sama uzupełniać i zaniedbałam). Robione są 2 (słownie dwa!) rozdziały z podręcznika w ciągu semestru. Na kolokwium z całego semestru z języka angielskiego jesteś w stanie nauczyć się w noc. Moim drugim językiem jest j. hiszpański - tutaj z poziomem lepiej, ale też się nie przemęczam. Zależy, na jakiego lektora się trafi. Ogólnie - dużo słabiej niż na SGH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonnie Re: UE Poznań IP: *.icpnet.pl 15.07.13, 21:48 kurcze, to zupełnie co innego, niż słyszałam/czytałam dotychczas. Więc opinia tymbardziej pomocna...chociaż nie optymistyczna. Rozumiem, że masz porównanie z SGH. Studiujesz tam teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studnetka Re: UE Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 21:49 Moja siostra studiuje. Widzę jaki materiał obowiązuje ją, a jaki mnie ;) Jest rok starsza, więc porównanie jest aktualne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonnie Re: UE Poznań IP: *.icpnet.pl 15.07.13, 21:55 ach, to fakt. to wielkie dzięki raz jeszcze. Może ktoś podzieli się choć trochę optymistyczniejszą opinią nt. WZ. Nie wiem, czy jest w tym dużo prawdy, ale czytając o różnicach na tych dwóch wydziałach, często przewijała się kwestia wykładowców. Taką też różnicę zauważyła moja znajoma, studiując na UE, gdzie tą gorszą opinię mieli ci z WE. Odpowiedz Link Zgłoś