kawa.inka 16.08.04, 19:19 Jest taki wierszyk ktory pozwala zapamietac kostki nadgarstka. Czy ktos go zna? Co prawda anatomie juz zdawalam, ale nie znam wierszyka. Jak ktos pamieta to napiszcie mi go prosze. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauliko Re: czy ktos zna wierszyk? 16.08.04, 22:29 proszę bardzo: łódka płynie, księżyc świeci, trójgraniasty groszek leci, większa mniejszą uderzyła, główka haczyk zahaczyła Odpowiedz Link Zgłoś
xalina Re: czy ktos zna wierszyk? 19.08.04, 12:21 Tak z boku patrzac to ten wierszyk jest glupawy :-) Moglby miec chociaz jakis sens. Ale im cos jest glupsze tym latwiej to zapamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
agablues a ja znam inaczej :-) 02.09.04, 18:34 łódka płynie, księżyc świeci, trójgraniasty groszek leci, na trapezie, trapeziku, wisi główka na haczyku Odpowiedz Link Zgłoś
margollina Re: a ja znam inaczej :-) 07.09.04, 12:34 Ja tez znam właśnie tą wersję:-) kiedy uczyłam się anatomii wierszyk wydawał mi się idiotyczny, ale teraz, z perspektywy czasu widzę,że bez tego wierszyka nie pamiętałabym pewnie tych kości;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczupaczyca Re: a ja znam inaczej :-) 29.09.04, 21:06 Ja tez znam ta wersje. Na anatomii wydaje sie smieszny, ale jak przyjdzie do radiologii, to jest jak znalazl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
h_one Re: a ja znam inaczej :-) 30.09.04, 08:17 a znacie takie: 'wszystkie miesnie tylnej grupy przyczepiaja sie do d...' ?? :D to o grupie tylnej mm.uda ;) ktore oczywiscie przyczepiaja sie do guza kulszowego :) Odpowiedz Link Zgłoś