Dodaj do ulubionych

Z Finansów na Informatykę - przenosiny

IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.14, 12:04
Dzień dobry,
Studiuję na UE w Katowicach, obecnie 2 rok. Jestem na kierunku Finanse i Rachunkowość. Coraz lepiej zdaję sobie sprawę, że źle wybrałem kierunek...
Zastanawiam się nad przeniesieniem na Informatykę na UEK - inny widział, ale ta sama uczelnia (zdaje sobie, że przeniesienie na inną jest niemożliwe).

Myślałem o rozpoczęciu 2 kierunku zaocznie od października, ale to kolejne kilka lat studiów, a tak może szybciej udałoby mi się zrobić licencjat.

Mam znajomych z informatyki, materiał mnie nie przerasta, bo to moje hobby i od dawna dłubię coś w tym kierunku, programuję, interesuje się bazami danych itp.

Kwestia czy w ogóle teoretycznie istnieje możliwość, że na 3 roku wskoczę na informatykę. Jest kwestia formalna - potrzebna zgoda dziekana.
Wybrałbym studia stacjonarne lub niestacjonarne, myślę jednak, że przy niestacjonarnych dziekan jest bardziej skłonny się zgodzić, bo wiadomo, to większy zysk dla uczelni mimo wszystko.

Spotkaliście się kiedyś z podobnymi przenosinami? Co radzicie? Jak to rozwiązać najkorzystniej dla siebie?
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: Z Finansów na Informatykę - przenosiny 01.04.14, 00:40
      W przeniesienie na trzeci rok wątpię (różnice programowe byłyby ogromne!) - a jeśli dana uczelnia się zgodzi, to nie będzie o niej dobrze świadczyć.

Szukałabym raczej pod kątem odpowiednich magisterskich studiów uzupełniających.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka