IP: *.petrus.pl 13.04.14, 15:05
Czy ktoś studiuje/studiował na MSKPU w Warszawie? Zastanawiam się ile pieniędzy oprócz czesnego trzeba przeznaczyć na materiały potrzebne do szkoły i czy jak duża jest różnica między studiami stacjonarnymi a zaocznymi?????
Obserwuj wątek
    • Gość: Anet Re: MSKPU IP: *.teleaudio.pl 28.05.14, 02:42
      podbijam temat. Rozważam podjęcie nauki w tej szkole i im więcej czytam na forach tym bardziej mam wrażenie, że piszą panie z sekretariatu ( na kilku forach ta sama formułka zachwalająca w odpowiedzi). Czy ktoś może udzielić informacji nt. materiałów, które trzeba kupować na zajęcia (ile mniej więcej $$ miesięcznie) i zajęć praktycznych? Czy po 2 latach jestem w stanie uszyć wszystko co mi się tylko zapragnie, czy w kwestii zajęć praktycznych nie mam na co liczyć? No i egzamin zawodowy... ktoś napisał na forum, że żeby podejść trzeba zapłacić (!) 2500 zł, prawda to? Czy za egzaminy w sesji trzeba płacić?
      Pozdrawiam
      • Gość: Bingo Re: MSKPU IP: *.dsl.telepac.pt 23.06.14, 21:57
        koszty zależą od ciebie, ile chcesz włożyć i potem wyjąć, no i u kogo robisz dyplom. tanio nie jest, ale generalnie jeżeli skończysz ją z nagrodami to wszystko ci się zwróci. po 2 latach masz dyplom i toi jest ważne.
    • marysiawrobl89 Re: MSKPU 29.03.17, 23:43
      Hej, podbijam temat :) Drenuję net w poszukiwaniu info o tej szkole od ludzi, ale saaame stare wpisy znalazłam. A mega mi zależy na czymś świeższym, bo od września planuję się zapisać i chciałabym się przygotować do tego jak najlepiej, także finansowo. Za wszelkie informacje będę mega wdzięczna!
    • marysiawrobl89 Re: MSKPU 29.03.17, 23:44
      Hej, podbijam temat :) Drenuję net w poszukiwaniu info o tej szkole od ludzi, ale saaame stare wpisy znalazłam. A mega mi zależy na czymś świeższym, bo od września planuję się zapisać i chciałabym się przygotować do tego jak najlepiej, także finansowo. Za wszelkie informacje będę mega wdzięczna!
    • tajguta2015 Re: MSKPU 06.04.17, 19:17
      Witam, ja zachwalam. Zajęcia są bardzo zróżnicowane, prowadzone z pasją, szczególnie podobały mi się z projektowania z Rozenfeld, baaaardzo kreatywna, inspirująca kobieta, możesz wygooglać sobie bio. Zresztą to jest właśnie fajne w tej szkole, że wszystkie te zajęcia prowadzą ludzie, którzy modą żyją i nie są krawcowymi z PRLu ;) Atmosfera ogólnie twórcza i przyjazna, trochę rywalizacji jest, ale do tego tak czy siak trzeba się przyzwyczaić, zresztą, zależy od ludzi, którzy będą z Tobą na roku akurat. Pokaz dyplomowy to chyba najbardziej stresujący, ale i przyjemny moment, czujesz, że ten ogrom pracy i czasu włożony w kolekcję nie idzie na marne. Bardzo fajny czas w moim życiu :)
    • fredfiona Re: MSKPU 18.07.17, 13:05
      Hej! Myślę i wiem, że mskpu to dobry wybór. Czesne jest niskie moim zdaniem jak za tego rodzaju szkołę - 560 zł, u eli zapendowskiej w szkole śpiewania płaciłam 800 i nie był to pełen wymiar godzin (ale i tak było super!). No w każdym razie, uważam, ze czesne jest bardzo ok, wiadomo, że musicie dołożyć na materiały - mi to wynosiło dodatkowo 300 zł, ale wszystko zależy co wybierzesz, możesz ciąć koszty. Maszyny są na miejscu. Wykladowcy zawsze chętnie pomagają, studenci mają możliwość skorzystania z nadwyżek materiałów z kolekcji światowych marek. Ale to, co nieprzekładalne na pieniądze to ich wiedza i czas, bo naprawdę są zaangażowanie kolekcje swoich uczniów i traktują ich bardzo indywidualnie. Wspierają i wysyłają na konkursy. To jest super ważne w szkole. Jeśli płacisz i wiesz za co :)
    • irenalec Re: MSKPU 18.07.17, 14:14
      A jak z kolekcją dyplomową? Ile trzeba na nią przeznaczyć mniej więcej oczywiście?:) nie chciałabym stuacji, że robię szkołę anie stać mnie na kolekcję:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka