orphea 13.09.04, 11:14 Witam! Czy ktos z Was mial do czynienia z tymi fakultetami?Czekam na opinie na temat tych przedmiotow, czy sa bardzo trudne, jak wyglada egzamin?Co myslicie o prowadzacym (Dr Zawlocki)?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caprice83 Re: Karne skarbowe i karne gospodarcze UAM 13.09.04, 15:38 Koleżanka zdawała karne gospodarcze, podobno dość prosty przedmiot. Jeśli chodzi o Zawłockiego to miałam z nim konwersatoria z karnego i nie jest zbyt miłą osobą. Podczas zajęć czytał gazetę i zajmował się samym sobą, a zajęcia mieliśmy sobie prowadzić sami. No ale może na fakultecie jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś
orphea Re: Karne skarbowe i karne gospodarcze UAM 13.09.04, 16:44 Dzieki za dopowiedz. Mam jeszcze pytanie, jestes teraz na III roku czy na IV?I jakie przedmioty z grupy D prowadzone w roku 2004/2005 bys mi polecila? Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: Karne skarbowe i karne gospodarcze UAM 13.09.04, 18:59 Od października będę warunkowo na III roku, nie udało mi się zaliczyć karnego, ale mam już 174 punkty więc tak jakbym zaczynała IV rok nie III. I będę próbować dostać się na seminarium z prawa europejskiego albo międzynarodowego publicznego. Jeśli chodzi o fakultety to w tym roku były o wiele 'sympatyczniejsze'. Na pewno polecam 'Podstawy obsługi komputerów', masz 4 punkty za to że coś tam popiszesz w wordzie i exelu i jeszcze mozesz sobie na necie posiedzieć. 'Prawo dyplomatyczne i konsularne' jest z bardzo wyrozumiałym wykładowcą i chociaz sama na to nie chodziłam to podobno nie jest to trudny przedmiot. 'Prawo wyznaniowe' z Krasowskim jest bardzo nudne, ale w czasie gdy są magosterki to on tez szybko przepytuje i nie trzeba umieć wszystkiego tak dokładnie, chociaż zastanowiłabym się nim do niego pojdziesz bo z HUPu podobno strasznie usadza. Dosyć proste są 'Ustroje i systemy polityczne Europy zachodniej', mimo iż prowadzi je Zmierczakowa. Aha a jesli lubiłaś język polski to możesz pójść na 'Wybrane problemy kultury i literatury europejskiej' polegające na przeczytaniu około 25 lektur i kilkunastu opracowań. Ja w tym roku idę na 'Prawo wspólnotowe instytucjonalne', gdyż zdawałam juz prawo europejskie i to jest ze sobą powiązane. A ty na którym jesteś roku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
orphea Re: Karne skarbowe i karne gospodarcze UAM 13.09.04, 19:26 Jestem na razie na II, bo tez mam problem z karnym ;( Odpowiedz Link Zgłoś
orphea Re: Karne skarbowe i karne gospodarcze UAM 13.09.04, 21:55 wyglada na to, ze studiujemy razem, jesli jestes na dziennych.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: Karne skarbowe i karne gospodarcze UAM 14.09.04, 10:03 Ja jestem na zaocznych :) Ale z pewnośćią mijaliśmy się nie raz na korytarzu:) Byc może znasz moje koleżanki bo dwie sa na dziennych. Odpowiedz Link Zgłoś