Dodaj do ulubionych

Studia podyplomowe

14.10.16, 10:23
Witam,

Ostatnio rozglądałam się za studiami podyplomowymi, które pomogłyby znaleźć pracę zaraz po ich zakończeniu. Szukałam dość długo i znalazłam dwa kierunki na Politechnice Gdańskiej. Wiem, że to są dwa odrębne kierunki, ale kuszą tym, że zajęcia mają się również odbywać w pomorskich firmach z branży ICT.

Są to studia podyplomowe "Zapewnienie jakości w branży technicznej" oraz "Inżynieria produkcji urządzeń elektronicznych". Obydwa kierunki wydają mi się ciekawe, ale nie wiem, które wybrać.

Może ktoś mi podpowie, które z nich się bardziej przyda albo kogoś też zainteresują.

Myślę, że można w nie zainwestować. Liczę na konkretne podpowiedzi.

Więcej informacji można znaleźć tutaj:

zie.pg.edu.pl/studiapodyplomowe/studia-podyplomowe-zapewnienie-jakosci-w-branzy-technicznej/

eti.pg.edu.pl/katedra-metrologii-i-optoelektroniki/ipue
Obserwuj wątek
    • 88lukaszm Re: Studia podyplomowe 22.10.16, 16:22
      Żaden kierunek nie daje 100% pewności znalezienia pracy. Musisz o tym pamiętać. Warto wybrać coś czym się interesujesz wtedy jest łatwiej z nauką i motywacją do nauki
    • Gość: Emma#1988 Re: Studia podyplomowe IP: *.146.173.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.12.16, 14:06
      Choćbyś był najzdolniejszym studentem i tak nigdy nie będziesz miał pewności "uzyskam dyplom, dostanę dobrą pracę". Do tego potrzeba jednak zarówno umiejętności, jak i szczęścia. W moim przypadku studia podyplomowe poszły w parze z pracą (skończyłam multimedialną grafikę komputerową w miediach na warszawskim SAN-ie), a obecnie pracuję jako grafik w agencji interaktywnej. Los "zawodowy" jednak pognał mnie do Krakowa, a nie do stolicy. Trzymam kciuki za Twoją satysfakcję i dobrą decyzję!
    • patka231 Re: Studia podyplomowe 08.05.18, 17:17
      Hej a czy może ktoś z Was zdecydował się na studia podyplomowe na politechnice łódzkiej? Zastanawiam się nad wydziałem technologii materiałowych i wzornictwa tekstyliów, chcę pójść tam podyplomowo na BHP: style.p.lodz.pl/tresc/308/. Jakieś opinie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka