Gość: leon IP: 217.8.186.* 30.09.04, 11:51 co mozna studiowac po pedagogice (licencjat)? na jakie studia uzupełniające magisterskie mozna iść?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 30.09.04, 15:46 ;))) Leonku, po Twojej pedagogice iść pewnie można na SUM WSSE z pedagogiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 30.09.04, 16:30 a tak na powaznie? moge np.socjologie lub public relations? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 30.09.04, 16:38 na poważnie, zobacz program socjologii (z jakiegoś UW lub innego Ujotu) i porównaj z tym co masz w indeksie. Podobny? Wcale. Więc o sso chodzi i nie ma kierunku public relations, to jest specjalizacja. Ostatnio, wobec coraz bardziej wzrastającej popularności pedagogiki (durnej, bo nie wynikającej z żadnych pobudek ekonomicznych) pojawiła się i ta specjalizacja na pedagogice. Gdybym była pedagogiem uważałabym to za profanację, że kierunek, który miał służyć nauczaniu został potraktowany jako lżejsza forma psychologii, i to tej jej strony mającej zapewnić "trzepanie kasiory". Co się zresztą już interesujesz, nawet I roku nie zacząłeś (chyba?). Do tego czasu zdążysz 100 razy zmienić zdanie co do kierunku SUM i stosunek do WSSE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 30.09.04, 16:50 a ktos moze slyszal o Wyzszej Szkole Zarzadzania Personelem? Czy ciekawa szkola? mam jewszcze czas na zmiane szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: pedagogika IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 00:47 > na poważnie, zobacz program socjologii (z jakiegoś UW lub innego Ujotu) i > porównaj z tym co masz w indeksie. Podobny? Wcale. Ciekawe, czy patrzyli na to ludzie z UAM ;). Na UAM jest opcja trzyletnich studiów zaocznych (uzupełniających magisterskich) z socjologii dla ludzi z "kierunków pokrewnych". Nie precyzują co prawda, co to za "kierunki pokrewne", ale słyszałam np. o osobach z kulturoznawstwa chcących się tam wybrać (co mnie zdziwiło, bo myślałam, że "pokrewne" to praca socjalna, resocjalizacja itd.). Być może jednak te osoby były zwyczajnie niedoinformowane ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 01.10.04, 01:11 na UŁ mają to samo, tylko nie chce mi się sprawdzać czy 3 czy 2-letnie. Też kierunek pokrewny. Myślę jednak, że bez egzaminu z podstawoych lektur soc się nie obejdzie na marginesie. Na SUM zwykle są większe wymagania niż na dr, głupie. Kierunki humanistyczne i społeczne (poza filologiami) słyną z tego, że przyjmują ludzi po wszystko jedno jakich kierunkach byli się trochę znali na dziedzinie, no i przede wszystkim by się umieli dobrze sprzedać, a i promotorowi w głowie namącić ;) W technicznych i przyrodniczych to nie do pomyślenia, znaczy nie mącenie, a zupełna zmiana kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 01.10.04, 08:35 rozumiem ze po pedagogice mozna studiowac np.filozofie? Czy naprawe pozostaje tylko pedagogika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 01.10.04, 13:30 ktos wie co mozna studiowac? Odpowiedz Link Zgłoś
rita78 Re: pedagogika 01.10.04, 23:47 leo po pedagogice mozesz studiowac np psychologie, socjologie, historie sztuki...poza tym nie wiem czy w ogole sa jakies ograniczenia w tym wzgledzie. moja kolezanka np. studiowala anglistyke-licencjat i uzupelniajace zrobila pedagogike. najlepisej wejdz na str. uniwersytetu i zobacz studia uzupelniajace, jesli sa jakies wymogi co do wczesniej ukonczonych kierunkow tam bedzie napisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 01.10.04, 23:55 zwlaszcza ze nie ma psychologii sum jedyna poprawna rzecza ktora napisalas jest, ze faktycznie najlepiej wejsc na strone uniw i sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi Re: pedagogika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 12:09 mam pytanko jezeli ja skoncze kierunek o nazwie'KSZTAŁCENIE WCZESNOSZKOLNE I WYCHOWEANIE PRZEDSZKOLNE Z J.ANGIELSKIM'to czy moge robic mgr z filologi angielskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.04, 18:38 Rita, nadajesz jak potłuczona. Nie ma licencjatu z psychologii, wiec tym bardziej nie mozna robic z niej uzupelniających studiow po pedagogice. Leo, co ty wyprawiasz. Najpierw zaczynasz licencjat z pedagogiki, by robic kontynuacje z czegos innego? Nie prosciej od razu zaczac a potem skonczyc cos, co cie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 12.10.04, 08:32 chcialam studiowac cos innego ale juz za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.04, 09:27 Skąd jesteś? Może masz szanse na przeniesienie sie po I semestrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.04, 14:22 No to jesli interesuje cie np. psychologia spoleczna, to mozesz probowac zalapac sie po semestrze do swpsu w sopocie i nadrobic roznice programowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: pedagogika IP: 62.233.217.* 03.10.04, 11:20 Radze dowiedziec się na uczelni w wymaganich stawianych, aby sie dostac jest to jasno oopsiane. Ja patrzyłam jak to jest na US. Robię licencjat z pedagogiki i np. może robić mgr z politologii. Może je robić każdy got ma licencjat (nie ważne jaki) tylko studia trwają pół roku dłużej niż normalnie i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: pedagogika IP: *.pl / 213.155.191.* 03.10.04, 23:47 hmmmz tego co mi wiadomo,po pedagogice (licencjat) mozna zrobic inna magisterke,ale wtedy nie wszędzie mozna zostac zatrudnionym.Jezeli ktos kończy np.pedagogike wczesnoszkolną i przedszkolną (licencjat),to nie moze zostac zatrudniony w szkole,jesli nie zrobi uzupełniających studiów magisterskich z pedagogiki.Co innego studia podyplomowe po magisterce.Wtedy mozna sobie robic mniej pokrewne kierunki.Najważnieszjsze,to dowiedziec się w ewentualnym miejscy pracy jakie są wymagania oraz sprawdzic na uczleni jakie studia uzupełniające powinnysmy wybrac..w końcu to studia uzupełniające,a np.anglistyka nie uzupełnia wiedzy z zakresu pedagogiki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 04.10.04, 10:14 rozumiem, ze mozna studiowac socjologie, politologie i jeszcze jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 04.10.04, 14:03 w najlepszych ośrodkach nie można, socjologię po socjologii, poltologię po politologii i pedagogikę po pedagogice. Zdarzają się jednak wyjątki, bardzo rzadkie i unikatowe, gdzie można po jakimkolwiek kierunku społecznym i tam jest egzamin. Wątpię by człowiek z dziadoskiej szkółki do tych wyjątków się dostał, jeśli ma konkurencję w postaci bardzo dobrych absolwentów bardzo dobrych szkół. Mniejsza konkurencja jest tam gdzie SUM jest wyłącznie dla socjologów. Więc leo, nie rób sobie nadziei, żaden uniwersytet nie przyjmie osoby, która z uporem maniaka twierdzi, że niebo jest czerwone, a trawa niebieska. Zostają szkółki zza budki z piwem, tu zawsze masz szanse, tylko znajdź taką zzabudkową, która może dawać tytuł magistra, a która nie będzie pilnować poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 04.10.04, 14:40 ij moja droga!c nie oburzaj sie. Moja sprawa czy studiuje w szkole z zza budki czy NA JUNIERSITY. Zadałem pytanie jaki kierunek mozna studiowac na uzupelniajacych mgr po licencjacie z pedagogiki; spec.public relations. Wiec Rechalieu nie wcinaj sie tak bardzo, jesli nie chcesz konkretnie odpowiedziec na pytanie to nie wypowiadaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 04.10.04, 15:13 bo głupie zadajesz pytaie. Sprawdza się na stronie Twojej ukochanej Wyższej Szkoły Zarządzania czy można na sum z socjologii po pedagogice i tyle. Ty zaś pytasz się o ogół szkół. Więc mówię jak jest w ogóle szkół. Tam, gdzie można po kierunkach społecznych, będziesz miał straszną konkurencję, a to chyba jest tylko UŁ i UAM. W reszcie szkół można wyłącznie po socjologii, znaczy w juniwersitach, swps i cc. widzejednak, że dla Ciebie konkretna odpowiedź to taka, której oczekujesz, a oczekujesz wyłącznie potwierdzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 04.10.04, 15:38 a jakis inny kierunek? nie koniecznie socjologia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 06.10.04, 11:38 co mozna studiowac po pedagogice? chodzi mi o SUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 07.10.04, 14:17 leo do diabła, weź chłopie zastanów się co Cię interesuje, poszukaj zasad rekrutacji i już będziesz wiedział. Zadajesz głupie pytania, jak gdybyś tą pedagogikę zaocznie robił, nie mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 07.10.04, 14:56 tak, robie zaocznie. Na UW przyjmuja na inne kierunki po pedagogice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 07.10.04, 19:40 wiesz co leo. Najpierw miałeś problem z tym, że wsse jest wspaniała, teraz masz problem, że po pedagogice można/nie można iść na inne kierunki. zaczynasz się powtarzać jeśli na uw możn to dobrze, tylko po co to tu rozgłaszasz? ludzie, wyobrażam sobie Ciebie jako chłopa codziennego: poniedziałek: wsse jest cudowna, wtorek: wiesz że wsse jest cudowca?, środa: nie mówiłem ci tego jeszcze, ale wsse jest niesamowita I tak pracodawca nie jest głupi i będzie wiedział, że pedagogiki 3 lata a czego innego tylko 2. W dodatku po co Ci pedagogika kiedy nie chcesz być nauczycielem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEO Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 08.10.04, 08:29 PRZECIEZ PO PEDAGOGICE NIEKONIECZNIE TRZEBA ZOSTAC NAUCZYCIELEM. WYBRALAM SPECJALIZACJE PUBLIC RELATIONS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: pedagogika IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.10.04, 10:29 Gosh. Tacy ludzie kończą studia. Tacy ludzie będą uczyć nasze dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo public relations IP: 217.8.186.* 08.10.04, 10:51 ale ja nie bede nauczycielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizja Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 08.10.04, 16:02 co daje specjalizacja public relations na kierunku pedagogika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: pedagogika IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.10.04, 16:40 leo (wizjo). Bogu dzięki że nie będziesz nauczycielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 08.10.04, 16:41 a gdzie mozna pracowac po takiej specjalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 12.10.04, 14:36 a co mozna robic po pedagogice? i gdzie mozna robic uzupelniajace mgr? czy tylko z pedagogiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 12.10.04, 21:17 leo, kochanie Ty moje, z pytaniami o "co można robić po pedagogice" stajesz się podobny pytaniom "co sądzicie o wsse". Ci, którzy chcieli odpowiedzieć z pewnością już odpowiedzieli. Nie zaczynaj być spamerem co drugi dzień zadając to samo pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 13.10.04, 08:33 tzn.ze po pedagogice mozna byc tylko nauczycielem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 15:22 Wiesz leo. Prawde mowiac mam bardzo, bardzo złe zdanie o pedagogice. Prawde mowiac, mam watpliwosci, czy to w ogole jest nauka. Nie mozna mowic ani o funkcji predyktywnej ani eksplanacyjnej pedagogiki. Studiowanie jej wiaze sie z uczeniem sie na pamiec roznych definicji a to "procesu wychowania" a to "dydaktyki" a to innych jeszcze pierdół. Na tzw. swiecie czegos takiego przewaznie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEO Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 15.10.04, 08:30 CZY KTOS MI ODPO.NA PYTANIA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.04, 09:17 Leo, robisz się roszczeniowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 15.10.04, 19:03 koniec chłopie, przekroczyłeś już zasady nie spamowania przeczytaj regulamin i netykietę, posty typu up się wyrzuca Odpowiedz Link Zgłoś
akima8 Re: pedagogika 30.11.04, 13:50 Czy ktoś studiuje pedagogikę w Wyższej Szkole Informatyki w Łodzi?Prosze o napisanie czegoś na ten temat.Chcę się przenieść na ten kierunek Odpowiedz Link Zgłoś