Dodaj do ulubionych

pedagogika

IP: 217.8.186.* 30.09.04, 11:51
co mozna studiowac po pedagogice (licencjat)? na jakie studia uzupełniające
magisterskie mozna iść??
Obserwuj wątek
    • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 30.09.04, 15:11
      krs wie?
      • Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 30.09.04, 15:46
        ;)))
        Leonku, po Twojej pedagogice iść pewnie można na SUM WSSE z pedagogiki
    • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 30.09.04, 16:30
      a tak na powaznie? moge np.socjologie lub public relations?
      • Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 30.09.04, 16:38
        na poważnie, zobacz program socjologii (z jakiegoś UW lub innego Ujotu) i
        porównaj z tym co masz w indeksie. Podobny? Wcale. Więc o sso chodzi

i nie ma kierunku public relations, to jest specjalizacja. Ostatnio, wobec
        coraz bardziej wzrastającej popularności pedagogiki (durnej, bo nie wynikającej
        z żadnych pobudek ekonomicznych) pojawiła się i ta specjalizacja na pedagogice.
        Gdybym była pedagogiem uważałabym to za profanację, że kierunek, który miał
        służyć nauczaniu został potraktowany jako lżejsza forma psychologii, i to tej
        jej strony mającej zapewnić "trzepanie kasiory".
        Co się zresztą już interesujesz, nawet I roku nie zacząłeś (chyba?). Do tego
        czasu zdążysz 100 razy zmienić zdanie co do kierunku SUM i stosunek do WSSE.
        • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 30.09.04, 16:50
          a ktos moze slyszal o Wyzszej Szkole Zarzadzania Personelem? Czy ciekawa szkola?
          mam jewszcze czas na zmiane szkoly
        • Gość: Tawananna* Re: pedagogika IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 00:47
          > na poważnie, zobacz program socjologii (z jakiegoś UW lub innego Ujotu) i
          > porównaj z tym co masz w indeksie. Podobny? Wcale.

Ciekawe, czy patrzyli na to ludzie z UAM ;). Na UAM jest opcja trzyletnich
          studiów zaocznych (uzupełniających magisterskich) z socjologii dla ludzi
          z "kierunków pokrewnych". Nie precyzują co prawda, co to za "kierunki
          pokrewne", ale słyszałam np. o osobach z kulturoznawstwa chcących się tam
          wybrać (co mnie zdziwiło, bo myślałam, że "pokrewne" to praca socjalna,
          resocjalizacja itd.). Być może jednak te osoby były zwyczajnie
          niedoinformowane ;).
          • Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 01.10.04, 01:11
            na UŁ mają to samo, tylko nie chce mi się sprawdzać czy 3 czy 2-letnie. Też
            kierunek pokrewny. Myślę jednak, że bez egzaminu z podstawoych lektur soc się
            nie obejdzie

na marginesie. Na SUM zwykle są większe wymagania niż na dr, głupie. Kierunki
            humanistyczne i społeczne (poza filologiami) słyną z tego, że przyjmują ludzi
            po wszystko jedno jakich kierunkach byli się trochę znali na dziedzinie, no i
            przede wszystkim by się umieli dobrze sprzedać, a i promotorowi w głowie
            namącić ;) W technicznych i przyrodniczych to nie do pomyślenia, znaczy nie
            mącenie, a zupełna zmiana kierunku
    • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 01.10.04, 08:35
      rozumiem ze po pedagogice mozna studiowac np.filozofie? Czy naprawe pozostaje
      tylko pedagogika?
    • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 01.10.04, 13:30
      ktos wie co mozna studiowac?
    • rita78 Re: pedagogika 01.10.04, 23:47
      leo po pedagogice mozesz studiowac np psychologie, socjologie, historie
      sztuki...poza tym nie wiem czy w ogole sa jakies ograniczenia w tym wzgledzie.
      moja kolezanka np. studiowala anglistyke-licencjat i uzupelniajace zrobila
      pedagogike. najlepisej wejdz na str. uniwersytetu i zobacz studia
      uzupelniajace, jesli sa jakies wymogi co do wczesniej ukonczonych kierunkow tam
      bedzie napisane
      • Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 01.10.04, 23:55
        zwlaszcza ze nie ma psychologii sum
        jedyna poprawna rzecza ktora napisalas jest, ze faktycznie najlepiej wejsc na
        strone uniw i sprawdzic
      • Gość: blondi Re: pedagogika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 12:09
        mam pytanko jezeli ja skoncze kierunek o nazwie'KSZTAŁCENIE WCZESNOSZKOLNE I
        WYCHOWEANIE PRZEDSZKOLNE Z J.ANGIELSKIM'to czy moge robic mgr z filologi
        angielskiej???
      • Gość: gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.04, 18:38
        Rita, nadajesz jak potłuczona. Nie ma licencjatu z psychologii, wiec tym
        bardziej nie mozna robic z niej uzupelniających studiow po pedagogice.

Leo, co ty wyprawiasz. Najpierw zaczynasz licencjat z pedagogiki, by robic
        kontynuacje z czegos innego? Nie prosciej od razu zaczac a potem skonczyc cos,
        co cie interesuje?
        • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 12.10.04, 08:32
          chcialam studiowac cos innego ale juz za pozno
          • Gość: Gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.04, 09:27
            Skąd jesteś? Może masz szanse na przeniesienie sie po I semestrze?
            • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 12.10.04, 09:54
              z Gdańska.
              • Gość: Gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.04, 14:22
                No to jesli interesuje cie np. psychologia spoleczna, to mozesz probowac
                zalapac sie po semestrze do swpsu w sopocie i nadrobic roznice programowe.
    • Gość: Ula Re: pedagogika IP: 62.233.217.* 03.10.04, 11:20
      Radze dowiedziec się na uczelni w wymaganich stawianych, aby sie dostac jest to
      jasno oopsiane. Ja patrzyłam jak to jest na US. Robię licencjat z pedagogiki i
      np. może robić mgr z politologii. Może je robić każdy got ma licencjat (nie
      ważne jaki) tylko studia trwają pół roku dłużej niż normalnie i to wszystko.
    • Gość: Madzia Re: pedagogika IP: *.pl / 213.155.191.* 03.10.04, 23:47
      hmmmz tego co mi wiadomo,po pedagogice (licencjat) mozna zrobic inna
      magisterke,ale wtedy nie wszędzie mozna zostac zatrudnionym.Jezeli ktos kończy
      np.pedagogike wczesnoszkolną i przedszkolną (licencjat),to nie moze zostac
      zatrudniony w szkole,jesli nie zrobi uzupełniających studiów magisterskich z
      pedagogiki.Co innego studia podyplomowe po magisterce.Wtedy mozna sobie robic
      mniej pokrewne kierunki.Najważnieszjsze,to dowiedziec się w ewentualnym miejscy
      pracy jakie są wymagania oraz sprawdzic na uczleni jakie studia uzupełniające
      powinnysmy wybrac..w końcu to studia uzupełniające,a np.anglistyka nie
      uzupełnia wiedzy z zakresu pedagogiki..
    • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 04.10.04, 10:14
      rozumiem, ze mozna studiowac socjologie, politologie i jeszcze jakie?
      • Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 04.10.04, 14:03
        w najlepszych ośrodkach nie można, socjologię po socjologii, poltologię po
        politologii i pedagogikę po pedagogice. Zdarzają się jednak wyjątki, bardzo
        rzadkie i unikatowe, gdzie można po jakimkolwiek kierunku społecznym i tam jest
        egzamin. Wątpię by człowiek z dziadoskiej szkółki do tych wyjątków się dostał,
        jeśli ma konkurencję w postaci bardzo dobrych absolwentów bardzo dobrych szkół.
        Mniejsza konkurencja jest tam gdzie SUM jest wyłącznie dla socjologów.

Więc leo, nie rób sobie nadziei, żaden uniwersytet nie przyjmie osoby, która z
        uporem maniaka twierdzi, że niebo jest czerwone, a trawa niebieska. Zostają
        szkółki zza budki z piwem, tu zawsze masz szanse, tylko znajdź taką zzabudkową,
        która może dawać tytuł magistra, a która nie będzie pilnować poziomu.
        • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 04.10.04, 14:40
          ij moja droga!c nie oburzaj sie. Moja sprawa czy studiuje w szkole z zza budki
          czy NA JUNIERSITY. Zadałem pytanie jaki kierunek mozna studiowac na
          uzupelniajacych mgr po licencjacie z pedagogiki; spec.public relations. Wiec
          Rechalieu nie wcinaj sie tak bardzo, jesli nie chcesz konkretnie odpowiedziec
          na pytanie to nie wypowiadaj sie.
          • Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 04.10.04, 15:13
            bo głupie zadajesz pytaie. Sprawdza się na stronie Twojej ukochanej Wyższej
            Szkoły Zarządzania czy można na sum z socjologii po pedagogice i tyle. Ty zaś
            pytasz się o ogół szkół. Więc mówię jak jest w ogóle szkół. Tam, gdzie można po
            kierunkach społecznych, będziesz miał straszną konkurencję, a to chyba jest
            tylko UŁ i UAM. W reszcie szkół można wyłącznie po socjologii, znaczy w
            juniwersitach, swps i cc.

widzejednak, że dla Ciebie konkretna odpowiedź to taka, której oczekujesz, a
            oczekujesz wyłącznie potwierdzenia..
    • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 04.10.04, 15:38
      a jakis inny kierunek? nie koniecznie socjologia!
    • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 05.10.04, 09:13
      ??
    • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 06.10.04, 11:38
      co mozna studiowac po pedagogice? chodzi mi o SUM
    • Gość: LEO Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 07.10.04, 11:54
      • Gość: leo Re: pedagogika IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 07.10.04, 14:17
        leo do diabła, weź chłopie zastanów się co Cię interesuje, poszukaj zasad
        rekrutacji i już będziesz wiedział. Zadajesz głupie pytania, jak gdybyś tą
        pedagogikę zaocznie robił, nie mylę się?
        • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 07.10.04, 14:56
          tak, robie zaocznie. Na UW przyjmuja na inne kierunki po pedagogice
          • Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 07.10.04, 19:40
            wiesz co leo. Najpierw miałeś problem z tym, że wsse jest wspaniała, teraz masz
            problem, że po pedagogice można/nie można iść na inne kierunki.
            zaczynasz się powtarzać

jeśli na uw możn to dobrze, tylko po co to tu rozgłaszasz? ludzie, wyobrażam
            sobie Ciebie jako chłopa codziennego: poniedziałek: wsse jest cudowna, wtorek:
            wiesz że wsse jest cudowca?, środa: nie mówiłem ci tego jeszcze, ale wsse jest
            niesamowita
            I tak pracodawca nie jest głupi i będzie wiedział, że pedagogiki 3 lata a czego
            innego tylko 2. W dodatku po co Ci pedagogika kiedy nie chcesz być nauczycielem?
            • Gość: LEO Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 08.10.04, 08:29
              PRZECIEZ PO PEDAGOGICE NIEKONIECZNIE TRZEBA ZOSTAC NAUCZYCIELEM. WYBRALAM
              SPECJALIZACJE PUBLIC RELATIONS
              • Gość: . Re: pedagogika IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.10.04, 10:29
                Gosh. Tacy ludzie kończą studia. Tacy ludzie będą uczyć nasze dzieci...
                • Gość: leo public relations IP: 217.8.186.* 08.10.04, 10:51
                  ale ja nie bede nauczycielem
    • Gość: wizja Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 08.10.04, 16:02
      co daje specjalizacja public relations na kierunku pedagogika?
      • Gość: . Re: pedagogika IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.10.04, 16:40
        leo (wizjo). Bogu dzięki że nie będziesz nauczycielem.
        • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 08.10.04, 16:41
          a gdzie mozna pracowac po takiej specjalizacji?
          • Gość: LEO Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 11.10.04, 09:25
    • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 12.10.04, 14:36
      a co mozna robic po pedagogice? i gdzie mozna robic uzupelniajace mgr? czy
      tylko z pedagogiki?
      • Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 12.10.04, 21:17
        leo, kochanie Ty moje, z pytaniami o "co można robić po pedagogice" stajesz się
        podobny pytaniom "co sądzicie o wsse". Ci, którzy chcieli odpowiedzieć z
        pewnością już odpowiedzieli. Nie zaczynaj być spamerem co drugi dzień zadając
        to samo pytanie
        • Gość: leo Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 13.10.04, 08:33
          tzn.ze po pedagogice mozna byc tylko nauczycielem?
          • Gość: Gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 15:22
            Wiesz leo. Prawde mowiac mam bardzo, bardzo złe zdanie o pedagogice. Prawde
            mowiac, mam watpliwosci, czy to w ogole jest nauka. Nie mozna mowic ani o
            funkcji predyktywnej ani eksplanacyjnej pedagogiki. Studiowanie jej wiaze sie z
            uczeniem sie na pamiec roznych definicji a to "procesu wychowania" a
            to "dydaktyki" a to innych jeszcze pierdół. Na tzw. swiecie czegos takiego
            przewaznie nie ma.
            • Gość: xyz Re: pedagogika IP: 83.238.41.* 13.10.04, 15:58
              Leo zlituj sie na Boga
              • Gość: LEO Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 15.10.04, 08:30
                CZY KTOS MI ODPO.NA PYTANIA?
                • Gość: Gocha Re: pedagogika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.04, 09:17
                  Leo, robisz się roszczeniowy...
    • Gość: ... Re: pedagogika IP: 217.8.186.* 15.10.04, 14:59
      ?
      • Gość: Richelieu* Re: pedagogika IP: 195.117.90.* 15.10.04, 19:03
        koniec chłopie, przekroczyłeś już zasady nie spamowania

przeczytaj regulamin i netykietę, posty typu up się wyrzuca
        • akima8 Re: pedagogika 30.11.04, 13:50
          Czy ktoś studiuje pedagogikę w Wyższej Szkole Informatyki w Łodzi?Prosze o
          napisanie czegoś na ten temat.Chcę się przenieść na ten kierunek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka